Araf.saclarim beyazladı kaybim ve acabam

nurovic

Denge
Pro Üye
7 Temmuz 2008
4.936
12.102
733
Merhaba. İstanbul/tuzla ya yakin onerebileceginiz çocuk psikiyatr var mi acaba ?
Otizm konusunda uzman olmasını istiyorum ve epeydir araştırıyorum .

1.6.2017 doğumlu Kızım hipertroidi hastası. 15 günlükten bu yana ilaç kullanıyoruz. Değerleri çok iyi. Ama henüz tam belli değilse de büyük ihtimal troide bağlı olabilir " gelişim geriliği " var.

14 aylıkken denver testi yapıldı çocuk gelişimi dr u tarafından.
Kaba motor 14 ay
ince motor 10.5 ay çıktı.
Kasım ayında tekrar gideceğiz. Testi yeniden yapacak. Gerilemede ara açılmış mi yoksa aynen devam mi diye bakacak.

Psikiyatr ye geçen ay gittik. Otizmi kafanızdan atin çocuğunuza odaklanıp vakit geçirin aralık ayında 1.5 yaşında olacak o zaman teşhis koyar gerekirse rapor verir özel eğitim aldiririz dedi. Bu beni tatmin etmedi.çünkü çok araştırdım ve tüm herşeye bakılmadan hemen rapor almak istemiyorum

Kaç aydır perişan haldeyim. 2.5 ay önce annemi kaybettim 57 yaşında idi. Akciğer kanseri teşhisten 1 ay sonra canım annem öldü.
Çok aci çekiyorum.
Açıkçası kızımla ilgilensem de sürekli aklım bulanık bu yüzden.

Göz teması zayıf. Anne dışında sözcük yok. İşaret etmiyor , işaret edilen yere değil parmağa bakıyor.

Komut almıyor ama zeka kartlarından tavuğu bir şekilde ezberledi. Sürekli baycan seslerini taklit ediyorum öğretmek adına.
Git git gidak nerde hadi getir dediğimde odasından gidip alıp getiriyor. Ver bana dediğim şeyi vermiyor çünkü anlamıyor ama ver anlamında avuç actigimda elindeki , yerdeki oyuncak vs veriyor

Mavi renk takıntısı var. Mavi renkli olan şeyleri ( mandal zeka kartlarindan yastık olan kartı ve halka olan oyuncağını mesela elinde gezdiriyor. 7/24 değil ama çoğunlukla diyebilirim.

Marmara uni araştırma hastanesi takipliyiz. Benim derdim aralık ayini beklememek. Artık dayanamıyorum. Tuzla ya yakin otizm konusunda uzman bir psikiyatr dan biran evvel kızım için randevu almak istiyorum. Otizm değildir inşallah ama tüm belirtiler malesef o yönde.

Şimdiden tesekkur ediyorum cevap yazanlar için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha cok kücük değil mi bu teshis icin
Olması gerekeni bilmiyorum ama daha bir 15aylık belki gelişimi yavastır sadece

Oncelikle basınız sagolsun. 1 yaşında bebek için çok erken değil mi teşhis koymak? Bence acele etmeyin ve bebeğinizi hemen etiketlemeyin. Elbette en doğrusunu doktor bilir. Siz bebeğinizle keyifli vakit geçirmeye odaklanın. Mesela benim oğlum şarkı dinlemeyi ve dans etmeyi çok sever. Ben de hemen herşeyi ona şarkı olarak söylüyordum. Siz de bebeğinizin sevdiği şeylerle ona yaklasin.

Basınız sağolsun evet onu atlamısım Allah rahmet eylesin
Teşekkür ederim,sagolun.
Daha cok kücük değil mi bu teshis icin
Olması gerekeni bilmiyorum ama daha bir 15aylık belki gelişimi yavastır sadece
aylardır okadar çok bilgi biriktirdim ki. Çok okudum çok izledim. Aylardır tek bir şey öğretebildim o da yazdigim gibi git git gidak.

sağolun..
Zaten teşhis konulsa bile o raporu almayacağım.
Benim derdim biran önce eğitim alması.
Ben başaramıyorum gün içinde yaptığımız etkinlik oyun müzik vs. Bir turlu öğretemiyorum hiç birşey.
Bu düşüncelere sahip olmamı sağlayan aile büyükleri oldu. Bana kalsa ben bu kadar takıntılı olmayacaktim.

Bu arada 38+2 kontrol günümde amniyon sıvısı bitmesi sonucu acil sezeryana alındım ben. Kontrol için gittik ve ertesi gün sezeryan oldum yani. 36+0 â uyumlu doğdu kızım. Hem 36 haftalık uyumlu olusu hem hipertiroidi nin etkisi ile bu gelişim geriliği eklenince .. Keske sadece bunlar olsa diyorum. Eğitim ile yaşıtlarını yakalar ilerde.

