Aranizda çocugu maternelle' giden kim var????

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
kizlar oglum eylulde okula baslayacak ama ona neler almam lazim? ilk gunlerde neler goturuyor yaninda bilmiyorum bilginiz varmi???

okuldaki toplantida ogretmeni bir adet plastik chausson (jimlastik desrlerinde ayaklarina giymek için) , birde boya yaparken takmak için önlük istedi, sanirim pantoufle da almam lazim goruyorum hep siniflarin girisindeki dolaplarin ustunde....

birde gateaux goturmesi için çanta alip sirtinami takicam ilk gunlerdede? giderken suluk falan da lazimmi???daha cok kucuk cantasina falan sahip çikamazki, biri bilgi versin kizlar yaa...

Oyoy ne guzel tatli heyecanlar bunlar :)
Ben burda anaokuluna gittim, simdilik bir sey almana gerek yok. Ust bas sadece.
Oglunun okulu basladiktan sonra alinacaklarin listesi verirler sana.
Anaokulu icin pek hazirlik yok, ilkokulda dolgun dolgun listelere hazir ol.

evet çok guzel heyecanlar bunlar gerçekten, oglumun buyudugunu gormek çok guzel ve keyif verici...
ogretmeni jimlastik icin chausson ve resim yaparken ustunu kirletmesin diye onluk istedi diye hatirliyorum ama herkes farkli bisey soyluyor en iyisi okulu aramak, sanirim okuldan okula degisiyor bunlar....:44:

Evet olabilir

Mehaycim masallah oglun 3 yasina geldi mi? zaman ne cabuk geciyo. gerci benimki de seneye basliycak bende konuyu gorunce bakiyim biraz bilgi edineyim dedim.

Mehaycim masallah oglun 3 yasina geldi mi? zaman ne cabuk geciyo. gerci benimki de seneye basliycak bende konuyu gorunce bakiyim biraz bilgi edineyim dedim.

evet canim Allaha bin sukur, birdahaki ayin 11 inde 3 yasina girecek...sen 2. ye mi hamilesin kiz? ne bu acele???

Benimkide bu ayin 20 de iki yasinda olacak. Evet canim ben ikinciye hamileyim. Birincide gec oldu yine oyle olursa diye korunmayi birakmistik ama bu fazla bekletmedi bizi cok sukur. Ben bide yas arasi fazla olmasin istiyodum ikisi birlikte buyusun diye. Ikibucuk yas aralari oacak bakalim iyimi kotumu gorcez.

bende tam tersine yas aralari en az 5-6 yas olsun istiyorum...ikisini ayni anda buyuturken insanlarin ne kadar yiprandigini farkettim , o yuzden oglum buyusun bana yardim eder en azindan islerimi yaparken kardesini oynatir diye dusunuyorum...senin ilki tup bebeklemi olmustui canim??korunmayi biraktiktan ne kadar zaman sonra oldu???

aslinda bende 4 yasinda olsun istiyodum da, en azindan kendi ihtiyaclarini karsilayabilse iyi olurdu.bide o zamana kadar beklesemde yasim ilerleyecek bide hemen olmazsa dedim bikac yilda oyle gecerse cok ara olucak dusuncesiyle bismillah dedik bakalim ilk yillar zorlanicami biliyorum da sonra arkadas gibi olacaklar o yonden iyi olur. benim ilki asilamayla oldu canim.bu da korunmayi biraktigim ay hamile kaldim.

çok sevindim senin adina canim, en azindan ugrasmadan olmus hemen..Allah kolaylik versin....
sen kaç yasindasin su anda canim??

