Aranızda pilot tanıdığı olan var mı?

Benim eşim 2 sene önce başvurmuştu. Ben de şartaları iyi olduğundan ve de gezmeyi seven bir insan olduğumdan desteklemiştim. Eşim Türkiye'nin en iyi bölümlerinden birinden mezun olmasına rağmen, İngilizcesi de iyidir, sınava çalışmadan gittiği için kazanamamıştı. Şartları epey zor, hemen herkesin kazanacağı bir sınav değil.
Merhaba eşiniz İngiliZce sınavından mı elendi dlr sınavından mı

Eski erkek arkadaşım pilottu. Deli gibi ders çalışmaları gerekiyor ucus haricinde. 3 ayda bir simülasyon eğitimleri oluyor. Ucmadiklari günlerde nöbetçi oluyorlar filan. İzin günlerinde sürekli ders çalışmak zorundalar simülasyondan kalırlarkalırlar lisansları iptal oluyor. Uyku düzenleri yok haliyle. Ben işi yüzünden ayrıldım bana göre değildi

Eski erkek arkadaşım pilottu. Deli gibi ders çalışmaları gerekiyor ucus haricinde. 3 ayda bir simülasyon eğitimleri oluyor. Ucmadiklari günlerde nöbetçi oluyorlar filan. İzin günlerinde sürekli ders çalışmak zorundalar simülasyondan kalırlarkalırlar lisansları iptal oluyor. Uyku düzenleri yok haliyle. Ben işi yüzünden ayrıldım bana göre değildi
Eyvah eyvahhhhh
Benim eşim de konu sahibi arkadaş gibi sonradan karar verip İngilizce sınavına girdi
Şimdi 2. Aşamadaki sınava davet ettiler
2 çocuğumuz var, gözüm zaten korkuyordu
İyice korktu bu okuduklarından sonra
Yani sadece mesleğinden dolayı ayrıldınız öyle mi ???

Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?

Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.
Merhaba , eşiniz sınavlara katıldı mı
Ne durumdasınız merak ettik
Ben de siZe benzer bir hal içindeyim de

Eyvah eyvahhhhh
Benim eşim de konu sahibi arkadaş gibi sonradan karar verip İngilizce sınavına girdi
Şimdi 2. Aşamadaki sınava davet ettiler
2 çocuğumuz var, gözüm zaten korkuyordu
İyice korktu bu okuduklarından sonra
Yani sadece mesleğinden dolayı ayrıldınız öyle mi ???
Meslek uyusmazligi büyük sebepti.
Ciddi bir maaş alıyorlar ve o parayi kimse kimseye sırf ucak uçurdu diye vetmez elbette :) sürekli sınav ve egitimdeler ki kendisi kaptan pilottu tecrubeliydi.
O istanbul dışında yasayamazdi ben de istanbulda yasayamazdim.
Mesleğim ve onun arasında kaldım mesleğimi seçtim.
Ama yani isten eve belli saatte gelecek eve gelince de bizimle ilgilenecek gibi bir şey düşünmeyin hayal kırıklığı olur . Yurtdışı ucuslarinda zaten genelde yatılı gidiyorlar kafadan 3 gün yok. Gelince de 1 gün uyuyor ertesi gün ders eğitim nöbet filan .
Verdikleri para öyle rahat çalışarak kazanılacak bir meblağ değil :))

Merhaba, İngilizce için TOEFL sınav sonucu götürmüştü, diğer sınavlarda görsel, hızlıca cevaplaması gereken sınavlar vardı, onlar da İngilizce zaten, o kısımda elendi.
Hımmmmm anladım
Benim eşim de toefl hazirlaniyor
Kurum o sınavı geçince diğer aşamalara devam etmesine izin verip sonrasında toefl belgesini kabul edebiliyor belgesi halihazırda olmayanlar için
Sınav çok zor o zaman
Hazırlandı mı ?

Meslek uyusmazligi büyük sebepti.
Ciddi bir maaş alıyorlar ve o parayi kimse kimseye sırf ucak uçurdu diye vetmez elbette :) sürekli sınav ve egitimdeler ki kendisi kaptan pilottu tecrubeliydi.
O istanbul dışında yasayamazdi ben de istanbulda yasayamazdim.
Mesleğim ve onun arasında kaldım mesleğimi seçtim.
Ama yani isten eve belli saatte gelecek eve gelince de bizimle ilgilenecek gibi bir şey düşünmeyin hayal kırıklığı olur . Yurtdışı ucuslarinda zaten genelde yatılı gidiyorlar kafadan 3 gün yok. Gelince de 1 gün uyuyor ertesi gün ders eğitim nöbet filan .
Verdikleri para öyle rahat çalışarak kazanılacak bir meblağ değil :))
Sizin mesleğiniz ne merak ettim :KK200:rabbim hakkınızda hayırlısını versin
Haklısınız gerçekten çok çok düzensiz bi hayat
Çocuklu bi erkek için çok zor
Ben akşamı zor ediyorum çocuklar zil çaldığında koşarak sarılıyorlar ,bacağına yapışıyorlar oyunlar oynuyorlar hepsinden mahrum kalacaklar en güzel çağlarında

