Aranızda Gonal-F ile hamile kalabilen var mı???


buna kimyasal gebelik deniyor sanırım canım allah hayırlısıyla yüzünü güldürsün inş....bu ay ne yapıyorsun canım varmı tedavi
 

aa canım yeni okudum olmuşsun iğneni...tek folekülde ilgiç olmuş canım inş..tutar allah yardmcn olsun

bana geçen 1y 7 tane var dedi ama bu ay nasıl oldu bilmiyrm:26:bende yarın ölçüme gidiyorum yazarım sizedebu ay detaylı soracam kaç mm olmuş kaç tane olmuş diye...benim dr biraz konuşma özürlüde
 

Sıra geldi en zor olana yani beklemeye değil mi :) Bizim hemen hemen aynı zamanlarda belli olur. Sen benden birgün sonra yapmışsın. Hakkımızda hayırlısı. İnşallah hayırlısı ile kalırız.
Bende de iğne olumsuz bir etki yapmadı henüz. Geçen ay ara ara adet başlangıcı ağrısı gibi hissettiğim olmuştu. Bakalım bu ay nolacak. Şimdilik sadece biraz göğüslerimde şişkinlik var. Şimdilik durumlar böyle bende.
 

Merhaba canım, teşekkürler mesajlar için. Evet ilki kimyasal gebelik dediklerinden oldu. 7 dominat folekül olmamıştır diye düşündüm. Onlar diğer yumurta hücreleridir. Senin Dr ayrıntılı anlatmamış. Küçük yumurta hücrelerinden oluyor birden fazla, onlarda görünüyor ultrasonda aralarına büyüyen bir tane oluyor. Örneğin gonal'ın son dozlarına doğru içlerinden, eğer doz sana iyi gelmişse bir tanesi 17 mm'in üzerine çıkıyor. Diğerleri en fazla 10 mm'lerde kalıyorlar. O içlerinden tek büyüyene dominant folekül deniyor. Ve çatlayan o folekül oluyor. Diğerleri ya atılıyor adet ile ya küçülüyorlar. 7 tane dominant folekül olmaz, olmuşsa o aşırı uyarılmış yumurtalık olur ve ilaç dozu sana çok fazla gelmiş demektir, karnın ağrır. Eğer 7'si de dominant folekülse ve 7'si birden çatlarsa 7'iz olur :)))
Benim ilk denememde mesela ilaç dozu (75 mg) fazla gelmişti. Gonal-F'in sonlarına doğru Dr'a gittiğimde 3 dominant folekül olmuş dedi, ve tedaviye ara verdik. Çünkü çatlamayı yapsam üçüz olma ihtimali vardı, ki o da sağlıksız hamileliğe sebep olabilir dedi Dr. Sonra 50 mg'da tek folekül oluşmaya başladı, demek ki benim dozumun 50 olduğuna karar verdi Dr.
Sen bence iyice sor Doktoruna. Hayırlı haberlerini bekliyorum canım!!! İnşallah bu ay istediğin sonuca ulaşırsın.
 

Selam

bazi doktorlar dedigin gibi konusma özürlüsü sanki sonuclara bakarak anlayabiliyoruz biseyler
firsatiniz varsa doktor degistirin bence, ben degistim cok memnunum simdiki doktorumdan

insallah bol ve saglikli yumurtalarin olmustur




evettt canim ya o beklemesi en zoru malesef insallah ayni zamanda güzel haberler veririz birbirimize..
ben haftaya pazartesi doktoruma gidicem kontrole, igneden sonraki 8inci günüm oluyor bisey belli olur mu acaba
adet agrisi gibi agri bugün bendede var :26: birde dün inanilmaz basim agridi bilmem igneden bilmem baska seyden...

gögüslerimde hiç etki yok simdilik bende

çalismalara devam belli bi yerden sonra zorunlu olmak cok biktiriyor ama napalim
hayirlisiyla olur insallah bu ay
 

canım çok sağol aydınlattın beni ama dediğin gibi bnim dr konuşmuyor yaa konyada 1 numaralı dr..prof zaten aşırı yoğun ve gitmek çok eziyetlirandevu almak zorr sıra beklemek saatlerceher gittiğimzde 6 saatten önce çıkmadıyoduk ilk kez bu gün 2 saatte bitti işimiz
yumurta olayına gelince bu safer detaylı soracam dedim ama kaç kez hocam durum nedir dediysemde iyi dedi ne kaç tane olduğunu söyledi nede boyutlarınısol yumurtalık sağa göre daha zayıf ama tedaviye gayet iyi cevap veriyor gelişim iyi dedi çat iğnesini kendi yaptı yarın ve cuma ilşki sonrada haftada 2 dedi
 

sağol canım yukarda anlattğm gibi kaç mm yada kaç tane bilmyrm ama iyi dedi dr dr um çook tecrübeli ve iyi bi dr ama işte çok yoğun vde konuşmuyordediğim gibi konyada 1 numaralı
zaten 2 ay deneyelim olmassa tüp demişti ama biz bugün 1 çocuğumz var tüp henüz düşünmüyoruz diyince o zman 2 ay daha dnerizz olmassa dediolacağına inanıyrm dedi:18:
artık n diyeim hepimz için hayırlısı inş.
 

