arabasizlik ve kredi

hadeka

Ya hayır söyle ya sus.
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
1.655
2.146
Slm kizlar
Hemen konuya gireyim
Ev borcumuz var son 7 taksit kaldi aylik 2500 .
borcunu kolayladik gibi ama cok zor oldu yuksek mebla kredi.

Esim ogretmen ve ikinci donem calisacagi koy okuluna ulasim sikintili
Ikinci el bir araba alip okula gitmek istiyor.

Ben de istiyorum tabiki.
Ancak suan odedigimiz kredi borcunu kapatacak ve araba alacak kadar yuklubi ihtiyac kredisi cekmemiz gerekiyor.

Sorun bu noktada.
Tekrar yuklu bir kredi borcunun altina girmek istemiyorum.
18 kadar su anki borclar icin 20 yada 25bin de araba icin dusunuyoruz.
Bu arada esimin ozel durumundan dolayi otomatik almak zorundayiz.
Ikinci el arabalar bayagi pahalanmis.

Simdi ev borcunu bitirene kadar beklemek mi ? Madur olmamak adina bir kez daha borca girmek mi?

Bence vadeyi uzatarak aylık taksidi hafifletebilirsiniz. Kenara para da atabilirseniz belki sonradan toptan kapatırsınız.

Cok zor arkadasim ya. Sürekli sıkıntı içinde olacaksiniz. Bence bi borcunuzu bitirin. Esiniz biraz daha dişini sıksın..
Diger türlü çok zor olur.

Eğer araba almak istiyorsanız ihtiyaç değilde taşıt kredisi çekin 48 ay vade ile ihtiyaç kredisine göre ödemesi düşük olur.

Esim tekrar uzun vadede kredi cekmek istemiyor
Araba icin cekersek 2 yada 3 yil icinde bitecek sekilde cekecegiz.

Benim de bi aklim cekme borc bitsin diyor
Halini gorunce de uzuluyorum.
Offf cok zor
5000 aylik gelirimiz.
2500 kredi 1000 kres ustu de kredi karti faturalar falan

Kenara para koyamiyoruz yani.

Sorun olmayacaksa eşinizin özel durumu nedir?

Kirilacagim bir mesele degil kizlar
Ince dusuncenizden dolayi tesekkurler
Sifir arabada indirim var tabiki
Yuzde 35 40 civari sanirim ama esim ve ben araba kullanmayi bilmiyoruz ogrenene kadar ikinci el bi araba kullanalim dedik.
Bir de esimin sifir engelli otomibili olarak begendigi arabalar cok pahali ben de suan yanasmiyorum
Tekrar bi ev borcu gibi bi meblayi arabaya yatirmaya

Engelli
Vergi indiriminden yararlanabiliyor ama su an sifir araba alamayacagimiz icin ikinci ele yoneldik. O kisim biraz karisik.
25-28 bin arası bir fiyata ötv indirimiyle sıfır araç alabilirsiniz. Yaz sonunda ablama aldık 24 bine opel corsa. Otomatik 2-3 bin daha pahalı olur. Bir araştırın isterseniz.

Engelli araci alinca 5 yil biyunca degistiremiyoruz o nedenle begenmedigi bir arabaya 5 sene binmek istemiyor. Iki sene ikinci el kullanip sonra istedigini almak istiyor

Madem öğrenmek için istiyorsunuz bence 14 -15000 den yukarı çıkmayın onuda 2 yıllık çekerseniz cok sıkıntı olmaz gibi

14-15 bine evet var ama çok sıkıntı çıkarır çok yorar sızı ıkıncı elde otomatık vites biliyorum çok sıkıntılı.
bence bıraz kolaylayın ısınızı bıraz daha sabredın
sonrasında 20 bıne yakın daha rahat alırsınız arabayı.
zaten araba kredısındede yıne pesınat odenıyor.
yanı eger cekersenız su an ıcın ıhtıyac kredısı çekmek zorunda kalırsınız. onlarında oranı su an çok yüksek ıyı araştırın derım

Size kalan 1500 ile kredi çekmeyin bence,çok zorlanırsınız. İşe yakın bir eve taşının daha mantıklı.Bir de arabanın masrafı,mazot vb de eklenince altından kalkamazsınız

bence bu kadar beklemişsiniz biraz daha sabredin.
borcunuz bitsin sonra alırsınız.yoksa maddi açıdan siz zorluklar yaşarsınız.

bekleyin derim ben de hesapta olmayan harcamalar ihtiyaçlar çıkabilir bu sürede boşa strese girersiniz

Şu an araba piyasası gerçekten cok kötü . Dolardan dolayı baya Yükseldi fiyatlar . Ikinci el otomatik iyi bişey cok zor bulmak . Bence engelli indirimi gibi bi fırsatınız varsa beğenmekten öte su anki durumunuzu kurtaracak bir araba Alın 5yıl cok izinli süre değil binsin eşinizde bi zahmet yani hem istiyor hem mısın kırın ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…