Araba kullanma sorunu

Ayyy bende babamın arabasıyla deniyodum yanımda babam öğretiyordu, eşim arkada oturuyodu ama onun yüzünden çok azcık sürtmüştüm beni stres yapmıştı🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Anlıyorum seni oyuzdennnnn, eşker öğretmemeli hemen sinirleniyolar stres yaptırıyolar bize🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Bende yarın 2. Derse gidicem sürücü kursunda cidden stresli bişi inşallah yapabilirim bende

Arkadaslar benım kullandıgım arac dizeldı ve bundan öncede dızelde ogrenmıstım hep sımdı kı arabam benzınlı
Ikısı arasında fark cok varnıs
Dızelde yokusta debriyajı kaldırsam gıdıyor
Benzınlı fatklıymıs benım kafamı karıstırdı bu tabı herzaman yaptıgım seyler olmuyor
SıZde oldu mu mazot benzınlı farkı

Ayyy bende babamın arabasıyla deniyodum yanımda babam öğretiyordu, eşim arkada oturuyodu ama onun yüzünden çok azcık sürtmüştüm beni stres yapmıştı🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Anlıyorum seni oyuzdennnnn, eşker öğretmemeli hemen sinirleniyolar stres yaptırıyolar bize🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Bende yarın 2. Derse gidicem sürücü kursunda cidden stresli bişi inşallah yapabilirim bende
Inan dersler cok zevklıydı hıc hatasız yapıyordum sınavıda tek gırıste verdım
Inerken tebrık bıle ettı komısyon uyelerı cok ıyıydın dıye:))dusun bugun yasananlar nerde o sınav anı nerdee :)

Benim Araçta da yokuş kalkış falan yoktu çok korktum en başta ama 1 haftaya bakıyor, bir çizgi var özgüven için orayı geçtiğinde tamam oluyor maximum 1 ay 😊

Inan dersler cok zevklıydı hıc hatasız yapıyordum sınavıda tek gırıste verdım
Inerken tebrık bıle ettı komısyon uyelerı cok ıyıydın dıye:))dusun bugun yasananlar nerde o sınav anı nerdee :)
Ayyyy inşaşlah bende 6. Dersin sonunda bende senin gibi olurum dediğin gibi parkları sorunsuz yaptımm çünkü hocanın dediklerini yaptım kolay ama işte yollarda sıkıntı yapıyorım😃 alıyımda artık sonra özel hoca tutarım acemiliğimi atmak için😃😃💪🏻💪🏻

Merhaba arkadaslar ehlıyetı yenı aldım hatta cuma geçici ehlıyetımı alıcam
Normalde araba kıllanmayı bılıyordum ama sadece duz park gerı gıtme falan yok
Kursta mantıgı anladım ama tabı kı acemıyım cok
Kurs aracında gayet guzel kullanıyordum bugun kendı aracımla cıktık 2007 atos ve ben cok zorlandım yokus kalkıslar gerı gıtme hepsı korkunctu tabı esım sınırlerımı cok gerdı bana nasıl ehlıyet vermıslerden tutunda daha neler neler
Arabayı kavrayamadım hıc bıde fren ayarı bozukmus el frenı cekıyorum gerı kacıyo.. kavsak ve yokusta durunca tabı kaldıramadım gerı gıdınce korktum panıkledımm tum moralım sıfır sızce alısırmıyım bu arabaya benn :KK43:((
Suan ımkansız gelıyor hersey
İlk önce arabanın bakımlarını yaptırsın eşiniz ondan sonra konuşsun.
Tabi ki kullana kullana alışacaksınız.
Kurs arabasına alıştınız haliyle şimdi farklı bi araç. Kavrama noktası vs her şeyi farklı.
Eşinizle de trafiğe çıkmayın mümkünse direksiyon hocası tutun 1 2 ders birlikte çıkın.

Arkadaslar benım kullandıgım arac dizeldı ve bundan öncede dızelde ogrenmıstım hep sımdı kı arabam benzınlı
Ikısı arasında fark cok varnıs
Dızelde yokusta debriyajı kaldırsam gıdıyor
Benzınlı fatklıymıs benım kafamı karıstırdı bu tabı herzaman yaptıgım seyler olmuyor
SıZde oldu mu mazot benzınlı farkı
Tabi ki. Dizel araç rahattır ve seslidir. Yokuş kalkış desteği de varsa ayağı debriyajdan çekerken hareket etmeye başlar. Kavrama noktasını ya da vites atacağın zamanı arabanın ses değişiminden anlarsınız. O yüzden dizelde öğrenip benzinli araçla yokuştan kalkmaya çalışırken arabayı kaçırmanız çok normal.