Hımmmmm anladım
Benim eşim de toefl hazirlaniyor
Kurum o sınavı geçince diğer aşamalara devam etmesine izin verip sonrasında toefl belgesini kabul edebiliyor belgesi halihazırda olmayanlar için
Sınav çok zor o zaman
Hazırlandı mı ?
Sınava hazırlanmadı hiç. Ama bir yerden örnek testleri indirmişti, ben de bakmıştım. Örneğin ekranda 9 tane saat var, bu resimi sana 5-10 saniye gösteriyor ve sonraki soruda aradan 3 saat geçince her bir saatte yeni saat kaç olmuş onu soruyor ve yine süre çok az. Başka bir soruda bir küp var, ingilizce olarak bir ses küpü sürekli sağa döndür sola döndür, alt üst et vesaire söylüyor, sonunda küpü üst yüzeyinde şu an hangi şekil var diye soruyor.

Bazı kişiler yorum yapmış olmak için mi yapıyor anlamıyorum. Mühendis olmuş adam, banane banane ben pilot olucam diyip ehliyet almaya gitmiyordur. Araştırmıştır zaten eğitimini almaya gidiyordur. Konu sahibi bence haklisin senin de gönlün olmalı ama iyi yönden bak eğer eşin kararlıysa. Geleceğinizi garantiler aldığı maaşla. Baktınız olmuyor huzurunuz bozuluyor nasıl olsa başka bir mesleği var mesleğine geri döner.

Sınava hazırlanmadı hiç. Ama bir yerden örnek testleri indirmişti, ben de bakmıştım. Örneğin ekranda 9 tane saat var, bu resimi sana 5-10 saniye gösteriyor ve sonraki soruda aradan 3 saat geçince her bir saatte yeni saat kaç olmuş onu soruyor ve yine süre çok az. Başka bir soruda bir küp var, ingilizce olarak bir ses küpü sürekli sağa döndür sola döndür, alt üst et vesaire söylüyor, sonunda küpü üst yüzeyinde şu an hangi şekil var diye soruyor.
Evet YouTube de ben de baktım da baya karışık zor şeyler ,hayırlısı olur inşallah

Pilot olmak isteyen bendim engelleyen esim. Sonuc olarak bebek isteğimiz ağır basti. Eger esiniz icin havacılık vazgeçilmez bir tutkuysa engel olmayın ama sirf maaşı ve prestiji icin istiyorsa zaten seçilme ihtimali yok gibi bir sey. Simdiden dert etmeyin

Pilot olmak isteyen bendim engelleyen esim. Sonuc olarak bebek isteğimiz ağır basti. Eger esiniz icin havacılık vazgeçilmez bir tutkuysa engel olmayın ama sirf maaşı ve prestiji icin istiyorsa zaten seçilme ihtimali yok gibi bir sey. Simdiden dert etmeyin
Yaaaa Tutku değil sanmıyorum
Bi kaç kez pilot olmak isterdim aslında falan dediğini hatırlıyorum ama o kadar .. sınav çok zor olduğu için mi seçilme ihtimali YÖK gibi bişiey dediniz
Güle güle büyütün bebeğinizi
En doğru karar bence de

Yorumların hepsini okumadım ama illa ki biri yazmıştır. Dsardan alınan eğitimler su günün sartlarında iyi 1daire parası, bir De THY nin eğitimleri var ki onlar da maastan kesilerek yapılıyor 2 ve 3 asamalı sınavları yazılı, mülakat ve ıelts veya toffel isteniyor. Cok iyi Bi hazırlık gerekiyor en 1 yıl gbi bunları zaten düşünmüş arastırmıstır. Saatlerine gelirsek de en yakın arkadaşım hostes ve Bi tane de pilot arkadasımız var , güsel bir kariyer elbette ama emek gerektiriyor. Hakkınızda hayırlısı

Yorumların hepsini okumadım ama illa ki biri yazmıştır. Dsardan alınan eğitimler su günün sartlarında iyi 1daire parası, bir De THY nin eğitimleri var ki onlar da maastan kesilerek yapılıyor 2 ve 3 asamalı sınavları yazılı, mülakat ve ıelts veya toffel isteniyor. Cok iyi Bi hazırlık gerekiyor en 1 yıl gbi bunları zaten düşünmüş arastırmıstır. Saatlerine gelirsek de en yakın arkadaşım hostes ve Bi tane de pilot arkadasımız var , güsel bir kariyer elbette ama emek gerektiriyor. Hakkınızda hayırlısı

Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?

Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.
Niye esinizin hayalinize destek olmuyorsunuz? Bende olsam seve seve destek olurdum bende kendim icin hostes olmaya odaklanirdim :) cünkü aldigi maaslari yüksek :)

Back
X