Araba kullanmak zor mudur , kolay mıdır ? İlk baştaki ve yendiğiniz korkularınız ?

Ben ondan korkmuyorum da park edemeyip yolun ortasinda kalirsam arabalar gecemezse bana birsuru laflar sayarlarsa ve de yokuslardaki kirmizi isiklarda durup kalkarken arabayi kaldiramazsam gerideki arabalara carparsam yada stop ettirirsem araba bozulur bidaha calismazsa :18::18:

canım 10 numara araba kullansan bile bayan olduğun için illaki laf sayıp el hareketleri yapıyolar..ama bir süre sonra sende benim gibi amaannnn diyip sallamamayı öğenirsin dert etme =)

canım 10 numara araba kullansan bile bayan olduğun için illaki laf sayıp el hareketleri yapıyolar..ama bir süre sonra sende benim gibi amaannnn diyip sallamamayı öğenirsin dert etme =)

Ben normalde laf saymalarina takmam saydirtmam zaten bende sayarim :KK1: Agzim bozulur oyle durumlarda :KK17:
Benim en buyuk problemim arabayi gec kaldirmam yani zorlaniyorum varmi bi pük noktasi :44::26:

zor değil sadece hemen yapamıyorum panikliyorum diye pes etmeytin, çünkü pratik yapmadan geliştirilicek birşey değil ilk başlarda aynalara bakmayı unutucaksınız, arabayı stop ettiriceksiniz, yokuşlarda çıkarken zorlanıcaksını... ama süre süre bunlar geçicek pratikten başka çaresi yok. Bide size tavsiyem öğrenirken mümkünse yanınızda eşiniz yada sevgiliniz olmasın gırtalaklayabilirsiniz

zor değil sadece hemen yapamıyorum panikliyorum diye pes etmeytin, çünkü pratik yapmadan geliştirilicek birşey değil ilk başlarda aynalara bakmayı unutucaksınız, arabayı stop ettiriceksiniz, yokuşlarda çıkarken zorlanıcaksını... ama süre süre bunlar geçicek pratikten başka çaresi yok. Bide size tavsiyem öğrenirken mümkünse yanınızda eşiniz yada sevgiliniz olmasın gırtalaklayabilirsiniz

Katiliyorum kendileri biliyor bize ordan laf yapiyorlar sanki onlar anasinin karninda ogrendiler :63:
Bilenle bilmeyen olmuyor sabirli bir insan istiyoruz yanimizda En Büyük KK

ben ilk araba kullandığımda harfiyat yol yapımı çalışmaları olan biyerlere gittik damperli kamyonlar üzerime geliyor gibi hissettim biyerlerden uçucam bariyerlere gömülcem vs kullandıkca korkuların azalıyor. direksiyonda cesaretini toparlıyosun kolay olmadı benim içinde fazlasıyla fobi sahibiyim köy yollarından geçtik tavukları bile ağaç tepelerine uçurduğumu hatırlıyorum inekler maşallah patikalar yerine yolları kullanıyorlardı.ama beni en çok çıldırtan yayalar oluyordu okul çıkışlarında arkadaş kenardan git işte ne var yolun ortasında elinde çocuklar yolun kenarından gitmeyi bilmezmisin herkez usta şöför olduğunu ne biliyorsun.

Ben normalde laf saymalarina takmam saydirtmam zaten bende sayarim :KK1: Agzim bozulur oyle durumlarda :KK17:
Benim en buyuk problemim arabayi gec kaldirmam yani zorlaniyorum varmi bi pük noktasi :44::26:

aman be cnm yaa ben aldıysam herkes alır ehliyeti direksiyon sınawından 95 almıştım bir yıl önce :KK1: aracı kaldırmak için debriyaj war şekerim en basiti biraz basıınca araç kendiliğinden hareket ediyo bence hiç takma :KK1: hayatımda hiç kullanmamıştım hocam tebrik bile etmişti wallahi ahh ahh hız manyağı oldum çıktım :KK1:

çook kolay ama pratik isteyen bişey. yani ilk seferde kusursuz olmayacaksın kullandıkça tecrübeleneceksin. hiç panik yapma. ya stop edersem falan demişsin park edemezsem bana laf söylerlerse demişsin. hiç duymucaksın onları sallamıcaksın. sonuçta acemisin beklesinler banane diceksin. onlara göre olmaya kalkarsan işin zor. sol şeritte geliparkandan sıkıştıracaklar da yol veresin diye. ee adam seni sıkıştırdı diye kendini kontrolsüzce sağa atarsan sağdan gelen araç olabilir ve sana çarpabilir. yani panik yapma ve rahat ol. arkana gelen de bekleyecek, park edemesen de stop etsende.

