E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU3
.........................
Son düzenleyen: Moderatör:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızın kaç yaşında canım?
yengecburcum benim oglumda bebekliginde tombisti sonra zayifladi ,4 yasinda bademcik ameliyati gecirdikten sonra kilo almaya basladi cok sevindik ,simdi 7 yasinda 38 kilo daha ileri gitmesinin tehlikeli olacagini dusundugumuz icin ona caktirmadan dikkat ediyoruz,bogazina cok duskun aksam 7 den sonra mumkun oldugunca ekmek yemek yedirmiyorum bolca meyva yiyor ,eve abur cubur asitli icecek sokmuyorum neyseki cukolatayla falan arasi iyi degil,spora yonlendirdik butun gun basketbol ,futbol oynuyor bisiklettende inmiyor
cnm. inanki onuda yaptık bizim yanında olmadığımız hiçbirşey onu mutlu etmiyor.Canım yüzmeye göndermeyi denedin mi?
Hem vücudu en iyi çalıştıran spordur hem de malum çocuklar bayılır havuza, suya.
Spor yaparken eğlenebilmesi çok önemli, o zaman itiraz etmez belki.
Çok sevdiği bir arkadaşıyla beraber gitmesi de onu motive edebilir.
Sonuçta diyet tabii önemli ama spor olmadan olmaz.
cnm spor yaptırmaya çalış bence, çocuklar için eğlenceli de olur ..
sebze falan yemiyor mu?
ağlasa da bağırsa da kalorili şeyler yedirme bence canım, yazık çocuğa, şuan çok etkilemiyor olabilir kiloları kendisini, ama biraz büyüyünce çok sorun yapar, arkadaşları şimdiden dalga geçiyor ileriyi düşünsene, depresyona girer, çok sıkı diyetlere falan uymaya başlar sağlığı bozulur. en iyisi şimdiden diyete başlaması, yavaş yavaş vermesi. zaten diyetisyenin ağır 1 diyet verceğini sanmıyorum 8 yaşındaki çocuğa ...
canim ya tedirgin olmakta haklisiniz,hareket cok onemli tabii zorla da nasil olurki,jimnastigi istememis gonderebilecegin baska bir spor dali var mi,ya da dans mesala folklor ama ona spor amacli oldugunu soylemeyin ,parka giderken hareketli arkadaslari varsa onlarda sizinle gelse oyun amacli istemesede hareket eder,ya da sen evde spor yapsan ya da muzigi acip dans etsen hadi kizlar cosalim falan hani ona belli etmeden harekete yonlendirsen,canim zor ama sebze meyveye agirlik vermesini sagla mesela meyveyi oyle onune koymada birkac cesidi karistir dogra meyva salatasi seklinde ver ,haslanmis sebzeleri patates puresiyle tabagini susleyerek var ,gerci 8 yasinda kanar mi bunlara onlar bizden cin ya :) canim aklima onun ilgisini cekicek saglikli yemekler gelince yazarimcnm. bizim sorunumuzda burda başlıyor zaten,
kızım çok hareketsiz tüm gün tv.cd. pc. le ilgileniyor.
hergün parka indiriyoz orda bile çok faal diil öylesine sallanıyor filan.
jimnastiğe yazdırdım 2 kez gitti birdaha yollıyamadım ağladı istemedi.
sebze yemiyor meyve az yiyor.napcağımı bilmiyorum vallahi birde kız çocuğu olması kiloyu daha çok gösteriyo yani ilerisi için çok tedirginiz babası ve ben ..
yemiyor cnm inan bu faydalı yemen gerek dediğim hiçbirşeyi yemiyor..
hep zararlı hamur işi karbonhidratlı yiyecekler yiyor.
sevdiği şeyleri vermessemde aç kalıyo işte orda beni aciz bırakıyor anne yüreği dayanmıyor tabi.
