Aranızda hem Şeker Hastası olup hemde hamile olan varmı ???

arkadaslar ben 11.7 ha1c ile hamile kalmısım plansız bi gebelikti doktorlar anomali riski yüksek diyor alalım diyor yardım edin lütfennn böyle olup saglıkla devam eden oldumu
Merhaba bende 21 haftalık hamileyim ha1c 7.6 ile hamile kaldım şimdilik bi sorun görünmüyor bu hafta içinde detaylı usg ye giricem sizin hamileliğiniz nasıl gidiyor Bebeğinizin sağlığı iyimi

kızlar bende şeker hastasıyım 4 kez insülin vuruyorum.bulantılardan dolayı sadece simit yada tost yiyebiliyorum özellikle sabahları yemeyim diyorum bu defa da sarı saru su çıkarıyorum açlıktan.napıcam ben hba1 6,1 çıktı dahiliye sıkıntı yaratmaz dedi ama ben çok korkar oldum bu şekerden normal beslenemez hale geldim bu bulantıdan

Evet cok sukur hic bi sorun gorunmuyor 33 haftaya girdik umarim sorunsuz kucagimiza almayi nasip eder mevlam
Merhabalar soruma cvp yazmışsınız ama alıntı yapmadığınız için görmemişim epey olmuş Bebeğiniz nasıl inşallah sağlıklıdır benimde şimdilik bi sorun yok 33+3 deyiz doğumdan sonra bebekte sıkıntı oldumu şeker düşüklüğü veya solunum sıkıntısı yazarsanız çok sevinirim allah analı babalı büyütsün

Merhabalar bizim 40 imiz cikti bile 37 haftada dogum oldu soyle bi problem var benim oglum anal atrezi ile dogdu yani poposu kapali olarak seker mi etkiledi bilemiyorum 5000 dogumda 1 oluyormus hemen yogun bakima aldilar ameliyat oldu sonradan doktorumuz anlatti seker düşüklüğü yasamis bebegim duzenlemek icin ugrasmislar bi sure solunum sikintisi oldumu bilmiyorum ama ameliyat felan derken solunum cihazinada bagliydi bi sure ayni yogun bakimda bi baska seker hastasinin bebegide vardi onunki iyiydi ama bol dua et bence Allah sifa versin tum bebislere

Canım bebek şeker düşüklüğü neden yaşamış peki.bende şeker hastası yim neler yaşadın şekerin kaç civarında ydi bilgi verirmisiniz

Benim görümcemde şeker hastası onun bebeğide 34 de doğdu oda şeker düşüklüğü yaşamış zor günler geçirmiş olmalısın allah sabır versin inşallah şimdi sağlıklıdır bebişin teşekkür ederim açıklamaların için

Uzun sure insuline magruz kaldigi icin seker dusuklugu olmus ve dogunca emme yada beslenme yapilmadi poposu kapali dogdugu icin bu sebeple olabilir tam olarak aciklamasini bilemiyorum tabi benim sekerim cok yuksek seyrediyordu dengeye koyamiyorlardi bi turlu benim stress olayi fazlaydi ama umarim bebisleriniz sagliklica dogarlar siz en cok kendinize dikkat edin ve iyi dusunun hersey iyi olacak diye

allah yardımcıız olsun bayanlar.bende günde 4 kez 2 şer ünite insülin kullanıyorum.başlarda hep düşüktü ama artık 25.haftadayız ve açlığım yükselmeye başladı.ama aklım gidiyor bu şeker bebeğime bişey yapacak diye.

Merhaba arkadaşlar ben normalde şeker hastası değilim ancak insülin direnci var hamile kalınca yükseliyor günde 3 defa insülin kullanıyorum hepiniz gibi tedirginlik yaşıyorum şekerim fena değil ancak arada yükseldiği oluyor bazende düşüyor tabii ki bende felaket senaryoları yazıyorum bir de doğum sonrası şekeri düşecek vs. Diye korkuyorum doğum yapan arkadaşlar var mı acaba

