- 17 Şubat 2020
- 10.673
- 28.100
- 548
Tabiki herkes senin gibi herkesin korkulari ayni ozellikle kadinlarin erkekler biraz daha cesaretli olabilir ama inan herkes oyle alistikca geciyor sadece kendine guvenEn merak ettiğim şey bu zaten acaba herkes benim gibi mi başlıyor diye yoksa bende gerçekten bir problem mi var
İnşallah ya gerçekten çokk teşekkür ederimTabiki herkes senin gibi herkesin korkulari ayni ozellikle kadinlarin erkekler biraz daha cesaretli olabilir ama inan herkes oyle alistikca geciyor sadece kendine guven
umarim kendinizi o trafige sokdugunuz an alisirsinizÖncelikle çok geçmiş olsun iş kendine güvenmede bitiyor inşallah o güven bana da gelicek
Evet bi yandan da kendi kendime sinirim bozuluyor hatta gecen sinirden agladimEvet kesinlikle kendi kendime fobi oluşturdum resmen halbuki trafikte bakıyorum bir sürü bayan maşallah nasıl güzel kullanıyorlar ama ben yapamıcağım korkusu ile kendimi soğutuyorum resmen
Manuelde başlamıştım araç kullanmaya. Otomatik kullanıyorum şu an ve manueldeki sıkıntılar olmuyor otomatik araçta. (Yokuşta kalkamama,stop etme vb)
Manueli kullanabilen otomatiği kolayca kullanır bence.
Tabi ki ilk etapta zorlanabilirsiniz ama özel ders alacaksanız hiç çekinmeyin derim.
Ayrıca İstanbul trafiğinde manuel eziyet(dur,kalk,dur kalk)kesinlikle otomatik alın aracınızı,alışırsınız zamanla.
Kesinlikle öyle. Yoğun trafikte dur kalk yapmaktan ayak bileklerimin ağrıdığını bilirim. Tabi ki otomatikte de sıkıntı yoğun trafik ama tek ayağın ağrıyor en azından. Vites yükselt,küçült derdin yok,yokuşta geri kayarmı diye debriyajla mücadele etmiyorsun.10 yıldan fazla manuel kullandım
artık otomatık kullanıyorum yok böyle bir rahatlık ,
araba sürmek bisiklete binmek birkere ögrnediğinde birdaha unutulacak birşey değil ,
rahat ol
Ehliyetimi Türkiye de aldim, alis o alis .Ehliyetim var mi evet ama araba kullanabiliyor muyum hayir.10 yil sonra yurt disina geldim, sanki ehliyetim hic yokmus gibi tekrar sinava girdim. Yine ehliyetim var ama yine araba kullanamiyorum, cünki cesaretim yok esim israrli onunla sehir icinde kullaniyorum ama yanliz imkani yok.Üstüne üstlük bide kaza yaptim mi, tüm kusur bende neyse ki araba eski. Bu arada Adam bide sifir araba aldimi. Aklim cikiyor yine kaza yapicam diye. Araba evin önünde ben uc cocukla otobüslerde sürünüyorum. Diyelim Cuma günü arabayla bi yere gidicem pazartesiden aliyor beni bir telas; uyku bile uyuyamiyorum.En merak ettiğim şey bu zaten acaba herkes benim gibi mi başlıyor diye yoksa bende gerçekten bir problem mi var
Önceden kullanıyorsunuz madem şimdi her şekilde kullanırsınız, hemde otomatık. Cesaret için imkanınız varsa özel bi hoca ile1 2 saat trafiğe çıkın o size baya iyi gelecektr✌Merhaba sevgili kk
Gününüz çicek gibi geçer inşallah diyerek konuma geçiyorum
Dert sayılmayan ama bana dert olan bir konum var.
Kızlar öncesinde manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.
Ama artık kendime otomatik araba almaya karar verdim.(istanbul da oturuyorum otomatik daha iyi olur diye düşündüm)
Fakat gelin görün ki benim o eski özgüvenim resmen yerle bir düşününce bile elim ayağım titiriyor ya kaza yaparsam korkusundan kendimi alamıyorum ya birine bir zarar verirsem ya ani karar veremezsem yada yoğun trafik görünce ben olsam buradan nasıl çıkarım diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Aracı alınca özel ders alıcam güvenim yerine gelsin pratiğim olsun diye ama ya o güvenimi geri getiremezsem ne yaparım ?
Eskisi gibi araba kullanmak istiyorum ama eski olan özgüvenim cesaretimin zerresi yok resmen
Bana akıl verir misiniz sizlerde araba kullanmaya başlarken benim gibimiydiniz ?
Bu şekil de olmam normal mi yada bu şekil de olduğum için hiç araba alma işine girmemeli miyim?
Özgüvenimi cesaretimi nasıl toparlayabilirim ?
Merhabalar bende dün araba aldım. Tabi manuel aldım. Araba kullanmayı biliyo musunuz derseniz bilmiyorum. Küçük ama trafiği yoğun bi yerde yaşıyorum. Sizin gibiyim korkuyorum ya yanlış bi şey yaparsam diye. Dün ilk defa denedim kalbim nasıl atıyor anlatamam. Sizin gibi gel git çok yaşadım. Beni cesaretlendiren şey etrafıma baktigimda bir sürü kişi hatta benim için daha da önemlisi kadınlar nasıl araba kullaniyolar cok özeniyorum. Cesaretinizi toplayın herkes kullanıyor ve bu şekilde başlıyor. Azcık pratik ve istekli olun. Ben yapacağıma inanıyorum sizde yapıcaksınızMerhaba sevgili kk
Gününüz çicek gibi geçer inşallah diyerek konuma geçiyorum
Dert sayılmayan ama bana dert olan bir konum var.
Kızlar öncesinde manuel araç kullanmışlığım var sattıktan sonra, iş ev yoğunluğu derken ihtiyacım da olmadığı için 4 senedir falan araba koltuğuna oturamadım.
Ama artık kendime otomatik araba almaya karar verdim.(istanbul da oturuyorum otomatik daha iyi olur diye düşündüm)
Fakat gelin görün ki benim o eski özgüvenim resmen yerle bir düşününce bile elim ayağım titiriyor ya kaza yaparsam korkusundan kendimi alamıyorum ya birine bir zarar verirsem ya ani karar veremezsem yada yoğun trafik görünce ben olsam buradan nasıl çıkarım diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Aracı alınca özel ders alıcam güvenim yerine gelsin pratiğim olsun diye ama ya o güvenimi geri getiremezsem ne yaparım ?
Eskisi gibi araba kullanmak istiyorum ama eski olan özgüvenim cesaretimin zerresi yok resmen
Bana akıl verir misiniz sizlerde araba kullanmaya başlarken benim gibimiydiniz ?
Bu şekil de olmam normal mi yada bu şekil de olduğum için hiç araba alma işine girmemeli miyim?
Özgüvenimi cesaretimi nasıl toparlayabilirim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?