Teşekkür ederim,sagolun.Basınız sağolsun evet onu atlamısım Allah rahmet eylesin
aylardır okadar çok bilgi biriktirdim ki. Çok okudum çok izledim. Aylardır tek bir şey öğretebildim o da yazdigim gibi git git gidak.Daha cok kücük değil mi bu teshis icin
Olması gerekeni bilmiyorum ama daha bir 15aylık belki gelişimi yavastır sadece
sağolun..Oncelikle basınız sagolsun. 1 yaşında bebek için çok erken değil mi teşhis koymak? Bence acele etmeyin ve bebeğinizi hemen etiketlemeyin. Elbette en doğrusunu doktor bilir. Siz bebeğinizle keyifli vakit geçirmeye odaklanın. Mesela benim oğlum şarkı dinlemeyi ve dans etmeyi çok sever. Ben de hemen herşeyi ona şarkı olarak söylüyordum. Siz de bebeğinizin sevdiği şeylerle ona yaklasin.
Birşey söyleyeyim mi çok fazla bilgi sahibi olmak icin hani okuyoruz arastırıyoruz ya basımıza gelmeyen kalmıyorTeşekkür ederim,sagolun.
aylardır okadar çok bilgi biriktirdim ki. Çok okudum çok izledim. Aylardır tek bir şey öğretebildim o da yazdigim gibi git git gidak.
ben de kimyasal gebelik yaşadım kızımdan evvel. Aslında doğru dediginiz ama hic sağlıklı bir dönemden geçmiyorum. Daha yazmadigim bir suru sıkıntılar var babam erkek kardeşim vs. Allah im bu günleri atlatmayı nasip etsin . Tek tesellim eşimin çok iyi bir es ve baba olması. Aksi halde yemin ederim kafayı yerdim annem öldükten sonraBirşey söyleyeyim mi çok fazla bilgi sahibi olmak icin hani okuyoruz arastırıyoruz ya basımıza gelmeyen kalmıyor
Cevremde hiç düşük yapan vs yokken hamile kaldıgımı ögrendigimde ilk aylardaki riskleri nelere dikkat etmem gerektigini arastırdım bütün düşük modellerini ezbere biliyordum artık burdada sürekli o konulara baktım okudum ettim herkese hamile oldugumu söylerken ama düşük yapabilirim belli olmaz cok erken vs diye anlatıyordum
derken bir hafta sonra cevremin hala benden ilk defa ögrendigi kimyasal düşük yasadım
Bazen cok kurcalamakla o hastalıgı cagırıyorda olabiliriz bilemiyorum
amin inşallah. Çok sağolun..Başınız sağolsun Allah annenize rahmet etsin inşAllah ..
Çocuğunuz henüz 1 buçuk yaşında bile değil , bazı çocukların algılaması da geç olur . İçinizi ferah tutun inşAllah bi şeyi yoktur .
@TuruncuHayal
doğru. Haklisiniz. Keyifli zamanlar geçiriyoruz aslında. Bol bol oyun müzik gidiklamaca . İnşallah kızım da sizin gibidir ne diyeyim.Başınız sağolsun.. ve bebeğiniz çok küçük değil mi? Belki yapısı öyledir, yavaş öğreniyordur.. sanırım ben de öyleymişim. Annem anlatır hala kimseyi tanimazdin, sana seslenirdik sesin nereden geldiğini ayırt edip bakamazdin, benden 2küçük kardeşim oyun oynamaya sesler çıkarmaya başladığında bile ben, benimle yaşıt çocuklar gibi değilmişim. Sanırım sonradan açılmışım :) bir arkadaş demiş hastalığı çağırmak diye.dogru demiş bence... Endişe edeceğinize çocuğunuzla keyifli zaman geçirmenizi öneririm
Siz de sağolun teşekkür ederim .amin inşallah. Çok sağolun..
Dediginiz gibi olması için dua ediyorum. Zaten hipertroide bağlı olduğunu düşündüğümüz gelişim geriliği var denver testine gore. Birde otizm olabilir denilmesi ve aile büyüklerinin dolaylı kıyas ve neden bu çocuk boyle demeleri beni çürüttü son aylarda.
Her bebeğin yapısı farklıdır. Doktor değiliz elbet ama cevremizden görüyoruz.. kendi kendinize dert etmeyin derim öyleyse de zamanı gelince teşhis konur ona göre yolunuzu cizersiniz.oyle değilse de boşuna üzülmüş, boşuna yıpratmış olursunuz kendinizi ve bebeginizidoğru. Haklisiniz. Keyifli zamanlar geçiriyoruz aslında. Bol bol oyun müzik gidiklamaca . İnşallah kızım da sizin gibidir ne diyeyim.
sağolun..
Zaten teşhis konulsa bile o raporu almayacağım.
Benim derdim biran önce eğitim alması.
Ben başaramıyorum gün içinde yaptığımız etkinlik oyun müzik vs. Bir turlu öğretemiyorum hiç birşey.
Bu düşüncelere sahip olmamı sağlayan aile büyükleri oldu. Bana kalsa ben bu kadar takıntılı olmayacaktim.
Bu arada 38+2 kontrol günümde amniyon sıvısı bitmesi sonucu acil sezeryana alındım ben. Kontrol için gittik ve ertesi gün sezeryan oldum yani. 36+0 â uyumlu doğdu kızım. Hem 36 haftalık uyumlu olusu hem hipertiroidi nin etkisi ile bu gelişim geriliği eklenince .. Keske sadece bunlar olsa diyorum. Eğitim ile yaşıtlarını yakalar ilerde.
Bazen öyle herşey üst üste gelir isyan etmemek bunada sükür demek lazımben de kimyasal gebelik yaşadım kızımdan evvel. Aslında doğru dediginiz ama hic sağlıklı bir dönemden geçmiyorum. Daha yazmadigim bir suru sıkıntılar var babam erkek kardeşim vs. Allah im bu günleri atlatmayı nasip etsin . Tek tesellim eşimin çok iyi bir es ve baba olması. Aksi halde yemin ederim kafayı yerdim annem öldükten sonra((
16-17 aylıkken hatırlıyor musunuz ; göz teması nasildi kızınızın?Benim kizim 27aylik 20 aylik isaret etti 23 aylik anne baba dedi ilk daha cok kucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?