Araştırmaya Göre 'Hayvanlara Kötü Davrananlar Potansiyel Suçlu'

Ben vegan hayatı zararlı demedim ki, ya da veganlar et yemezse gerizekalı olur falan.

ABD araştırmaları demişsin, ABD şu anda et tüketiminde zirvede ve eti en zararlı şekilde tüketiyorlar. Bu araştırmalara girmesi normal değil mi? Zaten Türkiye'deki ortalama bir vatandaş 20-30 Amerikalı'nın yediği eti tüketiyor. Hiç bir uzman da her gün yağlı eti götürün demez. O yüzden toplumumuzda ABD'deki gibi aşırı et tüketimine bağlı obezite ve diğer hastalıklar sık görülmez. Çocuk doktorları da her hafta çocuğunuza bir kilo köfte, bir kilo balık yedirin demez. Günde bir köfte, ertesi gün ufak parça somon derler. Etle çocuğunu obez yapan anneye de başka şey derler....

Ayrıca bir vejeteryan 100 hayvanın kesimini önler? Türkiye'de zaten ortalama bir ailenin evine hepi topu ayda 4 kilo et giriyor, o eti de ortalama 4 kişi yiyor, eder ayda 1 kilo. Kaldı ki bunun için de balık, beyaz et, kırmızı et hepsi var. 4 kilonun 1 kilosu da kemik, kılçık desek. Kişi başı 750 gram diyorum. Bu en iyi senaryo, bunu hiç alamayan da çok var, fazla fazla alan da, ortalama bu.

Ayda 750 gr, yılda 9 kg eder. 9 kg 100 hayvan eder mi?

Ben aslanla insanı, geyiği bir tutmuyorum zaten, o mantığı ben ileri sürmedim sen başlattın. Hayvan keseceklerine kolunu kesip yollasınlar dedin. Eğer o örnek mantıklı ise, benim verdiğim örnek neden mantıksız? Sen kolunu kes yolla dersen ben de git aslanlara yem ol, çünkü eşitsin diyebilirim.

Ayrıca insan oğlunun bir aslandan daha zeki ve mantıklı olduğunu kime neye göre kanaat getirdin? Belgeselleri izlersen, bazı yurdum insanlarının bir serengeti aslanının zekasına ulaşamayacağını görürdün. Aslan bir ceylanın annesini yerken, o yavrunun öksüz kalacağının farkında olmadığını mı sanıyorsun? Ya da besinini seçerken, en yaşlı ve ölmek üzere olanı seçebilecekken, gidip en toy olanı seçerken mantık kurmadığını mı sanıyorsun? Kendi evlatlarına nasıl sahip çıktığını görmedin mi hiç? Vicdanları da var, akılları da, dedim ya bazı yurdum insanında yavrusuna duymadığı vicdana sahip bu hayvanlar. Avlarını bile hemen öldürüp öyle yiyorlar, canlı canlı yemezler, boğazını sıkarlar mesela. Acılarını minimize ederler. Bu hayvanlar şimdi senden benden aptal mı bilgisayar kullanmıyor diye. Onlar da beynini ihtiyaçları kadar kullanıyorlar sonuçta. Bu aslanları al evinde besle, 1 yıl sonra bilgisayar kullanmazsa ne olayım.

Bence her insanı zeki, duyarlı, aklını kullanan, mantık yürüten, sebep sonuç ilişkisi kuran bireyler, her hayvanı da aptal sandığında çok ciddi mantık ihlali yaparsın. Bebekler de asla aptal değildir. Akıllı akılsız değil, güçlü güçsüz sistemi vardır her yerde dünyada da böyledir. Güçlü aptallar, güçsüz akıllıları ezer. Ben hala diyorum içgüdülerimiz vs bizlerde doğadaki birer hayvanız. İlkel hayvanlardık, zamanla daha modern olduk ama hala içgüdüsel olarak ilkel atalarımızdan farkımız yok. Avcılık değil sadece, yüksek egolar, karşındakine üstünlük kurma çabası, güç gösterisi yapmak örnek erkeklerin kadınları kendilerine gücüyle bağlama çabası, erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu sanması (ilkel insanlar da erkek egemen toplumlar vardı) falan hep ilkel atalarımızdan gelen davranışlar. Bak doğada da erkek aslanlar dişi aslanı etkilerken güçle etkilemeye çalışır, birbirine artizlik yapar, ne kadar tanıdık değil mi?

ZeyMurEl benim tek sorum var, size.
Mercimek ve fasülye etin yerini %100 tutuyor ise ben köpeklerimi mercimekle beslesem olur mu? Benim için daha rahat olur, başka sorum yok, teşekkürler.

ZeyMurEl benim tek sorum var, size.
Mercimek ve fasülye etin yerini %100 tutuyor ise ben köpeklerimi mercimekle beslesem olur mu? Benim için daha rahat olur, başka sorum yok, teşekkürler.

Evet yiyebilir, denktir besin olarak haaa ama yemezse yiyene kadar aç bırak, o köpek o mercimeği yiyecek. Zamanla eti bırakıp, bakliyatlara yönelecektir. Zorla evcilleştirdiğimiz hayvanları, zorla otobur da yapabiliriz evelAllah...

Yani ben çiğ besliyorum ve et-kemik-organın yanısıra lahana, brokoli, havuç, karnabahar gibi sebzeleri de yiyorlar ama sırf mercimekle beslemeyi hiç düşünmemiştim.
Süpermiş.
Teşekkürler hocam.

Et yahut baska bir besin konusu olsun farketmez. Bu alanlarda yapilan bilimsel çalışmalara pek itibar etmiyorum
Birgün x yararlı derken bigün zararli derler. Ya da ayni zamanlarda farkli kişiler farkli sonuçlara ulaşır.
Ayrıca doga kanunu olarak sadece insan degil diger canlilar da birbirlerini yiyorlar.
Hem mesele bunlarin canli olmasi ve bundan dolayi aci çekmesi ise isterse hayvanlara gore cok cok az derecede aci cekmis olsunlar onlar da canli degil mi derim yani.
Hayvani en asgari ve en kısa sürede nasil öldürüyorsan o sekilde öldür ve beslen benim icin problem değil
Bu nedenle zaten her yerden et yemiyorum.
Ha bütün bunlara rağmen evet kedi köpek kus ne olursa olsun ben bir hayvan severim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…