• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda hem Şeker Hastası olup hemde hamile olan varmı ???

Selam bayanlar, ben 10 yildir seker hastasiyim ve 27 haftalik hamileyim. Bebegimde cok sukur bir sorun yok ama son zamanlara yaklastikca sekeri dusurmekte zorlaniyorum. Gecen hafta tokluk 200 iken hastaneye yatirdi doktor. 3 gun duzenledier ciktim ama surekli diyet ve insuline cok dikkat etmek gerkiyor
Seker hasasi iseniz mutlaka perinotoji servisine gitmelisiniz.

MERHABA bende şeker hastasıyım açıkcası çok dikkat edip ilaçlarımı kullanmadım .ama şimdi hamile kalmak için insüline başladım ve şuan 3 aylık şekerim 8,3 dahiliye doktorum 6,4 e düştükten sonra hamile kalabilirsin dedi ..okuduğum bazı yerlerde 6 dan düşük olacak diyorlar ..acaba hamile kaldığınız dönemde şekriniz kaç civarındaydı benim gün içinde insülin sayesinde gayet iyi gidiyor ama sabah kalktığımda açlık şekerim nedense hep 180 190 arası neden düşmüyor anlamıyorum ..sizinle sürekli görüşmek isterim face defalan da..

MERHABA bende şeker hastasıyım açıkcası çok dikkat edip ilaçlarımı kullanmadım .ama şimdi hamile kalmak için insüline başladım ve şuan 3 aylık şekerim 8,3 dahiliye doktorum 6,4 e düştükten sonra hamile kalabilirsin dedi ..okuduğum bazı yerlerde 6 dan düşük olacak diyorlar ..acaba hamile kaldığınız dönemde şekriniz kaç civarındaydı benim gün içinde insülin sayesinde gayet iyi gidiyor ama sabah kalktığımda açlık şekerim nedense hep 180 190 arası neden düşmüyor anlamıyorum ..sizinle sürekli görüşmek isterim face defalan da..

Merhaba, face den ekleyebilirsiniz sirma imrahor colak. Hamile kaldigimda 8 civarindaydi hba degerim ama simdi gercekten cok zorlaniyorum duzenlemekte
:( . bebegin kimildamasi azaldikca korkuyorum acikcasi.

Merhaba, face den ekleyebilirsiniz sirma imrahor colak. Hamile kaldigimda 8 civarindaydi hba degerim ama simdi gercekten cok zorlaniyorum duzenlemekte
:KK43: . bebegin kimildamasi azaldikca korkuyorum acikcasi.
MERHABA CANIM ..SAĞLIKLA BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALIRSIN İNŞAALAH ..ŞUAN NE DURUMDA ŞEKERİN BEBEĞİN NE KADAR KALDI DOĞUMA?

Bende ayni durumdayim 5 yildir seker hastasiyim ha1c 9 cikti suan hastanede yatiyorum onceleri hap kullanıyordum ama hap bebeğe zararli olfugubdan insuline gectik daha 3 haftalik. Insulin degerini ayarlamaya calisiyorlar 3 haftalik oldugundan dun ultrasonda cok kucuk gorundu hatta gorinmesi bile mucizeydi ama betam 6000 cikmis o yuzden doktor gorunir sanmis pazartesoye kadar bekliyecez dedi belki bu gebelik olmaz belki duser belkide aliriz dedi doktor neden dedim bi sorun mu gorunuyo dedim yok suan sorun olsada gorunmez kucuk dedi. E madem sorun yok neden gin bouunca aglamama sebep oluyon iyice sekerimi yukseltiyon dimi ama cok kotu oldum simdi hep dua ediyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum

Bende ayni durumdayim 5 yildir seker hastasiyim ha1c 9 cikti suan hastanede yatiyorum onceleri hap kullanıyordum ama hap bebeğe zararli olfugubdan insuline gectik daha 3 haftalik. Insulin degerini ayarlamaya calisiyorlar 3 haftalik oldugundan dun ultrasonda cok kucuk gorundu hatta gorinmesi bile mucizeydi ama betam 6000 cikmis o yuzden doktor gorunir sanmis pazartesoye kadar bekliyecez dedi belki bu gebelik olmaz belki duser belkide aliriz dedi doktor neden dedim bi sorun mu gorunuyo dedim yok suan sorun olsada gorunmez kucuk dedi. E madem sorun yok neden gin bouunca aglamama sebep oluyon iyice sekerimi yukseltiyon dimi ama cok kotu oldum simdi hep dua ediyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum

hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun canım hamile kalmadan önce şekerini insülin kullnarak dengeli bir şekilde düşürmek gerekiyormuş h1ac normal çıkınca hamile kalmayı tavsiye ediyor doktorlar.ilkhaftalarda çok önemliymiş zaten şeker seviyesi yüksek olunca riskleri varmış ama takdir ALLAHTAN ..ben şuan h1ac mi 5,7 ye düşürdüm çok şükür.ama hala korkuyorum hamile kalırsam hamilelik boyunca nasıl kontrol edicem hormonlarla şekerde yükseliyormuş çünkü..ama Allaha inancan güvencen duanı edicen çok insanlar var sağlıklı bebişler dünyaya getirmiş ..neden bizde getirmeyelim ki..inşaallah bebeğine birşey olmaz sağlıklı bir hamilelik geçirip kucağına alırsın ..bende sana dua ediyorum ..

Benim annem bana hamileyken öuhtemelen farkedilmemiş, şuan gayet sağlıklıyım. Kardeşimde ise biliniyordu, biraz fedakarlıklar yaptı. 5aylıkken hastaneye yattı, 8 aylık doğdu kardeşim, hergün insülin kukkandı, kan değerleri devamlı kontrol edildi. Şuan kardeşim 20yaşında ve çok sağlıklı çok şükür

Cok tesekkur ederim insallah saglikli bir sekilde kucagima alirim bebisi hayirlisi Rabbim'den. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Bebek daha 3 haftalik oldugundan etkilenmemis ilaclardan ultrasobda kese gorulmus ama cok kucuk daha 3 haftalik oldugundan bir hafta sonra tekrar ultrasona git dedi kese goruluyo ama kucuk oldugundan bebek gorunmez simdi dedi

Bebek daha 3 haftalik oldugundan etkilenmemis ilaclardan ultrasobda kese gorulmus ama cok kucuk daha 3 haftalik oldugundan bir hafta sonra tekrar ultrasona git dedi kese goruluyo ama kucuk oldugundan bebek gorunmez simdi dedi

HAYIRLI HABERLERİNİ BEKLİYORUM .İNŞAALLAH SAĞLIKLA KUCAĞINA ALIRSIN.

arkadaşlar doktora gittim bebek göründü 7 hafta 2 günlükmüş kalp atışıı da dinledim nasıl bi mutluluk bu yaa :D bi sıkıntı var grip olmustum oksuruge dönmüştü meğere astım mış hamilelikte olabiliyormuş ilac verdi 10 gün sora kontrol yine astım geçiren arkadas var mı aramızda

arkadaşlar doktora gittim bebek göründü 7 hafta 2 günlükmüş kalp atışıı da dinledim nasıl bi mutluluk bu yaa :KK70: bi sıkıntı var grip olmustum oksuruge dönmüştü meğere astım mış hamilelikte olabiliyormuş ilac verdi 10 gün sora kontrol yine astım geçiren arkadas var mı aramızda

Merhaba, ben 35 haftalik ha
MERHABA CANIM ..SAĞLIKLA BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALIRSIN İNŞAALAH ..ŞUAN NE DURUMDA ŞEKERİN BEBEĞİN NE KADAR KALDI DOĞUMA?

Selam, 35 haftalik oldum sona geldim insallah bu arada 3 kere hastane yattim haftada bir kontrol gidiyorum, diyet ile ac yasiyorum :) gunde 5 kez insulin yapiyorum. diyabette seker gercekten zormus ama biraz daha sabir ile kucagima alacagim kizimi insallah. Darisi herkesin basina...

herkese merhaba bende 5 yıldır seker hastasıyım ınsulin kullanıyorum ılk bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim ve şekerim 250 nın altına hıc ınmedi cok sukur bebeğimde bir sorun olmadı sadece doğduktan sonra 10 gün kuvezde kaldı suanda 6 haftalık hamileyim ilk hamileliğimden daha cok sikkat ediyorum suan inşallah bundada sorun yaşamam

herkese merhaba bende 5 yıldır seker hastasıyım ınsulin kullanıyorum ılk bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim ve şekerim 250 nın altına hıc ınmedi cok sukur bebeğimde bir sorun olmadı sadece doğduktan sonra 10 gün kuvezde kaldı suanda 6 haftalık hamileyim ilk hamileliğimden daha cok sikkat ediyorum suan inşallah bundada sorun yaşamam

