Aranızda pilot tanıdığı olan var mı?

Konu sahibi beni sallamıyor ama yazayım şunu da :)

Pilot lisansına sahip olabilmek için en önemli kurallardan biri de akademik ingilizce .esinin İngilizcesi ne durumda ? Bu arada THY ye başvuru yaptıysa çok korkma ,yalnız uçuş okullarına gitmek niyetindeyse kork ..

Benim en büyük hayalim,oğlumun ileride pilot olması.
O uçaklara hayran ben de onu uçak kullanırken hayal etmeye hayranım...

Yani tabii sizin fikriniz de çok önemli lakin eğer gönlünde pilot olma aşkı varsa...
Ne bileyim ben izin verirdim sanırım

Peki biz ne yapicaz ben her aksam esimle olamiycaksam ne anladim ki evlilikten. Ayrica bi bebeğimiz var tek basima mi büyüteyim? Kaldi ki ben kendisine danismadan onayini almadan hayatimla ilgili karar veremem, kendisi nasil boyle yapabiliyor ki

benım kuzenımın 2 cocugu var gercekten hasret buyuyorlar benım esımde arastırmıstı amaaan dedım ne para verırlerse versınler cok cıddı maas alıyorlar . ne olursa olsun o hasrete degmez

Arkadasim gercekten esin pilot mu? Olacak mi daha? Bi formul doldurmayla yazilmayla pilot olsmiyosunda.. cidfi bi para gerekmiyo mu bu is icin? Sagliginin cok iyj olmasi gerekmiyo mu? Vs vs

basvuruyorsun eger fırma senı kabul ederse egıtım verıyorlar egıtımden sonra olabılıyorsun
bunu yapan havayolları fırması

havayolları fırması pilotajlık egıtımını borclandırarak verır onay alındı saglıktan herseyden gectın sozlesme yapıyorlar egıtıme baslıyorsun 10 yıl mı ne sozlesme yapılıyor fırmadan ayrılamayacagına daır

yok gıdıp dırek pilotaj egıtımı almak ıstersenırse ucuk fıyatlar

bu arada havayolları onay verırse secerse dedım ya
hah zaten zor olan kısmı o herkesı almıyorlar cok cıddı krıterlerı var cok cıddı anlamda suzgecten gecırıyorlar konu sahıbı bosuna korkuyor bence esının secılebılecegını sanmam

Tanidigim pilot var. Malesef belli calisma saatleri yok. Ozellikle yurtdisi ucuslarinda kac gun gelmedigi oluyor. Aldigi ucret iyi ama kendi icin bile yorucu. Benim akrabam pilot esi hostes birbirlerini neredeyse gormuyorlar. Arkadasimin eside pilot ve instagramda ne zaman gorsem esini ugurladigi storyler atiyor adamin evde durdugu yok.

Konu sahibi beni sallamıyor ama yazayım şunu da :)

Pilot lisansına sahip olabilmek için en önemli kurallardan biri de akademik ingilizce .esinin İngilizcesi ne durumda ? Bu arada THY ye başvuru yaptıysa çok korkma ,yalnız uçuş okullarına gitmek niyetindeyse kork ..
Thy yetistirmwk üzere aday ariyormus ona başvuru yapti. Ingilizcesi iyi durumda üniversiteyi ingilizce okudu. Bu arada takmamak değil her mesaji tek tek okuyorum ama bi yandan bebekle ilgileniyorum bi yandan esim buraya konu actigimi görmesin diye onun yaninda telefonla çok mesgul olamiyorum :)

8-5 çalışan pilot mu olur Allasen.
Gece uçuşu diye bir şey var, ne yapacakmış, beni yazmayın mı diyecekmiş?
Thy'deki bir pilotun röportajı vardı gecen yıllarda, çok düzensiz ve ağır şartlardan bahsediyordu.