Teşekkür ederim,sagolun.

aylardır okadar çok bilgi biriktirdim ki. Çok okudum çok izledim. Aylardır tek bir şey öğretebildim o da yazdigim gibi git git gidak.
Birşey söyleyeyim mi çok fazla bilgi sahibi olmak icin hani okuyoruz arastırıyoruz ya basımıza gelmeyen kalmıyor
Cevremde hiç düşük yapan vs yokken hamile kaldıgımı ögrendigimde ilk aylardaki riskleri nelere dikkat etmem gerektigini arastırdım bütün düşük modellerini ezbere biliyordum artık burdada sürekli o konulara baktım okudum ettim herkese hamile oldugumu söylerken ama düşük yapabilirim belli olmaz cok erken vs diye anlatıyordum
derken bir hafta sonra cevremin hala benden ilk defa ögrendigi kimyasal düşük yasadım
Bazen cok kurcalamakla o hastalıgı cagırıyorda olabiliriz bilemiyorum

Başınız sağolsun Allah annenize rahmet etsin inşAllah ..
Çocuğunuz henüz 1 buçuk yaşında bile değil , bazı çocukların algılaması da geç olur . İçinizi ferah tutun inşAllah bi şeyi yoktur .
@TuruncuHayal

Başınız sağolsun.. ve bebeğiniz çok küçük değil mi? Belki yapısı öyledir, yavaş öğreniyordur.. sanırım ben de öyleymişim. Annem anlatır hala kimseyi tanimazdin, sana seslenirdik sesin nereden geldiğini ayırt edip bakamazdin, benden 2küçük kardeşim oyun oynamaya sesler çıkarmaya başladığında bile ben, benimle yaşıt çocuklar gibi değilmişim. Sanırım sonradan açılmışım :) bir arkadaş demiş hastalığı çağırmak diye.dogru demiş bence... Endişe edeceğinize çocuğunuzla keyifli zaman geçirmenizi öneririm

ben de kimyasal gebelik yaşadım kızımdan evvel. Aslında doğru dediginiz ama hic sağlıklı bir dönemden geçmiyorum. Daha yazmadigim bir suru sıkıntılar var babam erkek kardeşim vs. Allah im bu günleri atlatmayı nasip etsin . Tek tesellim eşimin çok iyi bir es ve baba olması. Aksi halde yemin ederim kafayı yerdim annem öldükten sonra ((

Son düzenleyen: Moderatör:
amin inşallah. Çok sağolun..
Dediginiz gibi olması için dua ediyorum. Zaten hipertroide bağlı olduğunu düşündüğümüz gelişim geriliği var denver testine gore. Birde otizm olabilir denilmesi ve aile büyüklerinin dolaylı kıyas ve neden bu çocuk boyle demeleri beni çürüttü son aylarda.

doğru. Haklisiniz. Keyifli zamanlar geçiriyoruz aslında. Bol bol oyun müzik gidiklamaca . İnşallah kızım da sizin gibidir ne diyeyim.

Siz de sağolun teşekkür ederim .
Aileden kimseyi takmayın kafanıza doktorlardan iyi mi bilecekler sanki . Bi şey olmayagörsün her bir akraba doktor kesiliverir hemen .
Siz bebeğinize odaklanın , pozitif düşünün pozitif olsun inşAllah .

doğru. Haklisiniz. Keyifli zamanlar geçiriyoruz aslında. Bol bol oyun müzik gidiklamaca . İnşallah kızım da sizin gibidir ne diyeyim.
Her bebeğin yapısı farklıdır. Doktor değiliz elbet ama cevremizden görüyoruz.. kendi kendinize dert etmeyin derim öyleyse de zamanı gelince teşhis konur ona göre yolunuzu cizersiniz.oyle değilse de boşuna üzülmüş, boşuna yıpratmış olursunuz kendinizi ve bebeginizi

Benim arkadaşıma da çocuğu 3 yaşına kadar konuşmadı diye neler demişler götürmediği doktor kalmamış şimdi maşallah proje okulunu kazanmış. Anne olarak endişeli olmanı çok iyi anlıyorum.
Tabi ki hersey bizim için. Evladımız engelli de olabilir otizimli de olabilir. İnsanlar bilip bilmeden konusup yeterince zor olan hayatları daha da zorlaştırmaya çalışmasa keşke... Bence sen çok gerildiğin için normal olan şeyler bile gözüne batıyor artık. Bir süre hiç birşey öğretmeye çalışmasan olur mu? Sadece çocuğunu çooook sev ve onun keyifle yaptığı şeylere sen de ortak olup keyif almaya çalış bak göreceksin sen öğretmek için gerilmedikçe o da daha çok kendini açacak insallah :)

Bazen öyle herşey üst üste gelir isyan etmemek bunada sükür demek lazım
Elinizdekilere sıgınmanız cok güzel bişey
Allah tez zamanda aydınlık günler görmenizi nasip etsin

Benim kizim 27aylik 20 aylik isaret etti 23 aylik anne baba dedi ilk daha cok kucuk

Benim kizim 27aylik 20 aylik isaret etti 23 aylik anne baba dedi ilk daha cok kucuk
16-17 aylıkken hatırlıyor musunuz ; göz teması nasildi kızınızın?
Her çocuğun gelişimi kendine özeldir evet ama yine de sormak istedim. Mesela göz teması , işaret edilen yere bakar miydi ? Yoksa onu da 20.ayda mi öğrendi.Msj iniz beni umutlandirdi. Çok tesekkur ederim.

Goz temasi isine geldiginde iyi.. İsarey ettigim yöne 23 aylik civari bakti yine gozumle baktigim seylerede o zaman bakmaya basladi bazi cocuklar erken yapiyo bunlari ama geneli kizim gibi cevrenizdeki yasitlarina bakin he bi de kimi bazi seyleri daha cabuk ogreniyo kimi gec.. Goz temasi benim kizimdada kisa ama dr hic goz temasi olmaz demisti m.chat diye test var orda sorulanda bi iki saniye bakiyomu diye soruluyo internettn bakin o teste ama daha cok kucuk dikkat suresi kisa olmsi normal dr size otizmi unut demis zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…