Canım benimde 2-3 haftalık düsmüstü aynen dedigin gibi bende bisey anlamamistim bir anda olup bitti. Benim keseme vajinal ultrasonla bakıldı hcg 1500 - 2000 olunca görülüyor oda hemen hemen 4,5 haftaya denk geliyor. Ama ben bu seferkinde sürekli yattim ve halada yatiyorum cok ise yaradigina inaniyorum vücudunun mutlaka dinlenmesi lazim 3 aylik olana kadar dişimi sıkıcam artıkiyi dileklerin içinde cok teşekkür ederim. Büyük bir sabırsızlıkla iyi haberini bekleyecegim (bu arada hep soracagim ama unutuyorum sen hangi sehirdesin ben ankaradayim ama yeniyim burda daha önce istanbulda yaşıyordum o yüzden hastane doktor konusunda acemiyim soracak kimsede olmayinca biraz zor oluyor bu işler
Akya merhaba, yanit icin tesekkurler. Demek keseyi gormek icin baya sabretmek gerekiyor :) Ancak insanin ici ondan sonra rahat eder. Yatmak lazim aslinda ama oyle bir zamana denk geldim ki yatmak bir yana yeni yilda uzun yol ucakli seyahatim var. Ucak konusunda okudum gerci kesin tehdit diye birsey soz konusu degilmis. Turu da cok onceden satin aldim, hamile kalip kalmayacagimi bile bilmiyorum tam kararsiz bi durum. Neyse hayirlisi artik. Bildigim birsey varsa sana sonuna kadar katiliyorum: vucudun dinlenmesi lazim hakkaten. Benim gecen ayim cok stresli gecti. Bir de bekleme stresi eklendi ek olarak oldu mu olmadi mi? O da ayri stres. Ilk test negatif cikinca olmadi sandim agla agla, hep yordum bunyemi e sonunda dustu. O yuzdem bu ay gec yapacagim testi bir kere de anlamak icin. Ben aslen Istanbulluyum ama bir suredir yurtdisinda Moskova`da yasiyorum. Esimin yanina geldim burda calisiyor. Istanbul olsa Kadikoy Sifa`yi onerirdim sana ama Ankara`yi hic bilmiyorum. Keske yardimci olabilsem.
Merhabalar konu sahibi arkadasim, ne durumdasin? Devam ediyor musun gonal-f'e ?
Bugün bende ilk kez gonal-f'le tanistim, ilk ignemi vurdum kendime.
Pko sendromu var bende de.
Adetten sonraki 18inci günümde yani dün doktordaki kontrolümde en büyük yumurtamin 12mm oldugunu ögrendik, dolayisiyla yetersiz.
O yüzden bugün-çarsamba-cuma olmak üzere 3 kere gonal-f kullanicam (75'lik).
Pazar günüde ovitrelle yani çatlatma ignesini yapicam ondan sonra beklicez bakalim, hakkimizda hayirlisi, ne zor su sabretmek
Anladım canım istanbulda yakınmışız bende küçük çamlıcadaydım gerci ailem orda oldugu için devamlı gidip geliyorum. Sifa hastanesine hiç gitmedim ama biliyorum o hastaneyi bende ordayken koşuyolu medipol hastanesine gidiyordum memnundum ordan ama iste burda çok arada kaldim artık hayırlısı
Merhaba Tatlı kedi, mesaj için teşekkürler. Evet devam ediyorum. Benim şöyle oldu: ilk deneme: yumurtalar üç tane geliştiğinden çatlama iğnesni yapmadım, çoğul gebelik olmasın diye. İkinci deneme, yani geçtiğimiz ay, düşük yaptım ama hamile olduğumu bile tam anlamadan oldu. Bu ay dün 3. Gonal-F'i yaptım. Ben 50 mg'lık yapıyorum. Bana iyi gelen doz bu. 450'lik kalem iğneyi bitirene kadar yapıyorum. Sonra çatlama iğnesi.
Bende de PKO vardı. Adetlerim düzensizdi. Senin için sevindim. Gonal iyi bir ilaç bence. Her ne kadar mutlu sona henüz ulaşamasamda en azından yumurtlamam düzenlendi. Hamile kalabildim (düşük olsa da). İnşallah tek seferde dilediğin sonuca ulaşırsın. En zoru evet beklemek. Geçen ay öyle taktım ki kafaya oldu mu olmadı mı? Günü beklemeden test yaptım o da negatif çıktı, ağla ağla. Belki de stresimden düşük yaptım. Bu ay bakalım daha sabırlı olmayı deneyeceğim. Yaz mutlaka sonucu. İyi haberlerini almak dileği ile
Merhaba Tatlı kedi, mesaj için teşekkürler. Evet devam ediyorum. Benim şöyle oldu: ilk deneme: yumurtalar üç tane geliştiğinden çatlama iğnesni yapmadım, çoğul gebelik olmasın diye. İkinci deneme, yani geçtiğimiz ay, düşük yaptım ama hamile olduğumu bile tam anlamadan oldu. Bu ay dün 3. Gonal-F'i yaptım. Ben 50 mg'lık yapıyorum. Bana iyi gelen doz bu. 450'lik kalem iğneyi bitirene kadar yapıyorum. Sonra çatlama iğnesi.
