• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabası olan hanımlar bakabilir mi?

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.131
5.603
448
İstanbul
Merhaba hn lar.

Araba sizin üzerinize ama başka biri kullanıyor diyelim. O kullanırken araç kırmızıda geçti yada başka bir ihlal yaptı mobese yakalandı yada, fahri müfettiş lerce plakanız alındı ceza yazıldı. Ehliyetiniz den ceza puanı düşer mi? Yoksa sadece araca para cezası mı gelir?

Kesin olarak bilen kişiler yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

Fotodan belli olur kimin oldugu kirmizida gecen ben mesela gectim esimin ustuneydi araba ama buldular beni malesf:cry:ama ben almanyada boyle turkiyeyi tam bilmiyorum kirmizida gecerli daha cok bu diyer cezalarda arabanin sahibine gelir ceza

Fotodan belli olur kimin oldugu kirmizida gecen ben mesela gectim esimin ustuneydi araba ama buldular beni malesf:cry:ama ben almanyada boyle turkiyeyi tam bilmiyorum kirmizida gecerli daha cok bu diyer cezalarda arabanin sahibine gelir ceza
Ya yeni ehliyet alıyorum malum 2 yıl 75 puanı aşmamam gerek. Üstüme araç var ama kamuya açık gibi. Ehliyeti alınca pisi pisine puanım düşsün istemiyorum.

Sadece araca para cezasi gelir. Ama akol gibi bir durum varsa ne oluyor tam bilmiyorum.

Ya yeni ehliyet alıyorum malum 2 yıl 75 puanı aşmamam gerek. Üstüme araç var ama kamuya açık gibi. Ehliyeti alınca pisi pisine puanım düşsün istemiyorum.
Aday sürücü olarak hemen cevap veriyorum.çok araştırdım cezalar iki grup şeklinde sürücü belgesine yazılanlar bunlar bizim için önemli grup.ikinci ise araca yazılanlar.emniyet genel müdürlüğünün ceza puanı sorgulama diye bir sistemi var.ordan da kontrol edeblirsin

araca ceza gelir.
Kesin oylemi. Aslında mantıklı olan bu. Çünkü şirket araçları var bir ton. Bir ailede aynı arabayı kullanan bir dolu insan oluyor . hepsinin ceza puanı arabanın sahibinden düşse kimse kimseye arabasını vermez diye düşündüm bende.

Araca ceza geliyor
Kullanan kişi tespit edilirse ona ceza puanı yazılıyor

Sadece araca para cezasi gelir. Ama akol gibi bir durum varsa ne oluyor tam bilmiyorum.
Alkol vs gibi durumda zaten polis muayenesinde çıkacağı için meydana sorun olmaz yani alkolü alan kişi kimse ondan düşülür puan.

Ben mobese yada fahri müfettişler ce plaka alıkarak yazılan cezaların araca para cezası mı yoksa aynı zamanda araç sahibinin ehliyetine ceza puanı olarak mı yansıyacağını merak ettim

araca ceza kaydı yapılır sana ceza gelmesi için mobs den fotonu bulmaları yada çevirmeleri gerekir . ama istersen sor bir polis memuruna emin ol

Cok dikkat et turkiyenin farklidir kurallari mutlaka benim mesela bir ay ehliyetim gidyor yeni aldimda zaten ehliyeti puanimda gitti.deneme suremde uzadi malesf diyecegim o ki cok dikkatli ol

Alkol vs gibi durumda zaten polis muayenesinde çıkacağı için meydana sorun olmaz yani alkolü alan kişi kimse ondan düşülür puan.

Ben mobese yada fahri müfettişler ce plaka alıkarak yazılan cezaların araca para cezası mı yoksa aynı zamanda araç sahibinin ehliyetine ceza puanı olarak mı yansıyacağını merak ettim

Sadece araca para cezasi gelir sizin ehliyetinize herhangi bir ceza gelmez merak etmeyin.
Ekleme: Başıma geldiği için biliyorum. Kendi arabami bir yakinima verdim ve kural ihlali yapti sadece araca ceza geldi. Kimsenin ehliyetine ceza puani eklenmedi.

Para cezasi arac sahibine geliyor ama ceza puanini bilmiyorum.
Kim kullaniyor burda bunu arastirmiyorlar yani Turkiyede.
O yuzden ceza puani yaziliyorsa o da arac sahibinedir diye dusunuyorum.

Para cezasi arac sahibine geliyor ama ceza puanini bilmiyorum.
Kim kullaniyor burda bunu arastirmiyorlar yani Turkiyede.
O yuzden ceza puani yaziliyorsa o da arac sahibinedir diye dusunuyorum.
Yok mobeseden tespit yada çevirmede tespit dışında ceza puanı yazılmaz

Yok mobeseden tespit yada çevirmede tespit dışında ceza puanı yazılmaz
Mobese'den cok ceza yedi annem benim yuzumden. Ama hic tespit edilmedim oyle yapiyorlar mi cidden

Sadece araca para cezasi gelir sizin ehliyetinize herhangi bir ceza gelmez merak etmeyin.
Ekleme: Başıma geldiği için biliyorum. Kendi arabami bir yakinima verdim ve kural ihlali yapti sadece araca ceza geldi. Kimsenin ehliyetine ceza puani eklenmedi.
Evet kesinlikle öyle

Çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı. Mantıklı olan da bu zaten ama kanunları bilmediğim için bir sorayım dedim yinede. Çok teşekkürler

Back
X