Araba kullanmak zor mudur , kolay mıdır ? İlk baştaki ve yendiğiniz korkularınız ?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.684
3.220
Kızlar benim derdim, dertten sayılmaz.
Sadece bilinmezlik korkusu var üzerimde.
Ben temmuzda sürücü kursuna yazılıyorum, ehliyet alacağım.
Ve açıkçası , korkuyorum galiba.
Sonuçta , caddeye çıkacağım.Ve orada, çocuklar, yaşlılar,sokak hayvanları, başka başka arabalar var.
Yani trafik akışından korkuyorum. Dikkatim açıktır benim aslında.
Her zaman sürücünün yanına oturur, yolu takip ederim. Ve genellikle ani hareketlerden çok korkmam.
Ama sürücü koltuğuna oturduğumda ya nutkum tutulursa, kısıtlarsam kendimi diyorum.
En çok korktuğumsa, yokuş ve rampalar. Bir de umarım aynaları iyi kontrol edebilirim.
Lütfen yazın, ehliyet almak değil de, araba sürmek zor mu? Kolay mı sizce?
Sizin de ilk araba kullandığınızdaki korkularınız nasıldı ve zamanla nasıl bir hal aldı ? Bunlardan bahseder misiniz ? :KK55:

bana zor gelmedi açıkçası.herşey takır takır çorap söküğü gibi geçti...başka forumda da yazdım burda da yazıyorum,çok iyi bi direksiyon hocam vardı,sayesinde öğrendim ve devam ediyorum derse.sınavı da ilk sınava girişimde geçtim.şükürler olsun.
hocam öyle iyiki heryere yazmak istiyorum bütün korkan arkadaşlar faydalanabilsin atiye hocamdan diye. okuyorsanız eğer çok öpüyorum hocam:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

Cnm ben 14 sene önce aldim ehliyetimi.
Aynen senin gibi öylesine korkuyordum ki anlatamam.
Esime hep diyordum ki " kesin karsidan , tir, kamyon yada büyük bir arac gelirse ben kenara cekerim o gecene kadar " diyordum.
Esim hep gülüyordu.
Rabbime sükürler olsun aldim, hic kaza falanda yapmadim.
Ilk arabamin tekeri yanlislikla kaldirima cikiyor gibi olmustumda boomm diye patlamisti. Bir o var yani, Rabbime sükür baska kaza bela omadi hic
Merak etme, asiri hiz , alkol vb gibi seylerden uzak durursan, kurallarada uyarsan hicbirsey olmaz:)Gerci ben hiz konusunda biraz asiriya kaciyorum ama olsun:)
Birde trafikte güven icinde olmak yalnizca sana bagli degildir, cok dikkatli olmalisin, karsidan gelenleride takipte olmalisin.
Yani güvende olmanin, %50 si senin kurallara uyman, dikkatli olmana bagli ise % 50 de karsi tarafa bagli

Son düzenleme:
12 13 yaşımda babam trafiğin olmadığı yerlerde öğretmişti. Öyle olunca korkmadım açıkcası :) Hiç otomatik vites kullanmadım hep düz vites kullandım şimdiye kadar. Şu an 18 yaşıma yeni bastım ve nerdeyse her gün araba sürüyorum eve geliş gidiş yollarında :) Ama ehliyetim olmadığı için babam trafiğin çok yoğun olduğu için çarsı gibi yerlerde sürdürmez.(Doğru olanı da yapıyor) İnanın çok kolay araba harekete geçtiği anda korkularınız son buluyor. Ben aştım artık kendimi park ediyorum geri geri arabayı çıkarıyorum falan :KK70: Bu yaz ehliyetimi alıcam inşallahhh.

