Aranizda çocugu maternelle' giden kim var????

canim bizim okul gouter vermiyor ,bizim goturmemizi de istemiyorlar ben giderken goturuyorum eve gelirken yiyor oglum çok acikmis oluyor...:26: çok saçma ama boyle malesef
benim oglum kasim sonu dogdu, okullar eylulde aciliyor ya, bi dahaki seneokullar acildiginda 3 yasini doldurmamis olucak. acaba bi sene gondermesem de sonraki sene mi baslasa ? diger cocuklarin yaninda kucuk kalip ezilmesini istemiyorum

benimkide 3 yasini doldurmadi ki canim onumuzdeki ay girecek 3 e...arkadasimin ogluda 20 aralikta dogdu 33 aylik o verdi okula... hiç bisey olmaz korkma ogretmenler ezdirmez kucuk cocuklari...

ne biliim mehay, oglum kuzeniyle ayni sene dogdu ama o senenin basinda dogdu, oglum sonunda. arada bayagi bi fark var ya o yuzden biraz tedirgin oluyorum..

bence yiyecek vermemeleri daha iyi. biz yiyeceklerin icindeki dini acidan sakincali maddelere dikkat etmeye calisiyoruz. oglumun benim bilmedigim birseyler yemesini istemem dogrusu..

vermesinler zaten de bizim goturduklerimize de karismasinlar ama onu diyorum ben.....

benim oglum kasim sonu dogdu, okullar eylulde aciliyor ya, bi dahaki seneokullar acildiginda 3 yasini doldurmamis olucak. acaba bi sene gondermesem de sonraki sene mi baslasa ? diger cocuklarin yaninda kucuk kalip ezilmesini istemiyorum

canim tek kasimda dogan senin çocugun degilya? Benimkide kasimda dogdu benimkide seneye baslicak ama biz vericez okula seneye. yoksa bir sene geri kalmis gibi olacak. Yani mecbur degil tabide yinede resmi islemlerde 3 yasinda basladimi diye anaokuluna bakiyorlar kayitlarinda. Zaten evde yeterli olmuyor anne - baba, çocukta degisiklik istiyor. Zaten yarim gun. eminim seninkinden bir iki ay kuçuk olanlar bile olur endiselenmee

benim oglanda krese baya alisti. bugun babasi birakmisti, aglamamis. ara ogun verdiklerinde de elma suyu içmis.ilk gunlerde içmiyodu. baya ilerleme var yani.insallah seneye okulda da zorlanmayiz.

bi vakti gelsin de bakariz o zmaan.. ama benim oglan okula baslayinca ben de fransizca kursuna baslamak istiyorum

bi vakti gelsin de bakariz o zmaan.. ama benim oglan okula baslayinca ben de fransizca kursuna baslamak istiyorum

bende formasyon yapma istiyorum oglum baslayinca baslarim demistim ama bu sene olmaz sanirim...cunku her gun duzenli gidemiyorlar ilk sene bunu anladim...sadece sabah gidiyorlar alisana kadar , sonra hastalanip 1 hafta 10 gun gitmedikleri oluyor bu arada bakacak biri lazim...birde fosmasyon bitis saatleri oglen 12 aksam 17.00 ama çocuklarin çikis saati oglen 11.30 aksam 16.30 yetisemem birinin almasi sart...esim chomage alirsa ancak o zaman gidebilirim bende oksa zor....

sen normal kursmu formasyonmu dusunuyorsun canim???

