Canım merhaba, anlıyorum. Benim doktor 4 defaya kadar deneyelim dedi. 3'teyim hakkında hayırlısı. Ben geçen ay önce idrar testi yaptım negatif çıktı. Birgün sonra kanda baktırdım (çatlama iğnesi sonrası 14.gün) HCG 18 çıktı. Normalde 0-5 arası gebe değil. Ama hamile diyebilmek için de HCG 25 üzeri değer olması lazımmış. Öyle arada bir değer çıktı. 4 gün sonra yeniden kanda baktırdım 9'a düşmüştü. Hemen akabinde kanama oldu. Doktor 18 çıkması gebe kaldığını gösterir dedi. Bir yerde büyüme durmuş düşmüş dedi. Ben 18 olduğu için hamile olduğumu anlamamıştım. Gerçi idrar testinde ikinci çizgi silik halde görünüyordu. Kısmet değilmiş. Adetim 5 gün gecikti sadece bu süreçte. Allah bu ay kısmet eder inşallah.
Tatlikedi, ben dun Dr`daydim. Benim bu ay tek dominant folekul olustu o da hizli olusmus gecen aya gore, gecen ay 450`lik tam doz tamamen bitince gelismisti bu ay 300 mg`da 17 mm`e ulasmis. Insan bunyesi boyle degisken iste dedi Dr. Dolayisi catlama ignesi one alindi. Cumartesi 11`de yapicam. Iliski icin birgun oncesi cuma, pazar aksam, sali, persembe uygun dedi. Durumlar boyle bende.
Hadi hayirlisi canim, bende dün yani pazar günü yaptim ignemi simdi bekleme zamaniinsallah hayirlisiyla olur bakalim :)
Amin canim insallah nasip olur bizede :)
Simdilik igne olumsuz bi sey yaratmadi üzerimde insallahda böyle gider
aa canım yeni okudum olmuşsun iğneni...tek folekülde ilgiç olmuş canım inş..tutar allah yardmcn olsun
bana geçen 1y 7 tane var dedi ama bu ay nasıl oldu bilmiyrm:26:bende yarın ölçüme gidiyorum yazarım sizedebu ay detaylı soracam kaç mm olmuş kaç tane olmuş diye...benim dr biraz konuşma özürlüde
aa canım yeni okudum olmuşsun iğneni...tek folekülde ilgiç olmuş canım inş..tutar allah yardmcn olsun
bana geçen 1y 7 tane var dedi ama bu ay nasıl oldu bilmiyrm:26:bende yarın ölçüme gidiyorum yazarım sizedebu ay detaylı soracam kaç mm olmuş kaç tane olmuş diye...benim dr biraz konuşma özürlüde
Sıra geldi en zor olana yani beklemeye değil mi :) Bizim hemen hemen aynı zamanlarda belli olur. Sen benden birgün sonra yapmışsın. Hakkımızda hayırlısı. İnşallah hayırlısı ilekalırız.
Bende de iğne olumsuz bir etki yapmadı henüz. Geçen ay ara ara adet başlangıcı ağrısı gibi hissettiğim olmuştu. Bakalım bu ay nolacak. Şimdilik sadece biraz göğüslerimde şişkinlik var. Şimdilik durumlar böyle bende.
Merhaba canım, teşekkürler mesajlar için. Evet ilki kimyasal gebelik dediklerinden oldu. 7 dominat folekül olmamıştır diye düşündüm. Onlar diğer yumurta hücreleridir. Senin Dr ayrıntılı anlatmamış. Küçük yumurta hücrelerinden oluyor birden fazla, onlarda görünüyor ultrasonda aralarına büyüyen bir tane oluyor. Örneğin gonal'ın son dozlarına doğru içlerinden, eğer doz sana iyi gelmişse bir tanesi 17 mm'in üzerine çıkıyor. Diğerleri en fazla 10 mm'lerde kalıyorlar. O içlerinden tek büyüyene dominant folekül deniyor. Ve çatlayan o folekül oluyor. Diğerleri ya atılıyor adet ile ya küçülüyorlar. 7 tane dominant folekül olmaz, olmuşsa o aşırı uyarılmış yumurtalık olur ve ilaç dozu sana çok fazla gelmiş demektir, karnın ağrır. Eğer 7'si de dominant folekülse ve 7'si birden çatlarsa 7'iz olur :)))
Benim ilk denememde mesela ilaç dozu (75 mg) fazla gelmişti. Gonal-F'in sonlarına doğru Dr'a gittiğimde 3 dominant folekül olmuş dedi, ve tedaviye ara verdik. Çünkü çatlamayı yapsam üçüz olma ihtimali vardı, ki o da sağlıksız hamileliğe sebep olabilir dedi Dr. Sonra 50 mg'da tek folekül oluşmaya başladı, demek ki benim dozumun 50 olduğuna karar verdi Dr.