İlk zamanlar alışana kadar yavaş kullanırsınız zaten bir süre sonra farkında olmadan kendiniz hızlanıyorsunuz :KK70: Çocuklara ve hayvanlara karşı her zaman dikkatli olmak gerekiyor yolmuş vs kavramları çok yok çünkü atlayıveriyorlar. İnşallah hiç korkmadan hayırlısıyla alırsınız ehliyetinizi :KK16:

Korku elbette oluuyor ben neler cektim ecel terleri dokerdim yapamiycam diye 3 yildir kullaniyor suan cok sukur dikkatli oldugun surece bisey olmuyo hollandada aldim ehliyetimi kayserili bi hocaydi allah bin kere razi olsun cok cok cok dua ederim ona hepp

Çok kolay :)

Sürdükçe kendine güvenin gelecek emin ol :)

İnşallah Angel ya .. İnşallah . Zaten ben bir sürmeye başlayım, hız manyağı oluurum :KK1: :KK51:

bana zor gelmedi açıkçası.herşey takır takır çorap söküğü gibi geçti...başka forumda da yazdım burda da yazıyorum,çok iyi bi direksiyon hocam vardı,sayesinde öğrendim ve devam ediyorum derse.sınavı da ilk sınava girişimde geçtim.şükürler olsun.
hocam öyle iyiki heryere yazmak istiyorum bütün korkan arkadaşlar faydalanabilsin atiye hocamdan diye. okuyorsanız eğer çok öpüyorum hocam:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

Ne güzel , inşallah benim hocam da iyidir çok :))) Okuyorsanız çok öpüyorum hı ? :KK1: Hehe çok hoşuma gitti ya.

Cnm ben 14 sene önce aldim ehliyetimi.
Aynen senin gibi öylesine korkuyordum ki anlatamam.
Esime hep diyordum ki " kesin karsidan , tir, kamyon yada büyük bir arac gelirse ben kenara cekerim o gecene kadar " diyordum.
Esim hep gülüyordu.
Rabbime sükürler olsun aldim, hic kaza falanda yapmadim.
Ilk arabamin tekeri yanlislikla kaldirima cikiyor gibi olmustumda boomm diye patlamisti. Bir o var yani, Rabbime sükür baska kaza bela omadi hic
Merak etme, asiri hiz , alkol vb gibi seylerden uzak durursan, kurallarada uyarsan hicbirsey olmaz:)Gerci ben hiz konusunda biraz asiriya kaciyorum ama olsun:)
Birde trafikte güven icinde olmak yalnizca sana bagli degildir, cok dikkatli olmalisin, karsidan gelenleride takipte olmalisin.
Yani güvende olmanin, %50 si senin kurallara uyman, dikkatli olmana bagli ise % 50 de karsi tarafa bagli

Evet, işte ztn . Ben , bendeki kısımdan daha çok karşı tarafların %50lik kısımlarından korkuyorum birazcıkkkk :)
Ama kurallara muhakkak uyarım ben. Kendim de kuralları olan bir insanımdır çünkü :)

12 13 yaşımda babam trafiğin olmadığı yerlerde öğretmişti. Öyle olunca korkmadım açıkcası :) Hiç otomatik vites kullanmadım hep düz vites kullandım şimdiye kadar. Şu an 18 yaşıma yeni bastım ve nerdeyse her gün araba sürüyorum eve geliş gidiş yollarında :) Ama ehliyetim olmadığı için babam trafiğin çok yoğun olduğu için çarsı gibi yerlerde sürdürmez.(Doğru olanı da yapıyor) İnanın çok kolay araba harekete geçtiği anda korkularınız son buluyor. Ben aştım artık kendimi park ediyorum geri geri arabayı çıkarıyorum falan :KK70: Bu yaz ehliyetimi alıcam inşallahhh.

