Aramayan sormayan kayinvalide

Hayırlı ramazanlar öncelikle herkese. Durumu buraya yazıp sizden fikir almak istedim. Çünkü anlatacak şu an yakınımda bir arkadaşım yok. Şu dakika itibariyle de içime atamadım. Annemlere söylemek istemiyorum üzülürler. Yaz ayından beri evliyim. Kayinvalidem beni hiç aramiyor yani bir kere telefon etmedi. Ben ara sira nisanliyken nisanlimin telefonundan hal hatir soruyordum konusmaya çalışıyordum. Gecen yazdan beri evliyiz yine ara sira hal hatir sordum kendi telefonumla aradim kayit bile ettirmemis hala numaram kayitli değil düşünün. Bugün aradım disardaymis sonra geri döner gibi yapti abartmiyorum telefon bir saniye caldi veya calmadi elimdeydi telefon ben cekmedi heralde diye düşündüm. Sonra esimi aradi. Esim anne senle konuşmak istiyordu dedi beni söyledi icerde çağırıyorum diye yok oğlum dedi. Ben şok oldum ses hoparlördeydi . Ağlamaklı oldum ama eşime de bir şey demedim. Normal mi nisanliyken bir kez aramadi kizim nasılsın diye onun dışında yakınlık göremeyince ben de cok arayamadim. Tek geliniyim tuhafima gidiyor.
Sana talih kuşu konduğunu daha sonra anlarsın. Büyük ihtimalle gereksiz birşeye bozulmuş büyütmüş konuşmuyor konuşsa sana daha çok bela olacak eşinle aranı bozacak boşver oğluşu ile konuşsun sende mesafeni koru eşin birşey derse kendini anlatırsın. Şu platformda hangi geline sorsan şülret der sana …

Hayırlı ramazanlar öncelikle herkese. Durumu buraya yazıp sizden fikir almak istedim. Çünkü anlatacak şu an yakınımda bir arkadaşım yok. Şu dakika itibariyle de içime atamadım. Annemlere söylemek istemiyorum üzülürler. Yaz ayından beri evliyim. Kayinvalidem beni hiç aramiyor yani bir kere telefon etmedi. Ben ara sira nisanliyken nisanlimin telefonundan hal hatir soruyordum konusmaya çalışıyordum. Gecen yazdan beri evliyiz yine ara sira hal hatir sordum kendi telefonumla aradim kayit bile ettirmemis hala numaram kayitli değil düşünün. Bugün aradım disardaymis sonra geri döner gibi yapti abartmiyorum telefon bir saniye caldi veya calmadi elimdeydi telefon ben cekmedi heralde diye düşündüm. Sonra esimi aradi. Esim anne senle konuşmak istiyordu dedi beni söyledi icerde çağırıyorum diye yok oğlum dedi. Ben şok oldum ses hoparlördeydi . Ağlamaklı oldum ama eşime de bir şey demedim. Normal mi nisanliyken bir kez aramadi kizim nasılsın diye onun dışında yakınlık göremeyince ben de cok arayamadim. Tek geliniyim tuhafima gidiyor.
Türkçesi seni en baştan beri oğluna layık görmemiş. İstememiş. Anlaşılan oğlu seninle evlenmeyi istediği için oğlunun hatırana evet demiş.
Yapman gereken "kaynananı öldü" saymak. Aramazsa aramasın. Çok da mühim bir mesele değil. Eşin ile aran iyi ise gerisi mühim değil.

Belli ki bi sıkıntısı var o sıkıntıyı büyütüp olay yaratacağına aramasın daha iyi. En güzeli böylesi gerçekten sizi darlamasından iyidir.

Hayır aramızda bir sorun olmadi . Cogu adeti bile yapmadik karsi tarafi zorlamamak için. Ben de buna anlam veremiyorum.
Belli ki konuşmak istemiyor. Bu durumun sebebi nedir diye eşinizle açık açık konuşun, rahatsızlığınızı dile getirin. Sonrada üzerine düşmeyin, aramayanı aramayın. Size nasıl davranılıyorsa 1 fazlasını yapmayın. Üzülmeyin :)

Ne güzel işte bunun neresine üzüldünüz tam olarak? Dert mi arıyorsunuz Allah aşkına arasa ne olacak aramasa ne olacak.

Ay benim kv ile bir problemim olmamasına ragmen sık haberleşince bunalıyorum kızzz.boşveeerrr en iyi kv uzaktaki ve ayda yılda bir arayıp görüştüğündür.

Bazı insanlar böyle benim öz annem evlendiğimden beri belki 2 kere aramıştır üstelik yurtdışında yaşıyorum hamileyim. Kv bir derdi var belli ama eşin seni çağırdığında gerek yok demesinden. Belki de kıskanıyor kendi kendine seni ya da oğlunu.

Farkında olmadan kalbini kıracak bir şey yapmış olabilir misiniz?

Yoksa neden aramasın? Mesela siz neye bağlıyorsunuz bu durumu?

