aaa hiç duymadım ben bunu deneyeceğim mutlaka yardımcı olursan gerçekten çok sewinirim diğer arkadaşlar beni anlamamış bi kaçı azarlar gibi konuşmuş ben şuan çaresizim ve bi çıkış arıyorum benim senin gibi bana yol gösterecek insanlara ihtiyacım var karşımda parmak sallayacaklara değil ..
Etucum merhaba. Tabiki yardım ederim. Diğer arkadaşlar da endişelenmişlerdir. Tehlikeli bişey kusarak vs. sonuçta. Tehlikeli de değil,ölümcül,çaresi yok bi kere başladıktan sonra...Neyse bunu bir kenara bırakalım bak diyet bu...inceliklerini ise ayrı bir mesajda yazıcam :)) Bir çok yol denediğine göre,senin de benim gibi metabolizman yavaş çalışıyordur muhtemelen diye düşünüyorum. Metabolizması ağır çalışan insanlar yedikleri miktarı azalttıklarında,ekmeği vs.yi kestiklerinde kilo veremezler. Metabolizma daha da yavaşlar. Verdiklerini de alırlar. Tabi hormonal bir sorunun da var mı ya da bir arkadaşın yazdığı gibi şekerin vs. var mı diye baktırman daha iyi olucaktır..Ama bu diyet aslında diyet olmayıp,sağlıklı beslenme şeklinde başka birşey değil...
İşte Hadise diyeti :)
Eurovision Şarkı yarışması 2009 da bizi temsil edecek olan hadisenin belçikadaki diyetisyeni güzel bir diyet listesi vermiş. 2 ayda 8 kilo veren hadisenin diyeti
Sabah: 1 bardak sıcak suyun içine 1 çay kaşığı bal karıştırıp aç karnına için. Ballı sıcak suyunuzu içtikten 10 dakika sonra 2 dilim kepek ekmeğinden yapılmış beyaz peynirli, domates ve yeşil biberli tost yiyin. Yanında bir bardak portakal suyu içebilirsiniz.
Ara: 1 meyve (muz, incir, üzüm haricinde bir meyve)
Öğle:
içine biber, domates, yeşillikler, zeytin, tulum peyniri ve 2 yumurta beyazı konuş koca bir tabak salata Yanında 4 adet ızgara köfte yada tavuk ızgara yada bonfile bu salatayı haftanın 4 günü yiyeceksiniz. geri kalan 3 günü için salatanız şu şekilde olacak. içine domates, biber, salatalık ve yeşilliklerden konmuş koca bir tabaj salata. 4 adet ızgara köfte yada tavuk ızgara yada bonfile. üzerine bir kaşık zeytin yağı koyabilirsiniz.
Ara:
2 dilim kepek ekmeğinden yapılmıi kaşarlı tost (yağ sürülmeyecek.)
Akşam yemeğinden 2 saat önce: 2 kivi 5 çilek ve bir elmadan oluşan meyve salatası. üzerine tarçın dökün (tarçın iştah kese ve kan şekerini dengeler.) Eğer meyve salatası yemek istemezseniz bir bardak ayran 2 diyet biküvi yiyin. bunların dışında 1 kase yoğurt veya cacık yiyebilirsiniz..
Akşam:
3 çeşit mönüyü değiştirerek yiyin.
1. mönü: içine biber, domates, biber ve yeşillik konmuş bol limonlu salata. yanında ızgara tavuk yada balık. (derisi alınmış olacak.)
2. mönü: haşlanmış bürüksel lahanası, karnabahar, kabak, ıspanak gibi mevsim sebzeleri. bir kase yoğurt, bir dilim kepek ekmeği.
3. mönü: Nohut (az yağlı ve etsiz pişirilecek), içine domates, biber, salatalık ve yeşilliklerin konduğu koca bir kase salata. Nohut sevmeyenler mercimek ve barbunya da yiyebilir.
Uyumadan önce:
2 kayısı, 8 adet badem. 4 akşam bu ara öğünü yapın. kaan 3 günüde bir çay kaşığı tarçın karıştırılmış bir bardak ılık süt için