ya ben dilf almistim ya, simdi onun bi ustu delf istiyorum. diploma alabilecegim ciddi bir kurs dusunuyorum kismet olursa. bi kursa gitmistim benim ilk kursumda gosterdikleri seyleri ogretiyorlardi. hatta ogretmen benim uyduruk fransizcama bayilmisti, dusun seviyesi o kadar dusuk bir kurstu. oyle istemiyorum ben. dedigim gibi dogru duzgun bisey istiyorum.
cocuk sp ye gidene kadar bayagi bi ilerlemis olayim ki toplantisi, suyu buyu olucak, dersleri olucak ona yardim etmem kolaylassin. babasinin is temposu cok yuksek, ben fransizca ogrenirken o kadar merakli oldugum halde bana bile yardim etmiyodu, degil ki cocuga yardim etsin.. evladim mahzun kalsin istemiyorum en cok onun icin yani :)
ve de insallah ilerisi icin diplomalar isime yarayabilir, tabi once turkiyeye gitmemiz lazim :) dilf, delf, dalf diplomalari uluslararasi gecerli.. falan falan...
yoksa zaten doktora suraya buraya gidip isimi hallediyorum, fransiz arkadasimla falan normal pratik konusuyorum cok berbat bir durumum yok aslinda ama anlattigim sebeplerden dolayi istiyorum... oyle yanni
aslinda hicbi bilgim de yok, bazi kurslarda ustune bi de para veriyorlarmis, ne oluyo ne bitiyo haberim yok. belki seneye de gidemem senin bahsettiklerini yasarsam eger, sonraki seneye kalabilir...
ufacik soruya verdigim cevaba bakar misin

Son düzenleme:

ne sordugumu unuttum valla cevabini okuyunca ...dur ne sormustum bir okuyayim

canim ustune para verilenler benim sana dedigim kurslar anpe ye kayit yapiyorsun toplanti için randevu veriyorlar gittiginde dil ogrenmek ve formasyon yapmak istiyorum diyorsun onlar seni yonlendiriyor o okullara...sinavdan geçiyorsun seviyene uygun sinifa aliniyorsun oyle uyduruk falan ogratmiyorlar gayet guzel fiil çekimleri, cumle kurma falan yani ...yani cumle kurabiliyorsundur tabide burda dilbilgisi daha detayli ve duzgun anlatabildimmi? sonra 3 kez ya kendi sectigin ya onlarin buldugu seninde onayladigin 3 isyerinde staj yapiyorsun ve sonra eger patronla anlasirsan ise bile girersin...bizim isyerine 2 kisi girdi bu sekilde ki ikisininde fransizcasi sen ben kadar degildi...ama calisarak ogrendiler zamanla aldi yuruduler simdi...ve simdi biri embauche'lu, biri patronun sevgilisi daha dogrusu metresi oldu

sen delf 1 diplomasini nerden almistin neye yariyor?

not: istedigin kadar uzun yazabilirsin!!!!

istedigim sorudan baslayabilir miyim? :)

Canim ben dilf diplomasi aldim.ilk kademe yani en dusuk seviye. Benim zamanimda veya bir.iki sene oncesi-sonrasi gelenler icin bu diploma zorunluydu zaten.
Su anda da bildigim kadariyla 10 senelik oturum icin gerekiyor. Ben alirken oyleydi yani.
Dilf icin Anaem in kursuna gittik. Bu kurs her sehirde olmuyor, ben yan sehre gitmistim mesela.
Kursa baslayacagim zaman tekrar ayni yere gidip oradaki bir yetkiliyle konusacagim insallh
ben formasyon yapamam o zaman esim calismama siddetle karsi :/

Son düzenleme:

aaa neden karsi canim yaa ek geliriniz olsa fena mi olur??ben esimle evlenirken anlasmistim istedigimde çalisirim diye turkiyede 5 sene calismisligim var seviyorum calismayi...esimde hiç karsi çikmadi, hatta hosuna bile gitti...senin esin niye karsi çikiyor???

bu arada formasyon yapinca çalismak zorunda degilsin, istersen is bulabilirsin demek istemistim...yani sen istersen sade dil ogren parani al ama staj yapman sart bu zaman zarfinda...

anladim mehaycim.
karsi iste ne biliim, o da ayri bi cins. bunaltacak derecede kisitlamalar getirmek istiyor, sIK SIK tartisiyoruz bu yuzden.

