Arka kamerada yamuk yumuk cikmak

berenns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
37
20
3
25
Arkadaşlar ben kendimi ön kameradan çektiğimde ya da aynaya baktığımda gayet güzel buluyorum hatta insanlar da güzel olduğumu söyler iltifat eder çoğu zaman. Ama kendimi arka kameradan çektiğimde ya da birisi arka kameradan habersiz çektiğinde dünyanın en çirkin insanı oluyorum ağzım gözüm yanaklarım burnum yamuk çıkıyor aynada simetrik olan dudaklarım arka kamerada bariz şekilde asimetrik cikiyor gözümün biri aşağıda biri yukarıda gibi ve gerçekten asiri taktım kafaya. Sanırım gerçek olan arka kamera ama eğer ben dışarıda böyle dolasiyosam kimsenin bana iltifat falan etmemesi lazım maymundan hallice çünkü. Başka insanlar mesela normalde neyse arka kamerada da öyle cikiyor yamukluk falan yok ya da çok az değişiklik var ama benim tipim her yerim kayık resmen. Normal mi bu zaten depresyondayim bir de buna uzulcem

Kendinizi aynada görmeye alıştığınız için öyle hissediyorsunuz. Yorumda da söylenmiş ön kamera ayna etkisi yapıyor sizin gözünüze normal geliyor ancak insanlar sizi arka kameranın çektiği gibi görüyor.

Arkadaşlar ben kendimi ön kameradan çektiğimde ya da aynaya baktığımda gayet güzel buluyorum hatta insanlar da güzel olduğumu söyler iltifat eder çoğu zaman. Ama kendimi arka kameradan çektiğimde ya da birisi arka kameradan habersiz çektiğinde dünyanın en çirkin insanı oluyorum ağzım gözüm yanaklarım burnum yamuk çıkıyor aynada simetrik olan dudaklarım arka kamerada bariz şekilde asimetrik cikiyor gözümün biri aşağıda biri yukarıda gibi ve gerçekten asiri taktım kafaya. Sanırım gerçek olan arka kamera ama eğer ben dışarıda böyle dolasiyosam kimsenin bana iltifat falan etmemesi lazım maymundan hallice çünkü. Başka insanlar mesela normalde neyse arka kamerada da öyle cikiyor yamukluk falan yok ya da çok az değişiklik var ama benim tipim her yerim kayık resmen. Normal mi bu zaten depresyondayim bir de buna uzulcem
Cep telefonu kameraları ile ilgili daha önce forumda açılmış şu konuda bu durum anlatılmıştı.

Başka bir başlığa yazmıştım ama daha fazla kişi görsün diye ayrı başlık açmaya karar verdim. Telefon kameraları yüzü distort ediyor, proporsiyonları yanlış gösteriyor. Ameliyat olmaya karar vermeden muhakkak değerlendirmeniz gereken bir mevzu. İngilizceniz varsa şunlara bakın, yoksa da google translate'e yapıştırın:

----

Kanıt istiyorsanız küçük bir deney yapabilirsiniz. Yüzünüzdeki proporsiyonları cetveli yüzünüze dayayarak ayna yardımıyla ölçün. Diyelim ki burun-dudak arası mesafeniz, çene uzunluğunun yarısı kadar çıktı, ki ideal ölçü buymuş. Sonra bir de telefonun ön kamerasıyla çektiğiniz bir resminize bakarak, ordaki burun-dudak arası mesafeniz, yine ordaki çene uzunluğunuzun kaçta kaçına denk geliyor bir bakın. Burun-dudak arası mesafeniz ilk ölçümünüzden daha uzun çıkacaktır çünkü telefon kamerası yüzünüzün ortasını olduğundan uzun ve büyük gösteriyor. Aynı şeyi yine burun uzunluğu ve çene uzunluğunu karşılaştırarak, ya da mesela yanaklarınıza kaç tane kendi burnunuzdan sığıyor diye bakarak yapabilirsiniz. Ölçüleriniz ideal olmasına rağmen telefon kamerasıyla çektiğiniz resimlere bakarak ameliyat olmayı düşünmeniz çok olası.

Oval yüzü olanların mesela telefon kamerasında yüzü olduğundan daha uzun çıkacağı için çirkin gibi gözükebilir. Halbuki yüz şekli gerçekte idealdir. Aynı şekilde yuvarlak yüzü, hafif kilosu olan biri de telefon kamerasında olduğundan daha ince ve güzel gözükebilir. Fotojenik, fotojenik olmayan vs diyoruz ya, öyle bir şey gerçekten var ve bu anlattığım şeylerle alakalı. Aynadaki görüntünüz yansıma ve ters olsa da telefon kamerasına göre çok daha gerçek.

Çevremdeki herkes beni çok güzel bulur ama fotolarda berbat ötesi cikiyorum.niye anlamadım ama çok kötü cikiyorum fotojenik değilim sanırım yada doğru açılardan çekmeyi bilmiyorum.

