Doğuma Hazırlık arda isminin kurandaki anlamını bilen varmı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pinkparadise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
90
0
86
Tekirdağ
merhaba arkadaşlar bizde eşimle oğlumuza arda ismini koymayı düşünüyoruz ama kuran daki anşamını bir türlü bulamadım.vel arda gibi birçok yerde geçiyor ama kuran anlamını bilen varsa lütfen paylaşabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler

Arz yani yeryüzü demek ama ordaki d z ve d arası okunan bi harftir. yani ardza gibi okunur yan dişlere sürerek ama Araplar konuşma dilinde Arda gibi söyler ...

Allah anali babali büyütsün insallah;konuyla ilgili Süleymaniye vakfinin söyle bir fetva sorusunu buldum
bilemiyorum belki isinize yarar

Soru: Arda ismi hakkında sormak istiyorum: Oğlumuz oldu bir kaç gün önce. Adını "Arda" koymayı düşünüyoruz ancak bu ismin pek de anlamlı olmadığını duyduk. Anlamı pek önemli değil de dinimiz açısından bir sıkıntı olur mu diye merak etmekteyiz. Malum çocuğumuzun üzerimizdeki hakkıdır güzel isim koymamız. Ne yapmamız gerekir?

Cevap:
Arda ismi ile alakalı olarak Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü’nde “hükümdar veya kumandan asası”, “işaret olarak yere dikilen çubuk”, “sonra gelen”, “Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu”, “Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı” manaları verilmektedir. Bu anlamların hiçbirisi dinimize, örfümüze, kültürümüze aykırı değildir. Bu yüzden isim olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Süleymaniye Vakfi

arda ismi kuranda isim olarak geçmiyor ki bağlaç veya sıfattır Arda ismini koyan kişiler nehir ismi olduğu için koyuyor Kuran ile bağlantılı bi isim değil

kerem , kerim Allah'ın isimlerinden fakat o isimleri öyle koymak uygun değil Abdülkerim gibi koymak daha müsait dini açıdan istediğiniz hocaya sorabilirsiniz aynısını söyleyecektir.

Back
X