Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
moralini bozma canım bende kiloluyum dozlarım 12 gün boyunca 250 vuruldum 5 kutu ganal-f bitirdim benimde 1 tane yumurtam gelişti ve sonuç olarak hamileyim herşey allahtan
aynen öyle.bende kiloluyum,90 kiloyum hatta açık açıkta yazayım.boyumda 170.şişmanım neticede.9 gün boyunca 225 gonal-f yaptım.5 yumurtam gelişti 4ü döllendi 3ü bölünmeye devam etti ve transfer edildi.pazar günü sonuç alıcaz Allahın izniyle.anlamıyorum bu dr ları.

hemen ekliyorum canım tarih belli olunca söylersin güncelleriz :)

bende çok işe yaradı canım ama sen yine dr una danışmadan adım atma. ama inofolic i zaten dr lar yazıyor :)
Tahminime gre 11kasm olck dye dûşnyorum cnım kesnlesnce hber werirm

çok teşekkür ederim, o zaman senin için heyecanlı geri sayım başladı demekki, inşallah güzel haberler alırız.
benim rahim içi hep çok iyi gelişirdi, bu ay ince kalmış dedi doktor.. anladığım kadarıyla seninki takviye olarak vermiş, benimkinde ise eğer yeterli kalınlaşma olmazsa aşılama yapmayacaklar, artık hayırlısı diyorum ne yapalım..
ilk kez hormonel bir ilaç kullanıyorum, vücudumdaki düzgün çalışan bir sisteme müdahale etmeyi hiç istemiyordum ama girdik artık bu yola bakalım..

Allah kolaylık versin canım. benim rahim duvarım kalın diye dün tedavim ertelendi. biri düzelse biri bozuluyo

eline ağzına yüreğine sağlık. izninle bunu facebook grubumuzda paylaşabilir miyim?

kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim, allahım bebeklerimizin haberlerini kutlamayı nasip eder inşallah:)
arkadaşlar rahim duvarı aşılama yapmadan önce 8-9-10-11-12 olması gerekiyormuş. Bunun altında olup aşılama yapılanlarınki tutmuyormuş. Belki de neden aşılamamız tutmadı sorusunun cevaplarından biri de budur...
aşılamadan sonra bizde mi rahim kalınlaştırıcı ilaçtan kullansak?

Senin beynin nasıl çalışıyor? Bu akıl vermek değil sadece bir tavsiye. Eğer tavsiye duymak istemiyorsan ne işin var bu platformda. Yeme bozukluguna bağladığımı nereden uydurdun. Polikistik over hastası oldugum için hormon bozukluğununda, insulin direncinin de ne demek oldugunu gayet iyi biliyorum. Bunula ilgili ilaçlar var, tedaviler var v.s ufff aman ya banane.

Doktorum da bana aynısını dedi. Hatta yumurtanın büyüyüp çatlaması kadar önemi var dedi. Ben her ay hem hap olarak hemde vajinal olarak ilaç kullanıyorum bu yüzden.

arkadaşım ben senin açtığın konulardan bahsetmiştim çok özür dilerim tarihe bakmamışım ''aralık 2014''zannetmişim,kasımmış,200 sayfa olunca ((aralık diye düşündüğüm için) o sayfaya geçeyim diye düşündüm .yanlış anlamış ve anlaşılmışım ,neyse ben de bu sayfayı takip etmeye devam edeceğim,inşallah herkes istediği mutluluğu yaşar ve busevinçlerine biz de ortak olmaya çalışırız.

Doktorum da bana aynısını dedi. Hatta yumurtanın büyüyüp çatlaması kadar önemi var dedi. Ben her ay hem hap olarak hemde vajinal olarak ilaç kullanıyorum bu yüzden.
bugune kadar gıttıgım 6 doktordan hıc bırı bana rahım kalınlıgından bahsetmedı. acaba dıkkat mı etmedıler yoksa normal oldugunu gorduler de ses etmedıler kafam karıstı bak sımdı.. son dr her catlatma ıgnesı ve ılıskı gunlerınden sonra progestan yazardı ama ıstemıyorsan kullanma derdı. kafa karıstırmaya 1 numaralar

Persacım ben de rahim incelmesi oldugu için uzun süredir progestan kullanıyorum. Bu hafta doktora gittiğimde yine yumurtadan önce rahim kalınlığıma baktı hemen "oooo rahim kalınlıgın çok iyi" dedi. sonra muayene bitti. Bende masasının başına gittim bir baktım bana hem hap hemde vajinal jel yazmış. birde bilirsin progestan sersemlik yapıyor hele hele hem hap hem de vajinal jel bir arada kullanılınca tam leyla oluyorsun :) doktora dedim "rahim duvarı kalınlığım iyiyse tekrar neden progestan kullanıyorum. en azından birini kullanayım" dedim. Sen ikisini de mutlaka kullan. Yumurtanın büyüyüp çatlaması kadar önemli bu dedi. Yumurtan büyür çatlar hatta hiçbir problem de yoktur ama rahim spermi tutmadıgı sürece asla hamile kalınamaz dedi. Ben de mecbur aldım ilaçları yine bu ay kullanıcam napıyım mecbur.

canım bence oncesınde de sonrasında da doktorun yonlendırıyor olması gerek, benimki eğer yeterli kalınlığa ulasmaz ise aşılamayı bu ay yapmayacağını soyledı. eğer ticari amaç varsa tabiki buna önem vermeyip aşılama yapan doktor da olabilir..yani hepimiz aslında doktorlarımıza emanetiz..
aslında aşılamadan sonra spermlerin yumurtayı dölleyip dölleyemediğini bilebiliyor olsak sonrasında rahime tutunamadı deme şansımız olur, yani en azından hangi aşamada sorun yaşadığımızı tespit etmiş oluruz. Ancak bu tespit heralde çok ileri tetkiklerle yapılabiliyordur..

bu rahim duvarının kalınlaşması için progestan kullanılıyor ise benim dr neden östrojen hapı verdi ki ? belki her ikisi de aynı işe mi yarıyor acaba anlamadım

Zaten doktorları anlamak ne mümkün? Birinin dediği diğerini tutmuyor. Hepimiz onlara emanetiz de ne kadar güvendeyiz

kızlar yaş boy ve kilolarınızı paylaşır mısınız lütfen listemiz değişti biliyorsunuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…