• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralıkta doğan çocukları ocak yazdırmak..

Hicbir fikrim yok, ya hastaneyle anlasip dogum belgelerinde oynama yaptirmislardir ya da nüfusta...
Ama araligin 2. Yarisinda dogum yapanlarin hemen hepsi ocak yazdirmis, simdi bizimkilerin ilkokul yasi geldi 2012 ocak subat mart dogumlular dilekceyle erteletiyoruz, ekim, kasim, aralik 2011 liler rapor almak zorundalar. Aralik dogumlu olup dogdugu gunu yazdiranlar az, onlar da pismanlar, kimse 72 ayini doldurmamis çocuğunu ilkokula gondermek istemiyor (ben de dahil)

Anladim. Tabi ben de erkenden gondermek istemezdim ama insanin dogum gunun kimlikte yanlis olmasi durumu da beni sinir ederdi.
Neyse ki subatta dogmusum :D Gerci Almanya'da isteseler de farkli yazdiramazlardi.

Benden önceki arkadaşlar zaten şimdiden düşünmenin çok gereksiz olduğunu ve doğum belgesi diye birşey olduğunu söylemişler o ayrı.

Bir de şu var artık.
Okul olsun, askerlik olsun, iş başvurusu olsun yıla göre değil, gün hesabıyla başvuru şartı belirliyorlar.

Mesela 18 inden gün almamış olmak, okul başlangıcı mesela 66 ay falan. 1 günle hayata erken atılma hakkı elde etmeyecek yani. Takılmayın bu kadar.

Bir öğretmen olarak Ocak doğumlu yazılmasını doğru buluyorum , Aralık doğumlu çocuklar aynı sene çocuklarından 11 ay geride olmuş oluyorlar , birinci sınıfa başlarken problem oluyor
Nasıl bir problem oluyor peki. benim bebeğim de Aralık doğumlu okul çağına yıllar var ama merak ettim

Anladim. Tabi ben de erkenden gondermek istemezdim ama insanin dogum gunun kimlikte yanlis olmasi durumu da beni sinir ederdi.
Neyse ki subatta dogmusum :KK70: Gerci Almanya'da isteseler de farkli yazdiramazlardi.

Yine gondermeyebiliyorlar ama doktor raporu gerekiyor, tabi hos bisey degil cocuguna rapor almak, bazi doktorlar abuk sabuk seyler yaziyor zihinsel ve bedensel olarak yetersizdir gibi...

Nasıl bir problem oluyor peki. benim bebeğim de Aralık doğumlu okul çağına yıllar var ama merak ettim

69-70-71 aylik cocuklar (yani ekim, kasim, aralik dogumlular) ilkokula baslatilmak istenmediginde doktor raporu almak gerekiyor.
68-67-66 ayliklara veli dilekcesi yeterli oluyor.
Pedagojik olarak 72 aydan kucuk çocukların ilkokula baslatilmasi da uygun gorulmuyor, dolayisiyla veliler zor durumda kalabiliyor,
Mesela benim kizim eylulde 68 aylik olacak ilkokul kaydi cikti, yaklasik 1 yildir da okuma yazma biliyor ama ben buna rağmen kizimi bir yil daha anasinifina gonderecegim. Eger 69 aylik olsaydi rapor almam gerekecekti.

Mesela esim 31 aralik dogumlu
Gece 10.30 da dogdu....tabiki 1 ocak yaziyor kimlikte...bence dogdugun ana saygisizlik biyle seyler....

Okula başlatsak mı başlatmasak mı tarzında sıkıntı yaşanabiliyor , çünkü aynı sene çocuklarıyla aralarında aylarca fark oluyor ve İnanın 2 ay bile çocuklar arasında farkediliyor

Yine gondermeyebiliyorlar ama doktor raporu gerekiyor, tabi hos bisey degil cocuguna rapor almak, bazi doktorlar abuk sabuk seyler yaziyor zihinsel ve bedensel olarak yetersizdir gibi...

Evet egitim bilimleri yuksek lisansina hazirlanirken bu konuya baya calismistim. Bir bahane yazmadan raporu cikaramiyorlar tabi ki. Orada olumsuz bir sey yazmak durumunda. Dediginiz gibi hos degil ama...