Canım gelişmeler iyiymiş. Senin adına sevindim. Sonucu paylaş mutlaka. Hayırlı haberlerini bekliyoruz!
 

Tatlı kedi selam! İnşallah canım. Bakalım bu ay zaman nasıl geçecek. Ben fazla düşünmemeye çalışıyorum. 27 aralıkta kanda baktırmayı planlıyorum. Bu ay idrarda bakmayacağım. Geçen ay kafam karıştı idrarda silik ikinci çizgi falan çıktı hamile miyim değil miym şüphede kalmak istemiyorum. Hayırlı haberler vermek ve almak umuduyla!!!
 

Selam canim, bir dahaki doktora gitmene mutlaka herseyi detaylica sor canim, ne kadar yogun olursa olsun seni rahatlatmasi ve kafani aydinlatmasi gerekir..
Allah bagislasin ben ilk bebis icin calisiyorsunuz sanmistim, ne güzel Rabbim insallah bi kardes verir yavruna hayirlisiyla



Selam canim eger dayanabilirsen baya geçmis olcak insallah o zamanda belli olur kanda görünmesi için.. erken bakipta hiç kendini üzme canim, hayirlisiyla olcak insallah

Galiba benim yumurtalarim çatlamadi, derecemi takip ediyorum ama derecem yükselmedi aksine indi :26:
hayirlisi insallah pazartesi doktora gitmeyi iple çekiyorum :26:
 
merhabalar bende aranıza yeni katıldım. bende pkos luyum 3 ay klomen ve 1 ay femara kullandım fakat hiçbirinde yumurtam gelişmedi. bu ay tüp bebek merkezinde tedaviye başlayayım dedim tabii iğnelere geçilmesi gerekti artık doktorumda iğne yapmışken aşılama olsun dedi başladım bakalım bugün 2. iğnemi vurdum gonal f 75 mg kullanıyorum pazartesi kontrol var inşallah yumurtalar büyürr çok endişeliyim. benim gibi olup gonal f ile yumurta elde eden var mı?
 

Merhaba Tatli Kedi, catlamistir merak etme. Ben bu ignelerden once yumurta takibi yapmak icin sabahlari hep derece ile bakiyordum. Hergun baktim hic 37 nin ustune cikmadi. Oysa Dr`a gittigimde o ay yumurtlamanin gerceklesmis oldugunu soylemisti. Ultrasonda sari doku gordu. Sonra derecede cikmadigini soyledim. Dereceye guvenme her zaman netice alamazsin, onun yerine yumurtlama testi yap dedi. Gecen ay Ovitrel`i yaptiktan sonra yumurtlama testi yaptim. Yaptiktan 3 saat sonra test negatif sonuc verdi, 9 saat sonra yeniden test yaptim. Bu defa yumurtlama testi + cikti, iki cizgiydi. Sunu demek istiyorum, yumurtlama testleri bile her saat sonuc vermiyorlar. LH hormonunun belli bir surede kana karistiktan sonra sonuc belli oluyor, o nedenle derece isi daha da zor, o zamana denk geldi mi gelmedi mi belli olmuyor. O nedenle icini ferah tut.
Evet ben bu ay sabredecegim. Oldu olmadi sureci beni yipratiyor. En iyisi bir defa da kesin sonuc ogrenmek.
 

Merhaba Ayse, aramiza hos geldin :) Ben yumurta gelismesi konusunda Gonal-f`ten hep sonuc aldim. Cok iyi bir ilac. Merak etme.
Simdiye kadar 3 kur oldu. Ilkinde yumurtalar daha dogrusu dominant folekuller birden fazla gelisti, o ay catlama ignesi yapmadim. 2. cisi kimyasal gebelik oldu ve dustu, simdi 3. deyim. Allah bu ay yuzume guler insallah.
Bence sen de sonuc alacaksin. Iyi bir ilac. Guzel haberlerini paylasmani bekleyecegiz.
 
teşekkürler beyaztay bu forumlar bana hep güç vermişti ama ilk defa bi foruma yazdım buradan hep paylaşalım herkese anlatılmıyor içimde kalıyor çoğu şey bakalım pazartesi yumurtalar ne halde belli olacak. inşallah seninde bu ay olumlu sonuç olur. rabbim kimseyi bununla sınamasın evlatsız bırakmasın. benim endişem o kadar klomenle hiç büyümemesi bu süreç beni baya yıprattı sen kaç aydır tedavi görüyorsun..
 
merhaba kızlar
4 yıllık evlıyım pcoluyum 2 ay hiç etkisi olmadan klomen kullandım ve 3 ayın 2 sınde etkı gosteren femara kullandım ama gebelık hıc olusmadı. karın agrısından genel cerrahıye gıttım ıltıhap ver dedı kadın doğuma yolladı gıtmedım onca zamandır -kı 2 senedır tedavıden uzagım- genel cerrahı dr u yolladı mecburen tıpış tıpış gittim ıdrar tetkııkı ıstedı alt muayene yaptı cocuk sordu gecmısı ogrendı hemen yapıştırdı gecıkme cocuk ıcın tedavıye basla dedı gecmısı anlatınca gonal f baslayalım dedı bende ekonomık olarak durumumun pek ıyı olmadıgını masraflı olursa karsılayamayacagımı soyledım o da eczaneyle konus masrafları ogrenmıs olursun dedı bende ufaktan konustum eczaneyle bakalım yenıden dusunebılırım tedavıye baslamayı.

