Aranızda pilot tanıdığı olan var mı?

Asla 8de gider 5de gelir mesaisi olmaz.aylık uçuş planı ve ona göre tatil günleri belli olur.
Bence kesinlikle çok karizmatik bir meslek!

tabi konunuza dönecek olursak asla asla şuanki gibi ev babası modunda beklemeyin.her uçuş ankara istanbul arasında değil sonuçta :)) havaalanı yakınlarında veya içinde bulunan otellerde/misafirhanelerde konaklıyor uçuş ekibi genelde.
Maaşı iyi ama eğitim ücreti de iyi :)) yıpranmasıda iyi malesef.

Birde eşinizin sizi önemsemez tavrı hiç hoş değil daha şimdiden.

Öyle bir yazmışsınız ki okuyanda başvurur başvurmaz pilot olacak zanneder!Eğitim için gerekli koşulları sağlıyor mı,sınavı kazanıp eğitime hak kazanacak mı bakalım!Eğer bunları sağlarsa adamı neden engelleyeceksiniz.Pilotluk zor ancak bir o kadar da güzel bir meslek.Deneyimli pilotların maaşları 50 bine kadar çıkabiliyor.Bırakın başvursun hayallerinin peşinden gitsin

Eşiniz evlenmeden önce de böyleymiş. Hatta, aşağıda alıntıladığım konunuzda “Ayrıl diyeceğinizi biliyorum ama” diye başlayan bir cümle kurmuşsunuz. Bence ya onu bu şekilde başına buyruk kabul edin veya kafanıza takmamayı öğrenin ya da çift terapisini deneyin.

Direk konuya gireceğim. O kadar mutsuzum ki. Öyle kötü bi ruh halindeyim ki. Sizin objektif yorumlarınıza ihtiyacım var. Benim göremediğim şeyleri görebilirsiniz belki.

Benim çok uzun zamandır bi ilişkim var. Bunun son 1 senesi nişanlılık dönemi. Onu çok seviyorum ama bazen tahammül edemiyorum huylarına.

Farkettim de bugüne kadar hep veren taraf olmuşum ben. Alan hep o olmuş. Ne zaman kavga etsek hep ilk adımı ben atarım. O asla atmaz. Zaten onun dışında da sorunlarım var benim. Ailevi sorunlar, maddiyata dayalı sorunlar, okul kpss gelecek endişelerim. Bunlara değinirsem çok uzun olur. Kendimi bi baltaya sap olamamış, işe yaramaz, değer görmeyen, hiç sevilememiş gibi hissediyorum.

Psikolojim bozuk, vücudumda hep yaralar çıkıyor nedenini bilmiyorum. Doktor fiziksel olarak tedavi uyguluyor ama bana kan tahlillerimin vs temiz olduğunu, bunların psikolojik olabileceğini söyledi.

Nişanlıma gelince aramız iyiyken iyi. Daha doğrusu ben alttan aldığım sürece iyi. Ama ben biraz kendi fikrimi söylemeye başlasam, bi şeylerine kızsam hemen tartışmalar, aramamalar, sormamalar...

Neden hep ilk adımı ben atmak zorundayım? Kavga ettiklerinde ellerinde çiçeklerle sevgilisini eşini yanına getirebilenler ne yapıyor da getirebiliyor? En son dün gece tartıştık bana küfür bile etti. Sinirlendiğinde ağzından çıkanı kulağı duymuyor.

Bugün bu saat oldu hala ne aradı ne sordu. En azından hatasının farkına varsa bi kaç saat sonra arasa özür dilese ona bile razı olacağım ama o da yok.

Böyle davrandığı zamanlarda davranışlarını normal bulmadığımı, beni sevip sevmediğini soruyorum. "Sevmiyorum" diyor. Sonra da "sinirli anımda soruyorsun ne cevap vereyim" diyor.

Onun dışında giydiğime karışır, gittiğim yere karışır. Bu yüzden de tartışırız çoğu zaman. Hep kendisinin istediği olsun ister. Ben bıktım artık bu durumlardan.

Kendimi boğuluyo gibi hissediyorum. Hayatımda yolunda giden tek bir şey bile yok sanki.
O kadar zaman, o kadar emek... Karşılığında da en ufak kavgada sana sırtını çeviren bi nişanlı. Sen aramazsan aramayan vurdumduymaz biri.

Biliyorum ayrıl diyeceksiniz, ayrıldığımız günler de oldu. Yine mutsuzluğun dibini gördüm "bu hiç geçmeyecek galiba" dedim. Sevdiğimden değil de alıştığımdan mı acaba? Neden bana değer vermeyen, sadece ben iyi olduğum sürece iyi olan, bi kez ardımdan gelmemiş biri için bu kadar üzülüyorum? Mazoşist miyim acaba? Bozulan psikolojim yüzünden bağımlı olduğumdan mı? Sizce ben onun hayatında ne derece önemliyim? Böyle davranan birisi beni seviyor mudur?

