Aralıkta doğan çocukları ocak yazdırmak..

Miyoppanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
67
9
1
30
Kızlar kardeşim 30 aralık ta doğcak babam bi yaş kazansın hayata erken atılsın diye aralık yazdıralım diyo ancak biz yıl bitmiş ayın 10 u bile değil tam yılsonu diyoruz. 1 ocak yazdırmak istiyoruz. Ancak şöylede bişi var gerçk doğum tarihiyle kimlikteki aynı olmıcak bize bi çıkar yol bulun 30 aralıkla gelceği yüksek ihtimal..

Canım zaten doğum kağıdına göre hazırlarlar. Israr olursa belki 1ocak yazılır

Belki erken doğum olacak. Veya 41.haftaya kadar doğmayacak şimdiden bunları düşünmeyin

Oğlum da aralık sonu olacaktı,ama ben kimliğe ocak yazılsın istiyordum,ama gerçek doğum günü de yazsın istiyordum,zaten sezeryandı,doktordan rica ettim ocakta olsa diye,o da sağolsun kırmadı 3 ocakta aldı,yani eğer sezeryansa birkaç gün erteleyebilirsiniz,normalsede sıksın dişini biraz :)) ya da en son kimliğini ocak olarak yazdırcaksınız.
Gerçi ben bu aralık ocak meselesinde de bir mantık kuramadım hala,aralıkta yazılsa 1 yaş 12 ay da tamamlanmıyor mu:))

Evde mi doğacak?

Bilmediğimden soruyorum, hastanede o tarihte doğan bebek, nufüsta istenilen tarihte yazdırılıyor mu

Temmuz ayındayız.. gereksiz olmuş bunu düşünmeniz .

Doğum günü hakkındaki kişisel fikrim herkesin doğduğu gün yazılması. Eşimin kağıt üstündeki Doğum tarihi yanlış vE bu duruma çok siniri bozuluyor. Farklı yazılmıi olması Bana da anlamsız geliyor...

Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşaallah. Ama daha çok erken değil mi bunları düşünmek için.
Hem şu doğum tarihlerini oynatıp durmayın lütfen. Hangi gün doğarsa o gün yazdırsın babanız.

Bizim aralik annelerinin cogu ocak yazdirmis, ilkokula baslatirken rapor almamak için (ilkokulu ertelemek icin 69 ayliklarin, yani aralik dogumlularin rapor almasi gerekiyor, 68 ayliklar yani ocak dogumlular sadece veli dilekcesiyle sonraki yila erteleyebiliyorlar)
Ama babaniz simdiden hayata erken atilmasi pesindeyse ocak yazdirmasi da bisey ifade etmeyecek, her turlu erken baslatacak.

Saçma olmuş aralık ocak mevzusu. Nüfus memuruyum. Hastane doğum raporuna ne yazarsa doğum günü o gün yazıyoruz. Belki de bebek 36 haftalık doğacak aralık başında. Şimdiden dert etmeyin.

Aynen sana katılıyorum. Benim durumumda eşinizin ki gibi.
18 aralik doğumluyum, ama 1 ocak yazdırmışlar. Ve biliyor musunuz, ben bunu tesadüfen 20 yaşımda öğrendim teyzemden, söyleme gereksinimi duymamış kimse.
"Ohaaaa!!" demiştim, çok sinir olmuştum.

Doğum kağıdı olacak nasıl yazılacak ? Günü gününe yazıyorlar artık.ha evde doğarsa o başka... Ama doğum kağıdı olmadan kayıt etmiyorlar. Şimdiden bunu hesap etmezseniz iyi olur. Belki 10 gün erkenden gelir belki 10 gün geç...

Aynı tarihte doğmuşsunuz biz her yıl şöyle bir olay yaşıyoruz . Aralıkta kendi aramıZda Doğum günü kutluyoruz. Aradan 2 ay geçiyor iş yerinde sürpriz Doğum günü yapıyorlar .... babası Askere 1 yıl geç gitsin diye böyle yazdırmış. Ama eşim Okumuş, üstüne çalışmış 28 yaşında Askere gitmiş hatta askerlik bile yapmamış. Mesleğinden ötürü başka bölümde temizce yapmış gelmiş askerliğini.

Hayatın Ne getireceği belli olmaz. Bence en iyisi her şeyin gerçek tarihli olması güzel.

Aynı tarihte doğmuşsunuz biz her yıl şöyle bir olay yaşıyoruz . Aralıkta kendi aramıZda Doğum günü kutluyoruz. Aradan 2 ay geçiyor iş yerinde sürpriz Doğum günü yapıyorlar .... babası Askere 1 yıl geç gitsin diye böyle yazdırmış. Ama eşim Okumuş, üstüne çalışmış 28 yaşında Askere gitmiş hatta askerlik bile yapmamış. Mesleğinden ötürü başka bölümde temizce yapmış gelmiş askerliğini.

Hayatın Ne getireceği belli olmaz. Bence en iyisi her şeyin gerçek tarihli olması güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…