Argemer davet

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.843
6.213
683
Herkese iyi akşamlar. 4. Sınıfa giden kızım için bugün RAM’dan aradılar ve Argemer’e davet edildiğimizi söylediler. Şu an şehir dışında olduğumuzdan ayrıntılı konuşamadım ama açıkçası okul yatılı olduğundan reddetmeyi düşünüyordum. Ama kızım en azından 5 günlük kampa katılmak istediğini söyledi.

Kızım daha 10 yaşında. İnsanlarla birlikte olmayı çok seviyor. Kamptan memnun kalırsa okulda okumak isteyebilir. Ama ben onsuz yapamam. Okul hakkında bilgisi olan, çocuğu orada okuyanlardan yorum bekliyorum. Ne yapmalıyım? Hayır deyip kestirip atmam yanlış mı olur?

Bu okulla ilgili net bir bilgi yok maalesef üstün zekalılar için açılmış en son ve tek okul.Öğlene kadar ders öğleden sonra atölye şeklinde dersler işleniyormuş.Istediginiz zaman vazgecebiliyormuşsunuz okul şu an 60 kisiymiş.Haftasonlari aile gorusmelerine izin veriliyormuş bunlari biliyorum yalnizca ve bir de cocuklar cok mutluymus.Şahsi fikrim 10 yas icin yatili okul dogru bir tercih degil aile ortamindan koparmak sirf ustun zekali egitimi alacak diye aileden ayri kalmasi bence yanlis.Belki lisede olabilir ama ortaokul icin asla diyorum ben.Sizin cocugunuz bilsemde mi yoksa yalnizca ramdan mi raporlu

Bu okulla ilgili net bir bilgi yok maalesef üstün zekalılar için açılmış en son ve tek okul.Öğlene kadar ders öğleden sonra atölye şeklinde dersler işleniyormuş.Istediginiz zaman vazgecebiliyormuşsunuz okul şu an 60 kisiymiş.Haftasonlari aile gorusmelerine izin veriliyormuş bunlari biliyorum yalnizca ve bir de cocuklar cok mutluymus.Şahsi fikrim 10 yas icin yatili okul dogru bir tercih degil aile ortamindan koparmak sirf ustun zekali egitimi alacak diye aileden ayri kalmasi bence yanlis.Belki lisede olabilir ama ortaokul icin asla diyorum ben.Sizin cocugunuz bilsemde mi yoksa yalnizca ramdan mi raporlu
Bilsem’de eğitim görüyor kızım.

Argemer henüz çok yeni bir okul değil mi? Hangi ilde yaşıyorsunuz? Eminim çocuğunuza gereken eğitimin verilebileceği başka kurumlar da vardır. Bu yaşta yatılı göndermeyi ben şahsen yapamazdım.

Üstün zekalı diye yatılı olmak zorunda mı? Akşam alın okuldan. Çocukların aileden uzak büyümesine olumlu bakmıyorum.
Maalesef biz Mersin’de yaşıyoruz. Ayrıca İstanbul’da yaşayanlar için de çocuğu akşam alma durumu yokmuş. 15 günde bir çocuğu evci çıkarabiliyormuşuz.

Bir tane okul açtılar bu özel çocuklar için onu da zorunlu yatılı yaptılar ülkem ülkem güzel ülkem
Ben işi siyasete dökmeden bu okulu nasıl eleştirebilirim onu düşünüyorum kara kara :KK53: sanırım yolu yok.. çocuğumun üstün zekalı olması beni sevindirir miydi tedirgin mi ederdi onu bilmiyorum ama emin olduğum tek bir şey var o da çocuğum asla argamer’e gidemezdi :)

En azından kampa gönderin derim ben güzel bir deneyim olur kızınız için.

Yatılı okul konusu da bize erkenmiş gibi geliyor alışık olmadığımız için ama Dünyanın genelinde en köklü yatılı okullar ortaokul çağında alıyorlar çocukları.

Her çocuğa göre olmayabilir belki ama çocuğunuz dışa dönük sosyal bir çocuksa faydasını görür bence yatılı eğitimin.