Sen bence iyice sor Doktoruna. Hayırlı haberlerini bekliyorum canım!!! İnşallah bu ay istediğin sonuca ulaşırsın.
Selam
bazi doktorlar dedigin gibi konusma özürlüsü sanki sonuclara bakarak anlayabiliyoruz biseyler
firsatiniz varsa doktor degistirin bence, ben degistim cok memnunum simdiki doktorumdan
insallah bol ve saglikli yumurtalarin olmustur
evettt canim ya o beklemesi en zoru malesefinsallah ayni zamanda güzel haberler veririz birbirimize..
ben haftaya pazartesi doktoruma gidicem kontrole, igneden sonraki 8inci günüm oluyor bisey belli olur mu acaba
adet agrisi gibi agri bugün bendede var :26: birde dün inanilmaz basim agridi bilmem igneden bilmem baska seyden...
gögüslerimde hiç etki yok simdilik bende
çalismalara devambelli bi yerden sonra zorunlu olmak cok biktiriyor ama napalim
hayirlisiyla olur insallah bu ay
canım çok sağol aydınlattın beniama dediğin gibi bnim dr konuşmuyor yaa konyada 1 numaralı dr..prof zaten aşırı yoğun ve gitmek çok eziyetli randevu almak zorr sıra beklemek saatlerce her gittiğimzde 6 saatten önce çıkmadıyoduk ilk kez bu gün 2 saatte bitti işimiz
yumurta olayına gelince bu safer detaylı soracam dedim ama kaç kez hocam durum nedir dediysemde iyi dedi ne kaç tane olduğunu söyledi nede boyutlarınısol yumurtalık sağa göre daha zayıf ama tedaviye gayet iyi cevap veriyor gelişim iyi dedi çat iğnesini kendi yaptı yarın ve cuma ilşki sonrada haftada 2 dedi
Selam
bazi doktorlar dedigin gibi konusma özürlüsü sanki sonuclara bakarak anlayabiliyoruz biseyler
firsatiniz varsa doktor degistirin bence, ben degistim cok memnunum simdiki doktorumdan
insallah bol ve saglikli yumurtalarin olmustur
evettt canim ya o beklemesi en zoru malesefinsallah ayni zamanda güzel haberler veririz birbirimize..
ben haftaya pazartesi doktoruma gidicem kontrole, igneden sonraki 8inci günüm oluyor bisey belli olur mu acaba
adet agrisi gibi agri bugün bendede var :26: birde dün inanilmaz basim agridi bilmem igneden bilmem baska seyden...
gögüslerimde hiç etki yok simdilik bende
çalismalara devambelli bi yerden sonra zorunlu olmak cok biktiriyor ama napalim
hayirlisiyla olur insallah bu ay
sağol canım yukarda anlattğm gibi kaç mm yada kaç tane bilmyrm ama iyi dedi drdr um çook tecrübeli ve iyi bi dr ama işte çok yoğun vde konuşmuyor dediğim gibi konyada 1 numaralı
zaten 2 ay deneyelim olmassa tüp demişti ama biz bugün 1 çocuğumz var tüp henüz düşünmüyoruz diyince o zman 2 ay daha dnerizz olmassa dediolacağına inanıyrm dedi:18:
artık n diyeim hepimz için hayırlısı inş.