Biz aynı şehirde yaşıyoruz , özellikle kv ramazanda ölü taklidi yapıyor yanlışlıkla belki birini çağırır diye😅
Asla arayıp sormaz ,huyu değil diye değil ,huy olsa kimseyi aramazdı muhtemelen. 12 yıllık evliyim toplasan 5 kere belki konuşmuşuzdur. Başlarda çok takıyordum , şimdi ise halimden memnunum. Herkes iyi olsun evinde olsun.

Ne bileyim telefonumu daha önceden arayıp hal hatir sormasi gerekmez mi ? Ben de tamam cok aramadım ama bir yakınlık göremedim ben de haliyle çekindim uzak sehirlerde yaşıyoruz bu arada cok fazla görüşme olmadi aramizda yüz yuze de
Boşverin aramasın. Neden bu kadar kafanıza takıyorsunuz. Biz iki günde bir görüşüyoruz da ne oluyor. Kocanla mutlu musun ona bak.

Siz de kendi evliliğim ilk yıllarını gördüm. Ben de başta böyle sey mi olur benim ailem hiç böyle değil vs diye düşünürdüm.
Suan 6senelik evliyim. Bayram seyran dışında Bir elin parmaklarını geçmemiştir araşmalarımız. Farklı sehirlerdeyiz biz de. Söz nişan kına nikah düğün zamanları bile beni aradığını bilmem. Ama sorsanız en kıymetlileriyizdir 😅
Evlendik onlar aramadığı için bende aramıyorum bu sekilde devam ediyor. Emin olun en iyisi ne kadar mesafeli o kadar iyi. Hiç Üzülmeyin derim

Hayalimde ki kayınvalide😊
Ya genel yapıları budur, iletişim kurmayı aile olarak bilmiyorlardır ya da eşinizinde bildiği bir sebebi vardır illa ki.

Bir arkadaşım var henüz sevgilisi ile arasında bir sey yok. Fakat sürekli çocuğun annesi hal hatır soruyor arıyor her sey icin. Hatta o kadar cok ilgililer ki arkadaşım bunalmış bile bu durumdan. Bazen diyorum ben nasıl bir aile ile evlendim.
kontrol amaçlı aşırı samimi davranılıp arkadan atılıp tutuluyor olabilir maalesef gördüm

Ya benim ki oğlunu bile aramaz beni arar. Beni gerçekten çok seviyor. Yüz yüze hiç görüşmüyoruz gibi bir şey uzakta olduğu için. O da bu şekilde beni sevdiğini belli etmeye çalışıyor. Kendi kızını “kızım” diye kaydetmiş. Beni “Canım Yavrum” siz düşünün. Hshshshshd sürekli bana bir şeyler alıyor. Bana kalsa 2-3 günde bir ben ararım zaten. Dediğim gibi çok görüşmediğimizden dert etmiyorum. Arıyor her gün nasılsın yavrum bir şeye ihtiyacın var mı der 2-3 dk konuşur kapatır.
her gün görüşemeyebilirim ama ben de içten ve samimi olmak isterim maşallah size :KK200:
sizin meselelere karışıyor mu hiç? sorun oluyor mu? anladığım kadarıyla uyumlu içten birisi

Bence o size nasıl davraniyorsa siz de ona öyle davranın belki anlar

Yanlış mı okudum, okuduğumu mu anlayamadım siz hiç kayınvalide ve kayınpederinizin evine gitmediniz mi?

Bir arkadaşım var henüz sevgilisi ile arasında bir sey yok. Fakat sürekli çocuğun annesi hal hatır soruyor arıyor her sey icin. Hatta o kadar cok ilgililer ki arkadaşım bunalmış bile bu durumdan. Bazen diyorum ben nasıl bir aile ile evlendim.
Aile ile mi evlendiniz? 😶‍🌫

her gün görüşemeyebilirim ama ben de içten ve samimi olmak isterim maşallah size :KK200:
sizin meselelere karışıyor mu hiç? sorun oluyor mu? anladığım kadarıyla uyumlu içten birisi
Teşekkür ederim ❤️ hayır hiçbir konuya karışmaz, dahil olmamaya özen gösterir. Biraz sessiz bir kadın zaten ☺️

Ne bileyim telefonumu daha önceden arayıp hal hatir sormasi gerekmez mi ? Ben de tamam cok aramadım ama bir yakınlık göremedim ben de haliyle çekindim uzak sehirlerde yaşıyoruz bu arada cok fazla görüşme olmadi aramizda yüz yuze de

Gerekmez.
Bu kadar anlam yüklemeyin kayınvalidelere, sonra bir yerleri kalkıyor.

Yahu, size samimi davranmayan, hal hatır sormayan insanı neden bu kadar takıyorsunuz kafanıza?
Aramıyor sormuyorsa siz de arayıp sormayın bu kadar basit.
İnsan sevdiğine, değer verdiğine ya da saygı duyduguna emek verir.

Belli ki bu insan size saygı dahi duymuyor.
Bırakın uzak dursun, gün geldiğinde de sizin diyecek lafınız olur.
Sen beni arasaydın ben de arardım, sen beni saysaydın ben de sizi sayardım diye.
Kestirip atarsın.

Back
X