araya girmekle hata edermiyiz?

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.039
173
kızlar benim kaynım 42 yaşında 15 yıldır eşinden ayrı 19 yaşında 16 yaşında 2 kızı var.bayramda biliyorsunuz memleketteydim.eşimin ailesi biraz bedavacıdır yani düğün konusunda ama bu kaynım herşeyini kendi yapmış ilk evliliğinde düğününü evini kendi kurmuş vs.içkisi kumarı yok boşanma aşamasındada kızlarını büyütmek için evlenmedi bu zamana kadar.ilk eşi başkasıyla evli şimdi.bizde memlekette ablamla konuşurken oda takıldı yokmu böle evlenecek biri falan diye oda şakasına dediki var bi arkadaşım dedi bizde ertesi gün istanbula dönücez.akşam dedikki ara bi bakalım görüşmek istermi kız dedik ,oda aradı kızda ben evdeyim buyrun gelin dedi.neyse eşim kaynım ablam biz gittik.kız benden küçük 28 yaşında 10 yaşlarında kızı var ailesine yakın bir ev tutmuş çalışıyor.ilk etap sıcak geçti kız çay doldurmaya gittiğinde kaynıma dedimki nasıl dedim iyi dedi.sonra mutfağa geçtik ablam ben kız onada ablam sordu beğendim dedi.sonra bizim iletişimimiz sanki 2 elti gibi birbirimize ısındık ben kolay ısınmama insanlara eşimin memleketlisi birde. kalkıp eve geldik kız ablamı aradı ben tanımak istiyrum diye bende ablamın yanındayım.beni istedi telefona dediki valla sana özellikle çok kanım kaynadı insanın senin gibi bir arkadaşı olması bile yeter diye yalnız takıldığı nokta kaynımın kızları.önce istanbula gelmeyi de pek istemedi ama biz eve gelene kadar ne düşündü bilmiyrum onuda kabul etti.bende sonuçta evlenip buraya geldim yani ben alıştıysam sende alışırsın dedim .sonra kaynımlla fazla konuşamadığı için tlefona veriyimmi dedim ver dedi 1,5 saat konuştular.dün eşimin yengesine anlattım oda sevindi ama sonra bana demezmi kaynımın ilk eşi bayramın birinci günü kızları bahane edip kayınvalideme gitmiş.ben şok oldum.ikiside anlaşır gibime geliyor kaynım evine değer veren birisi ne biliyim acaba aracı olmakla hatamı ettik bilmyrum sizce?

Son düzenleme:
canım bu işlere pek bulaşmama taraftarıyım ben ama bence tanıştırmışsın artık bunları düşünme. her ikisine de açıkça söyleyin; biz tanıştırdıkdık gerisi size kalmış deyin. nasip kısmet işi bunlar ama genelde iyi olursa allah tan kötü olursa senden bilirler...

neye ıstınaden yanlısmı yaptık dıye dusunuyorsun?
bende bosandım ama asla eskı esımın ne akrabasıyla ne arkadaslarıyla nede aılesıyle bır bagım yok
kadının gelmesı kadının sorunu onu eve kabul eden kayınvalıde problemlıdır bence ama cocuklar var cocuklar buyuk baglar kopmamıs ıse aksı nasıl olabılırı bılemıyorum hayırlısı olsun

zaten olmasa bile ben yine görüşürüm gittiğim zaman kızı da okadar garip ki anne burda napıcaz gidelim istanbula ben onlara çok ısındım demiş anlatmış kızınada

yarın birgün başıma kalkılmasına gıcık olurum ama benim kayınvalide çok sorumluluk sahibi biri olmadığı için bu konu da ona basit gelecektir öle olsa ilk eşini eve almazdı.

Son düzenleme:
bence iyi yapmışsınız sonuçta son kararı verecek olan kişiler onlar siz sadece aracı olmuşsunuz sevap işlemişsinizdir. çünkü bu tarz tanıştırmalar olmadıkça senin kaynın ve diğer kadın nasıl tekrar evlenip yuva kuracak, millet evlenme programına bile çıkıyor çünkü etraflarında sizin gibi düşünceli kişiler olmuyor ama mutlu olmak istiyorlar.. yuva yapanın yuvası iyi olur demişler. inşallah sonu iyi olur hayırlısı olsun..