Tatlı kedi selam! İnşallah canım. Bakalım bu ay zaman nasıl geçecek. Ben fazla düşünmemeye çalışıyorum. 27 aralıkta kanda baktırmayı planlıyorum. Bu ay idrarda bakmayacağım. Geçen ay kafam karıştı idrarda silik ikinci çizgi falan çıktı hamile miyim değil miym şüphede kalmak istemiyorum. Hayırlı haberler vermek ve almak umuduyla!!!
Selam canim, bir dahaki doktora gitmene mutlaka herseyi detaylica sor canim, ne kadar yogun olursa olsun seni rahatlatmasi ve kafani aydinlatmasi gerekir..
Allah bagislasin ben ilk bebis icin calisiyorsunuz sanmistim, ne güzel Rabbim insallah bi kardes verir yavruna hayirlisiyla
Selam canim eger dayanabilirsen baya geçmis olcak insallah o zamanda belli olur kanda görünmesi için.. erken bakipta hiç kendini üzme canim, hayirlisiyla olcak insallah
Galiba benim yumurtalarim çatlamadi, derecemi takip ediyorum ama derecem yükselmedi aksine indi :26:
hayirlisi insallah pazartesi doktora gitmeyi iple çekiyorum:26:
merhabalar bende aranıza yeni katıldım. bende pkos luyum 3 ay klomen ve 1 ay femara kullandım fakat hiçbirinde yumurtam gelişmedi. bu ay tüp bebek merkezinde tedaviye başlayayım dedim tabii iğnelere geçilmesi gerekti artık doktorumda iğne yapmışken aşılama olsun dedi başladım bakalım bugün 2. iğnemi vurdum gonal f 75 mg kullanıyorum pazartesi kontrol var inşallah yumurtalar büyürr çok endişeliyim. benim gibi olup gonal f ile yumurta elde eden var mı?
merhabalar bende aranıza yeni katıldım. bende pkos luyum 3 ay klomen ve 1 ay femara kullandım fakat hiçbirinde yumurtam gelişmedi. bu ay tüp bebek merkezinde tedaviye başlayayım dedim tabii iğnelere geçilmesi gerekti artık doktorumda iğne yapmışken aşılama olsun dedi başladım bakalım bugün 2. iğnemi vurdum gonal f 75 mg kullanıyorum pazartesi kontrol var inşallah yumurtalar büyürr çok endişeliyim. benim gibi olup gonal f ile yumurta elde eden var mı?
Merhaba Tatli Kedi, catlamistir merak etme. Ben bu ignelerden once yumurta takibi yapmak icin sabahlari hep derece ile bakiyordum. Hergun baktim hic 37 nin ustune cikmadi. Oysa Dr`a gittigimde o ay yumurtlamanin gerceklesmis oldugunu soylemisti. Ultrasonda sari doku gordu. Sonra derecede cikmadigini soyledim. Dereceye guvenme her zaman netice alamazsin, onun yerine yumurtlama testi yap dedi. Gecen ay Ovitrel`i yaptiktan sonra yumurtlama testi yaptim. Yaptiktan 3 saat sonra test negatif sonuc verdi, 9 saat sonra yeniden test yaptim. Bu defa yumurtlama testi + cikti, iki cizgiydi. Sunu demek istiyorum, yumurtlama testleri bile her saat sonuc vermiyorlar. LH hormonunun belli bir surede kana karistiktan sonra sonuc belli oluyor, o nedenle derece isi daha da zor, o zamana denk geldi mi gelmedi mi belli olmuyor. O nedenle icini ferah tut.
