Aranizda çocugu maternelle' giden kim var????

merhaba hanimlar
okuldan girmi$ arabadan çikmi$iniz maaa$alalh :)
araba kullnmak bi zevk benceee:)

iki çocugum ana okuluna gidiyor kitap yazcam bu konuda yakinda :) ne istiyorsaniz sorabilirisniz
biz bugun vacances a girdik 15 gunlugune butun fransa ayni galiba abzen degi$iyorda tarihler

araba kullanmak için ehliyetiniz TR den ise burada auto ecole dersi yapmadan olmaz...
benim arkada$lar bi saat dersle ehliyet almi$ TR den ve burda kullanamaiyolar ,ben 60 saat yaptim fark bu ulkeler arasi :)

dil konusunda çoluk çocukla zor diyorlar , ben genç kizken geldim dili ogrendim formasyon staj derken kendimi i$ hayatinda buldum
evlendim iki çocuk yapip ev hayatina transfer oldum
zorda kalmadikça da çali$mayi du$unmuyorum ..

oncelikle hos geldin aramiza canim...
bir saat araba kullanarak nasil ehliyet almis yaa?çok sasiriyorum boylelerini duyunca...:26:evet bende tr de aldim ama baya kullandim orda birde arkadasin arabasi vardi onunkini kullandim ara ara ...ama buraya gelip uzun sure kullanmayinca acemilik oluyor cunku bu iste esas olan surekli kullanmak araban olmasi elinin altinda yoksa en basa geri donuyorsun bir sure sonra....sen geleli kaç sene oldu canim??ben 2003 te geldim 1.5 sene dil kursuna gittim haftada 2 gun ve ise basladim hemen...5 sene çalistim çocuk oluncada 2 sene evde durdum sonra yine ise basladim ama oglum durmuyordu bensiz çok ozluyordu diye çiktim isten o okula basladi simdi...bende ev isleriyle ugrasiyorum simdilik senin gibi...bu arada 60 saat baya almissin canim ne yaptin sen? sen direk usta sofor olmussun zaten :)) cocuklari okula arabayla goturuyorsundur ama o iyi iste...yagmurda karda zor oluyor cunku...

ho$buldum mehay:13:
para verip aliyolarmi$ TR De , bende ba$kalarinin yalancisiyim:))
2001 eylulde geldim ben 17 ya$inda idim okula almadilar ya$im buyuk diy
formasyon staj derken kendimi commercin içinde buldum birazda nasip kismet i$i tabi bu , bu zamanda dplomali gençler cdi contrat li i$ bulamiyor
tesadufen bi magaza açili$ina denk genkgeldim iki ay deneyip cdi yaptilar 2006 da , oncesindede experiensim vardi tabi
evlendim 2008 de anne oldum, kizim bakicidaydi kiyamadim , 1 yil kadar çali$ip ikinci çocuk için dogum iznine ayrildim , hala conges parentaldayim
nisanda i$ ba$i yapmam lazim ama ta$indim o bolgeden
chomages hakkim için ara$tirmalar yapiyorum
istifa edersem chomageim olacak ama i$ yerinden hiç bi hakkim olmayacak napicam bilmiyorum ..

ehliyeti 4. sinavda aldim heyecan hat safhadaydi
9 yil oldu, hiç kzam yok $ukur , her turlu 4 tekerliyide kullanabilirim boyut hiç farketmez

oglunun dogum tarihi ne
benim oglan nisan 2010 lu , erken ba$ladi maternelle e
hala bilmiyorum iyimi kotumu ama ba$ladik bi kere
oglumdan kuçuk olup gitmeyenlerin annesi pi$man oluyolar gondermediklerine bizi gorunce

Son düzenleme:
haa bide arabam yok , e$imle ortak kullaniyoz
sabah ve aksam arabayla aliyorum oglen yuruyoruz $imdilik okula
yilba$ina dogru izin arabasi alinacak idare edicez artik, okul çok uzak deil ama havalarda iyice sogudu

canim 11 sene olmus sen evleneli geçmi oldu bebegin çalistigin içinmi istemedin???
sanirim giyim magazasinda çalisiyorsun embouche lu olarak?dil konusunda hiç zorlandigin olmadimi ??cunku magazalar fabrikalar gibi degil surekli diyalog halindesin insanlarla evet chomage hakkin olur kendin çikarsan ama 6 ay sonra alabilirsin en erken daha once alamazsin birde kendin istifa edersen ne yaparsan yap tazminat alamazsin canim kanunlar boyle ne yazikki

sen formation yaparken bir alisveris merkezinde staj yapip ise girmek istedin onlarda isci lazimdi aldilar degilmi??aslinda bu yontemle is bulmak cok mantikli ve daha kolay...gun geliyor interimler iyi dil bilmiyor diye is vermiyor tr den gelenlere bazende daha cok tecrubesi olanlara veriyorlar...ama formation yapip staj yaptigin yerde patronla konusup direk girebiliyorsun o is yerine bizim fabrikaya cok kisi girdi boyle...ustelik simdi biri embuche lu basladiginda hiç dil bilmiyordu dusun hiç bisey anlamiyordu bana soruyordu herseyi (turktu) digeri ise (yugoslav ) o da digeri gibi hiç dil bilmiyordu simdi fransiz dersin ve inanmayacaksin belki ama simdi patronun metresi oldu :)) iste boyle canim...

