Benim konum Efenim 3. Havalimanından dolayı THY’nin yeni uçak siparişleri ve dövizin artışından dolayı pilotların istifa etmesi gibi eylemlerden dolayı THY başta olmak üzere Pilot arıyorlar. Mühendisler çoğunluktadır. Genel olarak çok iyi ünv’den mezun olup iyi derecede ingilizce bilirler ama son ilanlarda görüleceği üzere ihtiyaç o kadar çok ki kriterler düşüyor. THY’de 200.000 euroluk senete imza atar. 1.5 yıl kadar eğitim süresi boyunca asgari ücret x2 maas alir. Eğitim bittikten sonra ise eğitim ücretini maaştan kesmeye başlar. Kur sabit değildir. Bu yüzden çok pişman olan yeni pilotlar mevcuttur. Maaşları çalışma durumlarına göre, uçak tipine göre değişiklik gösterip, 15.000+’dır. Yeni başlayanlar için bu fiyat. Kaptan pilot olduklarında ise 30.000+ hayal edebilirsiniz.
Pilotluk çalışma şartlarına gelince. 8-5 yok. Günlerce evde olmadığı zamanlar olacak. Pilot ünvanından dolayı aklını çelmeye çalışan kabin personelleri ve hanım yolcular had safhada olacak. İradesi güçlü olmayan bir erkek için zor kendini tutmak bana göre. Aynı otelde günlerce kaldıkları durumlar oluyor. Tabi herkes böyle değil. Çok düzgün personellerde var. Ama bahsettiğim rahatsız edici hanım arkadaş tiplerinide tahmin edersiniz ki bu meslekte daha fazla. Ben eşimin pilot olmasını istemem. Öyle çok uzaklardayken özlüyor falan filan olayı yok. Aksine aile kavramından uzak kalıyorlar. Biraz kıskanç bir kadınsanız da kendinizi yer bitirirsiniz. Bu meslek ünvan ve para için ideal ama evlilik için en yüksek boşanma oranı olan meslek dersem yorumu siz yapın.
Diğer yandan eşinize güveniyorsanız da hayallerinin arkasında durum. Destekleyin.