Gebeliğe Hazırlık ARALIK AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar benimde testlerime bi bakar mısınız? Sabah yaptığım testte ikinci çizgiyi koyu gördüm fakat az evvel yaptığım test silik çıktı çatladı mı acaba 🙄 yoksa o koyu çizgiyi ben mi yumurtlama sandım
Bir de günde 2 test şaşırtır. her gün aynı saatte 2 saat önceden sıvı alımını keserek yaparsan net olarak daha iyi anlarsın. Yani en azından ben öyle anlıyorum net olarak. :) 2 3 test yaptığım zamanlar çok dengesizleşiyordu renkler oldu mu olmadı mı hep karıştırdım.

Bir de günde 2 test şaşırtır. her gün aynı saatte 2 saat önceden sıvı alımını keserek yaparsan net olarak daha iyi anlarsın. Yani en azından ben öyle anlıyorum net olarak. :) 2 3 test yaptığım zamanlar çok dengesizleşiyordu renkler oldu mu olmadı mı hep karıştırdım.
Ewt bende karıştırıyorum aslında ama kasıklarım ağrıdıkça acaba yumurtladım mı diye hemen teste koşuyorum🙈 normalde bende günde 1 test yapardım ilk defa bu ay günde 2-3 test yaptım 😏

Canım son yaptığın testte sıvı alımı çok olmuş veya test yanlış olmuş gibi o koyuluktan hemen bu kadar açıklığa biraz zor geçer .. bence yumurtlaman yarın olacak gittikçe koyulaşmış son yaptığın teste kadar. Hormon bir anda yükselip bir anda düşmüyor yavaş yavaş yükselip pik yapıp tekrar yavaş yavaş düşmeye başlıyor.
Bende bugün koyuluğu görünce yavaş yavaş koyulaşıyor demek ki yumurtlama yarın ve ya ertesi gün olur dedim ama akşam silik görünce şaşırdım. Dediginiz gibi test yanlış olmuştur ya da ben saat dolmadan yapmışımdır 😏🤷‍♀️ yarın tekrar yapıp bakcam İnşAllah kaçırmam yumurtlamayı 🙏

Kizlar 2 sey soracagim size. Sogan kuru yumurtlama doneminde uygulanir mi? Olumsu etkisi olur mu?
2. Ovulasyon testine fazla idrar damlatmak o koyulugu etkiler mi
Selam , soğan kürü ilk ay adete 15 gün kala diğer aylar adete 10 gün kala yapılıyor.hiç birşey olmaz merak etme
Diğer soruda evet en fazla 4 damla yoksa bulutlanma oluyor

canım adetliyken gitmen gerekiyor 3-4-5 bu günler de olur. Ben randevumu aldım. yumrtlama takibi ben de yaptıracağım.
hayır 13.günümde gittim daha büyümemiş çarşamba gel dedi şu anda 14.mm adetliyken takibe bakılmıyor yumurtalık çalışıyor mu diye bakılıyor ve hormon testleri yapılıyor

Merhaba Bat 6 Aralık tam 1 hafta var adetime ama 2 saattir adet sancısı yaşıyorum şiddetli değil ama her an olcakmış gibi doluluk ve gerginlik var rahmimde bu durumu yaşayan var mı aranızda

Merhaba Bat 6 Aralık tam 1 hafta var adetime ama 2 saattir adet sancısı yaşıyorum şiddetli değil ama her an olcakmış gibi doluluk ve gerginlik var rahmimde bu durumu yaşayan var mı aranızda
yumurtlama sancısı o geç yumurtlaman olmuş hemen değerlendir

Canım bende ekim ayında kürtaj oldum ilki kimyasal olmuştu ikinci gebeliğimdi benimde 10 haftalıkken kalbi durmuş 🙁 bende şimdi hemen tekrardan hamile kalabilmek için uğraşıyorum. İnşAllah rabbim tez zamanda hepimize nasip eder 🤲🏻
Öncelikle geçmiş olsun.Sebepleri araştırıldı mı?Genetik testler ve başka testler yapıldı mı?Benim ilk gebelikte 7+5 kalp durması 2.gebelikte trizomi18 son 3 gebelik kimyasal ile sonuçlandı.Yapılan araştırmalar sonucu lupus hastası olduğum antifosfolipid sendromu olduğunu söylediler.Canım 2 gebelik kaybın var ise önce sebeplerini araştırsalar sonra gebelik düşünsen sanki daha iyi değil mi?Sonra inan kayıp yaşadıkça daha çok üzülüp stres yapıyoruz

hayır 13.günümde gittim daha büyümemiş çarşamba gel dedi şu anda 14.mm adetliyken takibe bakılmıyor yumurtalık çalışıyor mu diye bakılıyor ve hormon testleri yapılıyor
Adetin 5 inci günü yumurta geliştirici ilaç veriliyormuş taki ediliyormuş gerekirse çatlatma iğnesi veriliyormuş ben onun için gideceğğim.