İlk zamanlar alışana kadar yavaş kullanırsınız zaten bir süre sonra farkında olmadan kendiniz hızlanıyorsunuz :KK70: Çocuklara ve hayvanlara karşı her zaman dikkatli olmak gerekiyor yolmuş vs kavramları çok yok çünkü atlayıveriyorlar. İnşallah hiç korkmadan hayırlısıyla alırsınız ehliyetinizi :KK16:

Ay keşke ben de o kadarkenden bir öğreneydim ya .... Ne güzel, çok sevindim senin adına canım. Amin inşallah hiç korkmadan alırım :) Sağol canım :)))

Korku elbette oluuyor ben neler cektim ecel terleri dokerdim yapamiycam diye 3 yildir kullaniyor suan cok sukur dikkatli oldugun surece bisey olmuyo hollandada aldim ehliyetimi kayserili bi hocaydi allah bin kere razi olsun cok cok cok dua ederim ona hepp

Oh oh... Ne güzel. Benim de öyle yıl doldurduğum olacak inşallahhhhh.... :KK16:

Kızlar benim derdim, dertten sayılmaz.
Sadece bilinmezlik korkusu var üzerimde.
Ben temmuzda sürücü kursuna yazılıyorum, ehliyet alacağım.
Ve açıkçası , korkuyorum galiba.
Sonuçta , caddeye çıkacağım.Ve orada, çocuklar, yaşlılar,sokak hayvanları, başka başka arabalar var.
Yani trafik akışından korkuyorum. Dikkatim açıktır benim aslında.
Her zaman sürücünün yanına oturur, yolu takip ederim. Ve genellikle ani hareketlerden çok korkmam.
Ama sürücü koltuğuna oturduğumda ya nutkum tutulursa, kısıtlarsam kendimi diyorum.
En çok korktuğumsa, yokuş ve rampalar. Bir de umarım aynaları iyi kontrol edebilirim.
Lütfen yazın, ehliyet almak değil de, araba sürmek zor mu? Kolay mı sizce?
Sizin de ilk araba kullandığınızdaki korkularınız nasıldı ve zamanla nasıl bir hal aldı ? Bunlardan bahseder misiniz ? :KK55:

Karışık cevap vereyim.. Dikiz aynası önemli bir aynadır.. Ve iyi kullanılması lazım mesela. Ben kendimi buna nasıl alıştırdım? Şoför koltuğunun yanında oturduğum zaman, hemen yukarıdaki aynayı açardım. Kendime bakmak için değil tabi ki :KK1: Arkadaki arabayı görebileceğim şekilde ayarlar, arkamdaki trafiği kontrol etmeye çalışırdım.. sözlüm araba kullanırken o ayna hep aşağıda ve açık olurdu.. Onun bakmadığı kadar bakardım o aynadan.. Sonuç = Şimdi yan aynalar olmasa bile dikiz aynasından trafik kontrolü sağlayabiliyorum. Sağ-Sol yanaşmalarımda sadece dikiz aynası yeterli olabiliyor..
Araba kullanmak zor değil, sadece yeterli pratiğin olmalı.. Çok zevkli birşey.. İlk kullandığımda küçüktüm epey ve bir ayağımla gaza, öbürüyle frene basmıştım:KK1:
Kursa yazıldım sonra.. Teorik sınavdan sonra randevü aldım katıldım direksiyon dersine. Azcık heycanlandım ama sorun yoktu. Kavrama noktasını çözdüğün an ne kalkış ne yokuş, ne rampa asla sorun değil. Zaten anlarsın yarım debriyajla araba titrer ve yavaştan hareket eder vs. vs...
Ehliyetim yokken formula pistinin yanındaki yolda çalıştırdı sözlüm beni hep. Peygamber sabrı ile stop ettirmemeyi öğretti. Viteslerdeki geçişi falan.. İyi birşey değil ama öğrendiğime inandığım anda trafiğe çıktım ehliyetsiz. Aşırı heycan ile çöp kamyonuna arkadan uçuyordum sağolsun refleksim durdum :KK1: Sonrasında öyle geliştirdim ki kendimi, ehliyeti alana kadar kaçak şekilde hep kullandım (manuel) .. sonra aldım ehliyeti yakalanma korkusu olmadan çıkmaya başladım.. Sürekli sağ şeritten giden ben, kamyon tın tın giderken sollayamayan ben, şuan gaza gelip başkalarıyla kapışıyorum veriyorum ellerine :KK1: He bu arada ehliyetim de 2 aylık :KK1:

bende çok istiyorum ehliyet almayı ama hiç girişmiyorum bile o işe.korkuyorum araba kullanmaktan,panik oluyorum.eşim araba kullanırken hız yaptıgı zaman çıglık çıglıga kalıyorum.ani manevralarda sankı ayagımı frene basıyor gibi dayıyorum yan tarafta triplere giriyorum :)) sizce bende kullanabilirmiyim araba,yoksa hiç bulaşmamı diyorsunuz?