Bende de PKO vardı. Adetlerim düzensizdi. Senin için sevindim. Gonal iyi bir ilaç bence. Her ne kadar mutlu sona henüz ulaşamasamda en azından yumurtlamam düzenlendi. Hamile kalabildim (düşük olsa da). İnşallah tek seferde dilediğin sonuca ulaşırsın. En zoru evet beklemek. Geçen ay öyle taktım ki kafaya oldu mu olmadı mı? Günü beklemeden test yaptım o da negatif çıktı, ağla ağla. Belki de stresimden düşük yaptım. Bu ay bakalım daha sabırlı olmayı deneyeceğim. Yaz mutlaka sonucu. İyi haberlerini almak dileği ile
Selam canim tekrardan, tesekkür ederim cevabin için
En azindan hamile kalip sorun olmadigini görmüssün sende, ve hamile oldugunu ögrenmeden düsmeside bi nevi daha iyi olmus, tabiki keske düsmeseydi ama onu yasadigin için simdi daha temkinli olcaksin, umarim bir daha tekrarlanmaz saglikla kucagina alirsin evladini insallah
Henüz biz yakalayamadik hangi dozlarin bana iyi geldigini bakalim bu ay ilk kez kullaniyorum iste gonal-f.. Geçen ay klomenle çok güzel yumurtalarim olmustu ama catlamadi.. Doktorda catlatma ignesi yazmamisti o ay öyle gitti.. Hayirlisiyla insallah bu ay tutar bakalim
Adet düzensizligi bendede var, duphaston kullanmasam belki yilda bi iki kez olurum o derece yani
Catlatma ignesini ne zaman yapicaksin ?
En az iki hafta bekle test yapmadan önce, cünkü catlatma ignesindeki hormonlarda pozitif gösterebiliyormus idrar testini
Hakkimizda hayirlisi canim
canım geçmiş olsun inş.en kısa zamanda tekrar hamile kalır bebeğine kavuşursunbene geçen ay gonla 450 kullandım ama dr g gün yapacaksın 100mllk dozlarla dedi tabi yetmedi 450...dr um prof ve ulaşılması nerdeyse imkansız yanındaki bayan sen başka alma o yeter dedi dr a giitiğimdede 4 bi tarafta 3 bi tarafta yumrta var dedi kaç mm olduğunu demedi ama iyi dedi...ovitrelle yaptı
olmassa bi dahaki ay devam dedi bende yarın başlıyacam ama sence ne yapsam dr a ulaşmak zor 2 saatlik mesafedeaynı geçen ay gibimi kulansam...eczacı ilacın 600 ml liğinin bulunmadğını söyledi
Merhaba! Teşekkür ederim. İnşallah.
Doktor daha iyi bilir, ama tecrübeme dayanarak: Gonal-F bana 450 lik tek iğne kalem yetiyor. Günlük 50 mg yapıyorum. 8-9 gün boyunca. Eğer folekül tam büyümemişse onun içinde (kalem iğnenin) 50 mg fazla doz var. 450 yazıyor ama 50 mg daha yedek doz var içinde dikkat edersen, -0'ın altında biraz daha sıvı var. Onu da yapıyorum bana tam yetiyor. Yine de doktor daha iyi bilir. Evet, doz 450'lik 600'lük kalem iğne satılmıyor. Ama bildiğim kadarıyla hazır enjektörlü 75 mg'lık dozlar halinde ayrıca satılıyor. Bence sen 450'lik al başla, daha sonra doktor illa 600'lük yapman lazım derse, ayrıca 75 mg'lık iğnelerden alırsın. Zaten durumun ultrasonda belli olur. Yumurtalar yeterli büyürse ek doza gerek görmez doktor. Ama yine de doktoruna danış derim. Folekülün çatlaması için 18 mm'den büyük olması gerekiyor. İnşallah hayaline kavuşursun.
canım zaten bu ayda deneyelim olmssa tüp dedi banaama benim 1 oğlum var o yüzden henüz tüp düşünmeyiz
dediğim gibi dr a ulaşmak çoook zor bende o yüzden sizlerden azcık tecrübe edineyim diyorum
canım bide sen geçen ay nasıl anladın hamile olduğunu yani düşük yaptığına günün geçmişmiydi:26:
canım zaten bu ayda deneyelim olmssa tüp dedi banaama benim 1 oğlum var o yüzden henüz tüp düşünmeyiz
dediğim gibi dr a ulaşmak çoook zor bende o yüzden sizlerden azcık tecrübe edineyim diyorum
canım bide sen geçen ay nasıl anladın hamile olduğunu yani düşük yaptığına günün geçmişmiydi:26:
Tatlı Kedi merhaba,
Yanıt için teşekkürler. Umarım bu ay herşey gönlünce olsun, kolay ilerlesin. Benim ilk ay doz tutmamıştı. 75mg başladım, 3 yumurta olmuştu çoğul gebelik olur diye çatlama iğnesi önermedi doktorum. 50 mg günlük dozu, 8 gün kullandığımda tek dominant folekül oluştu geçen ay, umarım bu ayda öyle olur.
