canim bizim okul gouter vermiyor ,bizim goturmemizi de istemiyorlar ben giderken goturuyorum eve gelirken yiyor oglum çok acikmis oluyor...:26: çok saçma ama boyle malesefAyy benim kizim nezaman gidicek:)
Ne guzel bir heycan degilmi mehaycim bizim burda okula gâteau goturdugunde bir degil birkac paket goturuyolar obur cocuklar icinde her yerde ayni oluyo ogretmenler goûter saatinde veriyo bende calistim anaokulunda oyle olmasi lazim
benim oglum kasim sonu dogdu, okullar eylulde aciliyor ya, bi dahaki seneokullar acildiginda 3 yasini doldurmamis olucak. acaba bi sene gondermesem de sonraki sene mi baslasa ? diger cocuklarin yaninda kucuk kalip ezilmesini istemiyorum
ne biliim mehay, oglum kuzeniyle ayni sene dogdu ama o senenin basinda dogdu, oglum sonunda. arada bayagi bi fark var ya o yuzden biraz tedirgin oluyorum..
bence yiyecek vermemeleri daha iyi. biz yiyeceklerin icindeki dini acidan sakincali maddelere dikkat etmeye calisiyoruz. oglumun benim bilmedigim birseyler yemesini istemem dogrusu..
benim oglum kasim sonu dogdu, okullar eylulde aciliyor ya, bi dahaki seneokullar acildiginda 3 yasini doldurmamis olucak. acaba bi sene gondermesem de sonraki sene mi baslasa ? diger cocuklarin yaninda kucuk kalip ezilmesini istemiyorum
bi vakti gelsin de bakariz o zmaan.. ama benim oglan okula baslayinca ben de fransizca kursuna baslamak istiyorum
ya ben dilf almistim ya, simdi onun bi ustu delf istiyorum. diploma alabilecegim ciddi bir kurs dusunuyorum kismet olursa. bi kursa gitmistim benim ilk kursumda gosterdikleri seyleri ogretiyorlardi. hatta ogretmen benim uyduruk fransizcama bayilmisti, dusun seviyesi o kadar dusuk bir kurstu. oyle istemiyorum ben. dedigim gibi dogru duzgun bisey istiyorum.
cocuk sp ye gidene kadar bayagi bi ilerlemis olayim ki toplantisi, suyu buyu olucak, dersleri olucak ona yardim etmem kolaylassin. babasinin is temposu cok yuksek, ben fransizca ogrenirken o kadar merakli oldugum halde bana bile yardim etmiyodu, degil ki cocuga yardim etsin.. evladim mahzun kalsin istemiyorum en cok onun icin yani :)
ve de insallah ilerisi icin diplomalar isime yarayabilir, tabi once turkiyeye gitmemiz lazim :) dilf, delf, dalf diplomalari uluslararasi gecerli.. falan falan...
yoksa zaten doktora suraya buraya gidip isimi hallediyorum, fransiz arkadasimla falan normal pratik konusuyorum cok berbat bir durumum yok aslinda ama anlattigim sebeplerden dolayi istiyorum... oyle yanni
aslinda hicbi bilgim de yok, bazi kurslarda ustune bi de para veriyorlarmis, ne oluyo ne bitiyo haberim yok. belki seneye de gidemem senin bahsettiklerini yasarsam eger, sonraki seneye kalabilir...
ufacik soruya verdigim cevaba bakar misin
istedigim sorudan baslayabilir miyim? :)
Canim ben dilf diplomasi aldim.ilk kademe yani en dusuk seviye. Benim zamanimda veya bir.iki sene oncesi-sonrasi gelenler icin bu diploma zorunluydu zaten.
Su anda da bildigim kadariyla 10 senelik oturum icin gerekiyor. Ben alirken oyleydi yani.
Dilf icin Anaem in kursuna gittik. Bu kurs her sehirde olmuyor, ben yan sehre gitmistim mesela.
Kursa baslayacagim zaman tekrar ayni yere gidip oradaki bir yetkiliyle konusacagim insallh
ben formasyon yapamam o zaman esim calismama siddetle karsi :/
anladim mehaycim.
karsi iste ne biliim, o da ayri bi cins. bunaltacak derecede kisitlamalar getirmek istiyor, sIK SIK tartisiyoruz bu yuzden.
herkesin farkli bir huyu var iste ...millet esinin basarili olmasi için destek olur bizimkilerde köstek..
al benden de o kadar. ayni cumleyi kuruyorum kndisine ben. isine gelmedigi icin susuyo tabi..
burada esinin kendisine zorla araba kullandirdigi, zorla dil kursuna gonderdigi kisiler var mesela. kadin istemiyor sirf esinin zoruyla yapiyor napiyosa, ben her alanda gonulluyum adam istemiyor
Insallh o konuyu da cozersiniz beraber. Gercekten araba olmayinca insanin eli kolu bagli gibi...
. Ben araba kullaniyorum heryere gidebikiyorum canim. Ama iste, esim evden fazla uzaklasmami istemiyor. Anca doktora falan zorunlu olunca gonderiyor. Bi de hafta sonlari biryerlere gidip de gece yarisinda donuyotsak, direksiyonu bana verir sonra o yan koltuga gecip uyur.
Kuzenim var 80 km uzaklikta. Oraya gideyim diyorum cesaretim var, suruculuk yonunden o da guveniyor. Zaten bi kere o yanda oturdu ben syrdum gittik oraya. O zaman radar yuzunden ehliyeti alinmisti....
ama iste tek basima gidemezmisim cok uzakmis. Basima bisey gelse yollarda napicaksin cocukla diyo.
kizlar yazdiklarinizi okuyunca kendimi sansli hissettim. ilk geldigimde araba kullanmasini bilmiyodum, dil bilmiyodum. esimin destegi ve kendi gayretim sayesinde simdi kendi isimi kendim gorup gidecegim yerede kendim gidebiliyorum.eskiden hangi otobus nereye gidiyo hep bilirdim.simdi arabayla gittigim için uzun zamandir otobuse binmedim hiç. Allah siziede kolaylik versin, insallah bigun onlarda idrak ederde sizleri biraz serbest birakirlar.