araçlarınızın aylık giderini

Superisi 2009

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
1.784
77
37
merhba arkadaşlar ben bi araç almak istiyorum ama eşim giderlerinin aylık 2bin oldğunu söleyip beni soğutuyo
acaba doğrumu gerçekten bu kadar gideri varmı.
bunca insan zararmı ediyo.

esın senı kandırmıs bızımde araba var babamın daha dogrusu ama aylık 2 mılyar kazanmıyokı 2 mılyar arabaya versın :KK9:
cok gezmezsen tuplu araba alırsan az gıderı olur yanı

esın senı kandırmıs bızımde araba var babamın daha dogrusu ama aylık 2 mılyar kazanmıyokı 2 mılyar arabaya versın :KK9:
cok gezmezsen tuplu araba alırsan az gıderı olur yanı

tüplu düşünmüyoruz ama biiz..!
benzinlide okadar yoktur ama dimi kim 2 bin verirki arabaya
ama veren varsa yazsın lütfeen
eğer kociş doğru sölüyosa bi ömür araba sahibi olamam benn:KK14:

canım eşin arkadaşında dediği gibi seni kandırmış eşimde jip var anca 2000 tl masrafı oluyor oda çok yaktığı için 2500 motor km 550 kuruş yakıyor 100 tl ile 240 km yol gidebiliyorsun bide servis masrafları var onlarda pahalı ama 1.6 motor bir araba alırsan örneğib dizel bir fiesta otomatik vites eski kasada olabilir eski kasaları 15 bin 20 bin arası çok fazla yakmıyorda arkadaşımda var ve üstelik 100 tl ile 650 km yol yapıyor aradaki farka bakarmısın bizdeki araçta kia sorento uzak durun derim

canım eşin arkadaşında dediği gibi seni kandırmış eşimde jip var anca 2000 tl masrafı oluyor oda çok yaktığı için 2500 motor km 550 kuruş yakıyor 100 tl ile 240 km yol gidebiliyorsun bide servis masrafları var onlarda pahalı ama 1.6 motor bir araba alırsan örneğib dizel bir fiesta otomatik vites eski kasada olabilir eski kasaları 15 bin 20 bin arası çok fazla yakmıyorda arkadaşımda var ve üstelik 100 tl ile 650 km yol yapıyor aradaki farka bakarmısın bizdeki araçta kia sorento uzak durun derim

çok safım ya bende inandım ona bu gece sölicem bunları bakalım ne dicek

aylık masrafı hergün kullanıp kullanmayacağınıza, gideceğiniz mesafeye göre değişir...
ama bununla kalmıyor, durduğu yerde masraf çıkarabilen bir şey araç...

canım arabayı ne kadar kullanacağınıza bağlı günde kaç km yapacağınıza...
bizim araba benzinli 1.4 tsı(benzinli) motor..
çok kullanmıyoruz arabayı ama en fazla kullandığımızda da ayda 1 depo benzin yetiyor(şehiriçinde)..
şehirdışına çıktığımızda bile en çok 500 tl gidiyor..
yılda bir bakımları vergileri vs oluyor ozaman daha çok masrafı oluyor ama inanki ozaman bile ayda 2000 tl bulmuyor.ancak yazın tatile çkılırsa falan 2000tl gibi rakamları bulabilir.eşin abartmış:KK34:

Son düzenleme:
aylık masrafı hergün kullanıp kullanmayacağınıza, gideceğiniz mesafeye göre değişir...
ama bununla kalmıyor, durduğu yerde masraf çıkarabilen bir şey araç...
oda doğru tabi..
canım arabayı ne kadar kullanacağınıza bağlı günde kaç km yapacağınıza...
bizim araba benzinli 1.4 tsı(benzinli) motor..
çok kullanmıyoruz arabayı ama en fazla kullandığımızda da ayda 1 depo benzin yetiyor(şehiriçinde)..
şehirdışına çıktığımızda bile en çok 500 tl gidiyor..
yılda bir bakımları vergileri vs oluyor ozaman daha çok masrafı oluyor ama inanki ozaman bile ayda 2000 tl bulmuyor.ancak yazın tatile çkılırsa falan 2000tl gibi rakamları bulabilir.eşin abartmış:KK34:

eşim dioki ben aylık demedim:KK76:
biaz fiyatı indirdi aylık 250 tl sadece benzin olurmuş.
buarada nie ilerde araba istediğimi söliyim bizim yol masrafımız şuan aylık 250 normal taksilerle halledince .....
bu harcamayı kendi arabama yaparım kimseye minnet etmem die düşünüyorum

