• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımla yaşadığım sorunlar :(

derdine_care

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
27
1
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi 7 senedir tanıdığım çok samimi olduğumuz bir arkadaşım var.Arkadasim erkek.Ancak arkadasligimiz sevgili anlamında degil.
Bu sene ailem memlekete gidince arkadaşım benim evimde kalmayı teklif etti.Ben ciddiye almadım.Saka yaptığını düşündüm.O zaman çat kapı gelirim evine dedi.Ben gelmemesi gerektiğini, komşuların gorurlerse eve erkek attığımi düşünüp dedikodu yapacaklarini söyledim. Ama beni dinlemedi, çat kapı geldi.Arkadasligimiz bu konu yüzünden sarsilmaya baslayinca 2 haftada bir kere sadece oturmak için (yatiya kalmak yok) gelmesine izin verdim.Ama bir süre sonra durum öyle bir hal aldı ki sadece benim evimde buluşmaya başladık ve bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı.Ailemin memleketten gelmesiyle birlikte bu sorun çözüldü.
Ama başka sorunlar başladı. Arkadaşım kendisine bir iş bulmuştu. Ama kpss ye çalışmak için işten çıktı. Bu arada kpss puanlari çok yüksek olduğu için onu eğitimine devam etmeye teşvik ettim.Bu sirada babasi hastalandi, ameliyat oldu.2-3 hafta içerisinde iyileşti. Ben bu süreçte hep yaninda oldum.Ama arkadaşım 2-3 haftalik hastalık sürecinin onu etkilediğini söyleyerek bütün derslerinden kaldı :( Bunun üzerine kendisine hastalık döneminde sinava girmediğini, babasi iyilesince sinavlarina girdiğini, işte çalışmadığıni, derslerine çalışmadığıni, hayatını boş yaşadığını söyledim.Boyle soyledim çünkü hiç çabası yok.Kpssye bir keresinde uyuyakaldim o yüzden girmedim diyerek girmemişti :(
Yaklasik 10 gun once telefonu suratima kapatti ve bana küstü.
Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar,
Benim çok samimi 7 senedir tanıdığım çok samimi olduğumuz bir arkadaşım var.Arkadasim erkek.Ancak arkadasligimiz sevgili anlamında degil.
Bu sene ailem memlekete gidince arkadaşım benim evimde kalmayı teklif etti.Ben ciddiye almadım.Saka yaptığını düşündüm.O zaman çat kapı gelirim evine dedi.Ben gelmemesi gerektiğini, komşuların gorurlerse eve erkek attığımi düşünüp dedikodu yapacaklarini söyledim. Ama beni dinlemedi, çat kapı geldi.Arkadasligimiz bu konu yüzünden sarsilmaya baslayinca 2 haftada bir kere sadece oturmak için (yatiya kalmak yok) gelmesine izin verdim.Ama bir süre sonra durum öyle bir hal aldı ki sadece benim evimde buluşmaya başladık ve bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı.Ailemin memleketten gelmesiyle birlikte bu sorun çözüldü.
Ama başka sorunlar başladı. Arkadaşım kendisine bir iş bulmuştu. Ama kpss ye çalışmak için işten çıktı. Bu arada kpss puanlari çok yüksek olduğu için onu eğitimine devam etmeye teşvik ettim.Bu sirada babasi hastalandi, ameliyat oldu.2-3 hafta içerisinde iyileşti. Ben bu süreçte hep yaninda oldum.Ama arkadaşım 2-3 haftalik hastalık sürecinin onu etkilediğini söyleyerek bütün derslerinden kaldı :( Bunun üzerine kendisine hastalık döneminde sinava girmediğini, babasi iyilesince sinavlarina girdiğini, işte çalışmadığıni, derslerine çalışmadığıni, hayatını boş yaşadığını söyledim.Boyle soyledim çünkü hiç çabası yok.Kpssye bir keresinde uyuyakaldim o yüzden girmedim diyerek girmemişti :(
Sizce ne yapmalıyım?

samimiyet derecenizi bilemem. ama önce gelip sizde kalması yanlış. siz demişsiniz komşular laf eder diye,yinede emrivaki yapıp gelmiş.
arkadaşsa sizin durumunuza saygı göstermeliydi. burada bencillik yapmış. ve devamlıda tekrarlamış.
ayrıca,dostllar arkadaşlarının iyiliği için onmarı uyarmalı,yanlışlarını söyleyebilmeli.
sırf bunu yaptınız diye yüzünüze telefon kapatacak kadar hadsizlrşiyorsa yapacağınız şey yol vermek.

Sizde kalmayı teklif etmesi bile yanlış. Siz yanlış anlaşılabileceğini, dedikodu olabileceğini söylediğiniz halde anlamamış. Gerçek bir arkadaş kendisi düşünür arkadaşının iyiliğini. O yüzden bu konuda ona güvenmemenizi öneririm.

Dost acı söyler diye bir gerçek var. Siz acı gerçekleri suratına vurdunuz diye küsüyorsa çocuk gibi buyursun küssün zaten. Yeterince olgun değilmiş arkadaşınız.

Gerçek dostun olsa idi senin zor durumda kalacağını bile bile senin aile evine çat kapı gelmeye kalkmazdı.
Ben olsam küs olmasını çokta sorun etmezdim.

kadın erkek ilişkilerinde ne kadar samimi olunursa olunsun bir ölçü olması gerektiğini düşünüyorum.
dahası tek taraflı bir istek ve baskı var genelde anlattığın kadarıyla.yani kısaca bencillik.
küçük bir erkek çocuğu gibi davranmış üzgünüm.

Bu neyin tribiymis ya :)
Kabul etmemene ragmen evine cat kapi gelip seni zor durumda birakmasi hadsizlik, saygisizlik bana gore. Ben bu kisinin sana arkadasliktan daha ote duygular besledigini dusunuyorum. Kusmesi bile bunu gosterdi bana. Normalde yakin arkadas olan niye kussun ki? Ama bu, bu kadar curetkar olup evine emirvaki gelmesini hakli cikarmiyor, orasi da oyle.

Ote yandan, sen yakin arkadasi olarak olani soylemissin, uyarmissin, yani ben olsam ben de derim. Kusecekse de kendi bilir. Kendi haline birak gitsin. Yarin birgun dayanamayip gelir, seni arkadastan ote sevdigini ilan eder herhalde.

Merhaba arkadaşlar,
Sizce ne yapmalıyım?

Bence bir şey yapmayın, zamana bırakın. Arkadaşınız biraz abartmış gelme dediğiniz halde gelmeler falan :45: İkinci durum için de iyi yapmışsınız birinin onu silkeleyip kendine getirmesi gerekiyormuş sonuçta.Hayatta başımıza her zaman iyi şeyler gelmez, kötü olaylarda da güçlü olmayı öğrenmesi lazım. Kaç senelik arkadaşmışsınız o laflara alınması yersiz olmuş.

bence bu arkadasina yol ver gitsin...kendine de dert etme arkadasliginin kiymetini anlayinca arar seni

Back
X