çok çelişkiliyim kimi ver yesin sonra boya gider diyo gelişme çağı diyet olmaz diyo.
kimide obez bu çocuk aç bırak diyo off off
canim ya tedirgin olmakta haklisiniz,hareket cok onemli tabii zorla da nasil olurki,jimnastigi istememis gonderebilecegin baska bir spor dali var mi,ya da dans mesala folklor ama ona spor amacli oldugunu soylemeyin ,parka giderken hareketli arkadaslari varsa onlarda sizinle gelse oyun amacli istemesede hareket eder,ya da sen evde spor yapsan ya da muzigi acip dans etsen hadi kizlar cosalim falan hani ona belli etmeden harekete yonlendirsen,canim zor ama sebze meyveye agirlik vermesini sagla mesela meyveyi oyle onune koymada birkac cesidi karistir dogra meyva salatasi seklinde ver ,haslanmis sebzeleri patates puresiyle tabagini susleyerek var ,gerci 8 yasinda kanar mi bunlara onlar bizden cin ya :) canim aklima onun ilgisini cekicek saglikli yemekler gelince yazarim
ver yesin boya gider diyenleri hiç düşünme bence canım, yok öyle birşey, gittikçe daha da şişmanlar öyle yemeye devam ederse, yeme alışkanlıklarını bu yaştan oturtur :1no2:
mesala yemekleri sen hazırlıyorsun nasılsa, börek yapıyorsan az yağ koysan, ıspanaklı falan yapsan?? mumkun olduğunca az yağlı yap canım yemeklerini, diyetisyenle konuşursan 1 çare bulacağına eminim, söyle kızının inat ettiğini başka 1 şey yemediğini, kızının sevdiği şeyleri daha az kalorili hale getirmenin yollarını bulur bence :teselli:
canim benim kuzenimde 10 yasinda ve 68 kilo doktora götürüldü ama bi diyet verilmedi kücük oldugu icin yüzme,spor daha neler denendi yememesi icin ama oda aglayan bi kiz oldu.ayrica seninde dedigin gibi baska ortamlarda rahat edemyior cunku genelde tombili tomtis gibi sifatlat takiyor tabiki oda psikolojisini kötü seklde etkiliyor bilmyiorm nasil verecek doktor eger kontrol edilmezse obez olabilir dedi cocuk bu agliyor bagriyo cagriyor dinlemiyor insallah bi cözüm bulursunuz siz
bence çocukla meyve sebzenin yararlarını, diğer zararlı gıdaların doğuracağı kötü sonuçları oturun konuşun. anlayacak yaşta. ayrıca sizde beslenmenizle örnek olun. örneğin kendiniz için bile olsa eve kola, cips şu bu almayın. evde misafir haricinde kek, börek yapmayın. ben mesela kızımın canı bir şey istediğinde ,hani oyalansın gibilerinden eline havuç, salatalık veriyorum...temel gıdalarını kesmeden sağlıklı beslenmesine çalışın. fast food dan siz de dahil uzak durun. tabi en önemlisi hareket. spor yapmayı sevmiyorsa kızınızı alın yürüyüşe çıkın. hem ana-kız zaman geçirmiş olursunuz hemde bahaneyle hareket etmiş olur.tv yi pc yi hayatınızdan belli saatlerde çıkarın. bu arada diyetisyen düşünüyorsanız ondan önce fizyolojik bir sebepten olabilme ihtimaline karşı uzman bir doktordan tahlillerini yaptırın. dediğim gibi öncelikle siz örnek oluşturun. Allah bağışlasın bu arada yavrunuzu....
ahh cnm ahh bana uysa hep sebze yer ama nerde..
ıyy anne diyo nasıl yiyosun o otları öylede bir fena yanii
tahlil derken mesela kan ve idrar testleri yeni yapıldı herşey normal sadece ben gibi akdeniz anemisi teşhisi kondu bununda kilo alımıyla alakalı oldunu sanmıyorum.
kilo alıyor çünki çok iştahlııı
tam emin değilim ama hormonlarla ilgili tahliller, ne bileyim tiroid vs. gibi...doktor daha iyi bilir bunları.