araba tavsiyesi

sos-fel

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
477
834
merhabalar,

yakın zamanda araba alacağım. şuan haftaya vadesi dolacak olan vadeli de param var. kıyıda köşede toplasam 550.000 anca çıkarabilirim. bi kaç ay bekleme planım vardı ama arada bakıyordum arabalara. bugün tekrar bakayım dedim. hayalim i20 almaktı ama i20 650 ve üstü artık nerdeyse. biraz daha beklersem hiç alamam zaten. bende clio da bakayım dedim. onda buldum 470.000-550.000 arası fiyatlar otomatik düşünüyorum. yaşadığım şehirde pek yok zaten yakın şehirlerde. bir de opel corsa önerdiler bana.
daha önce hiç araba kullanmadım ehliyeti geçen sene aldım. ilk arabam. öneriniz nedir??

renault clio mu
opel corsa mı
i20 mi (param yetmiyor bi tane buldum 555.000 tl (60.000 tramer kaydı varmış o yüzden eledim kötü dimi)

neye bakmalıyım kazalarına bakıyorum. değişen parçalara baktım. km zaten 200.000 genelde. yakıt dizel. benzin mi bakmalıyım.
modelleri 2010-2011. üstüne baktım fiyatlar 600.000 üstü param yetmiyor. yıl bitmeden alayım diyorum. isteyene özelden ilanları atabilirim. hiç anlamıyorum kızlar yardım edin

Ay geçenlerde kuzenim bulmuştu 100 binde 2012 model otomatik bir i20. Tramer kaydı yok. 500 ya da 550 demişti ama tam hatırlamıyorum. Sahibini aramıştı da ulaşamadılar. Nereden baktılar bilmiyorum ama… opel corsa bizde vardı manueli. Yakıt hiç yakmıyordu. Sen de yakıt tuketimine de bak. Ne kadar yakıyor diye. Memnunduk biz de ama manuel diye satmıştık.. i20 kullanımı rahat ben çok seviyorum ama eşim sevmiyor. İkna edememiştim. Şu an opel astra var bizde. Otomatik. Benzinli. Corsaya göre daha çok yakıyor. Bir de kronik problemi varmış onların da eşim ondan satmak istiyor… kronik problemlerine de çok bakar eşim. Çoğunda olan problem oluyormuş cunku. Ucuz bir parçaysa gene o aracı alır ama pahalıysa kronik problemi olan şey, almaz… ay o çok anlar da ben pek anlamam sahsen. Etrafında kim varsa ona sorar almadan. Önceden galeri işi de yapmış. Bilir coğunu… istersen ona da sorayım akşam gelince. O almasa da hep bakar. Ona buna atar durur bundan ekmek yenir diye 😄

Ay geçenlerde kuzenim bulmuştu 100 binde 2012 model otomatik bir i20. Tramer kaydı yok. 500 ya da 550 demişti ama tam hatırlamıyorum. Sahibini aramıştı da ulaşamadılar. Nereden baktılar bilmiyorum ama… opel corsa bizde vardı manueli. Yakıt hiç yakmıyordu. Sen de yakıt tuketimine de bak. Ne kadar yakıyor diye. Memnunduk biz de ama manuel diye satmıştık.. i20 kullanımı rahat ben çok seviyorum ama eşim sevmiyor. İkna edememiştim. Şu an opel astra var bizde. Otomatik. Benzinli. Corsaya göre daha çok yakıyor. Bir de kronik problemi varmış onların da eşim ondan satmak istiyor… kronik problemlerine de çok bakar eşim. Çoğunda olan problem oluyormuş cunku. Ucuz bir parçaysa gene o aracı alır ama pahalıysa kronik problemi olan şey, almaz… ay o çok anlar da ben pek anlamam sahsen. Etrafında kim varsa ona sorar almadan. Önceden galeri işi de yapmış. Bilir coğunu… istersen ona da sorayım akşam gelince. O almasa da hep bakar. Ona buna atar durur bundan ekmek yenir diye 😄
i20 benim bulunduğum şehir ve civarı hep 600 bin ve üstü ya param yetmiyor bekleyim desem daha da artacak. i20 istiyordum zaten hep. tramer kaydı varsa 500 bin filan.
clio ya iyi diyorlar ya. clioyu sorar mısın eşine yazdığım modelleri acaba :)

X