Ayrica ucak kullanmayi nerden ogrendi esiniz? Nasil oyle basvuruyla pilot oluyor , mumkun degil boyle birsey
Daha olmamıştır yahu.
Thy’nin yazın başından beri yetiştirilmek üzere 2. pilot aday adayı programı var. Buna başvuran çok kişi var sanırım konu sahibesinin eşi de bu programa başvurmuş. Bana öyle geldi en azından :)

Tanidigim pilor var , 8-17 diye bir mesai yok , olmasi da mumkun degil
Ayrica ucak kullanmayi nerden ogrendi esiniz? Nasil oyle basvuruyla pilot oluyor , mumkun degil boyle birsey
eğitilmek uzere sınavla alıyorlar ama çok zor krıterleri çok yüksek bazı özel hava yolları ya da pilot yetiştırme okullarıda var ücretli artık pilot olmak ta eskısı gibi zor değil uçarken aklımıza gelmesın yoksa korkarım ben acaba nerden mezun bu eğitimi yeterlimi diye ahahaa

Sanırım THY pilot aday adayı arıyordu ona başvuru yapıyordur konu sahibinin eşi. Seçilip seçilmeyeceği belli değil konu sahibi, ağır fizyolojik ve psikolojik testlerden geçiriyorlar. O sınavların hepsini atlatabilirse olsun zaten, zira kolay değil başarması. Şimdiden sanki seçilmiş gibi bu kadar detay düşünmeniz gereksiz geldi bana.

Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?

Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.
cevrem hepsi pilot havaalani calisaniyim.
kim 8 5 gormus ki esiniz görsün. :)
bu isin saati yok belirli bir günü yok bazi zaman evde tatilin hop telefon acil ise olayi bile olabilio yurt disina ciktin mi bi kac gun ordasin 5 yildizli otellerde konaklama tatil masraf ucretsizdir havaalani calisanlarina cook iyi de para kazanirlar tatil yaptigi halde evden uzak kaldigi her gun mesai parasi alir.
ucus listeleri vardir ona gore calisirlar ama o liste surekli degisiklik gosterebilir.

Aramızda pilot yada pilot adayları olabilir :ıslık:

Önceleri lise mezunları da pilot olabiliyordu, şuan olabiliyorlar mi bilmiyorum .lisans veya onlisans mezunu olması gerekiyor bir kere .boy kriteri de bayağı düştü .öyle sabah 8 akşam 5 memur işi pilotluk yok .saatler belli olmuyo ,gece de gidebilir gündüz de ..sadece 2 saatini de evde geçirebilir .uçuş günlüğü çok yorucu ve yoğun .yalnız 50.000e kadar maaşı olduğu için esinin dikkatini çekmiş olabilir .

Bazıları için de hayat gökyüzünde ..istikbal göklerdedir ya birde :)

Eski erkek arkadaşım pilot. Yurtiçi seferler yapan bir firmada bile olsa mümmmmmkün değil öyle sabah 8 akşam 5 mesaisi. thy gibi yurtdışı uçan firmalarda bazen bir yere gidiyordu Afrika'ya Asya'ya vs. 4 gün sonraki bir uçağı geri uçuruyordu. Fazlasıyla düzensiz bir hayat. Ayrıca çok kazanıyorlar görkemli ihtişamlı yaşıyorlar herkes buna özeniyor ama ciddi anlamda zor ve pahalı eğitimler. Doğru düzgün bir sertifika alabilmek için nereden baksanız bir 80 90 bin dolar masraf oluyor öncesinde.

Özel kurumlar bir de dolarla çalışıyor. Ve kurs ücreti haricinde kota dışı uçuş başına ücret alıyorlar (misal istanbul ısparta arası kısa mesafe uçuş için 600 900 dolar arası ödemek gerekiyor ve sertiika için yeterlilik kazanmak içinbu uçuşlardan 25 35 saat arası yapmak gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam.) . Ve her sertifika iin belirli bir saat uçuş yapmanız ve başarılı olmanız lazım ki sertifika sınavlarına hak kazanabilesiniz.

Meslek de aynı şekilde fazlasıyla yorucu ve yıpratıcı. Düzenli tahlil ve kontrol olması gerekiyor devamlı olarak yüksek basınç altında kalıyorlar. Eşinizin yaşı kaç bilmiyorum ama eğitimlerini tamamlayıp tüm sertifikalarını aldığında bile belli bir yaş üstü ise düzgün iş bulamaz. Kandırmaya da çalışmasın sizi karşı çıkacağınız için normal mesaili iş gibi anlatmaya çalışıyor sanırım. Ama mümkün değil öyle bir şey havalimanlarında yer hizmetlerinde çalışanların bile çoğu vardiyalı çalışıyor.

Ciddi anlamda zor ve pahalı eğitimler alması gerekiyor. Üzerine eğer çok şanslıysa atlas jet sun express gibi bir yere anca girebilir. Thy Türk Hava Kurumununun yetiştirdiği 4 yıllık eğitim alan pilotları bile çok zor aşamalardan geçirip alıyor. Çok çok zengin değilseniz kredi çekip yapmaya kalkmasın bu devirde bunu.

Tanidigim pilor var , 8-17 diye bir mesai yok , olmasi da mumkun degil
Banlanmissin ama soyleyeyim gelince okursun . Uçuş okuluna gidiyor ,iki yıl eğitim alıyor ,sonrasında pilot lisansına sahip oluyor .belki uçuş okulu basvurusidur

Peki biz ne yapicaz ben her aksam esimle olamiycaksam ne anladim ki evlilikten. Ayrica bi bebeğimiz var tek basima mi büyüteyim? Kaldi ki ben kendisine danismadan onayini almadan hayatimla ilgili karar veremem, kendisi nasil boyle yapabiliyor ki
Esin pilot olursa o her akşam beraber olmaları unutacaksın malesef

kuzenım amcamın oglu pılot
sabah 8 aksam 5 calısması mumkun degıl oyle bır hayatları yok
gercekden yorucu ve zor bır meslek onu soyleyebılırım

Back
X