• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranizda Yazilim uzmani var mi??

lingen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
6.767
10.572
248
Arkadaslar ben konuyu cidden nereye acacagimi bilemedim... Şu an yazilim uzmanlığı uzerine meslek yapıyorum, Java dilinde uzmanlasacagim, yeterli derecede ingilizce ve almanca kaynaga sahibim, lakin türkçe kaynaga da ihtiyacım var kitap olarak... aranızda yazılım uzmanı/mühendisi varsa bana kitap önerisinde bulunabilir mi?

Arkadaslar ben konuyu cidden nereye acacagimi bilemedim... Şu an yazilim uzmanlığı uzerine meslek yapıyorum, Java dilinde uzmanlasacagim, yeterli derecede ingilizce ve almanca kaynaga sahibim, lakin türkçe kaynaga da ihtiyacım var kitap olarak... aranızda yazılım uzmanı/mühendisi varsa bana kitap önerisinde bulunabilir mi?
Ben değilim ama özel eğitim mi alıyorsunuz yoksa üniversite mi okuyorsunuz merak ettim. Yazılım illüstrasyon vb bir iş yapmayı çok isterdim

ben bilgisayar mühendisiyim, öncelikle kitap işini unut. hele bir mühendis kitaptan açıp programlama dili öğrenmez. internette yeterince java kaynağı var. udemy den 25tl gbi bir rakama ders satın alabilirsin ya da ücretsiz java konularını anlatan bazı insanlar var. önce videolardaki örnekleri kendin de yapmaya çalış, projecteuler sorularını çözmeye çalışmakla başla, yanında bir de minik bi defter tut bazı şeyleri not al. proje yaparak öğrenirsin kitaptan öğrenilmiyor maalesef pratik lazım. github adresin mutlaka olsun yaptıkça commitle.

Turkce kaynaklar yabanci dili olmayanlar icin ve icerik olarak daha azdir,
Yabanci diliniz varsa hic vakit harcamayin.
Ben de ust yoruma katiliyorum, baslangic seviyesi icin udemy cok isine yarayacaktir.

Neden java? Yeni basliyorsaniz kotline de bir bakin. O da jvm uzerinde calisiyor,.

ben bilgisayar mühendisiyim, öncelikle kitap işini unut. hele bir mühendis kitaptan açıp programlama dili öğrenmez. internette yeterince java kaynağı var. udemy den 25tl gbi bir rakama ders satın alabilirsin ya da ücretsiz java konularını anlatan bazı insanlar var. önce videolardaki örnekleri kendin de yapmaya çalış, projecteuler sorularını çözmeye çalışmakla başla, yanında bir de minik bi defter tut bazı şeyleri not al. proje yaparak öğrenirsin kitaptan öğrenilmiyor maalesef pratik lazım. github adresin mutlaka olsun yaptıkça commitle.
Udemyden satin aldığım kurslar var su an ordan çalışıyorum:) internetten de dedigim gibi almanca ve ing. kaynaklara sahibim bazı durumlarda illaki kitaba ihtiyaç duyan bir insan olduğum için bu konuyu açtım:) Pratik de surekli yapmaya çalışıyorum ama hic bisey yeterli gelmiyor sanki aşırı stres oluyorum bazen... github adresi için de teşekkür ederim... baska onerilerin varsa onlara da talibim:)) 6 ay sonra bitirme projemi hazirlamaya başlamam lazım kafamda deli sorular :((

Turkce kaynaklar yabanci dili olmayanlar icin ve icerik olarak daha azdir,
Yabanci diliniz varsa hic vakit harcamayin.
Ben de ust yoruma katiliyorum, baslangic seviyesi icin udemy cok isine yarayacaktir.

Neden java? Yeni basliyorsaniz kotline de bir bakin. O da jvm uzerinde calisiyor,.
Udemyde java kotlin birlikte bi kurs var ona da bakayım:) almanyadayim ve java cok revacta, öncelik java ardından C++ düşünüyorum..

