• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba Meselesi

Ciddi pazarlık yapın kimse satmadığı için mecbur kabul ediyorlar. Sahibindende 800 olan arabayı pazarlıkla 680e aldı annem. 2018 kadjar. Yaşı büyük kazasız vs olması önemli olsun gidip 2008 model almayın. Ben de geçen sene nissan juke aracımı sattım çok memnundum. Tipi çok güzel değil tercih edilmiyor ama memnundum. 2013 modeldi. İlk araba için nissan juke opel corsa clio vs çok iyi bence zaten direksiyon kurslarında da bu arabalar var hep.
Benim Honda ve Toyota çok ilgimi çekiyor sağlamlık sebebiyle. Bir tane Auris kaçırdım çok çok temiz bir araçtı adam çok ucuza da sattı yetişemediğim için hâlâ pişmanım. Ama şimdi o fiyatlara asla bulamıyorum eski modeller var. Nissan Juke da bir ara taktım hatta bir taneyi ekspere soktuk söylediği gibi çıkmadı. Ama iyi ki olmamış diyorum çünkü çok tercih edilen bir araç değil satması çok hızlı olmazdı.

Benim Honda ve Toyota çok ilgimi çekiyor sağlamlık sebebiyle. Bir tane Auris kaçırdım çok çok temiz bir araçtı adam çok ucuza da sattı yetişemediğim için hâlâ pişmanım. Ama şimdi o fiyatlara asla bulamıyorum eski modeller var. Nissan Juke da bir ara taktım hatta bir taneyi ekspere soktuk söylediği gibi çıkmadı. Ama iyi ki olmamış diyorum çünkü çok tercih edilen bir araç değil satması çok hızlı olmazdı.
Bu konuda en iyi şey çevredeki arabalara göz koymak. Benim aklımda arabamı satmak yoktu. Arkadaşımın kardeşi tutturdu bana sat diye. Sattım. En azından biliyorsun arabasına bakıyor mu bakmıyor mu. Ama eski arabada her şey çıkabilir. Honda güzel bi araba evet. Biraz bütçeyi zorlardım ben olsam. Bazı galeriler kredi sağlıyor

Ben 2017 otomatik corsa arabamı 600bine sattım 4-5 ay önce bikaç çizik harici hatasızdı kmsi 80bindi. Motoruna vs kefildim. Bi 100 bin daha ekleyip daha yüksek yıl ve düşük km bakın sanayiden çıkamazsınız yoksa
Ya ben kesinlikle otomotik Corsa bu kadar yeni bu fiyata bulamıyorum. Yaşadığım bölge mi pahalı anlamadım.

Benim de planım bu.
Opel Astra aldık 1.4 sport 2019 model 57 bin km de 780 bine. Arkadaşıydı eşimin 860 bine de kendisi almış, ihtiyacı vardı diye bu fiyata verdi.
Araba şuan için gayet iyi.
Megane 2 den indim çünkü arabam 2008 otomatik idi ama Allah var 2.5 yil kaldı bizde sadece bir kere üzdü bizi :)
Masrafı vardı ama expere soktuk satmak için turbo kapağında yağ kaçağı, şanzımaninda da yağ kaçakları vardi.
Eh haliyle de uyguna gitti.
Maksadım buna da bi iki sene binip Allah nasip ederse sıfır elektrikli araba almak.
Konu sahibesi Renault ve fiat sanayi ağı geniş ve parçaları diğerlerine göre daha ucuz.
Ford Focus üzmez mesela kullandik çok memnunduk.
Bu arada dizel araçlardan uzak dur.
Pancar motoru gibi sesi çıkıyor maalesef hele de yaşlı ise.
1.4 1.5 motor bakabilirsin en azından rampa çıktığında beygir gücü yüksek ise araba bayilmaz.
Opel Astra h kasa yarı otomatiklerden uzak dur mesela.
Japon arabaları iyidir az üzer ama fiyatları 500 bin bütçeye göre ağır hasar kayitlilarda belki bulabilirsin.
Renault Clio symbol bakabilirsin, hem kolay satilir.
Manuel arac sıkıntı ise otomatik maalesef yaşı büyük araba aldığında şans işi.
Olduğunuz bölgede tarcanlar ekspertiz var ise oraya gidebilirsiniz, fiyatı tuzludur ama arabayı resmen sana rapor ediyor.
Arabalar bazen birbirine kaynak edilmiş halde satılıyor.
Sakın galerinin eksperine güvenmeyin.
Her arabanın maalesef kronik sorunları olabiliyor.
Benim arabanın mesela 2019 ve sonrasinin çelik subablar kullanılmış ama önceki modellerinde yok ve bu ciddi kronik bir sorun.
Bir araç var Opel Astra 1.6 Edition 2014 model manuel 160 binde iki çamurlukta boya bir tanesinde ise lokal boya var 640 bin diyor. Bu olur mu? Aslında bana yaşına göre fiyatı pahalı geldi ama bulamıyorum araç yakınlarda. Bu konuyu tekrar okudum ve Opel Corsa 2017 otomotiği 600 'e veren mesajlara bile rastladım. Ama ben aylardır böyle yeni ve ucuz bulamıyorum.