valla alacağınız arabanın modeli önemli
mesela bende panda 1,2 var 2006 model
kaskosu 650
6 ayda bir pulu var oda sanırım 120+120
bakım masrafları v.s. oluyor
şuan için benimkinin lastik değişimi lazım en az 500 lira
2 yılda bir vizesi o ne kadar bilmiyorum ben aldığımda zaten vizesi yeni yapılmıştı
park sorunu olan bir yerdeyseniz deli dana gibi düşünmeniz gerecek her arabayı çıkartmak istediğinizde
otoparklar zaten en az 3-5 lira
birde şöyle bir şey oluyor araban var ise daha çok geziyorsun, yağmur çamur v.s. demiyorsun
oda işin extra masrafı oluyor
artı malum benzin masrafı

kısacası çok çok iyi hesap yapmanız lazım
gideceğiniz yere otobüs v.s. ile gitmenin süresi, maliyeti

e bu kadar yazdıktan sonra senin niye var diyebilirsin:KK37:
biride çıkıp bana bunları anlatmadı zamanında
bileydim aldırmazdım:26:

valla alacağınız arabanın modeli önemli
mesela bende panda 1,2 var 2006 model
kaskosu 650
6 ayda bir pulu var oda sanırım 120+120
bakım masrafları v.s. oluyor
şuan için benimkinin lastik değişimi lazım en az 500 lira
2 yılda bir vizesi o ne kadar bilmiyorum ben aldığımda zaten vizesi yeni yapılmıştı
park sorunu olan bir yerdeyseniz deli dana gibi düşünmeniz gerecek her arabayı çıkartmak istediğinizde
otoparklar zaten en az 3-5 lira
birde şöyle bir şey oluyor araban var ise daha çok geziyorsun, yağmur çamur v.s. demiyorsun
oda işin extra masrafı oluyor
artı malum benzin masrafı

kısacası çok çok iyi hesap yapmanız lazım
gideceğiniz yere otobüs v.s. ile gitmenin süresi, maliyeti

e bu kadar yazdıktan sonra senin niye var diyebilirsin:KK37:
biride çıkıp bana bunları anlatmadı zamanında
bileydim aldırmazdım:26:

canavar canım iyiki yazdın böle bilgilere ihtiyacım var.kaskosu bir kerelikmi yoksa süresi falan varmı.
şuanda 250 tl ayda taksilere veriyorum.geri kalan yolculuklarımı kayınbabamızdan rica ederek izinn isteyerek yapıyoruz.
gidip geldiğimiz yer duyuluyo olay çıkıyo hep stresyani

canavar canım iyiki yazdın böle bilgilere ihtiyacım var.kaskosu bir kerelikmi yoksa süresi falan varmı.
şuanda 250 tl ayda taksilere veriyorum.geri kalan yolculuklarımı kayınbabamızdan rica ederek izinn isteyerek yapıyoruz.
gidip geldiğimiz yer duyuluyo olay çıkıyo hep stresyani

her sene kasko yaptırıyorsun:KK1:
o sene kaza v.s. yapmadıysan gelecek sene daha az ödüyorsun ama indirim 100 lirayı bile bulmuyor
lastikler ise 50 bin km ama kesin 4 yıl içinde değiştirilmesi lazım
birde yazlık kışlık yada 4 mevsim diye ayrılıyor
nette araştırdım tam döküm aldım
bunu kendi aracıma uyarladım
1,2 2006 model triptonik

Yakıt Gideri 3.000 TL
Yıllık ortalama 10.000 km yaptığınızı düşünürseniz ve ortalama 35 kuruştan hesaplayabilirsiniz, 3.000 TL

Trafik Sigortası 150 TL 9-12 aya bölüyorlar

Kasko Sigortası 650 TL 9-12 aya bölüyorlar

Periyodik Bakım 250 TL

Fenni Muayene 75 TL tek sefer alıyorlar
İki yılda bir olduğundan 150 TL'nin yarısı 75 TL

Otopark 750 TL extra girebilir

Oto Yıkama 180 TL extraya giriyor
her ay bir kere iç dış yıkatma 15 lira

Lastik ve Akü 180 TL 12 kadar bölüyorlar
Lastik 4 yılda 1 bu nedenle maliyetin 1/4'ü = 150 TL, Akü de 5 yılda 1 bu nedenle maliyetin 1/5'i = 30 TL Toplam 180 TL

Trafik Cezası extra olabilir tek seferde ödüyorsun, 5-10 lira erken ödeme indirimi falan oluyor
Yılda 1 defa trafik cezası ortalama 130 TL (mesela ben ceza yemedim ama eşim hatalı park yerinden yemişti)

