Bu müthiş istatistik bilginizin bir kaynağı var mı? Yoksa sadece kendinizi ve çevrenizdeki kadınları baz alarak mı bu yorumu yaptınız?Şimdi linç yicem ama araba nasıl iyi sürülür tavsiyesi kadınlardan alınmamalı bence yaa:))Ben de dahil. Müthiş kullanan kadınlar var tabi ama %10u geçmez.
Bu müthiş istatistik bilginizin bir kaynağı var mı? Yoksa sadece kendinizi ve çevrenizdeki kadınları baz alarak mı bu yorumu yaptınız?
Yo alınmadım neden alınayım. Ülkemizde kadınların erkeklerden daha geç araba kullanmaya başladığı konusuna katılıyorum ama ölümlü kazaların bir çoğunu da erkekler yapıyor. Aslında kadınlar daha kurallı ve daha dikkatli araba kullanıyor..Ülkemizde birçok kadın erkeklere nazaran geç yaşta araba kullanmaya başladığı için reflex olarak erkeklerin daha iyi olduğu bilinen bir gerçek.Bunda alınacak birşey yok.
Evet daha kuralcıyız bu doğru ama tehlike anında direksiyonu bırakıp çığlık çığlığa gözümüzü kapatacak potansiyeli çoğumuzda görüyorum:)Yo alınmadım neden alınayım. Ülkemizde kadınların erkeklerden daha geç araba kullanmaya başladığı konusuna katılıyorum ama ölümlü kazaların bir çoğunu da erkekler yapıyor. Aslında kadınlar daha kurallı ve daha dikkatli araba kullanıyor.
Kadınlar trafikte daha dikkatli ve tedbirli.Şimdi linç yicem ama araba nasıl iyi sürülür tavsiyesi kadınlardan alınmamalı bence yaa:))Ben de dahil. Müthiş kullanan kadınlar var tabi ama %10u geçmez.
Bende geçen sene aldım arabayı, ondan öncesinde pratiğim yoktu. İlk aşamada çzel ders aldım, hoca bana artık derse ihtiyacın yok diyene kadar 5/6 saatlik ders yaptık ama Daha sonrasında da hep eşimle çıktım trafiğe aylarca.Araba sürmekten korkup sonradan çok iyi sürenlerden tavsiye bekliyorumEhliyetimi geçen yıl aldım. Otomatik vites. 2. sınavda geçtim ve öncesinde hiç tecrübem yoktu. Geçen ay arabamızı satıp otomatik vites aldık benim de kullanabilmem için. Yani artık ne olursa olsun alışıp araba sürmem gerekiyor çünkü ben sürebileyim diye otomatik vites bir araba alındı artık yapmalıyım modundayım.
2 kez sürüşe çıktım bu arabayla. Trafikte biraz stresim. Teknik bilgi anlamında da biraz iyi degilim, park etmeyi ezber bilgiyle yapmıştım. Pratiğe ihtiyacım var. Araba sürerken stres oluyorum, korna çalanlar.acele ettiriyor. Aynada tır,kamyon vs görünce canavar görmüş gibi oluyorum çünkü her an beni altlarına alabilecek gibi yapışıyorlar. Kısacası ehliyeti aldım ama bu konuda iyi değilim.Kendimde panik,sabırsız bir yön var. Bu da etkiliyor. Ne tavsiye edersiniz? Bu konuda zorlanıp şu an çok iyiyim diyen var mı neler yaptınız mesela ?
İyi bir hocayla önce tenha yerlerde sonra trafikte ders.Araba sürmekten korkup sonradan çok iyi sürenlerden tavsiye bekliyorumEhliyetimi geçen yıl aldım. Otomatik vites. 2. sınavda geçtim ve öncesinde hiç tecrübem yoktu. Geçen ay arabamızı satıp otomatik vites aldık benim de kullanabilmem için. Yani artık ne olursa olsun alışıp araba sürmem gerekiyor çünkü ben sürebileyim diye otomatik vites bir araba alındı artık yapmalıyım modundayım.
2 kez sürüşe çıktım bu arabayla. Trafikte biraz stresim. Teknik bilgi anlamında da biraz iyi degilim, park etmeyi ezber bilgiyle yapmıştım. Pratiğe ihtiyacım var. Araba sürerken stres oluyorum, korna çalanlar.acele ettiriyor. Aynada tır,kamyon vs görünce canavar görmüş gibi oluyorum çünkü her an beni altlarına alabilecek gibi yapışıyorlar. Kısacası ehliyeti aldım ama bu konuda iyi değilim.Kendimde panik,sabırsız bir yön var. Bu da etkiliyor. Ne tavsiye edersiniz? Bu konuda zorlanıp şu an çok iyiyim diyen var mı neler yaptınız mesela ?
