- Konu Sahibi kirmizigitar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
YouTube da detaylı bilgi bulacağınıza Eminimkizlar selam
Elime eski bir yogurt makinasi gecti, sirf merakimdan denemek istedim ama nasil kullanilacagini bilmiyorum.
Ekte resmini gorebilirsiniz.
Bulamadim ya, dogru durust hic bir bilgi yokYouTube da detaylı bilgi bulacağınıza Eminim![]()
Yok ya yok ben asla tutturamiyorum kivami, mikrodalga da denedim olmadi sardimBiraz eski sanki ya nasıl kullanıldığına dair en ufak fikrim yok
Yoğurt yapmak kolay geliyor bana böyle şeylerle yapamam gibi hissediyorum normal yapıyorum![]()
Ya ben bir süte bir kaşık normal yoğurt karıştırıp sofra bezine sarıyorum valla. Şöyle sıkı sıkı. Üstüne de bir örtü örtüyorum. 5-6 saatte oluyor hep.Yok ya yok ben asla tutturamiyorum kivami, mikrodalga da denedim olmadi sardim
Denedim olmadi kuzende varmis kizi 10 yasinda benimki duruyo kullanmiyprum vereyim sana dedi aldim ama o hatirlamiuo nasi yaptigini zaten cok kullanmamis klavuz da yok cozemedim
E ben kaynattiktan sonra anlami ne ki makinenin? Benim sorunum istenen isiyi bir turlu tutturamamak zaten. Ya sicak ya soguk oluyor sutum o kivami bir turlu tutturamiuorum ki.... neyse eski usule dondum yine makinanin sutu isitmasini beklemeyip:) mikrodalgaya attim bakalim bu defa nasi olacakŞimdi panpacım sütü 2 yukardaki mesajdaki gibi kaynatıyorsun. Sonra makineye koyuyorsun, maya koyuyorsun makineyi 5-6 saat açık tutuyorsun. Yoğurt kıvamında görünüyor zaten. Sonra içteki o cam kabı buzdolabına koyuyorsun. Biraz bekliyor o kadar :)
konu sahibi yogurt tarifi istememis millet yogurt tarifi vermis sen ne guzel derde derman olmussun.Şimdi panpacım sütü 2 yukardaki mesajdaki gibi kaynatıyorsun. Sonra makineye koyuyorsun, maya koyuyorsun makineyi 5-6 saat açık tutuyorsun. Yoğurt kıvamında görünüyor zaten. Sonra içteki o cam kabı buzdolabına koyuyorsun. Biraz bekliyor o kadar :)
1 kiloya 1 yemek kaşığı mayalık yoğurt kullanın. Sütün sıcaklığı serçe parmağınızı soktuğunuzda 10a kadar sayıp yakmıycak kıvamda sıcak olsun. Normal fırını 100 derecede 10 dakika ısıtıp kapatın. Mayaladığınız sütü cam kavanozlara döküp fırına koyun. Tuttuğunda soğumasını bekleyip dolaba atın. 4 5 saatte en fazla 6 saatte tutuyor zaten. Kıvamı da gayet güzel tutuyor ve kavanozların ağzını sıkıca kapatırsanız mayalarken konserve gibi tutuyor ve yoğurt hemen bozulmuyor. Ben 5 kilodan mayalıyorum 2 hafta boyunca süt kokulu taze taze tüketiyoruz.Yok ya yok ben asla tutturamiyorum kivami, mikrodalga da denedim olmadi sardim
Denedim olmadi kuzende varmis kizi 10 yasinda benimki duruyo kullanmiyprum vereyim sana dedi aldim ama o hatirlamiuo nasi yaptigini zaten cok kullanmamis klavuz da yok cozemedim
Nihayet birileri beni anladi:)konu sahibi yogurt tarifi istememis millet yogurt tarifi vermis sen ne guzel derde derman olmussun.