yumurtlama sancısı o geç yumurtlaman olmuş hemen değerlendir
Ama yumurtlamam geçti tekrar mı yumurtluyorum 🤔 yumurtlama ağrısı adet sancısı gibi olmazdı bende birde sancı kısa sürdü sonra belim ağrıdı belimde normalde hiç ağrımaz. Kendimde belirti aramıyorum ama çok ilginç bir şekilde adet sancısı yaşadım yarım saat içinde de 3 4 kere idrara sıkıştım

Öncelikle geçmiş olsun.Sebepleri araştırıldı mı?Genetik testler ve başka testler yapıldı mı?Benim ilk gebelikte 7+5 kalp durması 2.gebelikte trizomi18 son 3 gebelik kimyasal ile sonuçlandı.Yapılan araştırmalar sonucu lupus hastası olduğum antifosfolipid sendromu olduğunu söylediler.Canım 2 gebelik kaybın var ise önce sebeplerini araştırsalar sonra gebelik düşünsen sanki daha iyi değil mi?Sonra inan kayıp yaşadıkça daha çok üzülüp stres yapıyoruz
Patolojiye gönderdik ama temiz çıktı neden kalbi durduğu patolojide çıkmıyormuş zaten doktorum öyle demişti. Genetik için tahlil yaptırdık şimdi sonuçlarını bekliyoruz. İnsan bi kere hamile kalınca tekrardan hemencecik yine kalayım istiyor 😏 duydunuz mu bilmem ama bende sübyan var ilki o yüzden düştü kayınvalidemde olduğu için çocuklarına geçmiş ve eşimden de bana geçti kayinvalidem kendisinde olduğunu bildiği için ben düşük yaşayınca hocaya gidip baktirmamizi söyledi baktirdik bende de cıktı dua yazdırdık ikincisi öyle olduda tutundu. Yazdırmasak eğer sürekli böyle tutunamadan düşermiş 🤷‍♀️ bende ilk defa böyle şeylerle karşılaşıyorum ama napayım hayırlısıyla sağlıklı bi evladım olsun diyede elimden geleni yapmaya çalışıyorum 😏

Ama yumurtlamam geçti tekrar mı yumurtluyorum 🤔 yumurtlama ağrısı adet sancısı gibi olmazdı bende birde sancı kısa sürdü sonra belim ağrıdı belimde normalde hiç ağrımaz. Kendimde belirti aramıyorum ama çok ilginç bir şekilde adet sancısı yaşadım yarım saat içinde de 3 4 kere idrara sıkıştım
Adet ağrısı mı gebelik belirtisi mi bilmem ama yaşadığınız yumurtlama sancısı değil kafanızı karıştırmayın boşuna.

Adet ağrısı mı gebelik belirtisi mi bilmem ama yaşadığınız yumurtlama sancısı değil kafanızı karıştırmayın boşuna.
Bencede değil zaten yumurtlarken adet sancısı olmaz çok kısa sürdü yarım saat beş on dk da belim ağrıdı. Adete 1 hafta varken bu şekilde olması garip geldi o yüzden sormak istedim.

gebelik laiblir bütün belirtileri kısa bir zaman diliminde yaşaman da ilginç değil mi?

Benim de bat 5 Aralık, kasık ağrısını ben de yaşıyorum, onun dışında gaz sancım oluyor ve gaz sancım olunca direkt kasıklarıma vuruyor, sanki kasıklarımda bir ağırlık varmış gibi... bu sabah da afedersin şeffaf, köpüklü bir akıntı geldi. Senin hiç akıntın oluyor mu?

Benim de bat 5 Aralık, kasık ağrısını ben de yaşıyorum, onun dışında gaz sancım oluyor ve gaz sancım olunca direkt kasıklarıma vuruyor, sanki kasıklarımda bir ağırlık varmış gibi... bu sabah da afedersin şeffaf, köpüklü bir akıntı geldi. Senin hiç akıntın oluyor mu?
Evet benimde gaz sıkıntım var akıntım da var kremsi rakı beyazı gibi geliyor bu sabah da geldi biraz

X