Arkadaş kıskançlığı-taklitçiler bir yere kadar!!!

Hiç özgün değilim, taklit edilecek bir zevkim de yok ancak genelde yakın arkadaşlarım hep çok zevk sahibi insanlar oldu. Taklit edildiklerini de gördüm. Yani burada “zaten herkes modayı takip ediyor, sen de farklı giyinmiyorsundur” diyen arkadaşlar biraz yanılıyor. Böyle bir şey var ve bazı insanlar için sinir bozucu.

Konu sahibi eğer insanlar aldığın kazağı giyip senin gibi gözükebiliyorsa tarz sahibi değilsin, bunu bil. Benim bahsettiğim arkadaşlarım gider bir mağazadan bir parça bulur, onu çok güzel uydurup öyle giyer ki, ne güzel parçaymış dersin. İşte buna özenip gidip o parçayı alanlar oluyor ama hiçbir zaman aslı gibi güzel durmuyor.

Bence stilinin üstünde biraz daha çalış, aynı şeyi alarak insanlar taklit edemesin sadece benzeyebilsin. Eğer sosyal medyada da takipçin var influencer olmaya çalışabilirsin. Türkçesi ne bilmiyorum, çok kişi tarafından tarzın ve stilin takip edilebilir. Eğer böyle bir etkin varsa.

Şikayet etme, durumu fırsata çevirmeye çalış. :)

hem modayı takip edip hem nasıl özgün oluyorsunuz ki? aynı aksesuardan 546844 tane yapıyorlar, aynı kıyafet her yerde.. hatta onu geçtim herkeste aynı burun, aynı renk ve uzunlukta saç var neyin özgünlüğü.. herkes lady gaga canını sevdiğimin ülkesinde

hanımefendi zaten bu takip edilemeyecek birşey kim neyinden almış , neyinden giymiş degil, kılı kırk yarmıyoruz. sadece senin kendine ait oluşturduğun evinde,(özel tasarım) karşı tarafın tarzı olmayan birşeyi sırf sizde gördü diye halısından mobilyasına , perdesine , düzenine, eşyaların yerine koyuluş şekline kadar sizin evinizi aratmayacak renk ve uyuma sahip olduğunu görünce ve çevremde ki birçok kişide benim düşünceme katılıp bana hak verince ben o kişiye kıskanç derim.
ha birde şu var mobilyamın aynısını bana değil de başkasına sorup nerden aldı kim yaptı diye sorup sonra aynı mağazadan aynı modelini aldıgı halde aynıdıymış dendiğinde (aaaa seninkinin aynısı mı vs) gibi cümleler kurulduğundan ,

ben o insanların niyetini bildiğimden kıskanç veya haset diyebilirm , ama siz 2 satırlık cümleyle benim niyetimi ölçemezsiniz !
burda yazılan yazıya bütün olayları duyguları tek tek aktarma şanşımız olmayabiliyor. evimden çalıp götürse adı hırsız olurdu.
cümleleri seçip kafanıza göre algı yapıyorsunuz devam edin.

Abartida nirvana okudum galiba
Bir de emek hirsizlari demissiniz cok komik. Goren de siz yarattiniz o kiyafetleri,tasarimcisi sizsiniz zanneder

Oldu olacak konu sahibine telif hakkı ödesinler bence. :)
Milyon tane üretilmiş, her dükkanda bulunan ürünleri sahiplenip "ben özgünüm, bunlar taklitçi" diye havalara girmek de yani... :)
O kadar özgün olmak isteyen kıyafetini, mobilyasını, evini kendi tasarlar, özel yaptırır. Gidip de herkese satılan malları sahiplenip özgünüm naraları atmayın ya. :)

Modanin ve tuketim cilginliginin insanlari getirdigi nokta iste. Millet iyice kafayi bozdu bu gereksiz seylerle

Cok ozgun bir konu,2013ten beri dusunerek acmis iste 5 yilda anca bu olmus

ama kadın haklı ya.. düşünsene 7 bin tale sayıp telefon alıyorsun, bir bakıyorsun başkalarında da var acı gibi acı

Özgün olmak için bu kadar uğraşılmazki. Tarzınız zaten size özgü olan bir şeydir ve uzun araştırmalar gerekmez.
Siz nasıl başkalarından ilham alıp araştırma yapmışsanız, çevrenizdekilerin de size bakıp giyinmesi gayet olası... Zaten çok özgün olsaydı tarzınız arkadaşlarınız bu kadar kolay taklit edemezdi.

yalnız bu konu burda daha önce bayaa bi açıldı, lütfen biraz özgün olun hiç yakışmıyo sizin gibi bi tarz sahibine

özgünüm deyince piyasadan giyinmeyeceksiniz

geçen sene 13 yıllık bir pantolonumu giydim ve bir mağazaya gittim bir şeyler deniyorum

birisi döndü görevliye bu bayanın üstündeki pantolonlar ne tarafta dedi bir başkası gelip bana nereden aldın dedi

şimdi farklı olan bendekiymiş birbirinin benzeri olan piyasadaki değil ha bu arada şu meşhur ekoseli pantolon herkeste var ama benimkinin dikimi farklı idi desen moda olduğu için herkes yeni sandı

şimdi bu insanlar ve binlercesi ekoseli pantolon alınca beni taklit mi etmiş olacaklar

belki iyi yakıştırıyorsunuz herkes de o parçanın bu şekilde kullanılınca hoş durduğunu fark ediyor

ama bunun için kimse size teşekkür vs etmez kusura bakmayın

Tamam da şu dönemde sosyal medya da herkes aynı giyiniyor zaten heryerde aynı kıyafetler satılıyor ve ayrıca aynı şeyler beğeniliyor yani hatta sizinle benim bile aynı kıyafetlerimiz bile vardır ben sizi taklit mi ediyorum?.Heryerde bulunan ve herkes tarafından kolaylıkla temin edilebilen şeyler için neden size teşekkür etsinler yani biz senden gördük aldık diye zaten heryerde görülüyorlar.Biraz egonuzu tatmin etmek istiyorsunuz siz heralde iltifat etmiyorlar size ay üstündeki çok güzelmiş diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…