Thy yetistirmwk üzere aday ariyormus ona başvuru yapti. Ingilizcesi iyi durumda üniversiteyi ingilizce okudu. Bu arada takmamak değil her mesaji tek tek okuyorum ama bi yandan bebekle ilgileniyorum bi yandan esim buraya konu actigimi görmesin diye onun yaninda telefonla çok mesgul olamiyorum :)
Afedersin, bebeğin olduğunu bilmiyordum .ingilizce bilmesi kötü oldu :) benim eşim de üniversiteyi ingilizce okudu ama akademik ingilizce çok acayip birşey ,insanlar her yerde ingilizce çalışıyo ,çok berbat gerçekten.

Kolay değil ki öyle hemen pilot olmak. Bir kere iyi bir muhitte ev alacak kadar eğitim parası vermeniz gerekir. Üstüne 2 yıl kadar eğitim. Sonrasında belirlenen saatler kadar uçuş eğitimi süresi derken ciddi zaman, emek ve para gerektiriyor
Üstelik sonrası da pek kolay sayılmaz. Aylık program çıkar ona göre uçarsın ama o da garanti değildir çünkü uçuş programında da değişiklikler olur. Evde nöbet tutarsın, aradıkları an uçuşa gidebilecek durumda olman gerekir. Bazen evden bi çıkarsın 1 hafta sonra dönersin. Özellikle düzenli bir iş yapan biriyle evliysen hayat daha zorlaşır. Çünkü kimse radyasyona maruz kalarak, %20 oksijen alarak ve sabaha karşı herkes uykusunun en tatlı anlarindayken kalkıp uçuşa giderek ne kadar yıprandığını farketmez. Evet parası güzel ama bu iş sadece para için yapılabilecek bir iş değil. Havacılık gönülden bağlılık ister. Eşine bunları anlat, kararı kesinse sizi zor bir hayat bekliyor haberiniz olsun

Benim konum Efenim 3. Havalimanından dolayı THY’nin yeni uçak siparişleri ve dövizin artışından dolayı pilotların istifa etmesi gibi eylemlerden dolayı THY başta olmak üzere Pilot arıyorlar. Mühendisler çoğunluktadır. Genel olarak çok iyi ünv’den mezun olup iyi derecede ingilizce bilirler ama son ilanlarda görüleceği üzere ihtiyaç o kadar çok ki kriterler düşüyor. THY’de 200.000 euroluk senete imza atar. 1.5 yıl kadar eğitim süresi boyunca asgari ücret x2 maas alir. Eğitim bittikten sonra ise eğitim ücretini maaştan kesmeye başlar. Kur sabit değildir. Bu yüzden çok pişman olan yeni pilotlar mevcuttur. Maaşları çalışma durumlarına göre, uçak tipine göre değişiklik gösterip, 15.000+’dır. Yeni başlayanlar için bu fiyat. Kaptan pilot olduklarında ise 30.000+ hayal edebilirsiniz.
Pilotluk çalışma şartlarına gelince. 8-5 yok. Günlerce evde olmadığı zamanlar olacak. Pilot ünvanından dolayı aklını çelmeye çalışan kabin personelleri ve hanım yolcular had safhada olacak. İradesi güçlü olmayan bir erkek için zor kendini tutmak bana göre. Aynı otelde günlerce kaldıkları durumlar oluyor. Tabi herkes böyle değil. Çok düzgün personellerde var. Ama bahsettiğim rahatsız edici hanım arkadaş tiplerinide tahmin edersiniz ki bu meslekte daha fazla. Ben eşimin pilot olmasını istemem. Öyle çok uzaklardayken özlüyor falan filan olayı yok. Aksine aile kavramından uzak kalıyorlar. Biraz kıskanç bir kadınsanız da kendinizi yer bitirirsiniz. Bu meslek ünvan ve para için ideal ama evlilik için en yüksek boşanma oranı olan meslek dersem yorumu siz yapın.
Diğer yandan eşinize güveniyorsanız da hayallerinin arkasında durum. Destekleyin.

Eski hostesim
.
Öncelikle pilot olmak suan okadar zorki,özel pilotaj egitimleri cok pahalı binlerce eurolar,bunu karsılayabilcekseniz ne mutlu okadar param olsa yatırım yapardım zaten meslegi varmıs..

Asla bir düzeni olmayacak bir meslek.bazen günlerce evde olmayacak, gece 2 3 4 sabaha kadar her saat ucuşu olabilir,bunların aylık planları cıkıyor..

