• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş sorunsalı..

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.937
298
Kızlar iyi akşamlar hepinize. Canımı sıkan bir durum var ve nasıl düzelteceğimi bilemiyorum.
Eşimin bir arkadaşı ile alakalı birşey.
Eşimin çevresi çok geniş,görüştüğü kişilere asla karışmıyorum,bir yere gittiğinde hiç bir zaman problem yapmadım. Zaten çok sık da çıkmıyor bazen iş çıkışı arkadaşları ile görüşüyor ki en doğal hakkı da zaten. Gelelim bitane arkadaşına... o arkadaş içkiye fazla düşkün,evli ama eşinin sözünü takmayan bazen sabah 5 lere kadar meyhanede takılan rahat birisi. Rahattan kastım ciddi ciddi rahat yani :) ben de bu adamı tanıdığımdan beri eşimin görüşmesine karşıyım. İş gereği ile mecbur görüşüyor ona karışmıyorum zaten iş yapmak zorunda olduğu birisi. Ben bunu ona söyledim konuştum görüşmesini istemediğimi rahatsız olduğumu söyledim,ama o nedense bu adamdan kopamıyor. Adam inanılmaz ısrarcı,bir akşam ben de çıktım eşi de vardı,daha önceki görüşmelerimizde de 2 kez filan gçrüştük ailecek her zaman biraz daha kalın otur biraz daha diye diye saat 3 filan oluyor ve ısrarından kalmak zorunda gibi oluyorsun şahit oldum.
Dediğim gibi eşim de keyif alıyor besbelli ki görüşmeyi kesmiyor bende çok fazla tartışmadım bu konuda çünkü yalan söyleyerek görüşmesi daha çok zoruma gider.neyse ara sıra olduğu için sorun etmiyim dedim..
Ta ki 2 hafta öncesine kadar.. bana bu kişi ile sahilde oturacağını söyledi.. ben de de onda da iphone olduğu için arkadaş buş uygulamasına ekledim onu içine girdiğimde konumunun nerde olduğunu görüyorum. Bir kafede ise görüyorum misal..(sadece bu arkadaş ile olduğu zaman bakıyorum nerde diye yoksa onun dışında açıp da bakmıyorum. Adamdan dolayı ciddi anlamda tedirginim.
Sahilde oturuyordu o gün,aradan 2 saat geçti tekrar girdim bir balıkçıya girmiş.. bende aradığım zaman nerdesin napıyosun diye sorduğumda söylüyor onda sorun yok. Ama mesela 10 da gelicem diyip 12 de gelmesi beni çileden çıkarttı. Ve o akşam kavga ettik:) ben artık içimden geçen herşeyi söyledim ama konuyu uzatamadım çünkü o gece hastalandı ve apar topar acile gittik. İçki dokunmuş safrasını aldırmadığı için içtiği zaman dokunuyor ama o bunu kabul etmiyor. Ve hastaneye yatırıldı tam 1 hafta boyunca.. bende hamileyim diye yanında kalmadım,zaten kızgın olduğjm için de kalmazdım ama gidip günde bikaç saat yanında duruyordum... konu kapandı böylece..
Ve bu akşam bu arkadaş ile bir iş çıktı,bir müşterimizin makinasında arıza var eşim arıtma işi ile uğraşıyor,arızayı çözemedikleri için 1 haftadır bu arkadaş ile gittiler. Ok dedim... baktım uygulamadan evet dediği yerdeydi. Ta ki yarım saat önceye kadar. Tekrar uygulamaya girdiğimde bizim çevrede olduğunu gördüm sahilde bir ızgara mekanında yemek yiyor tahminimce. Bende aradım hayatım nerdesin diye,olduğu yeri söyledi doğruyu söylüyor.. ama içmediğini de dile getirdi. kızmadım,kızmak veya sinirlenmek istemiyorum,normalde olsa sinirlenirdim. Çünkü gittiği yer yol üstünde gidebileceği bir yer değil. Yolunu uzattı o tarafa gitmek için ve ben aramadan da söylemedi kızıcağımı düşünerek.
Konu çok uzun oldu kusura bakmayın anlaşılsın diye detay vermek istedim.
Ben bu adamdan nasıl görüşmesini kesebilirim bilmiyorum. Ama o adam varken ciddi anlamda geriliyor rahatsız oluyorum içmek istemiyorsa bile ısrarından kurtulmak için içiyor.
Şunu da belirteyim eşimi 9 yıldır tanıyorum ve içkiyi seven birisi değildi, sadece bu kişi ile içiyor :KK43:
Bana akıl verin ve konu uzun olduğu için şimdiden kusura bakmayın.

Ay sinir oldum ama eşin de koca herif yani adam laçkaysa nesini seviyor bu adamın?
Belki yanlış ama ben olsam adama eşimin nosundan yazardım "İyi akşamlar X bey, mümkünse bundan sonra eşimi iş dışında görüşmeye çağırmazsanız sevinirim. Malum hamileyim ve eşime ihtiyacım oluyor ve ayrıca içkiyi sizi kıramadığı için içtiğini düşünüyorum ve bu beni üzüyor. Anlıcağınızı düşünüyorum teşekkürler." Bunu yazardım aynen.

