• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Derdi... Yorumlarınızı Onunla Birlikte Okuyacağız

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
198
Merhaba. Çok konu açıyorum ama bu sefer mazur görün. Zira bu sefer dert benim değil,arkadaşımın. Bugün bize geldi. Yan apartmanımızda oturuyor. Çocukluk arkadaşım olur kendisi. Geldiğinde çok üzgündü. Ben de onu öyle görünce üzüldüm. Ne oldu canım dedim. Anlattı bana derdini. Ama ben pek çözüme yönelik bir şey bulamadım. Arkadaşım da biliyordu böyle bir platforma üye olduğumu. Rica etti yazar mısın diye. Ben de onu kırmadım ve yazıyorum...
Şimdi şöyle ki arkadaşımın annesini ben de çok iyi tanırım. Çocukluğumda da az emeği geçmemiştir üzerimde. X Teyze diyelim. Arkadaşımın kendinden yaşça çok büyük bir ablası var. X Teyze 60 küsur yaşlarında. Şimdi şöyle ki birkaç sene önce Ramazan ayında X Teyze'nin burnundan kanlar boşandı. Hastaneye kaldırıldı. Doktor susuzluktan demiş. Beyin kanaması olabilir eğer dikkat etmezseniz demiş. Üstelik ailesinde de genetik olarak beyin kanaması riski varmış. Doğal olarak oruç tutmaması gerekiyor. Ben de bugün öğrendim ki X Teyze oruç tutmuyor ama çevreden oruç tutmadığını gizliyormuş. Üstelik bu keyfi de değil yani geçerli bir nedeni var kadının. Ben de bunu duyunca şaşırdım ve üzüldüm açıkçası. Mesela çevremizde komşulardan filan normalde oruç tutmak isteyip de sağlık nedeniyle tutamayanlar var. Açık açık söylüyorlar ,ben şeker hastalığı vs. vs. nedeniyle tutamıyorum diye. X Teyze niye gizliyor ben de bir anlam veremedim. Asla bağnaz bir kadın da değildir. Eğitimli kültürlü bir kadın... Hani bir de İslam dininde sağlık nedeniyle oruç tutamayınca bedeli ödeniyor ya para ile... X Teyze onu da veriyormuş. Arkadaşım bugün çok üzülmüş annesiyle kavga etmişler. Ben böyle rahat ediyorum bana karışma diyormuş.Koskoca kadının üstelik annemin yalan söylemesini sindiremiyorum diyor,ki bence haklı da. Üzmek de istemiyor annesini,arkadaşım annesine nasıl yaklaşmalı sizce?

arkadaşınıza ne ki, hasta kadınla kavga ediyor. ister gizler ister gizlemez. karışmasın.

Kavga dövüşle olmaz bu iş ama sağlık sonuçta tuttuğu oruç yüzünden geri dönülmez sağlık problemleri de yaşayabilir alsın karşısına konuşsunlar, yaparsa da yapmazsa da kendi bilecek artık

Merhaba. Çok konu açıyorum ama bu sefer mazur görün. Zira bu sefer dert benim değil,arkadaşımın. Bugün bize geldi. Yan apartmanımızda oturuyor. Çocukluk arkadaşım olur kendisi. Geldiğinde çok üzgündü. Ben de onu öyle görünce üzüldüm. Ne oldu canım dedim. Anlattı bana derdini. Ama ben pek çözüme yönelik bir şey bulamadım. Arkadaşım da biliyordu böyle bir platforma üye olduğumu. Rica etti yazar mısın diye. Ben de onu kırmadım ve yazıyorum...
Şimdi şöyle ki arkadaşımın annesini ben de çok iyi tanırım. Çocukluğumda da az emeği geçmemiştir üzerimde. X Teyze diyelim. Arkadaşımın kendinden yaşça çok büyük bir ablası var. X Teyze 60 küsur yaşlarında. Şimdi şöyle ki birkaç sene önce Ramazan ayında X Teyze'nin burnundan kanlar boşandı. Hastaneye kaldırıldı. Doktor susuzluktan demiş. Beyin kanaması olabilir eğer dikkat etmezseniz demiş. Üstelik ailesinde de genetik olarak beyin kanaması riski varmış. Doğal olarak oruç tutmaması gerekiyor. Ben de bugün öğrendim ki X Teyze oruç tutmuyor ama çevreden oruç tutmadığını gizliyormuş. Üstelik bu keyfi de değil yani geçerli bir nedeni var kadının. Ben de bunu duyunca şaşırdım ve üzüldüm açıkçası. Mesela çevremizde komşulardan filan normalde oruç tutmak isteyip de sağlık nedeniyle tutamayanlar var. Açık açık söylüyorlar ,ben şeker hastalığı vs. vs. nedeniyle tutamıyorum diye. X Teyze niye gizliyor ben de bir anlam veremedim. Asla bağnaz bir kadın da değildir. Eğitimli kültürlü bir kadın... Hani bir de İslam dininde sağlık nedeniyle oruç tutamayınca bedeli ödeniyor ya para ile... X Teyze onu da veriyormuş. Arkadaşım bugün çok üzülmüş annesiyle kavga etmişler. Ben böyle rahat ediyorum bana karışma diyormuş.Koskoca kadının üstelik annemin yalan söylemesini sindiremiyorum diyor,ki bence haklı da. Üzmek de istemiyor annesini,arkadaşım annesine nasıl yaklaşmalı sizce?
Arkadasinizin bu sebeple annesiyle kavga etmesi, annesinin oruc tutmadigini gizlemesinden daha kötü. Demek ki kadın naif bir insan. Demek ki tutanlara ayıp olmasın istiyor. Demek ki o kendini vicdanen öyle rahat hissediyor.. Bir de arkadasiniz hayatinda hic yalan duymamis sanirim. Buna yalan denmez..

Yalan söylemek demeyelim,gerçeği gizlmeke diyelim.
Kadın yıllarca tutmuş,şimdi tutmayınca içine sindiremiyordur.Etraftanda çekiniyordur veya oruçlular varken oruçsuz olduğunu belli etmek onu rahatsız ediyordur.Zaten çok yakın gördüklerine durumunu izah eder.Etmese de onun hayatı,,onun tercihi.Zaten oruç tutmuyorum diye yayım yapması da gerekmiyor.Belki neden oruç tutmadığını yani hastalığını anlatmak istemiyordur üzülüyordur.
Eğer anne su içmiyorsa arkadaşının çok üzülmesini ne yapması gerektiğini bilmemesini anlarım.Kadın hastalığı sebebiyle oruç tutmadığına göre suyunu içiyordur.Arkadaşının bu kadar üzülmesine anneyle kavga etmesine pek anlam veremedim.

Ben oruç tutuyorum mesela ama herkese ben oruç tutuyorum diye duyurmuyorum.

Teyze de tutmadığını duyurmuyor diye mi bu kadar tantana?

Valla nice senin ve arkadaşlarının ergenlik sorunları bitse de kurtulsak. Hep eften püften mevzulara takılıp kalıyorsunuz.

Yorumlarınızı okuduk. Arkadaşım diyor ki çevremizde annem gibi sağlık nedeniyle tutamayanlar var onlar ben sağlığımdan dolayı tutamıyorum diye açıkça söylüyorlar. Annem niye gizliyor bunu sindiremiyorum diyor.

Back
X