iğneli tedavi ilk kez olacak kaç doz kaç ml yeterlı olur acaba dusuncesındeyım rapora engelım yok sanırım yas evlılık suresı yeterlı olsa gerek cocukda yok detaylı bılgısı olan var mı rapor ve ılac fıyatları ne kadar mal oluyor falan?
 

merhaba, hosgeldin canim

insallah gerektigi gibi büyümüstür yumurtalarin

benimde pazartesi kontrolüm var insallah ama ben ovitrelle vuruldum bile su anda igneden sonra 4üncü günüm



Selam canim nasilsin?

ovülasyon testini igneden bi gün sonra yaptim pozitif cikti ama onada güvenemem çünkü igne LH hormonu salgiliyor, testte bu LH varmi yokmu diye bakiyor :26: yani pozitif cikcagini biliyordum bi nevi..

Dedigin biraz içimi rahatlatti canim saol, artik takilmicam derecelere, bakalim catladimi catlamadi mi anlicam pazartesi insallah

Bende 24'ü sabahi test yapmayi düsünüyorum o günde izne ayriliyorum tamda moral olur insallah




selam arkadasim;

keske bi bilgim olsaydida yardimci olsaydim malesef yurtdisindayim ben fiyat olarak haberim yok
ama sigorta karsilamiyor mu masraflari ?
baslangic olarak bende bu ay ilk kez igne kullandim (gonal-f yumurtalari olgunlastirmak için) ve 50ml di benimkisi.
geciktirme bence tedavini biran önce hayirlisiyla olur insallah canim
 
teşekkürler tatlıkedi sen çatlatma iğneni olmuşsun sanırım inşallah hayırlı haber alırsın ve bizede umut olursun senn kaç günde büyüdü yumurtaların ve kaç tane oldu..
bedicina sende sanırım başlamadın gonal f ye ben rapor çıkarttım devlet bir ayda 1000 mg a kadar karşılıyor. ben 75 mg vuruyorum günlük deneyeceğiz bakalım az veya çok gelirse ayarlanacak benimde ilk iğne tedavim ve raporla beraber çatlatma iğnesi dahil 270 tl civarı tuttu.
 

Merhaba Ayse,
Ben de Gonal-f'e başlamadan bilgi toplamak amacıyla forumları okumuştum. Fikir veriyor bu forumlardaki paylaşımlar. Faydasını görünce kendim de deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim. Hem kimseye anlatamadığını yazıyor, rahatlıyorsun. Hem de aynı konuda mücadele edenlerle fikir alışverişi yapıyorsun. O bakımdan faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ben 2012 haziranda doğum kontrol hapını bıraktım. Sonuç alamayınca 2012 kasım ayında ilk defa Dr'a gittim. Tiroid bezim çalışmıyordu + PKOS sorunu saptandı. Şimdi tiroid için ilaç kullanıyorum normale girdi. O normale girdikten sonra, yine de hamile kalamayınca eylül 2013'te infertilite sorunu ile Dr'a gittim. Direk Gonal-F başladı benim doktorum. Hapla tedavi etmedi. Ekim-Kasım denedik şimdi 3. denemedeyim.
İnşallah herşey yoluna girer canım merak etme. İçini ferah tut. İlaç çok etkili bir ilaç. O nedenle sonuç alırsın inşallah.
Bu süreç yıpratıyor gerçekten. Her ay insan elinde test iki çizgi bekliyor. Bu kadar istediği birşeye kavuşamamak ve çaresiz hissetmek zor. Bu süreç te tam bir sabır işi. Annelik zaten başlı başına sabır istiyor. Belki de anne olabilmek için böyle bir sabır sınavından geçmemiz gerekiyordur… Herşey zamanı gelince olur inşallah. Rabbim isteyen herkese çocuk versin.
 

Merhaba cnm, yurtdısında yaşadığımdan Türkiye fiyatını bilmiyorum. Ama internetten araştırıp bulabilrisin. Gonal biraz pahalı ama iyi bir ilaç. Bence geciktirme tedavini. Doz olarak ben bu ay 50 mg* 7 gun yaptim. 450 mg`lik kalem igne satiliyor. Ondan hergun dozunu ayarlayip yapiyorsun. Ucundaki igne basi degisiyor birtek. Istersen onun fiyatini ogren.
Allah yardimcin olsun, insallah evladina en kisa surede kavusursun
 

Tatlikedi merhaba, insallah pazartesi iyi haberler alirsin Dr`dan. Ben de 27`si yapacagim testi 28`i izne ayriliyorum :) Durumlarimiz benzermis. Insallah izin oncesi moral olsun bize. Guzel haberler alalim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…