• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trafikteki heyecanimi nasıl asabilirim

Bana da destek olun yorumları takipteyim aşırı tersleyen bi eşim var sanki kendi cok biliyo tek amacı hız ve sıkı trafikte aralardan kaytardım diye gururlanır.e be adam Du bir bagırma dedikçe anlamaz kaç kere yolun ortasında bıraktım gec sür sen biliyon bize yakışmaz haşa diye:hamarat:

Bana da destek olun yorumları takipteyim aşırı tersleyen bi eşim var sanki kendi cok biliyo tek amacı hız ve sıkı trafikte aralardan kaytardım diye gururlanır.e be adam Du bir bagırma dedikçe anlamaz kaç kere yolun ortasında bıraktım gec sür sen biliyon bize yakışmaz haşa diye:hamarat:
Al birini vur ötekine..benim eşim de aynı model:KK11:
Adam yolu ortakamış giden kamyonu sollamaya çalışıyordu geçen gün:mapus: ve birsürü yasak..
Ben de çok yeniyim yaaa bu trafikte..dün işe ikinci kez kendim sürerek gittim ama nasıl gidip geldim ben de bilmiyorum:olamaz:

Darısı da bana 20saat ders aldım ama bi sene oldu be hiç tek çıkmadım trafige bikere cıksam ne yaparım ne ederim bin türlü kötü senaryo yazıyom beynimde

Ahahah aynı ben panikten karşıdan gelen aracı görünce yol vericem diye duvara doğru sürmüştüm hiç soğukkanlı biri değilim bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var :((

Ben bu heyecandan değil pratik yapmak sınavı geçemiyordum.Bütün teknik bilgiye sahiptim ama her an kaza yapacağım korkusuyla sınavı geçemiyordum.Hocalar olsun aileden olsun bu heyecanımı anlayıp yardımcı olmak yerine üstüme geldiler.hocalar zaten önceden bilene alışık (yahu herkes emmisinden kocasından öğrenecekse kurslar niye var sınav niye var!) yapmadıkları terbiyesizlik kalmadı.sonra ılımlı,işini iyi yapan bir kursa geçtim sınavı geçebildim.
Ama heyecan gitmiyordu.ne zaman ki yalnız kullandım o zaman keyif almaya başladım.bazen boş ve bildiğim yolda ileri geri gidip manevra yapıp dolanıyordum,çünkü o direksiyonda mutlu hissetmeniz çok önemli.o mutluluk hissini şarj gibi düşünün o şarj trafikte kural bilmez terbiyesizlerle mücadele ederken size lazım olacak.
Bazen bir dönüşü yapamadım ilerden döndüm,bazen sollayamadım geç kaldım,bazen kimseyi bekletmemek için otoparkın ıssız taraflarında üç denemede park ettim.bugün hala trafiğin karıştığı yerde,yolu bilmediğim yerde,çevremdeki sürücülerin afedersiniz hayvan gibi davrandığı yerde geriliyorum,Allahım sen yardım et diyorum.napayım orta şeritte kontağı kapatıp inecek halimiz yok.kimisi bencilliğinden duyarsızlığından keyfinden bütün trafiği kilitliyor e birazcık da biz acemilikten hata yapsak nolur diye kendimi sakinleştiriyorum.o kadar duyarsız o kadar edepsiz milyonlarca şoför var ki siz acemiliğinizden hiç çekinmeyin.
Yalnız yaya-bisikletli-motorsikletli geçerken hala heyecanlanırım.Allah korusun arabaya hasar gelmesi hiiiç mühim değil kasko var ama bir yayaya çarpsanız ömür boyu içiniz sızlar,o nedenle yayalara ekstra dikkat edin hepsi o.Bunun dışında kendinize biraz esneklik tanımanızı tavsiye ederim.

Kullandikca kullandikca bitecek bu sorunlar merak etmeyin. Sadece pes etmeden üstüne üstüne gidin. Zamanla alistikca özgüveniniz olusacak, özgüveniniz olustukca her sey daha kolay olacak. Kaza da yapacaksiniz, teker de patlatacaksiniz. Napalim acemilikte oluyor bunlar. Cana gelecegine mala gelsin. Ilerde gulerek anlatiliyor bu hikayeler. :KK51:

İns surersiniz.zaten hareket ettirmissiniz gidip gelmissiniz.ins ilerletirsiniz. Ben de 7 sene oldu o.ehliyet araba kullanmiyor.kiralik araba deneme surdum ama hakim degilim pedallara cunku arabam yok. Devamli surmek lazimmis.ama korkumda yok degil

Benim ilk arabam manueldi, sonra otomatik vitese geçtim, büyük kolaylık. Öncelikle hız sınırlarına ve diğer kurallara uyun, örneğin minimum 50 ile gidilecek yerde 30'la gitmeyin, bu da kazalara sebep olabilir Allah korusun. Her gün ama her gün araba kullanmalısınız. Bakkala bile arabayla gitmelisiniz. Gece ya da tenha sabah saatlerinde önce aynı güzergahta sonra sınırlarınızı genişleterek araba kullanın bir süre. Park edin. Bunun gibi alıştırmalar size pratiklik kazandıracaktır. Ama araba kullanmanın sırrı cesaret ve mecburiyet. İnsanın başka çaresi yoksa öğreniyor.

Bütün yorumları okudum hepinize çok teşekkür ederim inşallah yarından itibaren daha sık trafige çıkacağım ve korkumu yeneceğim inş bi kaç ay sonra bene tavsiye verenlerden olurum. .. iyi ki varsınız güzel hatunlar teşekkürler tekrar

Reflekslerine güveniyor musun? Ya da pratiğine?

