- 16 Ağustos 2018
- 97
- 36
- 26
-
- Konu Sahibi Nisan Ayhan
Sizi çalıştırabilecek bir yakınınız yok mu? Bol bol pratik yapmanız gerekiyor. Bu arada hocanın söylediği de çok yanlış olmuş bu aşamada daha da strese sokmuş sizi. Bende ehliyet ve direksiyon sınavını çok iyi geçtim hocam çok iyiydi püf noktalarla veriyordu dersi mesela debriyaja bastın şu sesi duyduğunda gaza bas gibi. Sınavları çok rahat geçtim ama ehliyeti alıp trafiğe çıkınca resmen panik ataklar geçirdimMerhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
Fazladan ders alırsınız.Merhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
Benim 15 yıldır ehliyetim var yeni yeni sürmeye başladım ama,otomatikte bile hala çok temkinliyim 3.günde öğrenmek çok zor çaresi pratik yapmak başka yol yokMerhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
Kendinize güvenmişsiniz, eşiniz size sizden önce güvenmiş. Çok şanslısınız. Maşallah dedimBana eşim öğretti araba kullanmayı,arabam vardı evlenmeden önce 5 sene beni öyle bekledi garajda.Bir gün böyle vızır vızır tırların geçtiği çevre yolunda,burada kullanacaksın deyip,o yola soktu beni, direksiyon başında ben vardım.Cok korkuyorum diye bağırıp, hıçkıra hıçkıra ağlayarak direksiyon başında ,o yolda sürdüm.Aradan 10 dakika geçti,aglamalarim azalmaya başladı,sustum..Arabada derin bir sessizlik..Basbayagi sürüyorum sağdan sağdan,beni tırlar solluyor falan..Baktım arabanın kontrolü bende.Sürüş o sürüş..Korkumu yenmistim.Hatta artık hep o yolu kullanıyorum, işe giderken,ya da normal zamanlar, şimdi ben tır solluyorum falan.Diyecegim şu,hepimiz direksiyon eğitimi aldık kurslarda.Acikcasi bende hiç işe yaramadı,araba öyle bekledi beni,ama ne zaman pratik yaptım(eşimin israrlari ile) işte o zaman pistin.Pratik ve cesaret en önemlisi ve zamanla olan bir şey bu.Kendinize güvenin,siz de zamanla trafikte özgüvenli bir şekilde sürüyor olacaksınız.Depriyaj -gaz olayı,vites olayı artık resmen otomatiğe bağlayacak,siz farkında olmadan yaptığınızı göreceksiniz.Bol pratik bol bol.
Her derse ağlayarak gidiyordum. Sürüyordum ama panik oluyordum. Sağolsun hoca da ben panik yaptıkça bağırıyordu. Hocayı değiştirdim. Panik olmam geçmedi ama hatasız tekte aldım ehliyeti. Ama bir daha manuel sürmeye cesaret edemedim. Otomatik candırMerhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
ehliyet alalı 8 sene falan olmustur nasıldım hatırlamıyorum ama inanın yetenek zeka işi falan değil.. ben çok korkak ve panik biriyim ben araba kullanıyorsam bence herkes kullanır.. daha yolun başındasınız bu yaptıklarınız korkularınız cok normal burda bi arkadasta yazmış bence de hocanızda iş yok öyle araba ogretilmez siz bu sekilde daha çok zorlanırsınız.. sakin ve sizi cesaretlendirecek bi hoca bulun kendınıze yapabilirim neden yapamayım diye düşünün ve sunu unutmayın araba sizin emrinizde siz onun değil siz ne dersenız onu yapar.. korkup endişe eden kişiler için ben biraz da zorunlu kalınması gerektiğini düşünüyorum.. ben bir ilçede yasıyordum ehlıyeti de orda aldım ve kolaydı hersey sadece ışıklarda dur kalk o kadar ama evlenıp istanbula yerleştım ve korktum kalabalık trafik ben burda araba kullanamam dedim ve 2 sene hiç kullanmadm araba kapının önünde bos duruyordu ben otobuslerde rezil oluyordum en son çalışmaya başladım otobus yüzünden eve cok gec gelıyordum ve aşırı yoruluyordum dedim ben bu arabayı cesaret edip kullanmam lazım hayatım cok zorlaşıyor.. bi ay falan pratik yaptık eşimle şimdi şükürler olsun senelerdir arabamla gidip geliyorum her işimi hallediyorum hersey vardr bi hayır iyi ki o çileyi çekmişim zorda kalmasaydım korku ve panıkle yine kullanmazdım.. lütfen kendınıze guvenın yapabilrisinizMerhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
Senin hocanın normal doğumu teşviklemeyip kolaya kaçan sezeryancı doktorlardan bir farkı yok asla sizi manüple etmesine izin vermeyin ve başka hocadan ders alınMerhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
Öğrenme sürecinde her zaman iyi yönde gelişme olmuyor bazen daha kötü yapmak normal geliyor bana. Süreç bu, sabır ve kararlılıkla devam.Merhaba 3 gündür direksiyon dersi alıyorum manuel vites ama iyi olmak yerine gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Bugünde hocam sen otomatiğe yazılmalıydın yapamıyorsun filan dedi iyice şevkim kırıldı. 3 gün geçti yani ben hala kalkarken debriyaj gaz ilişkisini tutturamıyorum çok da moralim bozuluyo nasıl alıcam bu ehliyeti ben daha önce hiç kullanmamıştım 3 ders gitti 4 ders kaldı yani daha iyi olamazsam geçemicem ne önerirsiniz kendimi nasıl geliştiricem yapamadıkça dahada kaygılanıyorum sürerken bir de. Benim gibi baştan başlayanlar 3. gün nasıldınız mesela merak ediyorum
Ay kesinlikle katılıyorum. Demoralize eden hoca mı olur çok saçma bir uslup.Mümkünse hocanızı değiştirin. Hocada iş yok. Araba kullanmak çok üstün yetenek gerektiren bir iş değil.