MTV ortalama 400 TL ocak ve temmuzda olmak üzere 2 seferde alınıyor 200+200

extraları hesaplamadan aylık 390 lira ediyor masrafı
tabii aracı peşin para aldığınızı sayıyorum

birde eski modellerde periyodik bakımın dışında parça değişimi falan gerekebilir
45 binde triger kayışı değişiyor

valla böyle bakınca insanın aracı satası geliyor:KK1:
ama ben mecbur gibi bir şeyim
2 çocuk var bir yere gittikmi otobüs v.s. saatine göre ayar yapmak gerekiyordu
annemler yaşlı acil bir vakka olduğunda hastaneye götürüyorum daha dün gittik mesela
tabii döndüğümde 2 sokak geride park yeri buldum:KK37:
kayınvalideler uzakta oturuyor

kısaca sen aylık 400 lira olarak düşün
ona göre hesabını kitabını yap derim:KK19:

hay Allahım ya
şimdi dün akşam açtığın konuyu okudum
demin yazdıklarımın hepsini geri aldım
ne sıkıntı çekeceksin kızım
ödesin eşin :KK47:
dünyaya bir kere geliyoruz
sağlık sorunun var, ufak çocuğun var
hala daha ince eleyip sık dokuyorsun :KK4:
hala eşini düşünüyorsun:KK50:

hay Allahım ya
şimdi dün akşam açtığın konuyu okudum
demin yazdıklarımın hepsini geri aldım
ne sıkıntı çekeceksin kızım
ödesin eşin :KK47:
dünyaya bir kere geliyoruz
sağlık sorunun var, ufak çocuğun var
hala daha ince eleyip sık dokuyorsun :KK4:
hala eşini düşünüyorsun:KK50:

aaah ah alsa bir dakika durmam budün 30tl yine taksiye gitti çocuk hastalanınca
ama anlamıyoki ehliyetimi alıyım inşallah oğlumunçıkarması dursa alcam ama nerdeeee
neyse bugün öemli bi gün dua ediyim belki kabul olurda oğlum düzelir inşallah

aaah ah alsa bir dakika durmam budün 30tl yine taksiye gitti çocuk hastalanınca
ama anlamıyoki ehliyetimi alıyım inşallah oğlumunçıkarması dursa alcam ama nerdeeee
neyse bugün öemli bi gün dua ediyim belki kabul olurda oğlum düzelir inşallah

inşallah yarabbim
Allah dualarını kabul eder
tez zamanda şifasını verir oğluşunun

diesem arabam var ayda 1 depo, 170 tl yakıyorum. Gittigim mesafe hergun 15 km git 15 km gel.

Yıllık

Yakıt giderim 2000 tl
Trafik Sigortası 150 TL
kasko 950 tl (senede 3 kez kaza hakkım var, pert olmadıgı sürece sorun yok)
Periyodik Bakım 350 TL (bu sanırım 10.000 bakımı)
Egsoz ve motor muayenesi su an kac bilmiyorum ama benzin masrafına göre hava civa
Lastik alırsın ama 5 sene gider mesela 1200 tl verdim (1200/60) = 20 tl eder aylık hadi akuyle = 50 tl ediyo

MTV = 521 tl

zaten arabayı paran varsa 50.000 de bir değiştircen en fazla 75.000 de bir yoksa fena kacar

2000+ 150+ 950+ 350+50+521= yaklaşık bana maaliyeti 4000tl ediyor ki 9 senede araba parası ediyor = 9 senede 36.000 Tl

bu arada yukarda 9 sene boyunca benzine hic zam gelmedigini dusunduk %7 senede zam gelse 9 sene ortalaması aylık yakıt
masrafı 240 tl eder senelik 2880 tl dir

Gelelim işe servis ile gelsek eşimle 2 x 100 x12 x 9 = 21.600 tl eder 2 kişi (hadi senede %7 zam yapılsa 9 sene sonunda 28700 tl eder)

Eee haftada 2 gun 2 kişi dolmuşla annemlere gitsek 2 x 2 x 52x9 = 1870 tl eder

senede 3 kezden 9 senede 27 kez 2 kişi otobusle memlekete gitsek 54bilet alsak oda %7 zamlansa
bugun 2 kişi tanesi 35 tl den = 70 tl (ama senede %7 zam ile mesela 9 sene sonunda 60 tl olmuş)
9 sene boyunca senede 3 kez 2 kişi bana maaliyeti yaklaşık 12000 tl

28700+ 1870 + 12000 >>> 40.000 tl ediyor + araba kullanmanın keyfi ve rahatlıgı

ARABA RAHATLIKDIR , asla ARABADAN UCUZU OLMAZ:

