- 2 Ağustos 2010
- 4.024
- 69
- 363
- 45
vaaaay her gün yeni bişey öğreniyorum..ben genelde düzenli regl oluyorum o zamanda erken menepozamı girceeemmm ühüüüüü..bu nasıl iştir Ya rabbim ben hamile olmak istiyoruuuumm..çok istiyorum..Şimdi gün aşırı çalışcam ama ya bu seferde aşırdığım gün yumurtlarsamda kaçırırsam nolcak.. peki o yapmadığımız gün yeterlimi spermlerin kendine gelmesi için???
EVET CANIM ÖYLE GÖRÜNÜYO...
peki bşi sorucam..regl oluyo olmamız kesin olarak yumurtladıgımız anlamına mı geliyo sayın annecim? yani ben şöyle düşünüyorum..yumurtluyoruz bu ya bebiş oluyo yada döllenmeyip vucuttan atılıyo..doğru muyum ?
Hayır regl olsan da yumurtladın anlamına gelmiyormuş.Doktorum öyle dedi.
ayy bu işler çok karışık,kafamızı çok karıştırmayalımm,,,elinizden geldikçe hergün yada günaşırı deneyin kızlar,,,Allah inşlhh hayırlısından bir evlet verir hepimizeee
Hayır regl olsan da yumurtladın anlamına gelmiyormuş.Doktorum öyle dedi.
oooooff.yumurtladığımı nerden bilicem ben peki?
ayy bu işler çok karışık,kafamızı çok karıştırmayalımm,,,elinizden geldikçe hergün yada günaşırı deneyin kızlar,,,Allah inşlhh hayırlısından bir evlet verir hepimizeee
Ben bazen yumurtlama olmasa da regli olunuyor diye biliyordum?
oooooff.yumurtladığımı nerden bilicem ben peki?
evet canım,yumurtladıysan progesteron yükseliyor,rahim dokusu kalınlaşıyor bu sayede. yumurta döllenirse rahimdeki kalınlaşmış tabakaya gömüyor kendini bebiş, döllenmezse o tabaka dökülüyor ve kanama oluyor.yani regl kanamasının asıl amacı rahim duvarını tazelemek.vücudumuz mükemmel bir makine!
ben regl nedir bilmiyomusum bunu anladım çünkü ben reglin döllenememiş yumurtanın vucuttan atılması sanıyodum.e yumurtlamadan da regl olunabildiğine göre regl o demek değilmiş.şuymuş :
Regl (Adet Kanaması) Nedir?
Rahim iç yüzeyinde her ay dölenmiş yumurtanın ( gebeliğin ), gelip yapışmasına ve buradan beslenmesi için damarlanmasını sağlayacak bir tabaka oluşur ve eğer döllenme yoksa bu duvar görevini tamamlayıp yerini alttan gelen yeni dokuya bırakarak dökülür, rahimden dolayısıyla vücuttan dışarıya atılır. Her ay bu işlem aynı şekilde tekrarlanır biz bu sürece menstürel siklus – adet düzeni, işlevini yitirerek yerini yeni oluşan yapıya bırakıp dışarıya atılan bu dokuya da adet kanı, mentürasyon kanaması denir.
esracım bu ay takip edicem bakalım belirtilerimi ..elbet bnm de vucudum bi belirti veriyodur..ben kendimi dinlemediğim için yumurtlayıp yumurtlamadıgımı hiç takip etmedim açıkcası:26:
ben regl nedir bilmiyomusum bunu anladım çünkü ben reglin döllenememiş yumurtanın vucuttan atılması sanıyodum.e yumurtlamadan da regl olunabildiğine göre regl o demek değilmiş.şuymuş :
Regl (Adet Kanaması) Nedir?
Rahim iç yüzeyinde her ay dölenmiş yumurtanın ( gebeliğin ), gelip yapışmasına ve buradan beslenmesi için damarlanmasını sağlayacak bir tabaka oluşur ve eğer döllenme yoksa bu duvar görevini tamamlayıp yerini alttan gelen yeni dokuya bırakarak dökülür, rahimden dolayısıyla vücuttan dışarıya atılır. Her ay bu işlem aynı şekilde tekrarlanır biz bu sürece menstürel siklus – adet düzeni, işlevini yitirerek yerini yeni oluşan yapıya bırakıp dışarıya atılan bu dokuya da adet kanı, mentürasyon kanaması denir.
esracım bu ay takip edicem bakalım belirtilerimi ..elbet bnm de vucudum bi belirti veriyodur..ben kendimi dinlemediğim için yumurtlayıp yumurtlamadıgımı hiç takip etmedim açıkcası:26:
o da olur..zaten regldi,mantardı derken arayı açtık olsada bitse de başlasakkkksen iki günde bir bum bummmm yap,yumurtladığını spermler görse yeter deeeeceeemmmm
Amannn sallayın kızlar yumrutaymış oymuş buymuş
İnsan psikolojisi nedir yahu böyle?Ben doktora gitmeden önce ağrıdan duramıyordum şimdi hepsi yok oldu.Stres yapmadazsak her şeyimiz düzenli gidecek sanırım
Deecem sibelim sende de bir sorun olmadığını biliyorsun doktor her yerlerine bakmışStres yapma ve bum bum buuummmma devam
Amannn sallayın kızlar yumrutaymış oymuş buymuş
İnsan psikolojisi nedir yahu böyle?Ben doktora gitmeden önce ağrıdan duramıyordum şimdi hepsi yok oldu.Stres yapmadazsak her şeyimiz düzenli gidecek sanırım
Deecem sibelim sende de bir sorun olmadığını biliyorsun doktor her yerlerine bakmışStres yapma ve bum bum buuummmma devam
slm kuzular nasilsiniiizzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?