- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Yetiştirmek üzere aday alimlari yapıyolarTanidigim pilor var , 8-17 diye bir mesai yok , olmasi da mumkun degil
Ayrica ucak kullanmayi nerden ogrendi esiniz? Nasil oyle basvuruyla pilot oluyor , mumkun degil boyle birsey
Bu aklıma gelmemişti.Uçağı 2.pilota devredip fırlatma dugmesiyle kendini firlatiyordur belki :)
Peki biz ne yapicaz ben her aksam esimle olamiycaksam ne anladim ki evlilikten. Ayrica bi bebeğimiz var tek basima mi büyüteyim? Kaldi ki ben kendisine danismadan onayini almadan hayatimla ilgili karar veremem, kendisi nasil boyle yapabiliyor ki
Arkadasim gercekten esin pilot mu? Olacak mi daha? Bi formul doldurmayla yazilmayla pilot olsmiyosunda.. cidfi bi para gerekmiyo mu bu is icin? Sagliginin cok iyj olmasi gerekmiyo mu? Vs vs
:))))Bu aklıma gelmemişti.
Thy yetistirmwk üzere aday ariyormus ona başvuru yapti. Ingilizcesi iyi durumda üniversiteyi ingilizce okudu. Bu arada takmamak değil her mesaji tek tek okuyorum ama bi yandan bebekle ilgileniyorum bi yandan esim buraya konu actigimi görmesin diye onun yaninda telefonla çok mesgul olamiyorum :)Konu sahibi beni sallamıyor ama yazayım şunu da :)
Pilot lisansına sahip olabilmek için en önemli kurallardan biri de akademik ingilizce .esinin İngilizcesi ne durumda ? Bu arada THY ye başvuru yaptıysa çok korkma ,yalnız uçuş okullarına gitmek niyetindeyse kork ..
Afedersin, bebeğin olduğunu bilmiyordum .ingilizce bilmesi kötü oldu :) benim eşim de üniversiteyi ingilizce okudu ama akademik ingilizce çok acayip birşey ,insanlar her yerde ingilizce çalışıyo ,çok berbat gerçekten.Thy yetistirmwk üzere aday ariyormus ona başvuru yapti. Ingilizcesi iyi durumda üniversiteyi ingilizce okudu. Bu arada takmamak değil her mesaji tek tek okuyorum ama bi yandan bebekle ilgileniyorum bi yandan esim buraya konu actigimi görmesin diye onun yaninda telefonla çok mesgul olamiyorum :)
Thy yetistirmwk üzere aday ariyormus ona başvuru yapti. Ingilizcesi iyi durumda üniversiteyi ingilizce okudu. Bu arada takmamak değil her mesaji tek tek okuyorum ama bi yandan bebekle ilgileniyorum bi yandan esim buraya konu actigimi görmesin diye onun yaninda telefonla çok mesgul olamiyorum :)
Ya istedigim kadar guveneyim orda ona asilan kadinlari düşündükçe nasil mutlu huzurlu olabilirim ki ben burda. Mümkün degil yok ya olmaz...Benim konum Efenim 3. Havalimanından dolayı THY’nin yeni uçak siparişleri ve dövizin artışından dolayı pilotların istifa etmesi gibi eylemlerden dolayı THY başta olmak üzere Pilot arıyorlar. Mühendisler çoğunluktadır. Genel olarak çok iyi ünv’den mezun olup iyi derecede ingilizce bilirler ama son ilanlarda görüleceği üzere ihtiyaç o kadar çok ki kriterler düşüyor. THY’de 200.000 euroluk senete imza atar. 1.5 yıl kadar eğitim süresi boyunca asgari ücret x2 maas alir. Eğitim bittikten sonra ise eğitim ücretini maaştan kesmeye başlar. Kur sabit değildir. Bu yüzden çok pişman olan yeni pilotlar mevcuttur. Maaşları çalışma durumlarına göre, uçak tipine göre değişiklik gösterip, 15.000+’dır. Yeni başlayanlar için bu fiyat. Kaptan pilot olduklarında ise 30.000+ hayal edebilirsiniz.
Pilotluk çalışma şartlarına gelince. 8-5 yok. Günlerce evde olmadığı zamanlar olacak. Pilot ünvanından dolayı aklını çelmeye çalışan kabin personelleri ve hanım yolcular had safhada olacak. İradesi güçlü olmayan bir erkek için zor kendini tutmak bana göre. Aynı otelde günlerce kaldıkları durumlar oluyor. Tabi herkes böyle değil. Çok düzgün personellerde var. Ama bahsettiğim rahatsız edici hanım arkadaş tiplerinide tahmin edersiniz ki bu meslekte daha fazla. Ben eşimin pilot olmasını istemem. Öyle çok uzaklardayken özlüyor falan filan olayı yok. Aksine aile kavramından uzak kalıyorlar. Biraz kıskanç bir kadınsanız da kendinizi yer bitirirsiniz. Bu meslek ünvan ve para için ideal ama evlilik için en yüksek boşanma oranı olan meslek dersem yorumu siz yapın.
Diğer yandan eşinize güveniyorsanız da hayallerinin arkasında durum. Destekleyin.
Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?
Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?