Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Argan Yağı mı Hindistan Cevizi Yağı mı?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Argan yağı mı hindistan cevizi yağı mı

• Nashi Argan Yağı

OY: 10 55,6%
  • Lifeco Hindistan cevizi yağı

OY: 8 44,4%

• Ankete Katılan
    18
Arkadaşlar hep aynı dertteyiz ama ben sizin yazılarınızdan anladığım kadarıyla, siz saça yumuşaklık vermekten bahsediyorsunuz. Bu bakım daha sonraki kırıkları yavaşlatır. Ama kırık saçları onarmaz. Bunun için de keratin kaplama derim. Keratin bakımı yaptıktan sonra kırık saç uçlarına hindistan cevizi yağı çok isabetli olur. Argan ise daha parlak olması bakımından tercih edilebilir. H cevizi ise yumuşatma bakımından daha önde gider.
Sebahat Hanım siz de haklısınız ama keratin bakımların bir çoğu kımyasal katkılı olabiliyor. Tıpkı argan yağında katkısız argan ve hındıstan cevızı de ve hınt yağı da öyle rafine yağ olmayacak soğuk sıkım olacak, aynen onun gibi keratın de katkısız keratın olmalı ki, işe yarasın.
Argan yağının kokusundan ben anlarım, çok ağır kokar ama saf olduğuna alamettir.

Arkadaşlar hep aynı dertteyiz ama ben sizin yazılarınızdan anladığım kadarıyla, siz saça yumuşaklık vermekten bahsediyorsunuz. Bu bakım daha sonraki kırıkları yavaşlatır. Ama kırık saçları onarmaz. Bunun için de keratin kaplama derim. Keratin bakımı yaptıktan sonra kırık saç uçlarına hindistan cevizi yağı çok isabetli olur. Argan ise daha parlak olması bakımından tercih edilebilir. H cevizi ise yumuşatma bakımından daha önde gider.
Aynen katılıyorum size cnm. Kullanım sırası çok önemli, faydayı kat kat arttırıyor. Hatta üstteki bir yazıda kuru saça uygulanmasından bahsetmişler, bu da daha mantıklı. Özet geçersek eğer, kuru saça önce katkısız keratin yüklenir, kurutulur, sonra durulanır, kurutulur, Hindistan cevizi ile maske yapılır, sonra şampuanlanır kurutulur ve kuru saça argan ile serum şeklınde parlaklık verilir ki bundan daha iyi bir bakım düşünemiyorum. Çünkü hepimizin saçında kırıklar ve zamanla yıpranmalar, yanmalar bayağı çoğalmıştır.

Bunlara ek olarak hızlı saçuzatma konusunda ise bir sıkıntı var. , Çünkü kesin herkese her ürün iyi gelecek diye birşey yok. Özellikle aktarlardan alınan yağların kalitesi birbirinden çok uzak yani farklı. Bu yüzden ben en çok güvendiğim keratin dip bakım yağını kullanıyorum ki içinde soğuk sıkım bitkisel yağlar olduğundan etkisini hemen hissettim. Bu yüzden haftada bir iki hiç aksatmadan bakım yapıyorum. Yoksa ''sen çamterebentin kullandın da sana iyi geldi, öyleyse ben de aktardan aynısını alayım bana da iyi gelir'' mantığı olmuyor. Belki aynı marka olursa olur.

Nashi Argan yağı gerçek Argan yağı değil kozmetik bir ürün ama saçı yumuşacık yapıyor o ayrı , gerçek Argan yağı hem cok ağır bir yağ aynı Zaman'da oldukça pahalı ve banyodan sonra saca sürmek mümkün değil yapış yapış yapıyor , Hindistan cevizi yağı hem daha ucuz bir yağ olması hem de saçtan daha kolay temizlendiği için daha kullanışlı diye düşünüyorum , aslında parachute diye bir Hindistan cevizi yağı markası var gerçekten müthiş ancak Türkiye'de ne yazık ki yok , bulamadığım için mecburen lifeco alıyorum

Nashi Argan yağı gerçek Argan yağı değil kozmetik bir ürün ama saçı yumuşacık yapıyor o ayrı , gerçek Argan yağı hem cok ağır bir yağ aynı Zaman'da oldukça pahalı ve banyodan sonra saca sürmek mümkün değil yapış yapış yapıyor , Hindistan cevizi yağı hem daha ucuz bir yağ olması hem de saçtan daha kolay temizlendiği için daha kullanışlı diye düşünüyorum , aslında parachute diye bir Hindistan cevizi yağı markası var gerçekten müthiş ancak Türkiye'de ne yazık ki yok , bulamadığım için mecburen lifeco alıyorum
Canım argan yağı kullanımını tam hassas yapamazsak dediğin doru, ancak ne var ki, herkes argan yağından cok memnun, demek ki ya kullanımını farklı yapıyorlar ya da argan çakmadır. Mesela benim kullanımım; Argamnı saçıma son olarak final yaparak kullanırım. Yani saçı yıkayıp kremleyıp durulayıp kurulayıp fönleyip en sonunda avuca sadece bir iki damla sürerim ve avucumda iyice sürterek hem dağıtır hem ısıtırım, sonra da saçıma eşit dağıtarah hafif hafif dokunuşlarla sürerim, hiç ağırlık yapmaz ve ışıl ışıl yumuşacık parlar. Saç uçları yıpranıksa oraya yoğunlaşabilirsiniz. Ama uçlardaki kırıklara bence önce Katkısız Keratin yükleyin sonra argan kullanın hem onarım hem ışıltı aynı anda olur.

X