• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aramayan sormayan kayinvalide

Malesef ben de bunu gördüm cok isteği olan gelinlere kızamıyorum artık ne kadar istersen o kadar değerlisin
Vallahi doğru benim ki de nişanlıyken arada sırada arardı sorardı oda eminim nişanlımın zoruyla sonra evlendik aramıyor ben de aramıyorum şöyle düşünüyorum kendi evladını seven ve gerçekten ilerisini düşünen insanlar gelinlerini sahipleniyor dozunu biliyor diğerleri ya çok çıkarcı olup her şeye dahil oluyor ya da bizimkiler gibi soğuk nevale suratsız oluyor benim işime geliyor açıkçası keşke hiç aramasalar kızları varsa eğer onlarla dertleşiyordur senide kabullenmemişse zaten sen üzerine düşeni yapmışın gerisini bırak arayıp sorma kendilerini bişey sanmasınlar

Dostum öyle ama ailede evliliğin bir parçası değil mi
Çiçeğim bizim kültürümüzde aileler evliliğin parçası olmak zorunda oluyor, öyle bir algı var evet. Fakat ben öyle düşünmüyorum 🫠 evet belki alışılagelmişin dışında bir düşüncedir bilemem. Yani herkesin bireysel ailesi, kök ailesi kendine kıymetli, evlendikten sonra da eş kıymetlidir. İlla herkes birbiriyle görüşmek, konuşmak, sıkı fıkı olmak zorunda değil. Mesela benim kv beni sever bilirim ama ayda yılda bir görüşür konuşuruz. O oğluyla 3-4 günde bir konuşur, selam söyleriz birbirimize. Yeterli. Fazlasını aramadık yani. Benim ailem de aynı şekildedir. Hele dünürler birbirini düğünden sonra bir daha görmedi bile. Farklı şehirdeler zaten. Şimdi torun olunca bir görüşürler o kadar. Bir sorun olduğundan değil biraz Avrupa genleri var ailede her iki tarafta o yüzden 😂😂😂

Hayırlı ramazanlar öncelikle herkese. Durumu buraya yazıp sizden fikir almak istedim. Çünkü anlatacak şu an yakınımda bir arkadaşım yok. Şu dakika itibariyle de içime atamadım. Annemlere söylemek istemiyorum üzülürler. Yaz ayından beri evliyim. Kayinvalidem beni hiç aramiyor yani bir kere telefon etmedi. Ben ara sira nisanliyken nisanlimin telefonundan hal hatir soruyordum konusmaya çalışıyordum. Gecen yazdan beri evliyiz yine ara sira hal hatir sordum kendi telefonumla aradim kayit bile ettirmemis hala numaram kayitli değil düşünün. Bugün aradım disardaymis sonra geri döner gibi yapti abartmiyorum telefon bir saniye caldi veya calmadi elimdeydi telefon ben cekmedi heralde diye düşündüm. Sonra esimi aradi. Esim anne senle konuşmak istiyordu dedi beni söyledi icerde çağırıyorum diye yok oğlum dedi. Ben şok oldum ses hoparlördeydi . Ağlamaklı oldum ama eşime de bir şey demedim. Normal mi nisanliyken bir kez aramadi kizim nasılsın diye onun dışında yakınlık göremeyince ben de cok arayamadim. Tek geliniyim tuhafima gidiyor.
Ay alışın o da öyle. Herkesin de derdi bı garip. Anne değil o eşinizin annesi. Sizinle teknik olarak bir bağı yok . İnsan sevmiyor demekki kadın. Bir kötülüğü yok. Sevmiyordum sizi ya da genel yapısı öyledir. Kabul edin . Tek gelin olunca ne oluyor onu da anlamadım yani.