Herkese merhaba,
Tip 1 diyabetli bir anne olarak ahdim vardi hersey yolunda giderse biyerlere yazmaliyim ki benim gibi korkanlar rahatlasin!
Hga1c 6.8 ile hamileligimi tamamladim, dogum saglikla gerceklesti simdi bebegim iki bucuk aylik :)
Hamilelik surecimde doktorlar etrafimdakiler okuduklarim vs herkes beni o kadar korkuttuki bebegime birsey olacakmi korkusundan hamileligin dertlerini unuttum ve cok kolay bir hamilelik gecirdim :)
Bebegim 39. Haftada normal dogum ile 3.800 gr dogdu,hamileligim suresince sekerimin cok yukseldigi ve dustugu zamanlar oldu. Ama onemli olan sonuc, benim gibi endiseli bi anne adayi varsa bunlari okuyan, sizlere tavsiyem oncelikle hga1c niz kac olursa olsun elinizden geldigince diyetinize uymaya calisin. Zaman zaman aksilikler olursa, ogunleriniz veya ara ogunleriniz aksar veya gecikirse telaslanmayin kaldiginiz yerden devam edin. Unutmayin ne kadar dikkat edebilirseniz kar ama bizler de insaniz bazen insanin cani olmayacak seyler istiyor bazen gec kalkiyorsunuz kahvalti kaciyor bazen caniniz yemek yapmak istemiyor gecistiriyorsunuz bunlarin hepsi normal insaniz hepimiz robot degiliz, onemli olan gecmis veya gelecek degil yasadiginiz an hep o an icin iyi ve saglikli olmaya calisin. Gun icinde sik sik sekerinizi kontrol edin ve eger dusukse yaninizda bir mentos veya cabuk yenen draje tasiyin iki veya en fazla uc tanesi yeterli oluyor biraz kendinize gelince de hemen bir ara ogun yogurt ayran peynir dondurma vs sutlu birsey yiyin. Eger yukseksede hic telas etmeden kendinizi disari atin en az yarim saat yuruyun tabi bol su ile hersey normale donecektir. En onemlisi rahat ve huzurlu olmak herkes birsey soyler hamilelik nasil gecerse bebek oyle dogar demislerdi dogru olan tek soz bu oldu. Doktorlar herseyin en idealinin pesinde haliyle moral bozucu olabiliyorlar bazen, unutmayin ideal insan yani tum degerleri ideal degerlerde olan kimseler yok denecek kadar az, siz elinizden geleni yapin ve cogunlukla iyi olmaya calisin yeter. Konu komsunun kulaktan dolma soyledikleri de moralinizi bozabilir yasamayan bilemez bunu da unutmayin. Hicbirsey icindeyken disardan bahsedildigi kadar zor olmuyor alti senedir 30 yasimdan beri tip 1 li olan biri olarak bunu soyluyorum. Bebeginize dogunca ne olacak diye de korkmayin onlar doktorlarin elinde herseyini guzelce kontrol edip gerekeni yapiyorlar, her yeni doganda bazi ufak problemler olabilir duzeltip veriyorlar size :) emzirme de her annenin yasadigi az sut catlak vs sorunlar olabilir ama bir diyabetlinin dikkat etmesi gereken en onemli sey her emzirmeden sonra tatli biseyler yemek emzirme sonrasi seker dusmesin diye. Dogum ve hamilelik icin de en onemlisi yuruyus gezin dolasin bebis alisverisi yapin mutlu edin kendinizi :) hic endiseye kapilmayin sonucta her zaman Allahin dedigi olur hayat zaten cok kisa bir insanin omrunde yasayabilecegi en guzel keyiflerden biri bir bebek sahibi olmak bunu hicbirseyin mahvetmesine izin vermeyin!!!

Merhaba tuttobene acaba senle nasil iletisime gecebilirim

merhaba bende 16 yıllık bir şeker hastasıyım bebek dusunuyorum ama her şeker hastası bayan gıbı benımde endıselerım var sızın hamıle kalmadan once ınsülinde degısıklık oldu mu hamıle kaldıgınızda hba1c nız kactı dogum sırasında sekerde bı yukselme oldu mu ben çalışan bırıyım bunun zararı olurmu hamılelıkte

Hiç bir şeyi takmayin normal bı insansnız sekerinize yediğinizde dikkat edin kız kardeşim 16 yıldır tip1 sadece doğum zamanı şekeri biraz düştü o da suni sancı verildiği o 9 saatti Dr sezeryandan korktu dikisleri iyilesmezse diye 2 güne ayağa kalktı şimdi yeğenim 2 yasinda

Hb1ac 8 in üstünde olup bebegi sağlıklı doğan var mi kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…