Önce fo olabilir sonra pilot olabilir fo olarak belli bir sene (ucus saati tamamlaması gerekiyor)
Onunda sürekli sınavları var.hem ucucak hem sınavlara calısıcak..

Sahsi görüsüm yıllarca icinde olmuş biri olarak asla evli birine göre bir meslek degil, tabi bunu hakkıyla ve keyifle yapan babacan pilotlarımız da vardı onlar genelde türk hava kuvvetlerinden cıkmaydı..

İsin özü dönen dolaplar da okadar cokki .
İyi yönleri derseniz ülke ülke gezer,iyi paralar kazanır,saygınlık görür ..

Benim konum Efenim 3. Havalimanından dolayı THY’nin yeni uçak siparişleri ve dövizin artışından dolayı pilotların istifa etmesi gibi eylemlerden dolayı THY başta olmak üzere Pilot arıyorlar. Mühendisler çoğunluktadır. Genel olarak çok iyi ünv’den mezun olup iyi derecede ingilizce bilirler ama son ilanlarda görüleceği üzere ihtiyaç o kadar çok ki kriterler düşüyor. THY’de 200.000 euroluk senete imza atar. 1.5 yıl kadar eğitim süresi boyunca asgari ücret x2 maas alir. Eğitim bittikten sonra ise eğitim ücretini maaştan kesmeye başlar. Kur sabit değildir. Bu yüzden çok pişman olan yeni pilotlar mevcuttur. Maaşları çalışma durumlarına göre, uçak tipine göre değişiklik gösterip, 15.000+’dır. Yeni başlayanlar için bu fiyat. Kaptan pilot olduklarında ise 30.000+ hayal edebilirsiniz.
Pilotluk çalışma şartlarına gelince. 8-5 yok. Günlerce evde olmadığı zamanlar olacak. Pilot ünvanından dolayı aklını çelmeye çalışan kabin personelleri ve hanım yolcular had safhada olacak. İradesi güçlü olmayan bir erkek için zor kendini tutmak bana göre. Aynı otelde günlerce kaldıkları durumlar oluyor. Tabi herkes böyle değil. Çok düzgün personellerde var. Ama bahsettiğim rahatsız edici hanım arkadaş tiplerinide tahmin edersiniz ki bu meslekte daha fazla. Ben eşimin pilot olmasını istemem. Öyle çok uzaklardayken özlüyor falan filan olayı yok. Aksine aile kavramından uzak kalıyorlar. Biraz kıskanç bir kadınsanız da kendinizi yer bitirirsiniz. Bu meslek ünvan ve para için ideal ama evlilik için en yüksek boşanma oranı olan meslek dersem yorumu siz yapın.
Diğer yandan eşinize güveniyorsanız da hayallerinin arkasında durum. Destekleyin.
Ya istedigim kadar guveneyim orda ona asilan kadinlari düşündükçe nasil mutlu huzurlu olabilirim ki ben burda. Mümkün degil yok ya olmaz...

Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?

Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.

Tanığım 2 pilot var .. evet 8-5 çalışmıyorlar ama belli bir programları var aylık doldurmaları gereken saat var gayette insancıl çalışma saatleri
Zaten programları belli oluyor aylık bir düzensizlik söz konusu değil.. maddi olanakları çok iyi ..
sadece 2 yıla yakın eğitim görmesi gerekiyor eşinizin .. belki yurtiçi belki yurtdışı bu firmaya göre değişiyor ..

Kabin amiri tanıdığım var. E sonuçta pilot nereye o da oraya. Geçenlerde küba’ya gitti ve 1 hafta orda kaldı. 2 gün istanbul’da durdu. Sonra almanya çıktı mesela sabah gitti akşam geldi. Diğer gün uçuş olmasa bile limanda nöbetçi oluyo bekliyo. Acil uçuş çıkarsa gidiyo. Abd ye gidiyo 3 gün sonra geliyo. Genelde hafta sonları dışarda çarşamba perşembe evde oluyo. Böyle bir hayat yani.

Back
X