Bende şu yokuş işini takıyorum nasıl çıkarım diye.diksiyonda hiç yokuş çıkmadım birde geri geri gitmedim hiç :) bunlarda pratiğim yok ah olsa hemen araba kiralarım :KK60:

özel direksiyon dersi alıcam inş..:nazar:

Hiç bir zorluğu yok, ehliyetimi 96 da aldım, bir kaç gün heyecanlandım ama sonra çok keyifli geldi.

Ancaaaakkkk son beş yıldır mecbur olmadıkça kullanmamaya çalışıyorum çünkü hayvanlardan çok korkuyorum. Bu korku yıllar sonra geldi üzerime önceden yoktu, kazam falanda olmadı ama nedense bir hayvana çarpma fikri beni delirtecek derecede korkutmaya başladı, bu yüzden sıkıntı yaşıyorum şimdilik

ben daha yeni aldım ehliyetimi hatta beş gün önce geldi elime, inan araba kullanmak dünyanın en kolay işi. herkes kullanıyor sen neden kullanamıyasın ki? biraz istekli ve hevesli olursan dersleri düzenli takip edersen kırk yıllık şoförlere taş çıkaracak biçimde kullanırsın. araba kullanmak bir kadının özgürlüğü demek aslında, eşinden abinden babandan bağımsız olarak istediğin yere gidebileceğin anlamına geliyor. bilmiyorum çocukların var mı ama çocuklar olunca daha da büyük ihtiyaç haline geliyor.

Ben ondan korkmuyorum da park edemeyip yolun ortasinda kalirsam arabalar gecemezse bana birsuru laflar sayarlarsa ve de yokuslardaki kirmizi isiklarda durup kalkarken arabayi kaldiramazsam gerideki arabalara carparsam yada stop ettirirsem araba bozulur bidaha calismazsa :18::18:

tam da söylediğin şeyi yaşadım park edemedim yolun ortasında kaldım arabalar geçemedi ama Allah tan hepsi birbirinden anlayışlı çıktı bişey demediler sonra arabayı biraz kenara çektim arbanın duruşu çok komikti arbadan indim ,o sırada yoldan geçen, araba kullanabildiğini tahmin ettiğim birine rica ettim park etmesi için fakat bu beni umutsuzluğa düşürmedi çünkü park pratiği yapmadım hiç. bunlar olabilecek şeyler Allah yardımcımız olsun böyle durumlarda hala aklıma geldikçe geriliyorum şükürler olsun durum daha da vahimleşmeden kurtuldum bu durumdan

Son düzenleme:
araba seni kontrol etmeyecek tatlım sen arabayı kontrol edecen korkma bu kadar...
gaza basınca gider, frene basınca durur...:))

ben 3 yıllık şöförüm her gün 100 km yakın yol yapıyorum okulumdan dolayı,5-6 kez kaza yaptım hepsi ufak tefek göçüklerdi allaha şükür.

öncelikle emniyet kemerinin önemini anlamalısın.bakkala bile gidecek olsan tak sakın ihmal etme.hız yapma sağ şeritte git sol şeritte yavaş gidersen arkadan gelen sana vurabilir ya da en iyi ihtimal bol bol küfür yersin:)
sokak arasında ve sağ şeritte çok fazla kedi çıkıyor o yüzden lütfen önündeki arabayla mesafen kadar yol kenarına da bak,gerekirse takip mesafesini çoğalt ki yol kenarına göz ucu bakarkan kaza yapmayasın.

şerit-bariyer arasındaki mesafeyi iyi ayarlaman gerek bu yüzden bol pratik yap ve ilk 3 ay mümkün olduğnca biri olsun yanında sana yolda yardımcı olacak,ben bu konuda yardım aldım faydası oldu çok,bilmediğim yollardan giderken arkadaşım hızımı ayarlamama,inip park etmeme yardım falan ediyordu.

o kadar zor değil inan ve arabanda yoksa mutlaka park sensörü taktır beni çok kez kazadan kurtardı

bir numaralı kural,seni sıkıştıranları sakın takma kendi şeridinde devam et,kadınlar çok kaza yapıyor bu yüzden,acemi olduğunu anlayan ş...siz bi kamyon şöförü seni sıkıştırıyo,sen kaçayım derken kırıp bariyere giriyosun şanslıysan yaralanmıyorsun,kamyon ise devam ediyor ve teknik olarak suçsuz oluyor.sana çarpmaya cesaret edemez bu yüzden bu seni korkutmasın panikletmesin.