Bir araç var Opel Astra 1.6 Edition 2014 model manuel 160 binde iki çamurlukta boya bir tanesinde ise lokal boya var 640 bin diyor. Bu olur mu? Aslında bana yaşına göre fiyatı pahalı geldi ama bulamıyorum araç yakınlarda. Bu konuyu tekrar okudum ve Opel Corsa 2017 otomotiği 600 'e veren mesajlara bile rastladım. Ama ben aylardır böyle yeni ve ucuz bulamıyorum.
Kıyamam ya hala alamadın.
fiyatı bana pahalı geldi aleen ya.

Vallahi alamadım ya birkaç milyon verip sıfır araba alacaklar benim kadar düşünmedi herhalde geçen süreç içerisinde bütçeyi 600-650 ye çıkartabildim ama mesela burada sizin mesajları okuyorum şöyle güzel arabayı şöyle fiyata aldım diye bana hep denk geliyor eski ve pahalı arabalar

İlk arabam clio 2.5 yaşında şuan. 1.4 otomatik o kadar keyifli ki sürüşü. Çok seviyorum. Ve piyasası çok güncel kolay satılıp alınıyor. Direk renonun bayilerine gidip bakın ellerinde temiz güvenilir araçlar oluyor. Sarı siteye asla güvenmiyorum ben. Yazdıklarınızda mantıklı değil bence. Biraz daha zorlayıp yılı yüksek araç bakın satamazsınız yoksa
Ya şu anda birkaç Clio var ama 0.9 - 1.0 2017-2020 model falan. Onlar alınır mı? Hani bu konuda en düşük 1.4 olsun denmişti o yüzden bilemiyorum hiçbir şekilde. Aylardır kafam çok çorba oldu.

Biz yazın çok fazla 2. el araç ilanına bakmıştık. 10 - 15 yıllık, boyalı, hasarlı araçlar bile 600 bin bandındaydı. Ben arabadan pek anlamam ama o arabalar neredeyse dokunsan yıkılacak haldeydi, düşünün yani. :)
Ya şu anda birkaç Clio var ama 0.9 - 1.0 2017-2020 model falan. Onlar alınır mı? Hani bu konuda en düşük 1.4 olsun denmişti o yüzden bilemiyorum hiçbir şekilde. Aylardır kafam çok çorba oldu.
Sen böyle erteledikçe araba fiyatları günden güne artıyor. Bir de insanın hevesi de kaçar.

Bence 2. el ama senesi 2022 ve sonrası olan az km de kia picanto otomatik vites al.İlk araba için çok ideal.

Motor 1.4 mü değil mi, onun önemi arabaya göre değişir. Mesela Dacia 0.9 veya 1.0 motorlu ama memnun olmayan yok.