Evlendiren cennetlik olurmuş.
Tanıştırmak senden devamını getirmek onlardan.
Bundan sonrasına karışmazsın uzaktan izlersin.

sonuçta sen tanıştırmışsın yuva kurulmasına sebep olacaksın. anlaşıp anlaşmamak ikisinin bileceği bir iş, sonuçta birbirlerini tanıyarak evlenecekler. sadece kimseye kefil olma o kadar.

Kadın çocuklarını görmeye gelmişse niye eve alınmıyor ki.
Başkasıyla evli olabilir ama bu çocuklarını görmeye engel olamaz değil mi?

Ben çöpçatanlık etmeye korkarım:18:

Bu tür işlerde kötü gitti mi hep onun ( tanıştıran / arayı bulan kişinin ) başının altından çıktı, nerden de tanıştırdı olur.. Ama iyi gitti mi iyi ki Allah nasip etmiş olur..

Bir de ne bileyim dk. 1 gol 1 öyle kanım kaynamaz kimseye.. Kız aramışta demiş ki senin gibi bi arkadaşım olsa bile yeter ne yani.. Senle arkadaşlık etmek için mi kaynına olur gözüyle bakıyo.. Peh..

onu olmasa bile arkadaşlığımızın devam edeceği anlamında söyledi

kızlar sormam gereken bişey var size şimdi konuyu okuyanlar bilir kaynım ile konuştuğu kişinin arası gayet iyi herşey yolunda hatta kız babası ile görüştü babsıda sen istersen olur demiş.yalnız kızın ailesi dışarıda konuşup görüşme konusunda biraz tutucu kaynım haftaya gidip konuşucaktı ama buseferde kız ailesiyle gelmesini istiyor.zaten konuşucaklarını telefonla konuşuyorlar.ben kaynıma dün söyleyeceğimi söledim biz vesile olduk bundan sonrası size kalmış diye.
aklıma takılan kzın kaynımın çocuklarının sürekli yanlarında kalmasını istemiyor bu sorunu büyüklerin mi konuşması gerek yoksa kendi aralarındamı halletmeliler? ailelerin tanışması için çokmu erken?

İlk konuyu okuduğumda çocuklar aklıma geldi.
Demek kız çocukları istemiyor.Kaynın çocukları için yıllarca evlenmemiş atıcak mı şimdi başından.
Bunu bekliyor yani?
Bundan sonrasına karışma canım.
İhale sana kalmasın.
Hep beraber konuşsunlar.
Cok ciddi kararlar bunlar.
Benim evladımı istemeyeni ben hiç istemem.
Birde anne olacak.
Kendi çocuğunu ne yapacak.
Yazık bu çocuklara.

size katılıyorum,evlat herşeyden önce gelmeli..Bencede siz karışmayın,ikiside koca insanlar daha büyük birilerinin konuşmasına gerek yok...

bence de artık sen karışma gerisi onlara kalmış ikiside yetişkin insanlar cahil toy değiller ama şunu merak ettim kadın kaynının kızlarını neden istemiyor o kızlara kim bakacak üzüldüm doğrusu

kızın istememe sebepleri var şöyleki kaynımın büyük kızı ile arasında 8 yaş var.oda diyorki ben bu saatten sonra onlara annelik yapamam ablalık yapabilirim.sağolsun k validem onları serbest yetiştirdi.ufak çocuk değilki kızdığın zaman yerinde otursun diyor.kızlar dik kafalı ben 4 yıl oturdum beraber gelin birde bana sorun ozaman küçüklerdi kızıyordum falan ama şimdi büyüdüler laf dinlemiyorlar kız bişey sölese sen karışma diyecekler bunada adım gibi eminim

Son düzenleme:
Tanıştırdıktan sonra hiçbir şekilde yorum yapmamalı, görüşünüzü belirtmemeli, kefil olmamalısınız v.s
Şimdi kanınızın ısındığını söylersiniz yarın bu söylediğinizden pişman olursunuz.

Aradan 15 yıl geçmiş. Olacak bir şey olsaydı olurdu sanki..ama ortada 3 yetişkin insan var kararı verebilecek olgunlukta olmaları lazım bence. Ben de çok karışma taraftarı değilim bu olaylara ama iş senden çıkmış artık.

zaten bunlar sizlerin ve benim aramda olan konuşmalar ben görüşlerimi sizlere belirtiyorum başkasına değil

Son düzenleme:
benim mantığımda şöle tamam kaynım 15 yıl evlenmedi çocukları için fedakarlık yaptı 2 kız çocuğu baba yanında büyüdü bu çocukları kaynım tek başına dünyaya getirmedi.bu fedakarlığı birazda anneleri yapsa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…