bende 1 yıldır kullanıyorum ne kadar çabuk öğrenmek istiyorsanız o kadar pratik yapmanız gerekiyor, Benim ailemde araba yok o yüzden işyerinin arabasında öğrendim 1 yıl önce ve daha önceden şöför koltuğuna dahi oturmuşluğum yoktu. İlk başlarda yapamıcakmışsın gibi geliyo insana aynalara bakmayı unutup sinyal veremiyi unutuyordum. Ama süre süre şimdi izmirin her yerini gayet güzell dolaşabiliyorum. bol bol pratik yanii :KK8:

bende çok istiyorum ehliyet almayı ama hiç girişmiyorum bile o işe.korkuyorum araba kullanmaktan,panik oluyorum.eşim araba kullanırken hız yaptıgı zaman çıglık çıglıga kalıyorum.ani manevralarda sankı ayagımı frene basıyor gibi dayıyorum yan tarafta triplere giriyorum :)) sizce bende kullanabilirmiyim araba,yoksa hiç bulaşmamı diyorsunuz?

gayet te güzel kullanabilirsin ama etraftan gördüğüm ve benimde yaşadığımm sakın eşine öğretmesini isteme yoksa öğreneceğin varsada soğursun ya özel ders almanı öneririm yada bir arkadaşınla öğrenmeni. eş-sevgili-baba çok sabırsız oluyolar maalesef ve öğretmek yerine güven kırıp tartışma çıkartıyorlar :KK43:

ne zor ne de kolay. kendince bir sistemi var. ben araba kullanmayı hiç bilmiyordum. 2 hafta direksiyon dersi aldım veeeeeee daldım ankara trafiğine. direksiyon hocam çok iyidi o sağolsun.
bana çok şey kazndırdı.
kendine güven öncelikle . bak o kadar insan diyemeyeceğimiz varlık kullanıyorda sen mi kullanamayacaksın.
eğer kendi araban olacak ise kesinlikle otomatik al derim. kullanımı çok kolay ve eğlenceli. dağda bayırda geri kaçıp seni sinir etmiyor. ay yavaşlarken vites küçült ay vites büyüt derdin yok...
hiç kazam yok allaha şükür. bir kez park ederken ger ger duvara sürttüm ama o da ders oldu . artık geri geri kullanırken daha dikkatliyim...

Eski eşim istemezdi araba kullanmamı. Gerekçesi de sıkıştırırlar, kaza yaparsın, aklım sende kalır vs. İşe servisle gider gelirdim. Bir servis şöfümüz vardı. Allah rahmet eylesin vefat etmiş. İyi bir adamdı ama... IQ'su ortalamanın epey altında... Kendi kendime dedim ki bu adam servis minübüsü kullanıyorsa benim uzay mekiği kullanmam gerek. 40 yaşından sonra ehliyet aldım. Bir kaç hafta trafikte özel hocayla çalıştım. 3 yıldır kullanıyorum. Meğer içimde bir şöför nebahat varmış da haberim yokmuş:KK3:

Kendine güven ve sakin ol. Sabırlı ol.

Hata yapacaksın. Yapmamaya imkan yok. Ben en iyiyim diyenler de yapıyorlar. Yeter ki kendine ya da başkalaına zarar verecek risklerden kaçın.

Eminim başaracaksın.

bana hiçte zor gelmedi
ama bana ailem olsun, eşim olsun yasakladılar ve araba kullanmıyorum
trafik canavarıymışım

X