Arkadalar...aranzda kilo problemi olan ve fazla kilo ile hamile kalan varm

gyildiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
22
1
:eek:arkadaşlar aranızda normalden biraz daha kiloluyken hamile kalan varmı..varsa bana tecrübe ve deneyimlerini aktarırsa sevinirim..eşimle çocuk planlıyoruz ama ben son bir yılda aldığım fazla kilolardan kurtulamadım bir türlü..sıkı bir dietle 5-10 kilo vermek için eşimden birkaç ay süre istedim ama nafile..yani bilemiyorum bu ay belki hamile kalmış olabilirim..fazla kilolarım başıma dert oldu..şuan 72 kiloyum..hiç böyle bir deneyim yaşayan varmı aranızda..gebelik süresince ne gibi zorlukları olur..ve 9 ayda kaç kilo dahaalırsın.. lütfeen cvp yazın..süprizzzzz

canım ben 3 bucuk sene once 80 kilo ile hamile kaldım ve 99 kilo ile doguma girdim ciktigimda 88 olmustum 8 kilo hemen erdi gitti ama cocuktan once 2 dusuk oldu ve 2 sene hic korunmadigimiz halde olmadi sonra 2005 te hamile kalabilmistim simdi bir kizim var 2,5 yasinda krese gidiyo.Allahim sana en yakin zamanda dilegine kavusturur insallah

canım allah bağışlasın..darısıda benim başıma inşallah..bende daha önce 2 düşük yaptım..en son düşüğümü bir sene önce yaşadım..o günden sonrada pek toparlayamadım kendimi..o günden beri korunuyoduk zaten..üçüncü kez denemeye cesaret edemedim..şimdi kendimi toparladım..2 hafta önce doktora gittim bütün tetkiklerim yapıldı herşey normal çıktı..doktor böylesi düşüklerin her bayanda olabileceğini söyledi..şimdi tek sorun son bir senede aldığım fazla kilolar..ama senden aldığım mesaj içimi rahatlattı..teşekkür ederim..

benimde fazla kilolarım var ve bizde bebek düşünüyoryz umarım bir sorun olmaz benneyaptımki

Benim tam 20 kilo fazlam vardı hamile kalmadan önce.Hamile kalmakla kilonun alakası yok bence.Ben hamileyken çok daha fazla şişeceğimi sanıyordum ama 32. haftamdayım ve sadece 7 kilo aldım.Tamamen hamileliğin gidişine bağlı.Çok şükür ne şişme ne ödem ne ağrı bir sorunum yok.

ben 67kiloyla hamile kaldim ve toplam 12kilo aldim
ama yasadigim aksilikden dolayi dogumdan hemen sonra ameliyat oldum ve üstüne 30küsür kilo oldum
allaha sükür o kilolar gitti ama hastaneden 90kiloyla geri cikdim ve 3yildirda anca 5kilosunu verebildim :KK43: bu yil gene hamile kalmak istiyorum bakalim ben ne olucam.......

Ben de 62-63 arası gıdıo gelıyorum 9 aylık evlıyız Bırıncı seneden sonra dusunuyoruz.Cok mu kıloluyum bebek ıcın ya da kılo vermem gerekıyormu kafamçokkarıştı

Kızlar ben 65 kilo ile hamile kaldım ve 100 kg ile doğum yaptım tam 35 kilo aldım.ama benim problemli olduğum için çok ilaç kullandım ve o ilaçlar beni çok şişirdi sonra şişliklerim inince 5 kilo kaldı sadece.bilginize

Ne tur ılaclar aldın ya da ne ıcın aldın arkadasım.Bende kansızlık var ve kayınvalıdem ıle annem kan ıgnelerı yıceksın dıyolar korkuyom mirmirmirmir

ben evlendiğimde 51 kiloydum 1.5 sene doğum kontrol ilacı kullandım ve hamile kaldığımda tam 68 kiloydum,hamileliğimin ilk iki ayında 8 kilo verdim sanırım bünyem hamileliğe zor alıştı,daha sonrada doğum akadar verdiğim kiloyu yani 8 kiloyu aldım,doğuma gittiğimde yine 68 dim,doğumdan sonra 59 a düştüm,yani hiç belli olmuyor,umarım güzel ve sorunsuz bir hamilelik geçirrisiniz.

hamilelik süresinde kan şurupları içtim iğne vermeyebilir doktor,bende anemi olduğu halde iğneye gerek duymamıştı doktorum..

bende 70 kiloyum ve çocuk düşünüyoruz umarım bi aksilik olmaz.