Son düzenleme:
anladim mehaycim.
karsi iste ne biliim, o da ayri bi cins. bunaltacak derecede kisitlamalar getirmek istiyor, sIK SIK tartisiyoruz bu yuzden.

herkesin farkli bir huyu var iste ...millet esinin basarili olmasi için destek olur bizimkilerde köstek..

herkesin farkli bir huyu var iste ...millet esinin basarili olmasi için destek olur bizimkilerde köstek..

al benden de o kadar. ayni cumleyi kuruyorum kndisine ben. isine gelmedigi icin susuyo tabi..
burada esinin kendisine zorla araba kullandirdigi, zorla dil kursuna gonderdigi kisiler var mesela. kadin istemiyor sirf esinin zoruyla yapiyor napiyosa, ben her alanda gonulluyum adam istemiyor

aynen yaa çok dil döktüm gel birlikte çikalim araba kullanmaya sen yanimda bana destek ol, hata yaparsam uyar, eksiklerimi gorursen düzelt diye...ama nerdeee ehliyetin var iste al çik diyor...anlamiyorlar bizi ben ehliyeti alali 10 sene oldu burdakiler gibi ehliyehi alir almaz biz turkiyede araba alamiyoruzki kendimizi gelistirelim elimiz alissin diyorum, bosver o zaman diyor bende hamal gibi her yere çocukla pusetle yokus yukari asagi gidip geliyorum, esimde hiç acima yok biktim valla ....
arkadasimin ehliyeti yoktu esi zorla kursa gonderdi aldirdi , unutmasin diye hemen araba aldi, ilk zamanlar surekli onunla çikti...yani tamamen destek oldu bizde nerde o sans....

Insallh o konuyu da cozersiniz beraber. Gercekten araba olmayinca insanin eli kolu bagli gibi...
. Ben araba kullaniyorum heryere gidebikiyorum canim. Ama iste, esim evden fazla uzaklasmami istemiyor. Anca doktora falan zorunlu olunca gonderiyor. Bi de hafta sonlari biryerlere gidip de gece yarisinda donuyotsak, direksiyonu bana verir sonra o yan koltuga gecip uyur.
Kuzenim var 80 km uzaklikta. Oraya gideyim diyorum cesaretim var, suruculuk yonunden o da guveniyor. Zaten bi kere o yanda oturdu ben syrdum gittik oraya. O zaman radar yuzunden ehliyeti alinmisti....
ama iste tek basima gidemezmisim cok uzakmis. Basima bisey gelse yollarda napicaksin cocukla diyo.

insallah o konu ancak benim kendime ait bir araba almamla çozulecek

kizlar yazdiklarinizi okuyunca kendimi sansli hissettim. ilk geldigimde araba kullanmasini bilmiyodum, dil bilmiyodum. esimin destegi ve kendi gayretim sayesinde simdi kendi isimi kendim gorup gidecegim yerede kendim gidebiliyorum.eskiden hangi otobus nereye gidiyo hep bilirdim.simdi arabayla gittigim için uzun zamandir otobuse binmedim hiç. Allah siziede kolaylik versin, insallah bigun onlarda idrak ederde sizleri biraz serbest birakirlar.

Ben gayat serbestim canim esim gezmeme tozmama hiç karismaz aksine evde durdugum zaman çikin gezin biryerlere gidin der...benim tek derdim su araba kullanma olayi bir baslasam gerisi gelecekte simdide kis geldi kar yaginca çikamam acemilikte havanin guzel olmasi lazim...aslinda azmettikten sonra yapamayacagim sey yok benim ama bir kere yapsam gerisi gelir cesaretim kirildi sanirim biraz otobus meselesine gelirsek evet aynen hangi otobus nereye gider kaçta geçer hep bilirim bende
canim sen kendinmi ogrendin yani kendi kendine mi alistin esinmi alistirdi araba kullanmaya seni? malum turkiye sartlarinda orda herkes hemen araba alamadigi için burdakiler kadar sansli degiller hemen profesyonel olamiyorlar, surekli kullanmak lazim cunku elimiz alissin diye...sen burda biraz saat aldinmi auto ecole den?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…