Ne bileyim telefonumu daha önceden arayıp hal hatir sormasi gerekmez mi ? Ben de tamam cok aramadım ama bir yakınlık göremedim ben de haliyle çekindim uzak sehirlerde yaşıyoruz bu arada cok fazla görüşme olmadi aramizda yüz yuze de
E o da yakınlık görememiş. Küçük olan sizsiniz sizin aramanız gerekirdi. Bence çok bazlısınız. Siz aramazkenndurduk yere beni aramıyor 7hü ühü diye eşinize ağlamanız çok garip cidden . 1-A sınıfından öğrenci midunuz var. Az büyüyün

E o da yakınlık görememiş. Küçük olan sizsiniz sizin aramanız gerekirdi. Bence çok bazlısınız. Siz aramazkenndurduk yere beni aramıyor 7hü ühü diye eşinize ağlamanız çok garip cidden . 1-A sınıfından öğrenci midunuz var. Az büyüyün
Ben ağlamadım hanimefendi. Eşimle bile hic konuşmadim bu konuyu diyorum. Yuzum düştü anlar gibi oldu yine de bir sey demedim. Hiç aramadim da demiyorum. Siz mesajlari okudunuz mu acaba ya da çok ön yargıli birisiniz bilemiyorum.

Ay alışın o da öyle. Herkesin de derdi bı garip. Anne değil o eşinizin annesi. Sizinle teknik olarak bir bağı yok . İnsan sevmiyor demekki kadın. Bir kötülüğü yok. Sevmiyordum sizi ya da genel yapısı öyledir. Kabul edin . Tek gelin olunca ne oluyor onu da anlamadım yani.
Tek gelin olunca ekstra bir sey beklemiyorum hani bilgi olsun diye yazdım onu oraya baska gelinlerle nasıl diye soran olursa diye.

Bir arkadaşım var henüz sevgilisi ile arasında bir sey yok. Fakat sürekli çocuğun annesi hal hatır soruyor arıyor her sey icin. Hatta o kadar cok ilgililer ki arkadaşım bunalmış bile bu durumdan. Bazen diyorum ben nasıl bir aile ile evlendim.
Fazla muhabbet de tez ayrılık getirir. Evet kv niz biraz değişik ama mıç mıç ilişkiniz olsa zırt pırt gelip gitse her şeye karışsa daha mı iyi. Bırak bacım ya ne kadar uzak o kadar iyi. Seni aramayanı sen de arama

Çiçeğim bizim kültürümüzde aileler evliliğin parçası olmak zorunda oluyor, öyle bir algı var evet. Fakat ben öyle düşünmüyorum 🫠 evet belki alışılagelmişin dışında bir düşüncedir bilemem. Yani herkesin bireysel ailesi, kök ailesi kendine kıymetli, evlendikten sonra da eş kıymetlidir. İlla herkes birbiriyle görüşmek, konuşmak, sıkı fıkı olmak zorunda değil. Mesela benim kv beni sever bilirim ama ayda yılda bir görüşür konuşuruz. O oğluyla 3-4 günde bir konuşur, selam söyleriz birbirimize. Yeterli. Fazlasını aramadık yani. Benim ailem de aynı şekildedir. Hele dünürler birbirini düğünden sonra bir daha görmedi bile. Farklı şehirdeler zaten. Şimdi torun olunca bir görüşürler o kadar. Bir sorun olduğundan değil biraz Avrupa genleri var ailede her iki tarafta o yüzden 😂😂😂
Keşke o Avrupa genlerinden birazda bizimkilerde olsaydı. Bu düşünce tarzınızla aynıyız ama eş ailesi sürekli aranmak isteyince bazı zaman sorunlar çıkabiliyor..

Galiba bizdeki bu duygusal davranışın sebebi de şey diye düşünüyorum ben de seni kendi ailemden uzaktayım ve kendi ailem içinde birbirine çok bağlı bir aileyiz yani bir gün konuşmasak aklımız kalır. Şu an eşimin ailesinin olduğu memlekete tayin sebebiyle geldik. Yani insan illaki istiyor böyle aile olsun güzelce gidip gelelim arayıp soralım halimizi hatırımızı bir şeye ihtiyacımız olduğunda koşalım en azından ama onları bile görmeyince insanın zoruna gidiyor. Böyle bir aile ihtiyacı hissediyorum ben yani bir anne ve baba ebeveyn ihtiyacı hissediyorum evli bile olsam