İlk önce arabanın bakımlarını yaptırsın eşiniz ondan sonra konuşsun.
Tabi ki kullana kullana alışacaksınız.
Kurs arabasına alıştınız haliyle şimdi farklı bi araç. Kavrama noktası vs her şeyi farklı.
Eşinizle de trafiğe çıkmayın mümkünse direksiyon hocası tutun 1 2 ders birlikte çıkın.
Bıde bana bunu kavsakta yokusta soyluyor ayarı bozuk dıyee😡😡
Zaten hevesle ındım cunku ılk defa arabam olmus ıyı kotu
Belkı 20 kere benzın kapagı acma kapama motor suyu kapagı acma kapama delırttı benıı daha bastan

Bıde bana bunu kavsakta yokusta soyluyor ayarı bozuk dıyee😡😡
Zaten hevesle ındım cunku ılk defa arabam olmus ıyı kotu
Belkı 20 kere benzın kapagı acma kapama motor suyu kapagı acma kapama delırttı benıı daha bastan
Eşle zor yani. Çok nadirdir anlayışlı olan.
Dediğim gibi yapın asla vazgeçmeyin üstüne gidin

Yarım debriajı ve debriajın nerede kavradığını iyice anlayın. ( direksiyon titremesi ya da devir saatinden )

Sabah erken saatlerde ( trafik daha müsait olur ) antreman yapın. Daha fazla pratik yapmaktan başka çare yok. Sürekli el freni ile kalkmaya alışmayın. Bir süre sonra zaten refleks gibi oluyor, ayaklar pedallara kendliğinden gidiyor. Ek olarak dengeli gaz vermeyi de öğrenin. ( devir saatinden tiyo alabilirsiniz )

Alışırsınız, insan ne arabalara alışıyor. Eşiniz olmadan, trafiğin dozunu arttırarak çıkın. Yani sakin yerlerden başlayın. Araba değiştirmek elbette farkeder, ben 96 model arabadan sonra 2006 model arabaya bindim, ilk sürüşte uçarak gittim her yere çünkü pedallar çok yumuşak geldi 😅 Şimdi alıştım oh be dünya varmış modundayım. Ancak prensiptir bende, acil bir durum olmadığı sürece yanımda babam veya eşim varken ben kullanmam arabayı. İkisi de fazlaca iyi şoförler, babamın mesleği zaten şoförlük, sesleri çıkmasa bile gerginliği hissedebiliyor insan resmen. Tek başıma ne badireleri aşırı sakin atlatabiliyorum ama yanımda onlar olsa eminim o kadar sakin kalamazdım.

Onsuz araba kullanin, benimki de yan koltukta kalp krizi geciriyordu Ilk seferde artik onsuz kullaniyorum

Ben eşimden öğrendim valla sağolsun. O zaman sevgilimdi, benim arabam yoktu. Her fırsatta kendi arabasını bana verdi, kullandırdı, öğretti. Hala ara ara püf noktalar anlatır. Kendi arabamı aldığımda sayesinde dört dörtlük sürücüydüm. Her erkek aynı değil.
Ben babam bana öğretirken sinirlenip arabayı yolda bırakıp inmiştim arkamdan bin arabaya diye bağırıyordu :KK70:

Merhaba arkadaslar ehlıyetı yenı aldım hatta cuma geçici ehlıyetımı alıcam
Normalde araba kıllanmayı bılıyordum ama sadece duz park gerı gıtme falan yok
Kursta mantıgı anladım ama tabı kı acemıyım cok
Kurs aracında gayet guzel kullanıyordum bugun kendı aracımla cıktık 2007 atos ve ben cok zorlandım yokus kalkıslar gerı gıtme hepsı korkunctu tabı esım sınırlerımı cok gerdı bana nasıl ehlıyet vermıslerden tutunda daha neler neler
Arabayı kavrayamadım hıc bıde fren ayarı bozukmus el frenı cekıyorum gerı kacıyo.. kavsak ve yokusta durunca tabı kaldıramadım gerı gıdınce korktum panıkledımm tum moralım sıfır sızce alısırmıyım bu arabaya benn :KK43:((
Suan ımkansız gelıyor hersey
esin olmadan trafigin yogun olmadigi bir uerde aniden durup tekrar tekrar kalkısa calis ...

geri geri git ama bunu defalarca yap ...

yine esin olmadan trafige cik en kotu ihtimal yapamadigin yerde cekersjn el frenini

emin ol cok yardimci oluyor trafikte acemi insana herkes ..

eslerden hic bisey ogrenilmiyor malesef

ben ilk trafige ciktigim gun defalarca yikusta stop ettim

ede ede araba bayagi geri gitti ama en sonunda kalkisi yaptim

yokus yulari kalkista debriyaj in kavrama noktasini bulman lazim bu her aracta farkli oluyor o yuzden araba degistirdiginde yapamazsin zamanla alisirsin :KK68:

Eşiniz anlayışsız biriyse hiç yaklaşmayın onunla çıkmaya.
Ben hafif yokuş ve köy yolundan hallice bir yerde çalıştım. Eşime kızdım niye buraya geliyoruz işte kullandığım yollarda öğret dedim. Ama şu an geri kaçma meselesi zihnimde daha iyi oturdu pratikte rahat ettim.
Ha 1 yılı geçti hala eşim olunca çok kötü kullanıyorum panik yapıyorum kızmıyor olmasına rağmen. (ehliyetim 12 yıllık pratik 1

Cok teşekkür ederım desteklerınız ıcın
Isın sırrı pratık sanırım

X