araba kullanmayla aranız nasıl?

bellanisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
443
12
48
7 sene önce ehliyet almıştım ama başka şehirde okuduğum için kullanamadım hiç.şimdi ailemle birlikteym çok lazım oluyor kullanmam gerek ama bi türlü cesaret edemiyorum trafiğe çıkmaya.burda şoförler paldır küldür kullanıyorlar..korkuyorum yaa.biraz da tembellik ediyorum sanırım öğrenmeye..araba otomatik vites ilk olarak napmam lazım psikolojimi nasıl ayarlamalıyım fikirlerinizi söyleyin bana,kullananlar özellikle ..cesaretlenmem lazım uff ne korkak bişeyim ben yaa

Son düzenleme:
Normal vitesliyle hiç denemedim canım ama otomatik vites kullanıyorum. Ehliyetim yok benim daha, yazlığımızın olduğu yerde kullanıyordum, herkes beğeniyordu kullanmamı canım. Biraz heves lazım bence, ben çok hevesliydim hemen öğrendim. Zaten otomatik vites çok kolay normal vites gibi değil ki çok rahat kullanırsın. Kendine gaz vermeye çalış şekerim

ne güzel canım ya inş bende bigün usta şoför olurum :))

hevesim de var azbuz ama hevesten çok gerektiği için istiyorum artık erkek kardeşim,babam bana şoförlük yapmaktan bıktılar

ama çok tehlikeli geliyor bana burdaki trafik..korkuyorum nasıl başetcem şoförlerle

Canım İstanbul trafiğine çıkmadım bende hiç, tabi ilk başlarda zorlanırsın ama sonra alışırsın canım sıkma canını, sen bir başla sürmeye gerisi gelir.

sağol canım inşallah dediğin gibi olur..

trafikten korkumu aşsam teknik kısmını düşünmüyorum o kadar.. zaten ehliyeti alırken kullanmışlığım var..ama trafiğe hiç çıkmadım (

Bende ehliyet almayı düşünüyorum ama henüz kullanmayı bilmiyorum az çok teknik olarak biliyorum sadece.Ama abim çalıştır istemiyorum erkekler hemen bağırıyo şuna bas buna bas diye.Bizim burada ehliyet kursunun bayan öğretmenleri var orada daha kolay öğrenirim diye düşünüyorum.Ama asıl sorun trafiğe çıkmak heralde bende o cesaret hiç yok işte

yani evet bağırıp çağırabiliyorlar bence de kursa git..
benim de sorunum trafikten korkum

Merhaba,
Ehliyetimi 2003 yılında aldım ve direksiyon dersleri dışında araba kullaınmadım. Geçen yıl mayısta triptonik vites araba aldık. 8 sene direksiyon koltuğuna oturmamışım düşün. Hatta arabayı aldığımız gün eşimin bir arkadaşını çağırmıştık eve bırakması için Hale bak araba alıyoruz ama kullanmayı bilen yok İlk olarak bir tanıdığımızla sadece 1 saat boş sokaklarda dolaştım. Sonrasında akşamları eşim işten gelince evimizin civarındaki sokaklarda sürdüm yavaş yavaş. Otomatik olması tabi büyük avantaj, İstanbul trafiğinde kesinlikle manuel kullanamam. 1 hafta 10 gün o şekilde çalıştıktan sonra çıktım trafiğe. 2-3 ay yalnız çıkmadım. Güvenim iyice geldikten sonra yalnız çıkmaya başladım. İşe gidip gelmeye başladım, her gün 60 km yol gidip geldim. Ve geçen kurban bayramında şehirler arası yolculuk bile yaptım. Yoruldum ama güzeldi. Şimdi de eşime öğretmeye çalışıyorum ama niyeti yok Uzun lafın kısası biraz cesaret canım. Direksiyon başına geçtiğinde ben bunu başaracağım de kendi kendine. Alıştıktan sonra ne kadar güzel olduğunu göreceksin.

Ben de ehliyeti aldıktan sonra 3-4 yıl kimlik niyetine kulllandım:)Babam evlenmeden önce kullanmayı öğretmek için çok çabaladı ama teoride sürebilsem de trafikte yapamadım.Evlendikten sonra yavaş yavaş öğrendim.Trafiğe çıkmadan araba öğrenilmiyor çünkü önemli olan araba sürebilmek değil,trafikte sürebilmek...Daha sonra arabayı değiştirdik,tiptronik aldık.Şimdi canavar gibi kullanıyorum:=)Önemli olan cesareti toplayıp,trafiğe çıkabilmek,gerisi gelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…