Son düzenleme:
arabam opel corsa 1.3 essentia (ayda 900-1000 km yapıyorum)

ustteki mesaja devam (30 dk gecmiş yazana dek edit edemedim)

tabi aylık 400 tl masraf ciddi bir para, ama mesela karı koca calısıp eve 2500 tl girse (biri memur olsa) ve evinde kendininse
bizim elektrik 100, yakıt 200, gaz 20, telefon (cep) 60, internet 100, su 30, = 600 civarı buna gitse

aylık pazar 200 tl + market 400 tl civarı (deterjan felan dahil) = 600 tl diyelim

400 (araba) + 600 fatura + 600 (market)+100 tl hesapsız harcama = 1700 tl eder (cocuk yoksa)

haa 9 senede bir araba değiştirceksen, 9 sene sonunda araban 10.000 e sayılsa sana 40.000-10000 = 30000 biriktirmek duser (9 sene sonra
40.000 tl den ucuz araba bulman coook zor)
ayda 300 tl ayırsan 9 sene yeni araba paran hazır olur ( COCUK YOKSA DİYORUM). ve ayda eve 2500 tl giriyorsa

Son düzenleme:
diesem arabam var ayda 1 depo, 170 tl yakıyorum. Gittigim mesafe hergun 15 km git 15 km gel.

Yıllık

Yakıt giderim 2000 tl
Trafik Sigortası 150 TL
kasko 950 tl (senede 3 kez kaza hakkım var, pert olmadıgı sürece sorun yok)
Periyodik Bakım 350 TL (bu sanırım 10.000 bakımı)
Egsoz ve motor muayenesi su an kac bilmiyorum ama benzin masrafına göre hava civa
Lastik alırsın ama 5 sene gider mesela 1200 tl verdim (1200/60) = 20 tl eder aylık hadi akuyle = 50 tl ediyo

MTV = 521 tl

zaten arabayı paran varsa 50.000 de bir değiştircen en fazla 75.000 de bir yoksa fena kacar

2000+ 150+ 950+ 350+50+521= yaklaşık bana maaliyeti 4000tl ediyor ki 9 senede araba parası ediyor = 9 senede 36.000 Tl

bu arada yukarda 9 sene boyunca benzine hic zam gelmedigini dusunduk %7 senede zam gelse 9 sene ortalaması aylık yakıt
masrafı 240 tl eder senelik 2880 tl dir

Gelelim işe servis ile gelsek eşimle 2 x 100 x12 x 9 = 21.600 tl eder 2 kişi (hadi senede %7 zam yapılsa 9 sene sonunda 28700 tl eder)

Eee haftada 2 gun 2 kişi dolmuşla annemlere gitsek 2 x 2 x 52x9 = 1870 tl eder

senede 3 kezden 9 senede 27 kez 2 kişi otobusle memlekete gitsek 54bilet alsak oda %7 zamlansa
bugun 2 kişi tanesi 35 tl den = 70 tl (ama senede %7 zam ile mesela 9 sene sonunda 60 tl olmuş)
9 sene boyunca senede 3 kez 2 kişi bana maaliyeti yaklaşık 12000 tl

28700+ 1870 + 12000 >>> 40.000 tl ediyor + araba kullanmanın keyfi ve rahatlıgı

ARABA RAHATLIKDIR , asla ARABADAN UCUZU OLMAZ:

Aslına bakarsan arabalardan pek anlamam yani hangisi ne kadar yakar konusunda dizel opel corsanın en az yakan araba oldugunu duymuştum ki aylık 170 lira bence çok ideal benim yol paramı düşününce eger hiçbiyere gitmezsem sadece işe gelip gidersem aylık 150lira yol parası veriyorum buda geç kalıp taksiye binmediğim sürece çektiğim eziyet, koca kışta saatlerce otobüs, dolmuş duraklarında donmalarımda paha biçilemez tabiki:KK47: memnekete giderken verdiğim yol paraları, akşam (6-7) hava kararınca otobüs durağına kadar yürümeye korkmam o yüzden hiçbişey yapamam falanda cabası:KK31:

Şuan imkanım yok ama inşallah 2-3 seneye krediyle falan almak istiyorum Allah nasip ederse :KK31:

Son düzenleme:
gerçekten çok güzel açıklamışsınız saolun eh bana geriye kalan kocişi arabaya hazırlamak
inşallah bir gün razı ederim

Canım bende corsa kullanıyorum otomatik çok memnunum benimki 2000 model az yakıyo sorun yaşıtlarına göre az çıkarıyo. 11-12bin sanırım benimki benzinli ama lpg taktırmadık motor küçük diye çocukların varsa sana biraz küçük gelebilir ama şehir içinde ideal

X