Eğer bunlara güvenmiyorsan hız yapman doğru olmaz. Fakat bir nevi de doğru 30 çok alt bir limit tabi bilmiyorum yolu vs ama.

Kızlar hepinize merhaba
Mutlaka bilenler yardım edecekler çıkar diye size danışmak istedim
Ehliyetim var ama trafiğe çıkmamıştım hiç cunku arabam yoktu. Şimdi otomatik vites bir aracım var ve önce bir eğitmenle 4 saat kullandım bana sen gayet iyisin acemiliginı atarsan rahatlarsan bu işi yaparsın dedi ama ben bi türlü o heyecanı atamıyorum
Araba kullanmam lazım çünkü çocuklarla bi işim olduğunda birine muhtaç oluyorum ve en çokta bu yüzden istiyorum.
Geçen gün ilk kez oğlumu okula bıraktım çok uzak bir mesafe değil 8dk luk filan bir yol ve sikintisiz gittim ama 30u asmadan sonra dönerken mutluyum ya bi yerden çıkması lazım kaldirima tekerleği surttüm birazcık kesilmiş:KK43: heyecani atmak icin herkes gaza basmam gerektiğini söylüyor ama acemiyken hız yapmak ne kadar mantikli?
Mutlaka bilen birileri vardır bana yardım edin ne yaparsam bu korkumu asarım dualarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

En basit tabirle trafiğe çıka çıka.
Üstüne gitmeniz lazım.

Bende yaza ehliyet alcam ins. Suanda esim yavas yavs ogretiyor. Bi araba gorunce onumde arkamda yanimda ws. Hemen frene basip yavasliyorum. Esim ya git iste basma frene diyorum gecen esim 100le giderken bi araba cikti karsisina ama cok uzakda hemen frene basiyo 30a dusuruyo bk sn boyle yapiyosun diyo :D simdi hala aynisini yapiyorum virajlardan donerken bile hmn bi frene basiyorum. Araba sollamam gerekirken esim biraz gaza bas diyo oda araba buda araba diyo ama elimde olan bisi degil yani korkuyorum. Birde ben farkinda degilim ama arkadan bi arac geldiginde yada onden gelirken cok fazla sag tarafa geciyormusum. Sen git yolundan diyo ama ben ztn yolumdayim diyo. Asamiyorum bende npcm bilmiyorm :(

dilek7760 dilek7760 pratik derslerinde hocanın bize ilk uyarısı siz arabanın kontrolünde değilsiniz. Araba sizin kontrolünüzde demek olmuştu.;))))))

12 seneden beri ehliyetim var ama toplu taşıma ile heryerde gidebildigim için arabayı gereksiz görürdum. Şimdi doğuya atandım toplu taşıma belli bir saatten sonra malesef çalışmıyor heryerede gitmiyor.

Yaza araba düşünüyorum inşallah. Geçen gün şehirler arasında kullandım otomatik vitesi ve cok basit olduğunu anladim veli nimet gerçekten vites zimbirtisiyla ugrasmiyorsun üstelik kimler sürüyor sen mi suremiceksin canım kendine güven

30la gitmek de en az 130la gitmek kadar tehlikeli. Yolun durumuna göre hizinizi belirleyin ve herkesin bir gün acemi olduğunu yavaş yavaş alıştıginı durumunuzun normal oldugunu düşünün.

Kızlar hepinize merhaba
Ehliyetim var ama trafiğe çıkmamıştım hiç cunku arabam yoktu. Şimdi otomatik vites bir aracım var ve önce bir eğitmenle 4 saat kullandım bana sen gayet iyisin acemiliginı atarsan rahatlarsan bu işi yaparsın dedi ama ben bi türlü o heyecanı atamıyorum
Araba kullanmam lazım çünkü çocuklarla bi işim olduğunda birine muhtaç oluyorum ve en çokta bu yüzden istiyorum.
Geçen gün ilk kez oğlumu okula bıraktım çok uzak bir mesafe değil 8dk luk filan bir yol ve sikintisiz gittim ama 30u asmadan sonra dönerken mutluyum ya bi yerden çıkması lazım kaldirima tekerleği surttüm birazcık kesilmiş:KK43: heyecani atmak icin herkes gaza basmam gerektiğini söylüyor ama acemiyken hız yapmak ne kadar mantikli?
Mutlaka bilen birileri vardır bana yardım edin ne yaparsam bu korkumu asarım dualarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
Canım ben ilk zamanlar trafiğin boş olduğu vakitlerde kullandım, geç saatler ya da çok erken saatler (semtin boş ve dolu saatlerini bilirsin) sonra kullanmak zorunda kaldım acelem vardı ve trafiğe girmek zorunda kaldim (ama normal zamanda 80-100 görmüştüm) . Kolay olmadı kullandıktan sonra saç diplerine kadar terlemistim :KK45: sonra 80 yaşında amcalar kullanıyorsa ben de kullanırım deyip güven geldi:KK48: kullanmaktan kaçarak alisilmiyor:KK51:

Onsuz çıkmaya çalış markete bakkala. Yoksa iyice hevesini kırar

Kızlar hepinize merhaba
Bazen bu konuları okuyunca kendimi askeri uçak kaldıran Sabiha Gökçen gibi hissediyorum 50 ile giderseniz hız yapmış olmazsınız. Korkmayın. Siz acemi olabilirsiniz ama trafikteki herkes acemi değil. Tekerin kaldırıma carpıp carpmayacagini tespit edemiyorsaniz kaldırıma yaklaşmayın o kadar. Bu arada akan trafikte hız yapmak yanlışsa 30 ile gitmek de yanlış. 40 yapın. Sonra 50.. 100 ile gitmeyin tabiki..

Back