Ben işi siyasete dökmeden bu okulu nasıl eleştirebilirim onu düşünüyorum kara kara :KK53: sanırım yolu yok.. çocuğumun üstün zekalı olması beni sevindirir miydi tedirgin mi ederdi onu bilmiyorum ama emin olduğum tek bir şey var o da çocuğum asla argamer’e gidemezdi :)
Aynen doğru söylediniz asla gidemez.Bu devirde yatılı okula güvenmek üstelik küçücük çocuğu birakip da güvenmek bana göre değil ve bir çok insanda benim gibi düşünüp göndermiyor.

Çocuğumu yatılı okula veremem. Kimseye güvenemem. Siz iyi düşünün.
Kesinlikle ben de vermem. Zaten maddi sıkıntımız yok. Kızımızın tüm maddi manevi ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabiliriz. Ancak kızımın fikirlerini dikkate almadan bu teklifi geri çevirmek ona haksızlık mı olur onu bilemedim.

Kesinlikle ben de vermem. Zaten maddi sıkıntımız yok. Kızımızın tüm maddi manevi ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabiliriz. Ancak kızımın fikirlerini dikkate almadan bu teklifi geri çevirmek ona haksızlık mı olur onu bilemedim.
Kampa gitmek istiyorsa gönderin. Ve hoşlanmaması için, sizlerden uzak kalmanın zor olacağını anlaması için dua edin derim :) kız zaten akıllı, anlayacaktır bence.

Argamer’i falan boşverin.. inşallah kızınız ilerde harvard, oxford, yale gibi dünyanın en prestijli okullarından mezun olur ve sonra ülkesine, bizlere derman olmaya gelir :) hakkınızda hayırlısı olsun..

yatılı okumakta kotu bırsey yok kı
ben ozel anadolu lısesınde yatılı okudum
12 yasımda baska sehıre aılemden ayrı okumaya gıttım yanı ortaokuldaydım aılemden ayrı baska sehırde okudugumda
yatılı kaldıgımız yurtda da ders calısmaktan baska bırsey yoktu herkes okumaya gıdıyor oraya cunku , yıl sonunda eglencemız gosterımız tıyatral etkınlıklerımız olurdu okadar ama okulum eskıye dayalı herkesın bıldıgı bır okuldu

yatılıdan korkulacak bırsey yok ama benım tek dusuncem bunun yenı bır okul olması ... oturmus köklü bır okul degıl . ogretmenlerı hakkında fıkır yok. kımse kımseyı tanımıyor . bu sebeple gondermezdım.

o yastakı cocuk yasayacagı zorluklardan bı haber olur heveslenır gıtmek ıster . zekı bır cocuk oldugu ıcın adaptasyonu daha kolay olur ama yasayacagı zorlukları tek basına yapması gerekenlerı onceden konusmanız gerekıyor

kardeşim de kızınızla aynı durumda ve aynı şekilde argemer'e çağırılmıştı. pedagogu ile görüştük, fikrini aldık, sonra kardeşimle konuştuk ve gitmek istemedi. ama bu aşamada onu babamı 15 günde bir görecek olması düşündürdü o yüzden kabul etmedi.

eğer kardeşim gitmek istese babam gönderirdi, yatılı okumak kötü değil bize göre.

Yatılı olursa belki de daha basarılı olacak. Hatta bazen bu tip okulların yatılı olmasının nedeninin aileyle bile aşırı duygusal bağ kurmadan cocugu tamamen mantık odaklı yetiştirmek oldugunu düşünürüm.Basarılı ama beni babasını ona olan sevgimizi hissetmeyen bir cocuk olmasını istemezdim sanırım. Belki de ben cok duygusalim. Belki de bu düşüncelerim dogru değil ama bence hiç bir çocuk ailesinden uzakta mutlu olamaz.

Tum dunya uzerinde özel cocuklar icin özel yatili kolejler, bana tuhaf gelmedi acikcasi. Oyle özel bir cocugum olsa gayet dusunebilirim yatili okul durumunu. Birlikte oldugumuz vakitleri daha verimli daha kaliteli gecirmeye calisirdim, dunya bir telefonun ucunda sonucta özlem kalmadi artik. Mantiksiz gelmedi bilemiyorum.

Evladinizin okul ve is hayatinda bol basari ve zihin acikligi dilerim ayrica, masallah cocugunuza:)

Back
X