17 ya$inda ayle birle$iminden geldim kiz :) o ya$ta evlenilirmi :)))))
2007 de evlendim ben

onun için dedim ya çoluk çocuk olunca zor oluyor ogrenmsi diye
ben ogrenci hayati ya$adim tamamen , anacigim her $eyi yapardi bende formasyon yapip dili ogrendim
okul gibi hergun gilirdi, hirs yaptim i$te ne biliyim hem dili ogrenip hem ehliyeti aldim iki uç senede
i$ede staj lardan girdim, biraz experiences oluncada gerisi geliyor , dil problemim çok yok
ilk oturdugumuz yerde staj yada i$ olarak girmedigim magaza kalmami$ti :)
sonra ta$indik ba$ka yere hemn cdi buldum , yine ta$indim ama hala cdi liyim tati de :)
e$imin i$i yuzunden ta$indim , istifa edersem chomage hakkim hmn ba$liyor ama tazminat vs hiç bi hak olmuyor i$te
mutation conjoint diyolar buna , 550 km uzaga geldim ben :)

anladim canim hakkinda hayirlisi olsun ...o zaman olabilir uzaklik sozkonusu oldugunda kurallar degisiyordur tabi o konuda bilgim yok....

canim ben 10 saat dreksiyon kursu aldim. bu surec içinde esimlede kullandim, ama varya esinle kavga etmek istiyosan yaninda araba kullanacaksinben hevesle binerdim arabaya sonrasinda kavgayla biterdi hep simdi guluyorum ama o zaman cok uzulurdum.
sonrasinda yakinlara bildigim yollarda kullandim.sonra ise girdim, calistigim yerde bitek benim ehliyetim vardi. beni sehir disinda bi koye gondermek istediler. ben ilk istemedim, sizin arabanizi kullanamam falan diye bahaneler uydurdum ama olmadi illa israr ettiler, iyikide etmisler.ondan sonra tamamen alistim heryere gitmeye.simdi bilmedigim yerlere gps'i ayarlayip gidiyorum.gerci gps olmasina ragmen ben yinede kaybolmasini beceriyorum ama yinede varmak istedigim yere variyorum.ilkonce cevrenizdeki bildigin yollarda yalniz kullan sonra sonra alistikca biraz uzaklara gidersin. basaricandan eminim.inan sonrasinda arabanin rahatligina alisinca keske daha once kullansaymisim diyeceksin

sorma yaa bende birkaç kere esimle kullandim ondan beri tovbeliyim
evet canim aslinda bende farkindayim bunun arabanin rahatligina alisinca cok kafama vurarim diyorum neden daha once kullanmadim diye ama iste olan oldu geçen zaman geçti gelecege bakmak lazim...ben martta tekrar ders almayi dusunuyorum...
canim sen 10 saati kendinmi almak istedin monitör mu uygun gordu sana?sonrasinda hemen alip çiktinmi istedigin zaman hergun kullandinmi???ayy bu konu açlinca cok soru soruyorum ben herkese :))))

Sana tafsiyem hemen eskide olsa bir araba al cocukla gercekten cok rahat oluyor...ben nisanliyken trde almak istedim ama bizimki karsi cikti illa gelip frde alacan dedi...ilk geldigim sene oturum iznim yoktu..recepsemi aldigim gun auto ecole yazildim bizimkinin elide sikisikti ozaman ev aliyoz diye ama ben burnu surtsun dedim niyeyse trde izin vermedi diye gerci ozaman oda cok pisman oldu...direksiyona basladim hafta sonlarida esimin arabasinda ogrendim..ehliyetimi aldim beyefendi yanlizken arabasini vermiyor ancak o olursa...baktim olmuyor kulusturde olsa bir arabam olacak dedim yoksa cok kavga ederim dedim 1 hafta icinde eskude olsa aldi her isimi gordum...sonrada arabayi attik simdi onun arabasini kullaniyom oda yeni aldi hafta ici bende hafta sonu onda oyle idare ediyoz...ama bendeki eski heves kalmadi sevmiyorum fazla ama asla otobuslere binmiyorum gerci fazla arabalik isim yok oglumun okulu alisveris merkezi hepsi yakin 5 dk sadece anneme arkadaslara birdr randevularima gidiyom...esim kisitlasaydi belki o zaman tatli gelirdi....ama araba sart hele cocuk olursa....esim simdi diyor iyikide almissin benim yukumde hafifledi bir isim olsa o gelmezse cocuklari ona birakip yanliz gidiyom..yada yol ustunde anneme biarakip bazen bekarligimi yasiyom araba ollasa yapamazdim...tafsiye ederim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…