Udemyde java kotlin birlikte bi kurs var ona da bakayım:) almanyadayim ve java cok revacta, öncelik java ardından C++ düşünüyorum..

Valla ben de kotline baslayayim diyorum bu aralar.
Turkce kaynak hic bakma, ancak uzmanlik gerektiren bir konu olursa faydali olur, ornegin dogal dil isleme gibi.

ben de bilgisayar muhendisligi son sinif ogrencisiyim turkce kaynak tavsiye etmem. turkce kaynaklar yabanci dili olmayanlar icin, anca turkiyedeki tasra universitelerinde okutulur yani o kitaplar. udemy cok iyi is gorur bir de youtubeda cok fazla hintli videosu var aksanlari degisik ama ise yarar. javadan sonra c++ iyi olur :)

Turkce kaynaga hic gerek yok, Almanca ve Ingilizce kaynaklar isinizi gorur.
Ayrica C++'a baslamayi dusunuyorsaniz Julia'ya da bir goz atin derim. Her zaman C++'ciyim ama bu aralar Julia'yi sıkca kullaniyor ve hizina bayiliyorum:)

Valla ben de kotline baslayayim diyorum bu aralar.
Turkce kaynak hic bakma, ancak uzmanlik gerektiren bir konu olursa faydali olur, ornegin dogal dil isleme gibi.
Türkçe kaynak yerine udemydeki eğitmenlerle irtibata geçmek daha mantikli sanirim kafama takilan seylerde:)) bi de sizleri izlemeye alsam çok zorda kaldigimda bilgi almak için, sorun olur mu

ben de bilgisayar muhendisligi son sinif ogrencisiyim turkce kaynak tavsiye etmem. turkce kaynaklar yabanci dili olmayanlar icin, anca turkiyedeki tasra universitelerinde okutulur yani o kitaplar. udemy cok iyi is gorur bir de youtubeda cok fazla hintli videosu var aksanlari degisik ama ise yarar. javadan sonra c++ iyi olur :)
Hintlilerin bikac videosunu seyrettim ama o aksan beni delirtti:D

Turkce kaynaga hic gerek yok, Almanca ve Ingilizce kaynaklar isinizi gorur.
Ayrica C++'a baslamayi dusunuyorsaniz Julia'ya da bir goz atin derim. Her zaman C++'ciyim ama bu aralar Julia'yi sıkca kullaniyor ve hizina bayiliyorum:)
Şu an Javada uzmanlaşma derdindeyim:) ama javadan C++a gececegim.. Julia hic ilgimi cekmedi ama bi goz atacağım tesekkur ederim:))

Şu an Javada uzmanlaşma derdindeyim:) ama javadan C++a gececegim.. Julia hic ilgimi cekmedi ama bi goz atacağım tesekkur ederim:))

Mutlaka isinize en cok yarayacak dillerde uzmanlasmak onemli ama en azindan bircok aplikasyonda kullanilabilen diller hakkinda da (orn.Python) az cok fikriniz olsun derim. Zaten birkac dili cok iyi bildikten sonra digerlerine gecisiniz kolay oluyor. Ben bu sekilde her dilin en iyi oldugu ozelligi kullanarak cok isimi daha efektif bir sekilde hallettim:)

Teknolojiden anlamayan ve tam bir sosyal bilimci olan Seridinanın dramı 😂 yazdıklarınızın Çince gibi geliyor🙄

Türkçe kaynak yerine udemydeki eğitmenlerle irtibata geçmek daha mantikli sanirim kafama takilan seylerde:)) bi de sizleri izlemeye alsam çok zorda kaldigimda bilgi almak için, sorun olur mu
Yardimci olabilirsem ne mutlu.
Ama beni genelde spor, yoga basliklarinfa bulursun, haha malum meslek hastaliklari,
Belirli yastan sonra boyun duzlesmesi mi ararsin, el bilek sorunlari mi ararsin...
Sizin donemdeyken gunde 16 saat bilgisayar basinda gecirirdim, tey tey.

Back
X