Arkadaşlar bu kilo durumu bıraz da boya da baglı bence sizce de oyle degılmı? Sımdı 60 kılo olup 170 boyu olan var 160 boyu olan var o durum da var bıraz yanı.Insallah kan ıgnesı almam.Anemıyım ve verılen yaglı gıbı acı tup ılaclardan cok kılo almıstım zamanında.Yıne oyle olmak ıstemıyorum bı de hamıle olunca daha da alıcam zaten ama az almak ıstıyorum.Gorumcem 48 kılo ıle hamıle kaldı 72 kılo ıle doguma gırdı.Ama sımdı yıne 47-48kılolarında.

kızlar içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim..ben de evlendiğim sene 60 kiloydum iki seneye sığan iki düşük sonrası bir baktım 80 olmuşum..biraz gayretle ancak 72 kiloya düşebildim..şimdilerde korunmayı bıraktık bir aksilik olmaz inşallah..benim sıkıntım bu kiloya birde hamilelik süresince aldığım kilolar eklenince zor olacağı düşüncesiydi..ne biliim doktorlar diyo ya hep , fazla kilo bebeğe de anneye de zararlı diye..hipertansiyon ,şeker vs. tehlikeleri varmış..ondan korkuyorum hep..

Yalnız hamıleyım deyıp de ne bulursak yememek lazım canım. Ben hıc hamıle kalmadım ama teyzem hamıleydı ve seker hastası oldu hamıleyken sekerlı yıyemıyordu ama canı cekıyordu boyle olunca kotu bır hamılelık gecırdı :ecrin_bebek: Kendıne seker olcme aletı almıstı ve hergun o aletın ıcınde bulunan jıletle parmagından kan alıp olcuyordu,hala sekerlı seyler tatlı yıyemıyor ayda yılda bır tatlı yıyor o kadar.Dogumdan sonra baya verdı cunku sekerı tamamen kesınce 10 kılo verdı.Yanı dıkkatlı olmak lazım canım

Yalnız hamıleyım deyıp de ne bulursak yememek lazım canım. Ben hıc hamıle kalmadım ama teyzem hamıleydı ve seker hastası oldu hamıleyken sekerlı yıyemıyordu ama canı cekıyordu boyle olunca kotu bır hamılelık gecırdı :ecrin_bebek: Kendıne seker olcme aletı almıstı ve hergun o aletın ıcınde bulunan jıletle parmagından kan alıp olcuyordu,hala sekerlı seyler tatlı yıyemıyor ayda yılda bır tatlı yıyor o kadar.Dogumdan sonra baya verdı cunku sekerı tamamen kesınce 10 kılo verdı.Yanı dıkkatlı olmak lazım canım

ooo sekeri kesmekle 10 verecegimi bilsem agzima surmem tatli seyleri:icecream: vallaha tebrik ediyorum teyzeni bendede hamilelik sekeri cikmisti ama dogumdan sonra devam etmedi aksin e esim agir seker hastasi oldugunu ogrenmistik tamda hamileligimin son aylariydi :CüvCüv: hastaneye yatiracaklardi senağlamakimsemiz yoktu yanimizda cok zor donemler atlattik allahim kimsenin basina vermesin:Saruboceq: neyse ben evlendigimde 60 kiloydum boyum 1.63 ama daha uzunzun diyolar bendeki fazlaliklar memislerimde simdide 82 kiloyum dusunun artik ama ameliyat olacagim insallah agustos gibi:sm_cool:

ooo sekeri kesmekle 10 verecegimi bilsem agzima surmem tatli seyleri:icecream: vallaha tebrik ediyorum teyzeni bendede hamilelik sekeri cikmisti ama dogumdan sonra devam etmedi aksin e esim agir seker hastasi oldugunu ogrenmistik tamda hamileligimin son aylariydi :CüvCüv: hastaneye yatiracaklardi senağlamakimsemiz yoktu yanimizda cok zor donemler atlattik allahim kimsenin basina vermesin:Saruboceq: neyse ben evlendigimde 60 kiloydum boyum 1.63 ama daha uzunzun diyolar bendeki fazlaliklar memislerimde simdide 82 kiloyum dusunun artik ama ameliyat olacagim insallah agustos gibi:sm_cool:

Ama cnm vucudun sekere de ıhtıyacı var be sekersız cekılırmı dunya delikafadulden Teyzemın sekerı hamılelıkten sonra devam ettı.Ben de evlendıgımde 61kılo ıdım acaba hamıle kalınca ne kadar alıcam ya benneyaptımki

kisiden kisiye degisiyo ya ben son iki ayda oyle bi almistimki kilo sikintidan herhalde bir anda tavan yapti kendim bile inanamadin sok olmustum utanmistim bide arkadasim yanimdaydi neyse herseye deger anne olmak bak gitti 80 e dondum geri ama uzerine gecen sene 5 kilo aldim vermeye ugrasiyorum.simdi 22 kilo fazlam var yapistilar bana ama agustosa kadar 15 kilo verebilsem turkiyedeki ailemi şoka sokmak istiyorum cok kızıyolar bana eski haline don diye offfffffff

ben evlendiğimde 51 kiloydum 1.5 sene doğum kontrol ilacı kullandım ve hamile kaldığımda tam 68 kiloydum,hamileliğimin ilk iki ayında 8 kilo verdim sanırım bünyem hamileliğe zor alıştı,daha sonrada doğum akadar verdiğim kiloyu yani 8 kiloyu aldım,doğuma gittiğimde yine 68 dim,doğumdan sonra 59 a düştüm,yani hiç belli olmuyor,umarım güzel ve sorunsuz bir hamilelik geçirrisiniz.

hamilelik süresinde kan şurupları içtim iğne vermeyebilir doktor,bende anemi olduğu halde iğneye gerek duymamıştı doktorum..

merhaba arkadaslar bende 2. cocugu düsünüyoruz.:ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile su an 63 kiloyum. bende biraz vermek istiyorum ama belli olmaz belki bu sefer cok almam diye beklemek istemiyorum.ilkinde 52 kiloyla hamile kaldım 73 le doguma girdim. cıktımda 67 dim. sonra 54 e kadar düstüm. ama 4 sene icinde 63 oldum. arkadasım sana sorum su:8 kilo verdim demişin. bebegin kac kilo dogdu . ve problem yasadınmı merak ettim.

Bunları okudukca sımdıden bebek ıstemeye basladım ya :ecrin_bebek: ama korkuyorum dogumdan senağlama

Bunları okudukca sımdıden bebek ıstemeye basladım ya :ecrin_bebek: ama korkuyorum dogumdan senağlama
oyyyy canim yaaa kiyamam:teselli: sana hic korkma kotu bisey olsaydi bizler olamazdik herhalde ben kendimi oyle avuturum hala 2. yi istiyoruz bizde ama dusunuyorum nasil dorucam diye.ilkini nasil birsey oldugunu bilmedigin icin pek korkmuyorsun ama ikincide korkuyo insan. yuce rabbim tum hamilelere :CüvCüv:ve bebek isteyenlere yardimci olsun insallah. korkma sakin gelip geciyo unutuluyo hersey inanamiyo insan nasil basardim diye hele bebegi kucagina aldiginda tamam diyorsun herseye degmis:emir_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

X