Oğlum da aralık sonu olacaktı,ama ben kimliğe ocak yazılsın istiyordum,ama gerçek doğum günü de yazsın istiyordum,zaten sezeryandı,doktordan rica ettim ocakta olsa diye,o da sağolsun kırmadı 3 ocakta aldı,yani eğer sezeryansa birkaç gün erteleyebilirsiniz,normalsede sıksın dişini biraz :)) ya da en son kimliğini ocak olarak yazdırcaksınız.
Gerçi ben bu aralık ocak meselesinde de bir mantık kuramadım hala,aralıkta yazılsa 1 yaş 12 ay da tamamlanmıyor mu:))
Ya canim benim bi kardesim daha var o da 30 aralikta dogdu 30.12.2003 yaziyo dogum tarihinde agliyo annem sezaryen dogurmus onu bekleyemediniz mi 2 gun daha diye agliyo psikolojisi bozulsu birde 2004 lulerle okuyor dalga geciyolar mis. SIMDI bile agliyo 01.01.2004 yazdirmak istiyo..

Oğlum da aralık sonu olacaktı,ama ben kimliğe ocak yazılsın istiyordum,ama gerçek doğum günü de yazsın istiyordum,zaten sezeryandı,doktordan rica ettim ocakta olsa diye,o da sağolsun kırmadı 3 ocakta aldı,yani eğer sezeryansa birkaç gün erteleyebilirsiniz,normalsede sıksın dişini biraz :)) ya da en son kimliğini ocak olarak yazdırcaksınız.
Gerçi ben bu aralık ocak meselesinde de bir mantık kuramadım hala,aralıkta yazılsa 1 yaş 12 ay da tamamlanmıyor mu:))
Benim bi kardesim daha var aslinda soruyu onun ustunde sorcaktim sormadim neyse annem onu 30.12.2003 de dogurdu ve sezaryen simdi 2004 lulerlw okuyo ve anneme cok kizgin 2 3 gun daha tutamamis mi diye acelesi bile yokken diyo psikolojisi bozuldu suan bile agliyo inan ki

Söylemese sınıfta arkadaşlarına nerden bilecekler ki,bende mesela liseye bir yıl ara verip başlamıştım sınıfta kimse bilmezdi,o yaşlarda küçücük bir şeyi bile problem yapıyor insan,kardeşinize söyleyin bu durumu umursamazsa bir süre sonra arkadaşları da unutur,o takıntı yaptıkça arkadaşlarıda üzerine gelmeye devam edecektir..

Temmuz ayından bunu biliyor olman?
Ya canim aalinsa benim diger kizkardesim 30.12.2003 de sezaryen sekilde dogdu 2003 ve 2004 yili arasında sıkışıp kaldi ve agliyo surekli annem onu ocak ayinda dogurabilecekken dogurmadi. Cok agliyo tutabilecekken niye tutmadin anne 2 gun dha diye uzuluyo suan bile agliyo konu aslinda onla alakali mumkun olursa 01.01.2004 yazdircaz onu

Temmuz ayındayız.. gereksiz olmuş bunu düşünmeniz .

Doğum günü hakkındaki kişisel fikrim herkesin doğduğu gün yazılması. Eşimin kağıt üstündeki Doğum tarihi yanlış vE bu duruma çok siniri bozuluyor. Farklı yazılmıi olması Bana da anlamsız geliyor...
Kac gun yanlis yazilmis ki 1 2 gun filansa takmasin mesela kardsim 30.12.2003 lu 01.01.2004 miyo diye agliyo annem sezaryen yapmadimi 2 3 gun daha tutaydi diyo inan suan bile agliyo mumkunse 01.01.2004 yazdircaz onu

Kac gun yanlis yazilmis ki 1 2 gun filansa takmasin mesela kardsim 30.12.2003 lu 01.01.2004 miyo diye agliyo annem sezaryen yapmadimi 2 3 gun daha tutaydi diyo inan suan bile agliyo mumkunse 01.01.2004 yazdircaz onu

aralıkta doğmuş şubat yazdırmışlar. Sorana bir saat açıklam yapıyor. Nüfusta şu ay vE yıl yazıyor ama normalde şu ay vE yıl doğumluyum diyor. Anne babasına kızıyor koca adam.

aralıkta doğmuş şubat yazdırmışlar. Sorana bir saat açıklam yapıyor. Nüfusta şu ay vE yıl yazıyor ama normalde şu ay vE yıl doğumluyum diyor. Anne babasına kızıyor koca adam.
Hm ama canim bizmkisi 30 aralik ve 1 ocak yazilmadi diye agliyo 1 ocak yazdirmak istiyo simdi eger olurda yazilirsa herkese 1 ocak dicekmis zaten 1.5 gun sonra yazilmis oluyo

Back
X