• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanma sorunu

Esımın derdını anladımnsanırım arabayı carpsarsam falan tamır parası yuzunden bunları yapıyor
Kendı ıstedı ehlıyet almamı daha cok arabayıda o aldı zateb sımdı zor geldı galıba
Ehlıyet ıcın odeme yaptık sonra araba benım adıma olunca ılk diye sıgortası fazla cıktı Bıd üstüne akusu falan bıtmıs en son tamıre 3000yakın odeme yaptı…kendı b nden cok ısterken sımdıvurursan oyle sureklı arabayı yaotıramam seklnde. Resmen demorılıze edıp cıkmamaı ıstıyo gıbı gelıyor ya da ben paranoyak oldum

Ben şunu anladım ki baba,abi,eş kişileriyle araba sürmek öğrenilmez. Bende ehliyeti aldığımdan beri araba üstüne çıkmadım mesela. Bugün biraz kullandırdı abim. Ama debriyajın,frenin yerini bile unutmuşum. Onlara göre saçma geliyo tabi ama ben ehliyeti alalı 2 sene olmuş ve o günden beri çıkmamışım ne yapabilirim yani? Bi ara tümsekten geçerken arabanın altını vurdum. Baya söylendi. Yanındaki kişinin malı kıymetliyse,sabırlı biri değilse sen ister istemez 2 kat gerilip,heyecan yapıyosun zaten. En güzeli alacaksın kendi arabanı,vursamda,kırsamda benim arabam diyeceksin.

Baba,eş,abi hepsi aynı herhalde. Evet kadınlar daha panik yapıdalar da bunlar niye bu kadar anlayışsız?
Onlar panikletiyo sağolsunlar. Kurstayken gayet relakstım. Ya da kuzenimin arabasıyla pratik yaparkende öyle. Ama bizimkilerin malı pek bir kıymetli o yüzden panik oluyorum kendi arabamızda.

Erkekler anca kafa ütülüyor bir halta katkıları olmuyor:olamaz:

Önce biraz direksiyon dersi alın kurs hocasından, sonra da yalnız çıkın her gün alıştırma yapın.

Kızlar bugun yıne cıktımm ama mecbur yanımdaaydı:))
Bugun cok ıyıydımm en azından o gune gore cok ıyı guvenım geldı
Yokus calıstık arabanıj kalkıs mantıgını anladım bol gazla kalkınca benzınlıde rahat kalkıs yapılıyormuş
Ilk bı ıkı yaoamadım oldu sonraa oldu
Esım garantıcı 50 kere kalktım nerdeyse
Cok mutlu oldum ama yanımda olmasa emınım daha rahat olucam herseye karısıyor
Yaa ben kemerı takıcam ne gerek var dıyo
Kavsakta 1 alıyorum bosmus ne gerek varmıs yuh dedımm bırak ben guvenlı kullanıcam
Ara yollarda hızlan dıyo bıdee manyakmıdır nedır

Kızlar bugun yıne cıktımm ama mecbur yanımdaaydı:))
Bugun cok ıyıydımm en azından o gune gore cok ıyı guvenım geldı
Yokus calıstık arabanıj kalkıs mantıgını anladım bol gazla kalkınca benzınlıde rahat kalkıs yapılıyormuş
Ilk bı ıkı yaoamadım oldu sonraa oldu
Esım garantıcı 50 kere kalktım nerdeyse
Cok mutlu oldum ama yanımda olmasa emınım daha rahat olucam herseye karısıyor
Yaa ben kemerı takıcam ne gerek var dıyo
Kavsakta 1 alıyorum bosmus ne gerek varmıs yuh dedımm bırak ben guvenlı kullanıcam
Ara yollarda hızlan dıyo bıdee manyakmıdır nedır
Abimle,babamda da şey huyu var neymişte kalkarken ayağımı debriyajdan çok hızlı çekiyomuşum. Arabayı hoplattığım falan yok he. Biraz titretiyorum sadece ama onlar bekliyo ki usta şoför gibi kalkayım. Yok neymiş arabayı çalıştırırken çok bekliyomuşum. Yemin ederim 2 sn. Falan var onların istediğiyle benim yaptığımın arasında. Takıyorum anahtarı,çeviriyorum,sesi duyduğum an bırakıyorum zaten. Bu işler pratik işi ama anlatamıyosun.