Aynen bende öyle, bi süre herkes beni arka kameradaki gibi görüyor diye üzülmüştüm..

Off aynı cidden cildirazam iltifat da alırım yeri geldiğinde ama iş arka kameradan foto cekilmeye gelince gözüme en asimetrik cirkince gelen benim suratım gibi geliyo ya ajshdhdhsaj bence fotojenik değiliz.

Kadinlar genelde çirkinlere iltifat eder. Gerçekten guzel bulduklari kadınları kiskanir ve bir sey demezler. Erkekler de yürümek icin iltifat eder cogunlukla ona da guven olmaz. Ama kucuk bi cocuk sizin guzel oldugunuzu söylüyorsa guzelsinizdir :)

Aynadan gördüğümuz goruntumuze aliskin oldugumuz icin ön kamera aynisi oldugundan garip gelmiyor. Ama arka kamera karsidakinin gozuyle nasil göründüğümüz tabiki de. Ben de mesela Bihter in aynali sahnelerdeki görüntüsünü garip buluyorum agzinin diğer tarafi yamuk çıkıyor 😆 alışık olmadigimiz icin cirkin gelio ama kadin cok guzel ve eminim ki Beren de kendini cok guzel buluyorduk. Mesele göz aliskanligi yani.

Bence fotojenik olmakla alakalı, mesela bi arkadaşım var gerçekten güzel bir kız onun hakkında bi ortamda x diye bi kız atanmış ismi ne çok hoş biri diye konuşma geçti, sonra başka biri instagramdan profilini gösterdi kızın, oradakilerle gerçek halinin alakası yok. İnstaya bakan sıradan bulur hatta konuşulcak bi güzellik göremez, ama gerçekte karşı karşıya gelsen çok güzel biri.
Bence bu tarz bi durum sizinkide.
Hatta -merak eden kişi erkekti- görünce normalde sosyal medyada güzel görünür gerçekte daha kötü çıkarlar, bu kız cidden çok güzelmiş demişti 😄

Kadinlar genelde çirkinlere iltifat eder. Gerçekten guzel bulduklari kadınları kiskanir ve bir sey demezler. Erkekler de yürümek icin iltifat eder cogunlukla ona da guven olmaz. Ama kucuk bi cocuk sizin guzel oldugunuzu söylüyorsa guzelsinizdir :)

Aynadan gördüğümuz goruntumuze aliskin oldugumuz icin ön kamera aynisi oldugundan garip gelmiyor. Ama arka kamera karsidakinin gozuyle nasil göründüğümüz tabiki de. Ben de mesela Bihter in aynali sahnelerdeki görüntüsünü garip buluyorum agzinin diğer tarafi yamuk çıkıyor 😆 alışık olmadigimiz icin cirkin gelio ama kadin cok guzel ve eminim ki Beren de kendini cok guzel buluyorduk. Mesele göz aliskanligi yani.
Bi kere topuklu giydiğim zaman 4 5 yaşındaki bi erkek çocuğu bana bakıp vayyyy bak bak bitmiyorsun demişti 🤣 muhtemelen boyum uzun olduğu halde topuklu giydiğim için o boyda olmam tuhaf geldi 176-177 boyum var ama aldığım en güzel iltifat bence. Bir de herkesin yüzü asimetrik simetrik yüz yok. Arka kamerada kamera açısı vs poz verilmiyor ya da bunu bilmek gerekiyor. Yüz yüze gördüğümüz insanı 3 boyutlu ve mimikli görüyoruz. Haliyle kameradan farklı. Bazı insanlar gerçekten güzel ama kamerada sönük bazıları da fotoğrafta acayip güzel çıkıyor normal halinden çok farklı

Yok ben kimin samimi kimin samimiyetsiz iltifat ettiğini anlayacak kapasitedeyim

Yok ben kimin samimi kimin samimiyetsiz iltifat ettiğini anlayacak kapasitedeyim
Nasi anlican ki böyle biseyi. Bazen insan sevdiğinden de iyi görür. Söyleyenin kendi bile anlamio bahsettigim sey bilincaltinda olan bisey, dalga geçmek degil. Kendinden cirkine iltifat ederken gocunmuosun otomatik gelisen bisey. Senden cok daha guzel birine dilin varmio demeye eziklenmemek icin :)

Nasi anlican ki böyle biseyi. Bazen insan sevdiğinden de iyi görür. Söyleyenin kendi bile anlamio bahsettigim sey bilincaltinda olan bisey, dalga geçmek degil. Kendinden cirkine iltifat ederken gocunmuosun otomatik gelisen bisey. Senden cok daha guzel birine dilin varmio demeye eziklenmemek icin :)
Yok iltifat eden kişiden cirkin değilim benden yaşça büyükler zaten o konuda herhangi bir şüphe duymuyorum merak etme ayrıca ben kendimden güzellere gayet de iltifat ediyorum kişiden kişiye değişir bu durum

Back
X