Çatlama iğnesini bi aksilik olmazsa 9 aralıkta yapıcam. Sonrası biraz kafamı kurcalıyor. 36 saat sonra ilişki öneriyorlar. Pazartesi akşam 22.00'de yapsam, çarşamba saat 10.00 ilişki olması lazım. Doktora danışacağım tam zamanını. Gerçi geçen ay 24 saat sonrası ilişki olmuştu, hamile kalmışım.
Test konusunda ben de senin gibi biliyordum pozitif çıkarabilir diye,doktor ilişkiden iki hafta sonra yapıldığında kesin sonuç verir dedi.
Hakkımızda hayırlısı! Allah yardımcımız olsun.
Arkadaslar bende yarin basliycam igneye benim asilama ilcak pek bilgim yok yarın doktora gidip ayrıntılı bilgi alirim ins hepimizinde bu ay tutarUmarim canim ikimiz içinde hayirlisi olur.. Bu ay kaç yumurtan gelismis haberin var mi? Bende 12-10-8-8 olmak üzere 4 tane vardi ama gonal F den sonra gitmicem kaç tane büyüdü diye :26: aklima takildi senin ilk seferdeki gibi çok olursa nolcak bilmiyorumdedigin gibi hakkimizda hayirlisi artik canim!
Benden bir gün sonra yapicakmissin çatlatma ignesini :) bende pazar öglen 1'de yapmayi düsünüyorum ki ertesi gün aksam 10-11 civarina denk gelsin.. Doktorum bana 32-36 saat arasinda catlayacagini söyledi umarim dedigi gibi olur ve denk gelir
Haberdar et burayi olur mu gelismelerden! Insallah iyi haberlerini aliriz tatlim kolay gelsin
Arkadaslar bende yarin basliycam igneye benim asilama ilcak pek bilgim yok yarın doktora gidip ayrıntılı bilgi alirim ins hepimizinde bu ay tutar
Arkadaslar bende yarin basliycam igneye benim asilama ilcak pek bilgim yok yarın doktora gidip ayrıntılı bilgi alirim ins hepimizinde bu ay tutar
Umarim canim ikimiz içinde hayirlisi olur.. Bu ay kaç yumurtan gelismis haberin var mi? Bende 12-10-8-8 olmak üzere 4 tane vardi ama gonal F den sonra gitmicem kaç tane büyüdü diye :26: aklima takildi senin ilk seferdeki gibi çok olursa nolcak bilmiyorumdedigin gibi hakkimizda hayirlisi artik canim!
Benden bir gün sonra yapicakmissin çatlatma ignesini :) bende pazar öglen 1'de yapmayi düsünüyorum ki ertesi gün aksam 10-11 civarina denk gelsin.. Doktorum bana 32-36 saat arasinda catlayacagini söyledi umarim dedigi gibi olur ve denk gelir
Haberdar et burayi olur mu gelismelerden! Insallah iyi haberlerini aliriz tatlim kolay gelsin
Tatlikedi, ben dun Dr`daydim. Benim bu ay tek dominant folekul olustu o da hizli olusmus gecen aya gore, gecen ay 450`lik tam doz tamamen bitince gelismisti bu ay 300 mg`da 17 mm`e ulasmis. Insan bunyesi boyle degisken iste dedi Dr. Dolayisi catlama ignesi one alindi. Cumartesi 11`de yapicam. Iliski icin birgun oncesi cuma, pazar aksam, sali, persembe uygun dedi. Durumlar boyle bende.
Ay masallah masallah ne güzel bi haber buuu
Rabbim insallah hayirlisiyla sonuçlandirir bu ay
Demek bi gün öncesindende degerlendirceksiniz bak bunu bilmiyordum bizde öyle yapalim
Hadi bakalim güzel haberlerle gel insallah arkadasim !
Hayirli cumalar bu arada, Rabbim dualarimizi kabul etsin
Cok saol canim!!! Evet bi gun oncesini degerlendirmemizi soyledi Dr. Insallah canim. Cumartesi ignemi oldum. Bekliyorum artik. Ben de senin guzel haberlerini bekliyorum. Rabbim hepimize annelik nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?