• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralıkta doğan çocukları ocak yazdırmak..

Çocuğun doğduğu günü yazdırın yahu, böyle şeyler mi kaldı artık. Günü farklı yazılıp memnun olan bir tane insan görmedim. Siz öyle istiyorsunuz da çocuk isteyecek mi acaba. Artık sadece yıla göre hesaplanan hiçbir şey yok, gün ay yıl üzerinden tam yaş hesaplanıyor her işte.

1950'lerde mi yasiyoruz Allah askina.
Su dogum tarihinin yanlis yazilmasina uyuzum.
Zaten dogum raporunda ne yaziyorsa kimlige de o yazilir.
Ayrica erken veya gec dogacagini da temmuz ayindan bilemezsiniz.
28 mayista dogum yapmam gerekiyordu 17 mayista yaptim.

Bizim aralik annelerinin cogu ocak yazdirmis, ilkokula baslatirken rapor almamak için (ilkokulu ertelemek icin 69 ayliklarin, yani aralik dogumlularin rapor almasi gerekiyor, 68 ayliklar yani ocak dogumlular sadece veli dilekcesiyle sonraki yila erteleyebiliyorlar)
Ama babaniz simdiden hayata erken atilmasi pesindeyse ocak yazdirmasi da bisey ifade etmeyecek, her turlu erken baslatacak.

Nasil oluyor ki? Dogum raporunda yazan tarih yaziliyor kimlige?

Nasil oluyor ki? Dogum raporunda yazan tarih yaziliyor kimlige?

Hicbir fikrim yok, ya hastaneyle anlasip dogum belgelerinde oynama yaptirmislardir ya da nüfusta...
Ama araligin 2. Yarisinda dogum yapanlarin hemen hepsi ocak yazdirmis, simdi bizimkilerin ilkokul yasi geldi 2012 ocak subat mart dogumlular dilekceyle erteletiyoruz, ekim, kasim, aralik 2011 liler rapor almak zorundalar. Aralik dogumlu olup dogdugu gunu yazdiranlar az, onlar da pismanlar, kimse 72 ayini doldurmamis çocuğunu ilkokula gondermek istemiyor (ben de dahil)

Ben erken yazilmasinada gec yazilmasinada karsiyim gününde yazdirin ne farkedecek hayata erken atilsin ne demek onuda ayrica anlamadim

Bir öğretmen olarak Ocak doğumlu yazılmasını doğru buluyorum , Aralık doğumlu çocuklar aynı sene çocuklarından 11 ay geride olmuş oluyorlar , birinci sınıfa başlarken problem oluyor

Ben bebegin yerinde olsam asli ne ise onun kimlige yazilmasini isterim. 1 sene hayata erken atilinca bir halt oluyor sanki. Cocuk 1 sene fazla oynasin ne olacak yani. Dededeki mantiga gel. Dogum isleri hic belli olmaz ayrica.

Ayni sorun bende de var.yurtdisinda yasiyorum bizde bu mumkun degil.31 aralikta bile dogsa adamlari kessen 1 ocak yazmazlar.

Yapmayın böyle bir şey
Çocuğa 1 yaş kazandırmak dediğiniz şey onun çocukluğundan çalmak oluyor :KK12:
Ben de kasım doğumluyum
Okula da 1 yıl geç gittim, hep çok hırslı oldum, sonuçta başarılı da oldum
Kardeşim de 1 yıl erken vermişlerdi, çok zorlandı küçük çocuk dikkatini toparlamakta olsun, ders sevmekte olsun ilk seneleri hep eziyet geçti
Ne olur sanki 1 yıl geç gitse, doya doya çocukluğunu yaşasa!
Daha doğmamış çocuğa 1 yıl kazandırılmak düşünülüyor of yazık zamane çocuklarına

Kızlar kardeşim 30 aralık ta doğcak babam bi yaş kazansın hayata erken atılsın diye aralık yazdıralım diyo ancak biz yıl bitmiş ayın 10 u bile değil tam yılsonu diyoruz. 1 ocak yazdırmak istiyoruz. Ancak şöylede bişi var gerçk doğum tarihiyle kimlikteki aynı olmıcak bize bi çıkar yol bulun 30 aralıkla gelceği yüksek ihtimal..
Hangi devirde yaşıyorsun günü gününe hastane raporuna göre yazılıyor. Bugunden günü tam belli olmaz.

Ay geçen sene 28 aralıkta doğurayım da 29unda hastaneden çıkayım yeni yıla kızımla gireyim diye ne dert etmiştim.

Doktorum yeni yılı bekle dediğinde yeni yıla hamile giremeeem 3 senedir hamile gibi hissediyoorraaamm diye ağlamıştım :D

28inde doğurdum planlı şekilde. Ha yılbaşından bi halt anlamadım gerçi hayallerindeki gibi olmadı haliyle.

Sorun yaşayacaksa kızım direk benim yüzümden olacak :D :D

Özür dilemiyorum yine de kızım :D

Dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız da yanlış yerden sıvamışsınız.
Bebek ana rahmine düştüğü anda yatak odası döşeyen vs gördüm ama doğum tarihi hesaplayan görmedim. Bu da heyecandan bence:anneadayı:
Şunu çok iyi gördüm ki Bebek geldiğinde hiçbişey hesapladığınız gibi olmuyor.
Belki aceleci olacak bebiş, belki annesinden ayrılmak istemeyecek. Ne zaman gelirse gelsin Sağlıkla gelsin inşallah.:nazar:
Ben olsam kimlikte doğum tarihini değiştirmezdim. Yaşı değişmiyor sonuçta

Eşim aralık sonunda doğmuş 1 ocak yazdırmışlar hala dogum gününü bilmiyorum kv soruyorum hatırlamıyom diyo sonundaydı diyor.Yani ocakta yazılsa bile doğumgununu bilsin

5 ay öncesinden bunu düşünmek çok mantıksız. Her türlü ihtimal olur erken doğar yada geç. Direk 30 Aralık da olacak demek de tuhaf normal doğumsa sancinin ne zaman geleceği belli olmaz ki. Artik yeni doğan bebekler günü gününe yazılıyor o eskidenmisti bende 27 Aralık doğumluyum nüfus memuru 2 Ocak yazalım demiş. Sinir oluyorum doğum günunuz kutlu olsun diye mesajlar geldiği zaman..

Ben Aralık dogumluyum. Hep bir sene kaybım oluyor büyük gözüküyorum. Is başvurusunda felan da yıl olarak kaçırdığım zamnlar oldu baya bir sıkıntı çıkıyor. Hamileyim ve bebeğim Aralık dogacak ben ocak yazdırmayi düşünüyorum

Babanız erken atılır hayata demiş ama zaten cocuk ocak dogumlu biriylr aynı sekilde gelisimini tamamlanıyor. Bence ocak yazdırın

Ben ekim başı dogumluyum, ocak başı yazdirmislar. Hic bir zararini görmedim. Ama 26 yaşındayım tabii, şimdi dogum belgesine göre yazılıyor, eskisi gibi kalmadi

Back
X