İNŞAALLAH YAŞAMAZSINIZ BİR SIKINTI BU BEBEĞİNİZİDE SAĞLIKLA KUCAĞINIZA ALIRSINIZ..BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM .BENDE ŞUAN YEMEKLERDEN ÖNCE 40 35 ÜNİTE ARASI İNSÜLİN KULLANIYORUM GÜNDE 4 DEFA.HAMİLELİKTE TE BU CİVARDAMI KULLANICAM YOKSA ARTACAKMI DOZLARIM.SİZİN NEDEN 250DEN AŞAĞI DÜŞMEDİ MERAK ETTİM ..AÇIKCASI BEN ŞUAN ÇOKTA DİKKAT ETMİYORUM DİYETİME O YÜZDEN FAZLA ÜNİTE VURUNUYORUM ..ACABA HAMİLELİKTE FAZLA İNSÜLİN BEBEĞE ZARARLIMI ..MİYOMUMUMUN DERDİNE DÜŞTÜĞÜM İÇİN İNSÜLİN LE ALAKALI MERAK ETTİKLERİMİ DOKTORA SORAMADIM DAHA ..HEM ŞEKER HEM MİYOM ALLAHIM BANADA NASİP EDER İNŞAALLAH ANNE OLMAYI..

İNŞAALLAH YAŞAMAZSINIZ BİR SIKINTI BU BEBEĞİNİZİDE SAĞLIKLA KUCAĞINIZA ALIRSINIZ..BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM .BENDE ŞUAN YEMEKLERDEN ÖNCE 40 35 ÜNİTE ARASI İNSÜLİN KULLANIYORUM GÜNDE 4 DEFA.HAMİLELİKTE TE BU CİVARDAMI KULLANICAM YOKSA ARTACAKMI DOZLARIM.SİZİN NEDEN 250DEN AŞAĞI DÜŞMEDİ MERAK ETTİM ..AÇIKCASI BEN ŞUAN ÇOKTA DİKKAT ETMİYORUM DİYETİME O YÜZDEN FAZLA ÜNİTE VURUNUYORUM ..ACABA HAMİLELİKTE FAZLA İNSÜLİN BEBEĞE ZARARLIMI ..MİYOMUMUMUN DERDİNE DÜŞTÜĞÜM İÇİN İNSÜLİN LE ALAKALI MERAK ETTİKLERİMİ DOKTORA SORAMADIM DAHA ..HEM ŞEKER HEM MİYOM ALLAHIM BANADA NASİP EDER İNŞAALLAH ANNE OLMAYI..
fazla insülin bebeğin cok hızlı buyumesıne sebep oluyor bebek hızlı buyuncede erken doğum ırı bebek gıbı sıkıntılar çıkıyor ortaya en ıyısıdiyetine cok dıkkat edıp sureklı sekerı olcup doğru mıktarda ınsulın vurulmak benım normalım bu heralde 200 altına hıc düşmüyor dusersede bas ağrısı bas donmesı yapıyor vücut alışmış heralde:)inşallah sende bır sorun yasamassın allah hepimize nasıp etsın sağlıklı bır sekılde kucağımıza almaayı

arkadaşlar doktora gittim bebek göründü 7 hafta 2 günlükmüş kalp atışıı da dinledim nasıl bi mutluluk bu yaa :KK70: bi sıkıntı var grip olmustum oksuruge dönmüştü meğere astım mış hamilelikte olabiliyormuş ilac verdi 10 gün sora kontrol yine astım geçiren arkadas var mı aramızda

nisanın 9 una geldik kaç aylık oldun canım merak ediyorum nasıl gisiyor hamilelik..

aaaay kızlar yaaa benimde açlığım düşmüyor hep 120 civarında.1.hamileliğimde çıkmadı şeker.ama 2.hamileliğimde maalesef çıktı.kızımı doğumdan sonra 1 günlükken kaybettim .kalbinde anomali vardı.ben şimdi napcam yaa en kısa zamanda tekrar düşünüyorum.ama korkuyorum.hba1c 4,6 civarında doktor ii diyor.ama sabah açlığım yüksek.
napcam ben

bebekleriniz dogdumu hanımlar.
.benimde daha önceki hamileliğimde sekerim tavan yaptı ve cocugumu kalp anomalısı yüzünden kaybettim..seker hastası olan kuzenimde daha yeni doğum yatı..maşallahhh cok guzel..gayette saglıklı..herşeyden önce 3 aylık sekeri dengelemek lazım..daha sonra insülün ve diyete baglı kalarak gayet güzel hamişlik gecirilebilir..tabii rabbim nasıp etmişsee :)
rabbim herkesin kalbine göre versin..darısı basıma..

arkadaslar ben 11.7 ha1c ile hamile kalmısım plansız bi gebelikti doktorlar anomali riski yüksek diyor alalım diyor yardım edin lütfennn böyle olup saglıkla devam eden oldumu

Back