Biz yazın çok fazla 2. el araç ilanına bakmıştık. 10 - 15 yıllık, boyalı, hasarlı araçlar bile 600 bin bandındaydı. Ben arabadan pek anlamam ama o arabalar neredeyse dokunsan yıkılacak haldeydi, düşünün yani. :)
Ya yorumlarda aslında 2017 otomatik 80 binde Opel Corsa 'yı altı yüze sattığını söyleyen işte 2012 Nissan Qashqai yi altı yüze verdiğini söyleyen hanımefendiler var. Onlara bakınca bir de benim favori listeme bakınca diyorum bende mi bir problem var

Ya yorumlarda aslında 2017 otomatik 80 binde Opel Corsa 'yı altı yüze sattığını söyleyen işte 2012 Nissan Qashqai yi altı yüze verdiğini söyleyen hanımefendiler var. Onlara bakınca bir de benim favori listeme bakınca diyorum bende mi bir problem var
Onlar arabalarını ne zaman satmış? Bu sene mi satmış? Acil paraya ihtiyaçları mı varmış? Bunlar önemli sorular. Acil para lazımsa arabasını piyasanın altında bir fiyata satanlar oluyor.

Ayrıca arabanın hangi şehirde olduğu da önemli. Mesela sen İstanbuldasın, 2.el fıstık gibi uygun fiyatlı araba var. Ama arabayı satın alman için Ağrı'ya gitmen gerekiyor ama gidemiyorsun.

Bence 2. el ama senesi 2022 ve sonrası olan az km de kia picanto otomatik vites al.İlk araba için çok ideal.

Motor 1.4 mü değil mi, onun önemi arabaya göre değişir. Mesela Dacia 0.9 veya 1.0 motorlu ama memnun olmayan yok.
Açıkladığınız için çok teşekkür ederim ama Kia Picanto otomotik benim bütçemin çok üzerinde kalıyor zaten çok da bol bulunmuyor Kia seviyorum ama
Yani haklısınız bulduğum Clio 0.9 tce joy 90 beygir 160 binde km bana çok yüksek geldi ama fiyat 640 bin ona bir baksam mı şimdi bilemedim

Sen böyle erteledikçe araba fiyatları günden güne artıyor. Bir de insanın hevesi de kaçar.
Sözde yeni yılda sıfırlar piyasaya sürülecekti ikinci el daha da düşecekti ama ben öyle hissetmiyorum
Bir de bilmiyorum kısmetim mi yok neyse bir türlü olmuyor

Açıkladığınız için çok teşekkür ederim ama Kia Picanto otomotik benim bütçemin çok üzerinde kalıyor zaten çok da bol bulunmuyor Kia seviyorum ama
Yani haklısınız bulduğum Clio 0.9 tce joy 90 beygir 160 binde km bana çok yüksek geldi ama fiyat 640 bin ona bir baksam mı şimdi bilemedim
Çevrende arabalardan anlayan bir kişi bile yok mu? O sana yardımcı olurdu.

Bir oto tamircisi, km si 200 bine kadar olan araçlara bakabilirsiniz, daha fazla olana bakmayın demişti. Km ne kadar çoksa genelde sorunu o kadar fazla oluyor çünkü.

Clio çok tutulan bir marka. O yüzden bence Clioya alıcı gözle bir bak, indirim iste.

Bir oto tamircisi, km si 200 bine kadar olan araçlara bakabilirsiniz, daha fazla olana bakmayın demişti. Km ne kadar çoksa genelde sorunu o kadar fazla oluyor çünkü.

Clio çok tutulan bir marka. O yüzden bence Clioya alıcı gözle bir bak, indirim iste.
Aynı özelliklere sahip Dacia da var 0.9 motor 90 beygir 140 tork Dacia mı Clio mu tercih etmek mantıklı olur ikisi arasında kalınca Dacia görüntü olarak sanki daha cezbedici duruyor hani fakirin suvu diyorlar ya

Etrafım bu konuda çok değişik gerçekten ben bile daha bilgili kalıyorum. Çalıştığım yerde bir tane abi var geçen sıfır Chery aldı. Tork ile alakalı bir şey dedim ben anlamam tork mork öyle şeylerden diyor. Yani bu konuda çok şanssızım. Yoksa ön ayak olacak yol gösterecek biri olsa beni idare edecek iyi kötü bir şey şimdiye kadar mutlaka almış olurdum.

Back
X