Benim de esimin bi arkadasi vardi ben adami ilk gordum esime dedjmkki bu adamda kavga potansiyeli cok yuksek kari kiza duskun gibi dedim hic gozum tutmadi bu adami dedim oda bna bnm gozum tutsa yeter snn gozun tutsa ne tutmasa ne dedi. Arkadasiyla gorusuyorlardi iyi bir kazik yedi. Sonra ondan koptu. Sen ne dersen de o adamdan kazik yemedigi surece problem yok onun icin!

Ay sinir oldum ama eşin de koca herif yani adam laçkaysa nesini seviyor bu adamın?
Belki yanlış ama ben olsam adama eşimin nosundan yazardım "İyi akşamlar X bey, mümkünse bundan sonra eşimi iş dışında görüşmeye çağırmazsanız sevinirim. Malum hamileyim ve eşime ihtiyacım oluyor ve ayrıca içkiyi sizi kıramadığı için içtiğini düşünüyorum ve bu beni üzüyor. Anlıcağınızı düşünüyorum teşekkürler." Bunu yazardım aynen.

Ya savunmak için demiyorum ama cidden insanlara karşı kötü niyetli olamıyor. İnsanları seviyor illa bi kazık yiyecek öyle anlayacak türden yani. Herkesle görüşebilir insan ayırımı yapmıyor.
Niyetinin kötü olmadığını biliyorum yani görüşürken farklı bir amaç için değil sadece muhabbetinden dolayı keyifli zaman geçirdiği için. ama adama cidden kıl oluyorum bi akşam birlikte çıktığımızda düşün saat 3 e kadar ısrardan dolayı durduk hepimiz bir kalkalım ayıp olur herkese diye söylenip durdu tamam dedim. Ordan kalktığımız zaman (sarhoştu) bizi arabamıza bırakacakken bir barın önünde durdu disko gibi bir yer. Bende ısrarından dolayı bunaldım yeter artık ya herkes evine ne bu sabaha kadar o bar senin bu bar benim mı gezicez dedim,eşi de canım bişey deme onu ikna edemezsin filan dedi ona da bağırdım. Herkes evine gitti öyle. Eşim de o gece gitmeyelim abi yeter dedikçe ya oğlum yürü diyip emir vaki davranıyordu hepsine bağırdjm da eve gittik. Yani yapışık biri.
Adamla muhattap olmak istemiyorum hiç. Eşinin de haline üzüldüğüm için gidip anlatıcak kız da zaten saf bişey üzülsün istemiyorum. Bilmiyorum ne yapiym anlamadım.

Eşine kızma ya, yalan söylemiyor seni kandırmıyor. Artı puan.

İçki mevzusuna gelince ben içerim. Ama benim safra kesem sağlam. Alkol alınca bi hafta hastanelik olan adama içki içirmemek için elimden geleni yapardım. Bence buradaki problem o arkadaşıyla görüşmesi değil, görüştüğü vakit aldığı alkolün sağlığına zarar vermesi. Karışmaya sonuna kadar hakkın var.

Benim de esimin bi arkadasi vardi ben adami ilk gordum esime dedjmkki bu adamda kavga potansiyeli cok yuksek kari kiza duskun gibi dedim hic gozum tutmadi bu adami dedim oda bna bnm gozum tutsa yeter snn gozun tutsa ne tutmasa ne dedi. Arkadasiyla gorusuyorlardi iyi bir kazik yedi. Sonra ondan koptu. Sen ne dersen de o adamdan kazik yemedigi surece problem yok onun icin!

Bende öyle olacağını düşünüyorum :)
Ya en son tartıştığımda yemin ederim dedim ki inşallah başına bişey gelir de aklın başına gelir beni bu şekilde bir pislik için üzmeye ne hakkın var dedim hastanelik oldu. Cidden üzülmüştüm ağladım sinirimden bide hamileyim daha da çok sinirleniyorum. Sonra üzüldüm abarttım diye düşündüm.
Sevdiği için de kopmuyor bana ters bişey söylemiyor onun yğzünden sadece bak o kötü biri değil ben keyif alıyorum yanlış bişey yapmıyorum seni de üzmek için yapmıyorum kafa dağıtıyorum onunlayken demişti,tamam dedim ama bi akşam 10 da gelirim diyip 12 de gelmesi ve başka bir mekana geçmesine sinir oldum.

İyi de adam size yalan söylememiş, saklamamış etmemiş. Büyütmeniz biraz yersiz değil mi?
Haftada 2-3 akşam deseniz anlarım da, 2-3 haftada 1 diyorsunuz zaten?
Bence büyütmeyin.
Alkol konusunda saglıgı açısından uyanabilirsiniz o kadar...
6 yaşındaki çocuk değil ki arkadaşlarını siz seçesiniz..