Son düzenleme:
çok sevindim senin adina canim, en azindan ugrasmadan olmus hemen..Allah kolaylik versin....
sen kaç yasindasin su anda canim??
evet canim cok sukur ugrasmadan oldu. Bunda da oteki kadar ugrassaydik daha zor olucakti.birincide baska cocuk olmayinca istedigimiz zaman gittik randevulara.ama simdi mecbur birimiz cocuga bakmamiz gerekiyo.aileden kimse yok baskasinada hic birakmadim. Ben 31 yasindayim.3-4 sene daha beklesem 34-35 olcam. 35 yasindan sonrada riskli oluyomus.bide belli bi yastan sonra bebekle ugrasmak zor olur diye dusundum. Bu arada senin konuyuda kaynattik. Oglun basladi sanirim. Nasil gidiyo? Cok agliyo mu birakinca?

yok canim masallah hiç aglamadi ilk gunden beri seve seve gitti...darisi basina insallah...

yok canim masallah hiç aglamadi ilk gunden beri seve seve gitti...darisi basina insallah...

Masallah demekki o ortami sevdi. Bende bu sene ara sira krese veriyorum alissin diye. Ilk birakinca cok agliyo 5-10 dk agliyomus sonra oynamaya basliyo diyolar. Ben gelincede oyunu birakip hemen bana sariliyo. O hallerine kiyamiyorum ama mecbur alismasi lazim.

occasionelle bikakiyorsun sanirim ....bende biraktim gecen senede ilk 2 haftalik adaptasyon suresini geçemedi, alisamadi surekli agladi, 3 hafta goturdum surekli içerde yaninda oturuyordum çiktigim an basliyordu aglamaya ve 30-40 dakika ben içeri girene kadar susmuyordu...bende sabir kalmamisti artik vazgeçtim geri aldim...kres muduru almayin alisir , buraya alisamazsa okulda daha çok zorlanir dedi ama sinir sistemim bozulmustu iyice surekli aglamasindan...normal bir aglama olsa neyse nefesi kesiliyordu aglarken, kipkirmizi oluyordu, sesi kisiliyordu ama hala devam ediyordu aglamaya..ogretmeni size çok baglanmis dedi, bende bu sene okula baslarken çok zorlanacagimi dusunmustum, çok korkuyordum ama korktugum olmadi çokk sukur....iste boyle canim...

Aslinda bunlar cok kucuk ana kuzusu yaa.anaokulu cok erken basliyor bence. Benimki en son biraktigimda iki dk aglamis oyle dediler.siz gittikten sonra sustu dediler.ben bide gecen sene ayni krese parent enfant bolumu var haftada iki ogleden sonra.ona goturmustum oraya alisikti yani.yarin sabah yine vercem bakalim napcak.

Selam kizlarrrr naber? Ben saadet. Face yada twitter varsa eklesenize beni Fransali gelin saadet adim.

Hatice benim kizda seninkiyle ayni yasta, beraber baslayacaklar anaokuluna. Sen nerde oturuyordun? Ben schiltigheimdayyim.

garderie ye birakmadim ben hiç ama okula baslamadan birakmayi dusunuyorum. Bu arada universite ilahiyata yazildim açikogretim ile okuyacagim insaallah. sizler nasilsiniz? Mehay alistimis seninki çok sevindim. insaallah hep oyle gider.

insallah canim...bu arada ben eklemistim seni hatirlarsan )

Ayy benim kizim nezaman gidicek:)

Ne guzel bir heycan degilmi mehaycim bizim burda okula gâteau goturdugunde bir degil birkac paket goturuyolar obur cocuklar icinde her yerde ayni oluyo ogretmenler goûter saatinde veriyo bende calistim anaokulunda oyle olmasi lazim

Bende eklemistim canim seni. Ben Lingolsheim'da oturuyorum. Bu hafta veremedim krese. Aranacak zamanlarda aramayi unutum hep.epydir gorunmuyodun diyetin nasil gidiyo?

benim oglum kasim sonu dogdu, okullar eylulde aciliyor ya, bi dahaki seneokullar acildiginda 3 yasini doldurmamis olucak. acaba bi sene gondermesem de sonraki sene mi baslasa ? diger cocuklarin yaninda kucuk kalip ezilmesini istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…