minibüslere de dikkat et bi de her an her yerde durabilirler.iyi sürüşler dilerim

Çok kolay emin ol sadece sakin ol ve kuralları aklından çıkarma

bence araba sürebilenler ikiye ayrılmalı ; istanbul'da sürebilenler ve diğerleri olarak.:KK34:

canım bir de artvini özellikle borçkayı ekle :) burada araba kullanan dünyanın her yerinde kullanabilir :) kural yok, uyan yok, ışık yok, sinyal yok, adam gibi yaya yok.. sabır çooooook.... adam löp diye birden önümüzde duruyor marketten gazetesini alıyor okuya okuya arabaya biniyor... biz arkada çıldıryoruz :KK52: adamda ise "ne var , ne oldu" bakışı :KK53: ölür müsün öldürür müsün :KK52::KK52::KK52:

buraya geldiğimde ehliyet alacam artıkdemiştim ancak sadece balkonda 5 dk durup trafiği seyretmem bile beni ehliyetten de araba kullanmaktan da vazgeçirdi...şimdi taşındığım ev kızımın okuluna uzak kaldı galiba sırf bu yüzden de olsa alacam galiba :))

Son düzenleme:
rüzgargülü;arabayi hizli kaldirmak istiyorsan gazla kaldirmalisin.
yarim debriyaj ve biraz gaz ozaman hemen kalkiyor.bunu ayarlaman icinde pratik yapman lazim.
arabanin stop etmemesi icin kesinlikle debriyaji cook cok yavas birak.

araba kullanmak : en büyük zevkim:)
bazen işim olmadığı zaman bile sırf araba kullanmak için çıkıp turladığım oluyo valla:)
inanlmaz keyf alıyorum 3 yıldr kndi arabam var 21 yaşında aldım arabamı:) çook seviyorum onu ekrem adıda:)))
allaha şükür kazam falan çok ufak bi çarpmam bile yok aman olmasında:nazar:
istanbul trafiği arada kafayı yedrtsede araba kullanmak bnm en byk tutkum erkek çocukları gbide anlarım arabadan motorundan cartından curtundan ilgim fena yani:))) hee buarada iddalıyım çok ii kullandığım konusunda:KK34::KK34:

rüzgargülü;arabayi hizli kaldirmak istiyorsan gazla kaldirmalisin.
yarim debriyaj ve biraz gaz ozaman hemen kalkiyor.bunu ayarlaman icinde pratik yapman lazim.
arabanin stop etmemesi icin kesinlikle debriyaji cook cok yavas birak.
Geri geri giderken napicam :26:
araba kullanmak : en büyük zevkim:)
bazen işim olmadığı zaman bile sırf araba kullanmak için çıkıp turladığım oluyo valla:)
inanlmaz keyf alıyorum 3 yıldr kndi arabam var 21 yaşında aldım arabamı:) çook seviyorum onu ekrem adıda:)))
allaha şükür kazam falan çok ufak bi çarpmam bile yok aman olmasında:nazar:
istanbul trafiği arada kafayı yedrtsede araba kullanmak bnm en byk tutkum erkek çocukları gbide anlarım arabadan motorundan cartından curtundan ilgim fena yani:))) hee buarada iddalıyım çok ii kullandığım konusunda:KK34::KK34:
:nazar: woww massallah bacim Allah nazardan korusun :KK1:
Bende bi cesaretleniyorum gitsem cikip tur atsam evin cevresinde diye bide korkuyorum ya kaldiramazsam stop edincede bazen geri calismiyor araba ondanda korkuyorum hararet yaptiriyorum birde :KK30:

Meraba bayanlar.. bende ehliyet kursuna yazıldım. ve eylülde ehliyet sınavım var ona gireceğim direksiyon derslerinde başta çekindim. ama yanımda hocam oldugu için fazla korkmadım. :KK70: şuan araba bizim evin önünde ama ben yine sürmeye çekiniyorum. daha tamda ögrenemedim. biraz kalabalık etrafta başka park etmiş arabalar var çarparım filan diye korkuyorum. ama ehliyetimi alınca zorda olsa çıkartıcam bu arabayı burdan :KK70:

X