Ya savunmak için demiyorum ama cidden insanlara karşı kötü niyetli olamıyor. İnsanları seviyor illa bi kazık yiyecek öyle anlayacak türden yani. Herkesle görüşebilir insan ayırımı yapmıyor.
Niyetinin kötü olmadığını biliyorum yani görüşürken farklı bir amaç için değil sadece muhabbetinden dolayı keyifli zaman geçirdiği için. ama adama cidden kıl oluyorum bi akşam birlikte çıktığımızda düşün saat 3 e kadar ısrardan dolayı durduk hepimiz bir kalkalım ayıp olur herkese diye söylenip durdu tamam dedim. Ordan kalktığımız zaman (sarhoştu) bizi arabamıza bırakacakken bir barın önünde durdu disko gibi bir yer. Bende ısrarından dolayı bunaldım yeter artık ya herkes evine ne bu sabaha kadar o bar senin bu bar benim mı gezicez dedim,eşi de canım bişey deme onu ikna edemezsin filan dedi ona da bağırdım. Herkes evine gitti öyle. Eşim de o gece gitmeyelim abi yeter dedikçe ya oğlum yürü diyip emir vaki davranıyordu hepsine bağırdjm da eve gittik. Yani yapışık biri.
Adamla muhattap olmak istemiyorum hiç. Eşinin de haline üzüldüğüm için gidip anlatıcak kız da zaten saf bişey üzülsün istemiyorum. Bilmiyorum ne yapiym anlamadım.
Bi yöntem var ama oda iftira gibi olur hiç yazmym :/

Eşine kızma ya, yalan söylemiyor seni kandırmıyor. Artı puan.

İçki mevzusuna gelince ben içerim. Ama benim safra kesem sağlam. Alkol alınca bi hafta hastanelik olan adama içki içirmemek için elimden geleni yapardım. Bence buradaki problem o arkadaşıyla görüşmesi değil, görüştüğü vakit aldığı alkolün sağlığına zarar vermesi. Karışmaya sonuna kadar hakkın var.

Bende içerdim. Hamile kalmadan önce birlikte çıkıp içtik de bunlarla.
Onun ki çok ilerledi iltahap oluştu resmen 4 5 senedir ısrarla erteledi. Çok abarttığı zaman böyle oluyor genelde. elimden geleni yapıyorum içmemesi için,ama her zaman da yanında olamıyorum ki. İçtiği zaman e sık 2 haftada.
Ya zaten sevdiğim kişiler veya rahatsız olmadığım kişiler olursa ben içmesine de karşı değilim sapıtmıyor sonuçta.

İyi de adam size yalan söylememiş, saklamamış etmemiş. Büyütmeniz biraz yersiz değil mi?
Haftada 2-3 akşam deseniz anlarım da, 2-3 haftada 1 diyorsunuz zaten?
Bence büyütmeyin.
Alkol konusunda saglıgı açısından uyanabilirsiniz o kadar...
6 yaşındaki çocuk değil ki arkadaşlarını siz seçesiniz..

Arkadaşlarını seçtiğim filan yok zaten. Bu adamın geçmişi kötü ama. Biçok şeyini duydum bizzat eşi anlattı kanıtlı bir şekilde hatta eşimin telefonuna da bir kadınla resim atmıştı biz nişanlıyken. Adam rahat her konuda rahat. Şimdi birşeyi yok içki dışında,ama ben huzursuzum.

Eşim
Eşimin arkadaşı
Eşimin rahat arkadaşı

Bi bitmediniz gitti yahu

Evlendikten sonra mı sıkı fıkı oldu?
Kursağına kadar kurcukluyorsun, nikahtan önce şartını sunsaydın görüşme diye.

Hamile halinle, kıpırdamaya korkuyorsun, bu doğal

Ama bizleri, evet bizleri kıskanıyorsun
Tüm kadınları,

Çok çapkın, ama yakın arkadaşlarım var

Dışarıdayken selamlaşırız, içeriz, gezeriz,

Yanındaki adamı yolda görsem tanımam.

Eşine "X bana bi tuhaf baktı rahatsız oldum" demek ondan soğumasına neden olabilir.
Şimdi bunu söylersem hem görüşmemesi için yaptığımı anlar hem iftira atamam bu şekilde. Gider hesabını sorar yada yanlış anladın der huzursuz olurum. Gerek yok böyle birşeye. Kazık yemesi için dua edicem sanırım :)

Eşim
Eşimin arkadaşı
Eşimin rahat arkadaşı

Bi bitmediniz gitti yahu

Evlendikten sonra mı sıkı fıkı oldu?
Kursağına kadar kurcukluyorsun, nikahtan önce şartını sunsaydın görüşme diye.

Hamile halinle, kıpırdamaya korkuyorsun, bu doğal

Ama bizleri, evet bizleri kıskanıyorsun
Tüm kadınları,

Çok çapkın, ama yakın arkadaşlarım var

Dışarıdayken selamlaşırız, içeriz, gezeriz,

Yanındaki adamı yolda görsem tanımam.

Ne diyorsun be türkçe konuş? :) kimi kıskanıyorum tüm kadınları niye kıskanayım? Kıskanç bir yapıda değilim ki kadınları kıskanayım saçmalayıp durma

Back