Korkunun üstüne gdieceksiniz herkes kendi şeridindeBen de ehliyet alma sürecindeyim. Hallederim bir şekilde diyorum ama kamyon, tır görünce sağ koltukta bile müthiş panik oluyorum. Direksiyonda nasıl olacak? Yanından geçerken nefesimi tutuyorum.
Bir noktada böyle hissetmem de normal diye düşünüyorum. Tırlar sağ şeritte gitmiyor. 90-100 ile giderken tırı sollamak için 120 ye çıkmak gerekiyor. Manyak gibi kullanıyor adamlar. Nefret ediyorum bazen yaa uzun yola nasıl çıkıyorsunuz? Bu trafik terörü düzelir mi?
Ben de ilk kullandığım zamanlarda tır görünce , ne biliyim sizin gibi direkt dibime giren arabalardan tırsar rahatsız olurdum. Sonra zamanla süre süre bu hisler geçmeye başladı çünkü alışkanlık oluyor. Tonla tır görüyorsun mesela. Ya da diyelim arkadan biri çok mu yanaştı aman en kötü ne olabilir arkadan bana vurur o da onun hatası olur benimle ilgili bi şey değil diyor düşünüyordum. Sonraları artık umursamamaya başladım.Araba sürmekten korkup sonradan çok iyi sürenlerden tavsiye bekliyorumEhliyetimi geçen yıl aldım. Otomatik vites. 2. sınavda geçtim ve öncesinde hiç tecrübem yoktu. Geçen ay arabamızı satıp otomatik vites aldık benim de kullanabilmem için. Yani artık ne olursa olsun alışıp araba sürmem gerekiyor çünkü ben sürebileyim diye otomatik vites bir araba alındı artık yapmalıyım modundayım.
Kendi şeritlerinde durmuyorlar ki... Sağ şerit hariç yasak onlara normalde ama orta şeritte 120 ile gidiyorlar. Sinyal bile vermeyen gördüm şerit değiştirirken.Korkunun üstüne gdieceksiniz herkes kendi şeridinde
Mahallede biraz sürün. Ya da varsa maddi imkan bir hoca tutun. Ben ilk araç kullanmaya başladığımda acemiyim yazmıştımAraba sürmekten korkup sonradan çok iyi sürenlerden tavsiye bekliyorumEhliyetimi geçen yıl aldım. Otomatik vites. 2. sınavda geçtim ve öncesinde hiç tecrübem yoktu. Geçen ay arabamızı satıp otomatik vites aldık benim de kullanabilmem için. Yani artık ne olursa olsun alışıp araba sürmem gerekiyor çünkü ben sürebileyim diye otomatik vites bir araba alındı artık yapmalıyım modundayım.
Trafik terörü düzelmez bence ya. Bundan umutlu değilim ben. Trafikte herkes kendi gemisinin kaptanı.Ben de ehliyet alma sürecindeyim. Hallederim bir şekilde diyorum ama kamyon, tır görünce sağ koltukta bile müthiş panik oluyorum. Direksiyonda nasıl olacak? Yanından geçerken nefesimi tutuyorum.
Bir noktada böyle hissetmem de normal diye düşünüyorum. Tırlar sağ şeritte gitmiyor. 90-100 ile giderken tırı sollamak için 120 ye çıkmak gerekiyor. Manyak gibi kullanıyor adamlar. Nefret ediyorum bazen yaa uzun yola nasıl çıkıyorsunuz? Bu trafik terörü düzelir mi?
Haklısınız. Sanırım pratik yaptıkça geçecek korkularım. Teşekkür ederim yorumunuz için :)Trafik terörü düzelmez bence ya. Bundan umutlu değilim ben. Trafikte herkes kendi gemisinin kaptanı.
Şehir içinde minibüs,otobüs hatta servisler ve taksiler tehlike oluşturuyor. Zınk diye duruyorlar yol ortasında,kural tanımıyorlar çoğu zaman. Halihazırda scooterlar var birde kuryeler,onlarda genelde tehlikeye davetiye çıkarıyorlar.
Kısacası onlar olmasın,bunlar olmasın dersek arabayı otoparktan çıkaramayız
Dikkatle,kurallara uyarak kullanmaya devam. Sizde pratik yapın,kurallara uyun illaki öğrenirsiniz.