Abimle,babamda da şey huyu var neymişte kalkarken ayağımı debriyajdan çok hızlı çekiyomuşum. Arabayı hoplattığım falan yok he. Biraz titretiyorum sadece ama onlar bekliyo ki usta şoför gibi kalkayım. Yok neymiş arabayı çalıştırırken çok bekliyomuşum. Yemin ederim 2 sn. Falan var onların istediğiyle benim yaptığımın arasında. Takıyorum anahtarı,çeviriyorum,sesi duyduğum an bırakıyorum zaten. Bu işler pratik işi ama anlatamıyosun.
Cok haklısın
Istıyorlar kı ılk anda hızlı olalım pratık ve hatasız
Bana cok yavas hareket edıyorum dıye kızıyo napıyım hızlı olup hata yapmaktansa yavas guvenlı
Arkamdakılerde bı zahmet beklesın alr taradı dedıgın gıbı 5 sanıye

Bu kocayla düz yolda bile yürüyemezsin.
Evet agrasıf ama o kadar gömmeyelım:))
İşin şakası erkeklerle zor bu iş
Genelde bıner bınmez onun gıbı kullanmamaı beklıyor ona gore benım hatam ya cok kolay nasıl yapamazsın seklınde
Suan aynalar bılrie sorun arakadan gördüğüm araacın mesafesını tam kestirmek
Zamanla oturacak beklıyorum bende arakmadakının gecmesını evet yavasım amaa en ıyısi🥳🥳

Manuel vites kullanmak gercekten cok zor. 4 sene aslanlar gibi otomatik araba kullandim sonra bana minik bir araba aldik ama otomatik ile arasinda 40 bin lira fark vardi. Ben de cengaverlik edip 4 yildir araba kullaniyorum bunu da kullanirim yeaaa diye dusundum. O arabayi kullanmam tam 2 ayimi aldi. Sinirden tekerlerini mi tekmeledim, direksiyonunu mu yumruklamadim, yapamiyorum beceremiyorum deyip aglaya aglaya yolun ortasinda mi birakmadim. Cok sinir bozucuydu. Sonra bana bi aydinlanma geldi ve debriyajla baristim. Vites falan faso fiso. Manuel arabada debriyaji cozmek cok onemli. Simdi sorunsuz kullaniyorum sukur. Ayrica kocadan hoca olmazzz... imkan varsa ozel direksiyon hocalari var ders alabilirsin.

Benim de babam esiniz gibi Ben araba kullanirken ein ufak hatada panik olur az kalsin kaza yapiyorduk ölebilirdik falan der. Sakin biriyle sürekli pratik yapmaniz gerekiyor ama trafigin az oldugu bir yerde.

Tekrardan merhaba kızlar
Bugun ablamla cıktık esım yoktu ıyı gıttı alısıyorım sankı sızınlede paylasmak ıstedım..
Destkelerınız ıcın cok teşekkür ederım
Karamsarlığa kapılınca acıp yazdıklarınızı okudum cok ıyı geldıı

Merhaba arkadaslar ehlıyetı yenı aldım hatta cuma geçici ehlıyetımı alıcam
Normalde araba kıllanmayı bılıyordum ama sadece duz park gerı gıtme falan yok
Kursta mantıgı anladım ama tabı kı acemıyım cok
Kurs aracında gayet guzel kullanıyordum bugun kendı aracımla cıktık 2007 atos ve ben cok zorlandım yokus kalkıslar gerı gıtme hepsı korkunctu tabı esım sınırlerımı cok gerdı bana nasıl ehlıyet vermıslerden tutunda daha neler neler
Arabayı kavrayamadım hıc bıde fren ayarı bozukmus el frenı cekıyorum gerı kacıyo.. kavsak ve yokusta durunca tabı kaldıramadım gerı gıdınce korktum panıkledımm tum moralım sıfır sızce alısırmıyım bu arabaya benn :KK43:((
Suan ımkansız gelıyor hersey
O ennn profosyonel araba kullananlar var ya hani, işte onların, hepsi ama hepsi ilk oturduklarında acemiydi. 🤗 Yani elbwtte geçecek. Debriyahın yarısına kadar kaldırınca gaza hafiften yüklen. Oara bir denge var onı yakalayonca hiç kaydıemazsın bu da tekrar yaparak alışınca oluyor. Yaşadıklarınız çok normal. Eşinizin sizi germesinden de olmuştur. Hiç takmayın.

Merhaba arkadaslar ehlıyetı yenı aldım hatta cuma geçici ehlıyetımı alıcam
Normalde araba kıllanmayı bılıyordum ama sadece duz park gerı gıtme falan yok
Kursta mantıgı anladım ama tabı kı acemıyım cok
Kurs aracında gayet guzel kullanıyordum bugun kendı aracımla cıktık 2007 atos ve ben cok zorlandım yokus kalkıslar gerı gıtme hepsı korkunctu tabı esım sınırlerımı cok gerdı bana nasıl ehlıyet vermıslerden tutunda daha neler neler
Arabayı kavrayamadım hıc bıde fren ayarı bozukmus el frenı cekıyorum gerı kacıyo.. kavsak ve yokusta durunca tabı kaldıramadım gerı gıdınce korktum panıkledımm tum moralım sıfır sızce alısırmıyım bu arabaya benn :KK43:((
Suan ımkansız gelıyor hersey
klasik erkek tribi, arabayi erkeklere ait bir vasita ve kadinlarin girmeyecegi bir alan goruyorlar. esinden araba ogreneceksen cicim aylarinda ogreneceksin, o zaman ses cikarmiyorlar :)

Back