Hayırlı ramazanlar öncelikle herkese. Durumu buraya yazıp sizden fikir almak istedim. Çünkü anlatacak şu an yakınımda bir arkadaşım yok. Şu dakika itibariyle de içime atamadım. Annemlere söylemek istemiyorum üzülürler. Yaz ayından beri evliyim. Kayinvalidem beni hiç aramiyor yani bir kere telefon etmedi. Ben ara sira nisanliyken nisanlimin telefonundan hal hatir soruyordum konusmaya çalışıyordum. Gecen yazdan beri evliyiz yine ara sira hal hatir sordum kendi telefonumla aradim kayit bile ettirmemis hala numaram kayitli değil düşünün. Bugün aradım disardaymis sonra geri döner gibi yapti abartmiyorum telefon bir saniye caldi veya calmadi elimdeydi telefon ben cekmedi heralde diye düşündüm. Sonra esimi aradi. Esim anne senle konuşmak istiyordu dedi beni söyledi icerde çağırıyorum diye yok oğlum dedi. Ben şok oldum ses hoparlördeydi . Ağlamaklı oldum ama eşime de bir şey demedim. Normal mi nisanliyken bir kez aramadi kizim nasılsın diye onun dışında yakınlık göremeyince ben de cok arayamadim. Tek geliniyim tuhafima gidiyor.
Aramayın sormayın bunda ağlamaklı olacak ne var onu çözemiyorum

Sizi istemediğini ya da aranızda bi problem olduğunu düşündüm. Ama yokmuş. İlginç, numaranızı hala kaydetmemesi çok fazla. Ben olsam eğer yeterince çaba gösterdiysem ve böyle bir karışıklık görüyorsam asla kafama takmam ve bundan sonra hiç önemsemem. Eşime dahi söylemem. Sonrasında kv yok beni aramıyor ya da eş kişisi annemi aramıyorsun vs derse o zaman da bugünleri hatırlatırım.

Kayınvalidenin yaptığı şey çok ayıp. O seni aramadan arama bir daha. Eşin birşey derse annen benimle konuşmak istemiyor o yüzden aramıyorum dersin.

Demek ki görgüsüz ve terbiyesiz bir insan kayınvaliden.
Yapacak bir şey yok, mesafe iyidir.
İleride çok yaşlanınca da sen mesafeli olursun.
Teletabi değiliz sonuçta.

Sahte samimiyet sevmiyorum diyorsunuz ama olsun istiyorsunuz. Kayınvalide böyle yapmamalı diyorsunuz ama siz de gelin olarak bir kez bile kadının evine gitmemişsiniz. Herkes 7-24 mü çalışıyor da ev ziyareti yapamadınız? Bir aradınız iki aradınız tamam da kadının konuşmak istemediğini anlamazlıktan gelip kaç defa aramışsınız. Bu sahte samimiyet değil mi? Babanız eşinizi devamlı arayıp soruyor mu? Aile toplantısında düğün dernek bir araya gelince konuşursunuz. Konuşmak istemeyeni zorlamak niye? Kayınvalideniz normal demiyorum, abarttıkça abartmış ama siz de saygı duymuyorsunuz. Tarzı böyleymiş diyip kenara çekilmiyorsunuz. Benim ailem böyle değil diyene de ayrı hayret ediyorum, olmak zorunda mı? Milletin de normali bu demek ki. Benim ailem gibi olun mu diyeceksiniz? Adamın kabahati yokken annen telefonumu açmadı diyip surat asmaya da hakkınız yok. Ne yapsın kavga mı etsin annesiyle veya gizlice arkanızdan arayıp karımın aramalarına cevap ver mi desin?

Ben bu tarz şeylerin hiç masumca olduğunu düşünmüyorum. Aramak isteyen her türlü arar konuşurevlenmişsin gelinisin sonuçta. Benim kayınvalidem de öyleydi aramazdı evlendikten sonra ben aramız ısınsın diye çok üstüne düştüm aradım sordum hediyeleri aldım sürprizler yaptım ama kadında tık yok hiç değişmedi. O yüzden ben de artık ne arıyorum ne soruyorsun kendi böyle istiyorsa böyle olsun mesafe ise mesafenin en iyisini yaparım

Bende aynıyım. Artık çoook çook nadir araşıyoruz böylesi daha iyi bence 🫰🏻

Back
X