Evet ben bu ay sabredecegim. Oldu olmadi sureci beni yipratiyor. En iyisi bir defa da kesin sonuc ogrenmek.
merhaba kızlar
4 yıllık evlıyım pcoluyum 2 ay hiç etkisi olmadan klomen kullandım ve 3 ayın 2 sınde etkı gosteren femara kullandım ama gebelık hıc olusmadı. karın agrısından genel cerrahıye gıttım ıltıhap ver dedı kadın doğuma yolladı gıtmedım onca zamandır -kı 2 senedır tedavıden uzagım- genel cerrahı dr u yolladı mecburen tıpış tıpış gittim ıdrar tetkııkı ıstedı alt muayene yaptı cocuk sordu gecmısı ogrendı hemen yapıştırdı gecıkme cocuk ıcın tedavıye basla dedı gecmısı anlatınca gonal f baslayalım dedı bende ekonomık olarak durumumun pek ıyı olmadıgını masraflı olursa karsılayamayacagımı soyledım o da eczaneyle konus masrafları ogrenmıs olursun dedı bende ufaktan konustum eczaneyle bakalım yenıden dusunebılırım tedavıye baslamayı.
iğneli tedavi ilk kez olacak kaç doz kaç ml yeterlı olur acaba dusuncesındeyım rapora engelım yok sanırım yas evlılık suresı yeterlı olsa gerek cocukda yok detaylı bılgısı olan var mı rapor ve ılac fıyatları ne kadar mal oluyor falan?
teşekkürler beyaztay bu forumlar bana hep güç vermişti ama ilk defa bi foruma yazdım buradan hep paylaşalım herkese anlatılmıyor içimde kalıyor çoğu şeybakalım pazartesi yumurtalar ne halde belli olacak. inşallah seninde bu ay olumlu sonuç olur. rabbim kimseyi bununla sınamasın evlatsız bırakmasın. benim endişem o kadar klomenle hiç büyümemesi bu süreç beni baya yıprattı sen kaç aydır tedavi görüyorsun..
merhaba kızlar
4 yıllık evlıyım pcoluyum 2 ay hiç etkisi olmadan klomen kullandım ve 3 ayın 2 sınde etkı gosteren femara kullandım ama gebelık hıc olusmadı. karın agrısından genel cerrahıye gıttım ıltıhap ver dedı kadın doğuma yolladı gıtmedım onca zamandır -kı 2 senedır tedavıden uzagım- genel cerrahı dr u yolladı mecburen tıpış tıpış gittim ıdrar tetkııkı ıstedı alt muayene yaptı cocuk sordu gecmısı ogrendı hemen yapıştırdı gecıkme cocuk ıcın tedavıye basla dedı gecmısı anlatınca gonal f baslayalım dedı bende ekonomık olarak durumumun pek ıyı olmadıgını masraflı olursa karsılayamayacagımı soyledım o da eczaneyle konus masrafları ogrenmıs olursun dedı bende ufaktan konustum eczaneyle bakalım yenıden dusunebılırım tedavıye baslamayı.
iğneli tedavi ilk kez olacak kaç doz kaç ml yeterlı olur acaba dusuncesındeyım rapora engelım yok sanırım yas evlılık suresı yeterlı olsa gerek cocukda yok detaylı bılgısı olan var mı rapor ve ılac fıyatları ne kadar mal oluyor falan?
merhaba, hosgeldin canim
insallah gerektigi gibi büyümüstür yumurtalarin
benimde pazartesi kontrolüm var insallah ama ben ovitrelle vuruldum bile su anda igneden sonra 4üncü günüm
Selam canimnasilsin?
ovülasyon testini igneden bi gün sonra yaptim pozitif cikti ama onada güvenemem çünkü igne LH hormonu salgiliyor, testte bu LH varmi yokmu diye bakiyor :26: yani pozitif cikcagini biliyordum bi nevi..
Dedigin biraz içimi rahatlatti canim saol, artik takilmicam derecelere, bakalim catladimi catlamadi mi anlicam pazartesi insallah
Bende 24'ü sabahi test yapmayi düsünüyorum o günde izne ayriliyorum tamda moral olur insallah
selam arkadasim;
keske bi bilgim olsaydida yardimci olsaydim malesef yurtdisindayim ben fiyat olarak haberim yok
ama sigorta karsilamiyor mu masraflari ?
baslangic olarak bende bu ay ilk kez igne kullandim (gonal-f yumurtalari olgunlastirmak için) ve 50ml di benimkisi.
geciktirme bence tedavini biran öncehayirlisiyla olur insallah canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?